Williams en Renault klagen over grip

Hoewel de beide Renaults niet vooraan waren te vinden tijdens de vrije trainingen vrijdag was het team niet geheel ontevreden.

Fernando Alonso sprak van een ‘redelijke’ dag, maar teamgenootGiancarlo Fisichella toonde zich een stuk minder tevreden. "De grip die we hadden en de balans van de wagen was compleet anders dan dat we hadden tijdens het testen een paar weken geleden. Ik had onder andere last van onderstuur in de snelle bochten, het enige positieve dat er te melden valt is dat we een goede bandenkeuze hebben gemaakt."

Ook bij het team van Williams klaagden men over grip. "We hadden vooral in de eerste training een flink tekort aan grip, dat was wel aan de rondetijden te merken. We hebben verschillende mogelijkheden vandaag geprobeerd en zo hebben we heel veel data verzameld dat we vanavond kunnen analyseren," aldus Nick Heidfeld.

Mark Webber vond het ook een lastige dag, de Australiër had vooral moeite met het vinden naar de juiste balans. Webber denkt dat dat wel goed kan komen omdat het team volgens hem tijdens de race van vorige week een hoop nieuwe belangrijke informatie heeft verworven.