Minardi tevreden na eerste dag

Olga (Nuongirl)
Patrick Friesacher en Christijan Albers kunnen tevreden terug kijken op hun eerste dag op Silverstone, ondanks dat Friesacher door een versnellingsbakprobleem niet zoveel ronden kon rijden als dat hij eigenlijk wilde. Het nieuwe uitlaatsysteem werkte goed op de auto van Albers. De tijden die de Minardi’s reden, lagen rond het niveau van de Jordans, waardoor het team goede hoop heeft voor de race zondag.

"Volgens mij hebben we een goede dag gehad. Ook al was de balans in de auto nog niet optimaal. We kunnen ons nog verbeteren, vooral in het chassis is nog progressie te halen. De versnellingen lagen in de middag nog te kort bij elkaar, misschien had dit met de wind te maken. Maar ik denk dat we dit morgen wel kunnen oplossen, en nog sneller kunnen worden". aldus Albers.

Friesacher moest vrijdagochtend met een probleem aan de versnellingsbak lange tijd in de pits blijven. "We hebben vanmorgen tijd verloren door versnellingsbakproblemen. Gelukkig was het probleem voor de tweede sessie opgelost. Ik ben best tevreden over de handling van de auto, ondanks dat de auto niet zo aanvoelde als ik had gewild. Maar we hebben gelukkig nog wat tijd, om dit voor morgenmiddag op te lossen."

Teambaas Paul Stoddart was tevreden over zijn beide coureurs na de eerste dag. "Beide coureurs hebben solide prestatie’s geleverd, in de aanloop naar de Britse Grand Prix. Ondanks enkele kleine technische problemen, vooral aan de auto van Patrick, is het bemoedigend dat Minardi ten opzichte van zijn belangrijkste concurrent, een goede prestatie neerzette".