Alonso: "Voor Ferrari gaat het te snel"

Olga (Nuongirl)
Fernando Alonso denkt niet dat regerend kampioen Michael Schumacher dit jaar zijn achtste titel zal behalen. De Spanjaard is meer onder de indruk van het team van McLaren en maakt zich over Ferrari weinig zorgen.

"Van wat we gezien hebben in de laatste races is de McLaren de snelste auto, dus maken we ons meer zorgen over Kimi dan over Michael. Ferrari ving het seizoen slecht aan. In de eerste drie of vier races met de oude auto waren ze niet competitief en hadden ze geen goede banden, maar ze komen nu terug."

Alonso vindt wel dat, naarmate het seizoen vordert, Ferrari wel steeds sneller is."Ze zijn dichterbij ons gekomen, maar ze zijn nog steeds niet in staat om te winnen of een dominante positie in te nemen zoals vorig jaar. Het kampioenschap gaat voor Ferrari te snel, en tegen de tijd dat ze er vol voor kunnen gaan is het denk ik te laat", aldus Alonso.

"Ik kijk tegenwoordig vooral naar Kimi, omdat hij altijd bovenaan staat. Ik moet steeds meer pushen, maar datzelfde geldt ook voor hem. Misschien helpen we elkaar door dit spannende gevecht. We maken elkaar steeds sneller."