Bandenspanning caravans vaak niet op orde

Icoon Binnenlands nieuwsHet is uitermate slecht gesteld met de bandenspanning van veel caravans. Ruim tachtig procent van de caravans die zaterdagochtend werden gecontroleerd bij de grensovergangen Eijsden en Hazeldonk, had niet voldoende lucht in de banden zitten. Bij veel van de gecontroleerde caravans was er ook nog eens sprake van overbelasting van de caravan qua gewicht.

Het overgewicht werd voornamelijk veroorzaakt door het meenemen van fietsen en water naar de vakantiebestemming. Drie caravanrijders probeerden meer dan honderd liter water mee te nemen naar hun bestemming. Zij moesten dit grotendeels achterlaten. Overigens had slechts één van de 95 gecontroleerde caravans bij grensovergang Eijsden zijn bandenspanning in orde. Twee bestuurders moesten ter plaatse hun banden laten vervangen.

De controle bij de twee grensposten was op vrijwillige basis, en er werden dan ook geen bekeuringen uitgedeeld. Caravanbezitters konden bij medewerkers van de ANWB hun caravan laten controleren op allerlei dingen. Zo'n 160 vakantiegangers maakten van deze mogelijkheid gebruik. De meeste mankementen konden ter plaatse worden verholpen, waarna de bezitters weer veilig op weg konden.

Caravan