Frankrijk/Rusland met één been in finale Fed Cup

Frankrijk en Rusland hebben zaterdag een stap gezet naar de finale van de strijd om de Fed Cup. De Franse tennisvrouwen namen een 2-0 voorsprong op Spanje en titelverdediger Rusland won tegen de Verenigde Staten eveneens de eerste twee enkelspelen. Beide landen hebben zondag nog één overwinning nodig in het dubbelspel of in één van de twee enkelspelen.

De Franse overwinningen kwamen op naam van Amélie Mauresmo en Mary Pierce. Mauresmo klopte Anabel Medina Garrigues met 6-4, 6-3 en boekte daarmee haar veertiende Fed Cup-zege op rij. Mary Pierce zorgde voor het tweede punt door Nuria Llagostera-Vives met 6-4, 6-4 te verslaan. Frankrijk won in 2003 de Fed Cup en was vorig jaar verliezend finalist tegen Rusland.

Anastasia Myskina zette Rusland op het goede spoor. De 24-jarige speelster versloeg in Moskou Wimbledon-kampioene Venus Williams in drie sets, setstanden 5-7, 6-4, 6-2. Elena Dementieva was vervolgens met 7-5, 6-4 te sterk voor Mashona Washington, die haar Fed-Cup debuut maakte door blessures van Lindsay Davenport en Serena Williams.