FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 20 april 2005

Groep scholieren misdraagt zich in Efteling

Sub_Rosa en Macromarkt hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Attractiepark De Efteling heeft een turbulente woensdagmiddag achter de rug. Beveiligingspersoneel van het park had samen met opgetrommelde politie de handen vol aan een groep scholieren die zich misdroeg. In totaal zijn tien scholieren tussen de 13 en 16 jaar aangehouden. De tien maakten deel uit van een groep van 280 Utrechtse scholieren die een bezoek bracht aan het attractiepark.

De politie verklaarde dat vanaf 12.00 uur diverse meldingen binnenkwamen vanuit het pretpark in Kaatsheuvel. Jongeren zouden onder meer meisjes lastig vallen en diverse mensen liepen klappen op door de groep. Beveiligingspersoneel kon twee jongeren aanhouden die een meisje hadden belaagd en in het gezicht hadden geslagen.

Een 8-jarig jongetje werd in De Efteling slachtoffer van de agressieve tieners. Het kereltje werd zonder aanleiding geslagen en geschopt. Bij Pegasus, de houten achtbaan, liep een 21-jarige man klappen op. Hij stond in de rij voor de attractie, waar Utrechtse jongeren zich vervelend gedroegen en wilden voordringen.

Volgens de politie vielen de lichamelijke verwondingen van de slachtoffers mee. Zij liepen niet meer op dan zwellingen en schaafwonden. De tien jongeren zijn na verhoor op het politiebureau overgedragen aan twee leerkrachten die in Kaatsheuvel waren achtergebleven.

Waterzuivering verstopt door Swiffer

geldropse_polleke en Bardo hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuwsTwee waterschappen in het noorden des lands gaan een extra filter inbouwen in hun waterzuiveringsinstallaties. De installaties raken namelijk steeds vaker verstopt door Swiffer-schoonmaakdoekjes.

Waterschappen hebben al jaren last van allerhande attributen die mensen door het toilet spoelen. Hierdoor loopt de zuiveringsapparatuur vast. De laatste tijd zijn het echter steeds vaker de doekjes van Swiffer die voor problemen zorgen.

De fabrikant van de doekjes vindt dat het probleem bij de consument ligt. Op de verpakking zou duidelijk aangegeven staan dat de doekjes niet door het toilet gespoeld horen te worden.

Amstel Cup: Uitslag Feyenoord - PSV

Icon Sport - Amstel CupVanavond werd de eerste halve finale van de Amstel Cup gespeeld. PSV was in de Kuip tegen Feyenoord wederom succesvol in de strafschoppenserie en gaat door naar de finale van de Amstel Cup.

Voor Feyenoord was de beker nog de enige kans om een prijs binnen te halen dit seizoen, terwijl PSV nog op drie fronten meespeelde om een prijs. In de benadering van de wedstrijd was dat ook te merken. Terwijl Feyenoord door Gullit op scherp was gezet, was Hiddink niet bij de wedstrijd aanwezig, omdat hij in ItaliŽ was om AC Milan te zien spelen.

Feyenoord kwam ook het beste uit de startblokken. Al binnen vijf minuten weet Kalou de 1-0 te scoren. Vanaf dat moment liep PSV achter de feiten aan. Feyenoord was scherper in de eerste helft en kreeg ook de beste kansen. PSV speelde in een te laag tempo en kon het Feyenoord zelden echt moeilijk maken. Desondanks kreeg Farfan wel tweemaal een goede kans.

In de tweede helft schoof de wedstrijd heen en weer. Feyenoord kreeg goede kansen om de wedstrijd te beslissen, waarbij Bosschaart de grootste kans kreeg. Aan de andere kant wist de ingevallen Robert twee keer voor PSV te scoren, maar beide doelpunten werden afgekeurd. Feyenoord leek op de overwinning af te stevenen. In de 89ste minuut sloeg het noodlot echter toch toe voor Feyenoord. Beasly scoorde de gelijkmaker en dwong daarmee een verlenging af.

In de verlenging speelde PSV met veel rust en vertrouwen, terwijl Feyenoord juist dat vertrouwen kwijt leek. Er werd in de verlengingen niet meer gescoord, ondanks de kansen die Robert voor PSV en De Graaf voor Feyenoord kregen.

In de stafschoppenserie was het als eerste PSV dat miste. Daarna schoot Goor op de lat en De Graaf schoot over, waardoor Lucius de kans kreeg de strafschoppenserie in het voordeel van PSV te beslechten. Hij stuurde koeltjes Babos naar de rechterhoek, terwijl hij de bal in de linkerhoek plaatste. Morgen zal uit de wedstrijd Willem II - Ajax de tegenstander van PSV in de finale moeten komen.

Feyenoord - PSV 1-1 (PSV wint na strafschoppen)
4' Kalou 1-0
89' Beasly 1-1

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Amstel Cup: Feyenoord - PSV

Vanavond werd de eerste halve finale van de Amstel Cup gespeeld. PSV was in de Kuip wederom succesvol in de strafschoppenserie en gaat door naar de finale van de Amstel Cup.

Voor Feyenoord was de beker nog de enige kans om een prijs binnen te halen dit seizoen, terwijl PSV nog op drie fronten meespeelde om een prijs. In de benadering van de wedstrijd was dat ook te merken. Terwijl Feyenoord door Gullit op scherp was gezet, was Hiddink niet bij de wedstrijd aanwezig, omdat hij in ItaliŽ was om AC Milan te zien spelen.

Feyenoord kwam ook het beste uit de startblokken. Al binnen vijf minuten weet Kalou de 1-0 te scoren. Vanaf dat moment liep PSV achter de feiten aan. Feyenoord was scherper en gevaarlijker in de eerste helft. PSV speelde in een te laag tempo en kon het Feyenoord niet echt moeilijk maken.

In de tweede helft schoof de wedstrijd heen en weer. Feyenoord kreeg goede kansen om de wedstrijd te beslissen, waarbij Bosschaart de grootste kans kreeg. De ingevallen Robert wist voor PSV twee keer te scoren, maar beide doelpunten werden afgekeurd. Feyenoord leek op de overwinning af te stevenen. In de 89ste minuut sloeg het noodlot echter toch toe voor Feyenoord. Beasly scoorde de gelijkmaker en dwong daarmee een verlenging af.

In de verlenging speelde PSV met veel rust en vertrouwen, terwijl Feyenoord juist dat vertrouwen kwijt leek. Er werd echter niet meer gescoord, ondanks de kansen die Robert voor PSV en De Graaf voor Feyenoord kregen.

In de strafschoppenserie was het als eerste PSV dat miste. Daarna schoot Goor echter op de lat en De Graaf schoot over. Daardoor schoot Lucius met zijn strafschop PSV naar de finale van de Amstel Cup. Morgen zal uit de wedstrijd Willem II - Ajax de tegenstander van PSV in de finale moeten komen.

Feyenoord - PSV 1-1 (PSV wint na strafschoppen)
4' Kalou 1-0
89' Beasley 1-1

Geel: Hofs en De Graaf (FEY), Lucius (PSV)

Opstellingen:
Feyenoord: Babos, ÷stlund, SaÔdi, Gibbs, Bosschaart, Hofs (Lazovic/91), Ono, Goor, Kalou (Leonardo/85), Kuijt, Castelen (De Graaf/70)

PSV: Gomes, BŲgelund, Alex (Afellay/99), Bouma, Lee, v.Bommel, Lucius, Beasley, Park, Sibon (Robert/68), Farfan

Van Aartsen wil coalitie na 2007 voortzetten

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

VVD-aanvoerder Jozias van Aartsen wil na 2007 verder met de huidige coalitie van CDA, VVD en D66. Hij wil "de klus eerst maar eens afmaken". Een regering met de PvdA vindt hij niets. Er moeten volgens hem in de volgende kabinetsperiode nog radicalere hervormingen worden doorgevoerd.

Jozias van Aartsen deed deze uitspraken in een interview met het blad Forum van werkgeversorganisatie VNO-NCW. "De ballast van de jaren zestig en zeventig moet overboord. De handen moeten uit de mouwen, die geest mag wel vaardig worden over Nederland," aldus de VVD'er.

Het volgende kabinet moet meer doen aan de inrichting van de democratie. Zo wil de VVD-aanvoerder de gekozen burgemeester niet van de baan schuiven. "Politici moeten afrekenbaar zijn. Een gekozen burgemeester kan de burger helderder maken wat hij of zij nu wil met de gemeente." Van Aartsen is ook ontstemd over de blokkade van de gekozen burgemeester door de PvdA in de Eerste Kamer. De PvdA bewijst hiermee een 'ouderwetse' partij te zijn.

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen reageert positief over het feit dat Van Aartsen het beleid van het kabinet wil voorzetten. Wouter Bos van de PvdA begrijpt dat Van Aartsen de coaltie wilt voorzetten: "Blijkbaar gaat dat beleid nog niet ver genoeg en moet er een schepje bovenop. Dat moeten de CDA-kiezers zich goed realiseren. Maar gelukkig hebben de kiezers ook nog iets te zeggen." D66 wilde niet reageren op de uitlatingen.

Schutter schiet 'ellendige' auto uit lijden

Icoon opmerkelijk nieuwsDe 64-jarige John McGivney uit de Amerikaanse staat Florida had zo genoeg van zijn Chrysler LeBaron uit 1994, dat hij met een semi-automatische pistool vier kogels door de motorkap joeg. De man beweert dat de auto hem jarenlang ellende bezorgde. "Ik verlos mijn auto uit zijn lijden", riep McGivney tegen zijn verbouwereerde huisbaas, die getuige was van het voorval.

De gefrustreerde autobezitter werd later opgepakt door de politie wegens het ongeoorloofd afvuren van een vuurwapen in het openbaar. Na een nacht in de cel te hebben doorgebracht is hij op een borgtocht van 100 dollar weer vrijgelaten. "Ik denk dat iedere vent in het universum het had willen doen. Het was elke minuut in de gevangenis waard", stelde McGivney, die zegt geen spijt te hebben van de brute moord. Wel is hij bang om vanwege de schietpartij uit zijn huis te worden gezet.

De Chrysler staat nog op de plek van het delict. McGivney verklaarde dinsdag nog niet te hebben geprobeerd of de auto nog rijden kan. Hij vermoedt dat de vier voltreffers de problemen met de auto niet hebben verholpen.

John McGivney en zijn Chrysler LeBaron
John McGivney (inzet) en zijn 1994 Chrysler LeBaron

Snooker: Williams haalt maximum break

Icoon Sport nieuwsSnookeraar Mark Williams is de vijfde speler in de historie van het wereldkampioenschap snooker die tijdens het toernooi een maximale break van 147 punten heeft gehaald. Williams kwam tot zijn prestatie in de eerste ronde. Mocht niemand in dit kampioenschap zijn prestatie evenaren, dan levert de break hem een cheque van 161.000 Britse pond (bijna 245.000 euro) op.

Tweevoudig wereldkampioen Williams treedt hiermee in de voetsporen van Cliff Thorburn (1983), Jimmy White (1992), Stephen Hendry (1995) en Ronnie O'Sullivan (1997 en 2003). Terwijl hij bezig was met zijn recordbreak, de eerste die hij ooit in wedstrijdverband behaalde, werd een wedstrijd die gelijktijdig bezig was stilgelegd zodat spelers Tony Drago en Stephen Lee ook de kans kregen Williams in actie te zien. Deze verklaarde na afloop verbaasd te zijn over het feit dat hij zijn zenuwen in bedwang wist te houden. "Ik dacht dat dit de beste kans was die ik ooit zou krijgen", verklaarde een opgetogen Williams.

De maximum break wordt gehaald door alle vijftien rode ballen van de tafel te spelen, telkens gevolgd door het potten van de zwarte bal. Vervolgens dienen de gekleurde ballen weggespeeld te worden. Ronnie O'Sullivan baarde in 1997 opzien door de klus te klaren in slechts vijf minuten en twintig seconden. Stefan Mazrocis was in februari de eerste Nederlander die de prestatie in wedstrijdverband leverde, tijdens een toernooi in Emmen. Het leverde hem geen vette bonus maar vooral eer op.

Mark Williams
Mark Williams

Punten Waalse Pijl

De renners wachtten vandaag tot de Muur van Hoei om de Waalse Pijl te beslissen en mede daardoor zagen we veel van de verwachte namen vooraan. In het algemeen zijn er dan ook vrij hoge scores te noteren deze ronde.

Biggs wist het beste team samen te stellen van alle deelnemers. Hij haalde 360 punten dit keer. Tweede werd deze ronde 9christensen met 355 punten, voor joostdewit met 347 punten.

In het klassement vonden er flink wat verschuivingen plaats. Met nu 1351 punten blijft jmherder weliswaar aan de kop gaan, maar op de tweede plaats komt bartoloo de top vijf binnen met 1274 punten. Dennis_L wint twee plaatsjes en schuift door naar de derde plaats, vlak voor MSNMGH die een plaats heeft verloren. Storing zakt van de tweede naar de vijfde plaats.

Bij de subleagues wist Il Mondo de beste score deze ronde te halen. Zij blijven ook het subleagueklassement aanvoeren.

Zondag vindt met Luik-Bastenaken-Luik alweer de laatste koers van deze wielermanager plaats. Zorg dat je je laatste wissels uiterlijk aan het einde van zaterdag hebt gedaan. Je hebt namelijk uiterlijk tot 24 april 00:01 uur de tijd om te wisselen.

Brand legt bedrijf in Wolvega in de as

Bardo en Emo hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In de Friese gemeente Wolvega heeft vanmiddag een zeer grote brand gewoed. Het vuur brak rond 16.00 uur uit bij Koning Coatingservice op het industrieterrein Schipsloot en legde het bedrijf helemaal in de as.

De zwarte rookwolken die ontstonden waren tot in de wijde omgeving te zien. Aangezien de rook mogelijk giftig was, werden omwonenden opgeroepen ramen en deuren gesloten te houden. Naderhand bleek er geen gevaar te zijn voor de volksgezondheid.


De rookwolken leverden geen gevaar op
voor de volksgezondheid

Ruim veertig brandweerlieden van korpsen uit Wolvega en de omgeving werden ingezet om het vuur te bestrijden. Rond 18.30 uur kon het sein brandmeester worden gegeven. De schade aan het compleet verwoeste pand van Koning Coating loopt in de miljoenen. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan.

Evil Artwork voor Black & White 2

Lionhead Studios heeft Development Artwork vrijgegeven van Black & White 2. Het plaatje, dat een 'schattig' duiveltje laat zien, is hieronder te bekijken. Over de release date van het spel wordt nog weinig vrijgegeven, maar Lionhead Studios wil het spel zo snel mogelijk afronden en de release date van 1 juni moet met een korreltje zout worden genomen.

In het spel kan je gebruiken maken van Miracles en deze komen in twee soorten: standaard en epic. De standaard Miracles zijn het goedkoopst om te casten en zijn ook sneller te casten. De epics zijn een stuk sterker maar uiteraard duurt het ook langer om deze te casten. Black & White 2 bevat zes nieuwe standaard Miracles en elke Miracle kan op twee manieren gebruikt worden: throw en pour. Het effectieve aantal Miracles komt hiermee op twaalf. Je alignment zal afhangen van de vraag of je je miracles voor het goede of voor het slechte gebruikt.

De speler zal de beschikking krijgen over de volgende creatures: Koe, Wolf, Leeuw of een Aap. Drie creatures zijn nog niet aangekondigd en kunnen tijdens het spel vrijgespeeld worden. Een creature begint ongeveer vier keer zo groot als een normale villager en de creatures kunnen meer dan drie keer zo groot worden als hun startgrootte.

Meer info over het spel volgt wanneer het beschikbaar komt.

Fietser twee keer achter elkaar aangereden

Bardo had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 33-jarige fietser uit Nijmegen is gisteren twee keer aangereden op dezelfde weg. Op de Wageningsestraat in Zetten werd hij bij het oprijden van een kruising eerst aangereden door een 35-jarige automobilist. Als gevolg van de aanrijding kwam de man op het wegdek terecht, waarna hij ook nog eens werd aangereden door een andere bestuurder.

De eerste automobilist had de fietser blijkbaar over het hoofd gezien en raakte hem toen hij optrok. De andere automobilist kon de fietser niet meer ontwijken en reed hem eveneens aan. Beide aanrijders kwamen met de schrik vrij, de Nijmegenaar moest zich voor een hoofdwond laten behandelen in het ziekenhuis.

Namco verkrijgt rechten voor Snoopy-games

Namco heeft van United Media de rechten verkregen om games te maken op basis van de "Peanuts"-licentie. Peanuts is een bekende strip van Charles M. Schulz met figuurtjes als Charlie Brown, Snoopy, Peppermint Patty, Linus en Pigpen. De spellen mogen op alle huidige en next-gen platforms uitgegeven worden. Namco's rechten verlopen in 2009.

De stripverhalen worden wereldwijd door miljoenen lezers gelezen. In 1950, bij de introductie van de strip, werd deze in zeven verschillende kranten gepubliceerd, inmiddels is dat gegroeid tot 2400 kranten in 75 landen (en 21 talen).

Regen in Zuid-Rusland kleurt rood

ReadMe herschreef voor ons via de nieuws-submit het volgende bericht:

De regen in het Zuid-Russische Voronez heeft sinds kort wel een hele vreemde kleur. De neerslag is namelijk roestrood van kleur. Een verffabriek uit de buurt blijkt de boosdoener.

De kleur van de regen wordt veroorzaakt door de schoorsteen van de fabriek. Een natuurlijke kleurstof genaamd oker is de boosdoener. Deze stof bestaat uit kleiaarde en ijzeroxide. Volgens persbureau Itar-Tass vormt de regen, die op landbouwgrond is gevallen, geen bedreiging voor mens of dier.

Juiced website racet naar je scherm

Juiced, de aankomende streetracer van Juice Games, heeft vandaag een eigen site, Juiced-racing.com gekregen. Op de website zijn screenshots en filmpjes te zien, en er staat bovendien het nieuws dat er op 1 mei een nieuwe demo gereleased zal worden. Eerder dit jaar werd er ook al een demo uitgegeven, maar de nieuwe zal verschillende bugs en andere kleine probleempjes verhelpen. Juiced wordt 13 mei gereleased voor PC, PS2 en Xbox.

Nintendo Revolution krijgt WiFi support

De Nintendo Revolution, Nintendo's aankomende opvolger van de GameCube, zal WiFi-ondersteuning krijgen. Dit heeft Broadcom, een bedrijf op het gebied van draadloze hardware, vandaag aangekondigd. Wat er precies zal gebeuren met deze support is nog niet duidelijk, maar WiFi kan bijvoorbeeld gebruikt worden om draadloze controllers te ondersteunen en om draadloos online te gaan met een console. Dit zou eerdere geruchten hierover bevestigen. Als Nintendo de console op deze manier online laat gaan is dat een duidelijk teken dat ze in de volgende generatie consoles alles anders aan willen pakken op het gebied van online play. Hieronder een stuk uit het persbericht:
"[...]
IRVINE, Calif., April 19, 2005 /PRNewswire-FirstCall via COMTEX/ -- Broadcom Corporation (Nasdaq: BRCM), a global leader in wired and wireless broadband communications semiconductors, today announced a strategic partnership to provide wireless technology for Nintendo's next generation gaming systems. Broadcom's diverse portfolio of technology solutions will enable Nintendo to add cutting-edge wireless features and connectivity to its popular line of gaming consoles. Nintendo's next generation console (codenamed "Revolution") will feature an advanced wireless platform that integrates multiple technologies to enable a new and exciting gaming experience.

"The depth and breadth of Broadcom's wireless expertise will enable Nintendo to deliver the industry's most innovative gaming solutions," said Genyo Takeda, Senior Managing Director, General Manager, Integrated Research & Development Division for Nintendo. "By integrating Broadcomģ wireless solutions into our next-generation systems, we can provide the high performance gaming and connectivity capabilities that will delight users of 'Revolution'."
[...]"


Hopelijk komen we meer te weten op de aankomende E3 in mei. Dit is echter nog niet zeker, aangezien er ook geruchten gaan dat de Revolution niet aanwezig zal zijn op de E3.

[upd] PvdA roept op tot boycot Submission in Europarlement

Icoon Media nieuws Edith Mastenbroek, de Nederlandse europarlementariŽr van de PvdA, roept alle europarlementariŽrs om niet naar de film Submission van de vermoorde Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali te gaan. De film zal vandaag worden vertoond in het Europarlement, terwijl de producent Column Produkties geen toestemming heeft gegeven.

Op initiatief van de Italiaanse politicus Borghezio wordt de film gedraaid om zo Van Gogh te eren. Mastenbroek roept in een e-mail op tot een boycot, omdat Borghezio lid is van de nationalistische partij Lega Nord. Volgens haar verafschuwde Van Gogh extreem rechts.

"De vertoning is het gepaste antwoord op het stilzwijgen rond Submission en de opoffering door Theo van Gogh", aldus Borghezio dinsdag. Volgens de Nederlandse producent is Borghezio op zoek naar sensatiezoekerij en poogt de Italiaan hiermee het zijn eigen politieke agende ten goede laten komen.

De producenten willen geen toestemming geven, omdat ze uit veiligheidsoverwegingen geen risico's willen nemen voor mensen die bij de film betrokken zijn. Volgens Lega Nord zal de vertoning een besloten karakter hebben en niet zoals die op filmfestivals.

[update] Inmiddels is bekend geworden dat de top van het Europees parlement vertoning van de film heeft verboden, omdat ze bang zijn voor juridische problemen.

Age of Conan - Hyborian adventures aangekondigd

Funcom, bekend van Anarchy Online en The Longest Journey, heeft vandaag aangekondigd te werken aan Age of Conan - Hyborian adventures. Het spel moet een bijzondere mix worden tussen singleplayer story-driven RPG en Actie-MMORPG. Hoe die mix precies in zijn werk zal gaan is nog niet helemaal duidelijk.

Het spel speelt zich af in de wereld van Conan, een wereld vol mythische figuren, wrede goden en verloren beschavingen. Conan de Barbaar is koning van Aquilonia, maar zijn koninkrijk staat op instorten. Iedere man en iedere vrouw onder zijn bewind moet zich in de donkere wereld vol magie en gevechten staande zien te houden en zijn of haar eigen pad naar de toekomst banen.

Het spel beschikt over een uniek vechtsysteem gebaseerd op de "Real Combat" engine. Funcom licht toe dat dit een multi-point melee systeem is waarmee de speler een wapen in realtime kan richten alvorens ermee te slaan. Hierdoor moet het gevoel dat de speler echt op een slagveld staat versterkt worden. Ook is het mogelijk je eigen gevechtsgroepen samen te stellen uit zowel NPCs als andere spelers. In het multiplayer-gedeelte kan je ook gildes vormen en gezamelijk een kasteel belegeren.

Game Director Gaute Godager: "Ik ben altijd al een enorme fan geweest van Conan en zijn Hyborian wereld, en met het sturing geven aan dit spel komt er een droom van me uit. We proberen echt om hier de ultieme verbeelding van Conans wereld van te maken en we stoppen het vol met dingen die je nog nooit eerder in een online wereld gezien hebt. Heb jij nooit de behoefte gevoeld om aan het eind van een single-player RPG je karakter door te laten leven en te laten samenwerken met medereizigers? Om hem een nog grotere wereld binnen te laten stappen? Hier krijg je die kans, de kans om een RPG te spelen die draait om jou, jouw keuzes, jouw karakter, en als je wint - dan kan je die overwinning delen op een veel grotere schaal."

Uiteraard worden nadere details over dit spel op de komende E3 bekend gemaakt. De eerste screenshots zijn al wel te vinden op de officiŽle site van het spel. Age of Conan - Hyborian Adventures maakt deel uit van een samenwerkingsactie tussen 45 bedrijven om Conan dŤ fantasy license van 2006 te maken. Een Warner Brothers-film, een Swordplay Entertainment anime-film, strips van Dark Horse Comics, boeken van Penguin, spelfiguurtjes van McFarlane Toys en een uitgebreid assortiment van merchandise moeten Conan wereldwijde faam brengen.Amerikaan bezit domeinnaam paus

Bardo had ons via de nieuws-submit te melden:

Paus Benedictus XVI, tot gisteren beter bekend als Joseph Ratzinger, zal de domeinnaam www.benedictXVI.com niet kunnen gebruiken zoals het er nu naar uitziet. Een Amerikaanse programmeur uit de staat Florida heeft namelijk op 1 april de domeinnaam gekocht voor een bedrag van 12 dollar.

De 38-jarige Rogers Cadenhead, programmeur van beroep, besloot 2,5 week geleden de namen van alle pausen sinds 1700 te kopen om er zo zeker van te zijn dat hij goed zat. Wat Cadenhead met zijn site gaat doen, weet hij nog niet. Naar eigen zeggen zal hij het er met zijn katholieke oma over gaan hebben. "Maar ik ga in geen geval 1,1 miljard gelovigen tegen me opzetten."

Holocaust kostte joden tot 252 miljard euro volgens rapport

Bardo had ons via de nieuws-submit te melden:

In een woensdag gepresenteerd rapport wordt de materiŽle schade die de joden hebben opgelopen tijdens de holocaust, geschat tussen de 183 en 252 miljard euro. Het rapport, waar zeven jaar aan is gewerkt, werd door de IsraŽlische overheid uitgevoerd. Bij deze schatting heeft de IsraŽlische overheid, in tegenstelling tot eerdere berekeningen, ook misgelopen inkomen meegerekend.

In het rapport wordt melding gemaakt van een bedrag van 95 miljard euro aan plundering van joodse eigendommen. Het verlies aan inkomen ligt ergens tussen de 79 en 118 miljard euro. Het misgelopen loon uit dwangarbeid wordt geschat op een bedrag tussen de 8,4 en veertig miljard euro.

Gedurende de holocaust die in de jaren dertig van de vorige eeuw begon, werden zes miljoen joden om het leven gebracht en werd het eigendom van negen miljoen joden vernield of geroofd. In sommige onderzoeken is aangetoond dat na de oorlog hoogstens twintig procent van de eigendommen aan de joden is teruggegeven.

-
Let op: holocaustontkenning is in Nederland strafbaar, en zal op FOK! direct leiden tot een ban!

Taakstraf geŽist tegen Erik O.

Icoon Binnenlands nieuws Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in het hoger beroep tegen de marinier Erik O. voor het gerechtshof in Arnhem zes maanden voorwaardelijke militaire detentie en een taakstraf van 240 uur geŽist. Volgens de aanklager heeft de militair "volstrekt onnodig en voorbarig" op 27 december 2003 waarschuwingschoten gelost op een groep Irakezen.

De 44-jarige marinier gebruikte tijdens het incident zijn wapen tweemaal om waarschuwingsschoten af te vuren, waarvan eenmaal in de grond. In de uiterst hectische situatie met tussen de 75 en 100 steeds verder opdringende Irakezen struikelde een man. De Irakezen lieten niet toe dat Nederlandse ziekenverplegers deze gewonde mochten behandelen en hij werd in een pick-up afgevoerd door de andere plunderaars.

Op oudjaarsdag werd O. gearresteerd in Irak en overgebracht naar een cel op de marechausseekazerne in Soesterberg. In eerste instantie wilde het OM de marinier moord, doodslag, dan wel dood door schuld ten laste leggen. Later trok ze deze verdenking in. Uiteindelijk zat O. vijf dagen in de cel.

De arrestatie van Erik O. zorgde voor veel beroering onder het personeel bij de militairen in Irak en bij vakbonden voor defensiepersoneel. Het leidde tot een conflict tussen Defensie en het OM. Tot tweemaal toe moesten de ministers Donner van Justitie en Kamp van Defensie in de Tweede Kamer uitleg geven over de geweldsinstructies voor militairen in Irak en over het lekken van geheime informatie over het verleden van O. als militair bij de speciale eenheid BBE.

O. zelf is altijd van mening geweest dat er is geknoeid met het eindrapport over het schietincident. Het rapport staat volgens O. en zijn advocaten bol van insinuaties en tegenstrijdigheden.
_
Zie ook deze berichtgeving:
Kamer kraakt OM inzake Irak-militair.
Vrijgelaten marinier: Ik deed niets fout.
Donner verbood opgraving lijk Irakees.
Erik O. vrijgesproken.

Nederlands bedrijf ontwikkelt next-gen titels

Streamline Studios, gelegen in Purmerend, is op dit moment bezig met het ontwikkelen van gametitels voor de volgende generatie consoles. Het betreft hier in ieder geval twee platform launchgames en sommige van de games maken ook gebruik van de nieuwe Unreal 3.0 engine.

Streamline Studios is opgezet in 2001 door mensen uit de MOD scene. Ze maken onder andere levels en introfilmpjes. Aankomende E3 zal het team ook een stand hebben waar zij ook op zoek zullen gaan naar een publisher voor hun producten.

Twee jaar cel voor verkrachtende agent

Icoon misdaad nieuws De rechtbank in Leeuwarden heeft een 51-jarige agent van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) twee jaar cel opgelegd wegens jarenlange verkrachting van zijn vrouw. De rechter acht onder meer bewezen dat de verdachte M. de S. zijn echtgenote met een wapenstok verkracht heeft.

De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie. S. zou zijn vrouw ook hebben mishandeld door haar te piercen en stroomschokken te geven. Het seksuele misbruik vond plaats tussen 1991 en 2003. De echtgenote van de man verklaarde psychisch niet de kracht te hebben gehad zich tegen de mishandelingen te verzetten.

Nadat vorig jaar de beschuldigingen van zijn echtgenote openbaar werden, was de agent al door de KLPD op non-actief gesteld. Nu hij veroordeeld is, zal de KLPD met 'passende maatregelen' komen. Of S. in hoger beroep gaat, is nog niet bekend.

IJsman ÷tzi mogelijk behekst

Icoon opmerkelijk nieuwsNa de dood van de 66-jarige Oostenrijkse onderzoeker Konrad Spindler, afgelopen maandag, begint de vraag te rijzen of de 5300 jaar oude ijsman ÷tzi behekst is. De overleden wetenschapper was het hoofd van het team dat de ijsman, een unieke vondst, onderzocht. De zenuwaandoening Multiple Sclerosis (MS) werd hem eergisteren fataal.

Eťn sterfgeval baart nog niet zoveel opzien, maar al minimaal vijf personen worden tot de mogelijke slachtoffers van ÷tzi gerekend. Het eerste sterfgeval was Rainer Henn, die de ijsman met zijn blote handen in een beschermingszak had geplaatst, om daarna om het leven te komen in een verkeersongeluk. Ook bij de berggids Kurt Fritz bracht ÷tzi weinig goeds; Fritz, die gezorgd heeft voor het transport van de ijsman, kwam om bij een lawine in een gebied waar hij goed bekend was.

De journalist Rainer Hoelz, die de opgraving van de ijsman filmde, is overleden aan een hersentumor, en als voorlaatste slachtoffer wordt Helmut Simon genoemd. Deze Duitse toerist was de vinder van ÷tzi. Oktober vorig jaar keerde hij niet terug van een wandeltocht in de bergen. Acht dagen na zijn vermissing werd zijn bevroren en ondergesneeuwde lichaam gevonden. Simon was tijdens zijn tocht in een honderd meter diepe afgrond gevallen. De Duitser ontdekte het prehistorische ijslijk in 1991, toen hij met zijn vrouw een wandeling in de Alpen maakte.

Er wordt zelfs gespeculeerd over een zesde slachtoffer: Diet Warnecke, die naar Simon heeft gezocht na diens vermissing. Na de begrafenis van Simon overleed Warnecke aan een hartaanval. Saillant detail is overigens dat Spindler eerder nog op de 'vloek van ÷tzi' zinspeelde. "Misschien ben ik wel het volgende slachtoffer", zo verklaarde de onderzoeker eerder. Er zijn echter ook lieden die belang bij de opgekomen publiciteit over ÷tzi hebben: zo verwacht het museum in het Zuid-Tirolse Bolzano waar het lichaam van de eeuwenoude ijsman is tentoongesteld aanzienlijk meer nieuwsgierige bezoekers.

IJsman ÷tzi, verantwoordelijk voor tenminste vijf doden?
IJsman ÷tzi, verantwoordelijk voor tenminste vijf doden?

-
Met dank aan Reya, die dit bericht vertaalde, herschreef en submitte.

Fed Cup team begint met zege

De Nederlandse dames tennisploeg is het toernooi om de Fed Cup begonnen met een overwinning op Polen: 3-0.

De twee enkelspelpartijen werden gewonnen door Elise TamaŽla en MichaŽlla Krajicek. Het dubbelspel werd gewonnen door het duo Brenda Schultz-McCarthy en Michelle Gerards. Schultz keerde na lange afwezigheid terug in het team.

TamaŽla won gemakkelijk van Johanna Sakowicz met 6-4 en 6-3. Krajicek won met tweemaal 6-1 van Karolina Kosinska. Het dubbelspel werd ook zonder setverlies gewonnen: 6-2, 7-5.

Nederland speelt morgen in Antalya tegen Zweden. De Zweden wonnen verrassend met 2-1 van Luxemburg, dat met Anne Kremer en Claudine Schaul twee speelsters uit de top-100 op de baan kon brengen.

Geheimzinnige Capcom Countdown is Onimusha 4?

Afgelopen zondag hadden we het bericht dat Capcom aan het aftellen was naar iets onbekends en volgens het Japanse blad Famitsu gaat het om het spel Onimusha: Dawn of Dreams.

Het spel speelt zich af na het voorgaande deel in 1598 en zal een nieuw hoofdpersoon en een nieuwe slechterik bevatten. De nieuwe schurk zal Hashiba Hideyoshi zijn, de trouwe dienaar van Oda Nobunaga.Verder is er nog niet veel bekend over dit nieuwe deel, behalve dat hij voor de PS2 ontwikkeld wordt.

Of dit spel daadwerkelijk de geheimzinnige countdown is op de Capcom pagina is nog even afwachten totdat de countdown is afgelopen.

Topman Essent wil niet inleveren

Bestuursvoorzitter Michiel Boersma van het energiebedrijf Essent is niet van plan een deel van zijn salaris in te leveren. Dat heeft hij vandaag gezegd in een gesprek met de vakbonden. Onlangs werd bekend dat hij een flink salaris had gekregen over 2004. De provincies Noord-Brabant, Overijssel en Limburg, die een belang van 65 procent in Essent vertegenwoordigen, vinden dat Boersma en zijn collega Van Halderen van Nuon vrijwillig moeten afzien van hun hoge bonussen. Boersma voelt daar niets voor. "Contract is contract", zo zei hij vandaag.

Morgen is de jaarvergadering van Essent in Den Bosch. Daar zal blijken hoe hard de aandeelhouders zich opstellen. De vergadering is onder druk van enkele aandeelhouders toch openbaar. Onlangs ontstond veel ophef over het salaris van Boersma en zijn collega-topman Ludo van Halderen van Nuon. Beide heren verdienden in 2004 meer dan 800.000 euro. Boersma is zelfs de best verdienende topman in de publieke sector.

Gijzelaars dood aangetroffen in Irak

pegakemi en DR-ONLINE hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Bagdad zijn meer dan 50 lichamen gevonden. De vondst werd gedaan ten zuiden van de Iraakse hoofdstad in de rivier de Tigris. Dat meldde president Talabani woensdag. Het gaat om 57 mannen, vrouwen en kinderen, aldus de politie.

Waarschijnlijk gaat het om sjiieten die dit weekend gegijzeld werden door soennitische opstandelingen. "Meer dan vijftig lichamen zijn uit de Tigris opgevist. We hebben hen geÔdentificeerd en weten ook wie deze misdaden hebben gepleegd. Wij zullen jullie de komende dagen details geven over deze kwestie.", zei Talabani tegen verslaggevers.

De soennitische rebellen eisten het vertrek van de sjiieten uit de stad. Zij dreigden de gijzelaars dood te schieten als niet aan de eis zou worden voldaan. Iraakse troepen vielen de stad een paar dagen later binnen, maar troffen gijzelaars noch rebellen aan.

Trabelsi gaat niet in op aanbod Ajax

Hatem Trabelsi heeft een aanbieding van Ajax om zijn contract bij de club te verlengen naast zich neergelegd. Het huidige contract van de Tunesier loop nog tot medio 2006.

Trabelsi, die eigenlijk zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar een buitenlandse topclub, besloot toch tot een gesprek met de Amsterdamse club. "We zijn in gesprek over contractverlenging. Ik kan nog niets over mijn toekomst zeggen, maar ik heb nog niet bij een andere club getekend", zei de rechterverdediger onlangs. AT5 meldt dat Trabelsi de aanbieding van de club uit de ArenA naast zich neer heeft gelegd en de onderhandelingen zouden ook gestaakt zijn.

Trainer Danny Blind kan overigens donderdag geen beroep doen op Trabelsi in de halve finale van de Amstel Cup tegen Willem II. De speler heeft vocht in zijn knie, en kon om die reden woensdag ook niet meetrainen. Het is nog niet bekend hoe lang hij zal zijn uitgeschakeld.

Koninklijk paar wint rechtszaak van Privť en SBS

Icoon Showbiz nieuwsZowel weekblad Privť als SBS zijn veroordeeld voor het gebruik van materiaal uit de vorig jaar gestolen camera van prinses MŠxima. De rechtbank in Amsterdam veroordeelde Privť tot een schadevergoeding van 15.000 euro, en SBS tot een schadevergoeding van 10.000 euro. Bovendien moeten ze een rectificatie plaatsen, en mogen het materiaal nooit meer gebruiken.

Vorig jaar werd de camera uit de tas van MŠxima gestolen, tijdens een vakantie in ArgentiniŽ. Snel daarna werden de beelden te koop aangeboden. De camera bevatte onder andere privť-opnamen van prinses Amalia.

De rechtbank oordeelde dat de veroordeelden niets hebben toegevoegd aan het bericht over de diefstal met uitzending en publicatie van de beelden. Volgens de rechtbank weegt de bescherming van de persoonlijke levenssfeer zwaarder. "Er zijn genoeg andere gelegenheden waarbij de pers zonder enig bezwaar videobeelden van eisers kan maken en publiceren", aldus de rechtbank.

Privť voerde ter verdediging aan dat er alleen een pagina uit een ander tijdschrift is gepubliceerd. Een foto van een foto. Verder had het blad beschreven wat er op de foto's te zien was die niet gepubliceerd waren. De rechtbank vond dit "details die tot nu toe onbekend waren, en evident tot de persoonlijke levenssfeer van Van Oranje c.s. behoren". Verder staat in het vonnis, dat plaatsing van het artikel alleen maar te doen was om de nieuwsgierigheid van een sensatiebelust publiek. Het artikel werd aangeprezen met teksten als "Alles over MŠxima's verboden foto's!"

Weekblad Privť overweegt nog in hoger beroep te gaan tegen het vonnis.


Wel een officiŽle foto van het gelukkige gezin

Vrienden Deel 2

In mijn vorige blog kon je zien hoe je eigen vrienden je probeerde te flashen.
Maar het ergste is toch dat als een van je beste vrienden je vriendin probeert te versieren terwijl jij even naar de koelkast loopt om een biertje te pakken. Echt een naaistreek.

Hier nog een malloot die een firecracker in zijn neus laat afsteken.
Wat verwacht hij nou dat dit geen pijn ging doen?
Ik heb geen medelijden met hem.

's Werelds grootste NES controller

Iedereen kent wel de oude NES controllers, die rechthoekige kleine pads waar alleen een D-pad en vier knoppen op zit. Een aantal mensen zullen deze controller tegenwoordig te klein vinden (omdat ze zelf ouder zijn en grotere handen hebben gekregen bijvoorbeeld) en daar hebben de mensen van G4 videogame television wat op gevonden: 's werelds grootste NES controller.


De NES controller

Hoe je zo'n ding zelf maakt en hoe je ermee kan spelen zie je in het filmpje. Succes met knutselen alvast .

Foto's Rotterdam schokken Wilders

Pitbulleke en Pim_In_Memoriam hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws De Rotterdamse politie heeft in drie straten foto's van het Onafhankelijke Kamerlid Geert Wilders gevonden. Op de foto's lagen witte rozen en waxinelichtjes. Wilders heeft geschokt gereageerd op de vondst. "Ik kreeg kippenvel toen ik hoorde van de foto's."

In Rotterdam-zuid trof de politie de foto's omstreeks negen uur vanmorgen aan. Er zijn geen teksten bij de foto's gevonden. Over de herkomst van de foto's tast de politie in het duister. Er is een sporenonderzoek uitgevoerd om inzicht te verkrijgen wie de foto's heeft neergelegd.

Wilders kan niet zeggen of de foto's van doen hebben met de presentatie van zijn boek 'Kies voor Vrijheid' in het EO-programma Het Elfde Uur dinsdagavond. Een oplage van tienduizend exemplaren is vandaag de verkoop ingegaan. De uitgever blijft omwille van veiligheidsmaatregelen anoniem.

Geboortedorp paus schenkt gratis bier

Icoon Buitenlands nieuwsHet Beierse dorp Marktl am Inn verkeert sinds dinsdagavond in jubelstemming. Het plaatsje in het zuiden van Duitsland is het geboortedorp van Joseph Ratzinger, sinds gisteren beter bekend als paus Benedictus XVI. Tot diep in de nacht proostten de uitgelaten dorpsbewoners met gratis verstrekt bier.

Vandaag werd het dorp vervolgens overspoeld door een invasie van journalisten en cameraploegen. Inmiddels zijn de straten van Marktl versierd met Vaticaanse vlaggen en foto's van de nieuwe lokale held. Een plaatselijke bakker presenteerde vanochtend een speciaal pausbrood met kaneel en rozijnen. De plaatselijke hoteliers dromen ondertussen al van het geld dat binnen kan stromen als Marktl een bedevaartsplaats voor Duitse gelovigen zal worden.

In Duitsland is overal met enthousiasme gereageerd op de verkiezing tot paus van een landgenoot. "Een grote eer voor Duitsland", zo bestempelde bondskanselier Gerhard SchrŲder de promotie van kardinaal Ratzinger. "Wij zijn paus", opende het dagblad Bild vanochtend uitbundig. Een andere krant was minder positief. Die Tageszeitung opende met een zwarte voorpagina met de centrale tekst 'Oh, mein Gott!'. Erboven stond in kleinere letters 'Ratzinger nieuwe paus'.

Wir sind Papst
'Wij zijn paus', de opening van het dagblad Bild

Californië plant verbod op gewelddadige games voor jeugd

Gisteren heeft een comitť van het California Assembly een wetsvoorstel ingediend dat het verkopen of verhuren van gewelddadige games aan kinderen onder de 17 verbiedt.

Bill AB450 pleit ook voor het uitdelen van boetes tot een hoogte van duizend dollar per persoon of bedrijf als men zich niet aan houdt aan deze wet.

"Om dezelfde reden dat we kinderen niet toestaan porno, sigaretten en alcohol te kopen moeten we het ze ook niet toestaan om in een winkel een spel te kopen dat hen leert die dingen te doen waarvoor we mensen we juist opsluiten: misbruik van vrouwen, lid worden van straatbendes, agenten neerschieten of zelfs de president vermoorden", sprak Rhonda Gruska, government relations director bij de Girl Scout Council of California.

Het wetsvoorstel definieert gewelddadige games als games die de morbide interesse in geweld aanwakkeren, of waarin serieuze verwondingen aan mensen of characters met menselijke eigenschappen toegebracht worden.

CaliforniŽ is hiermee niet de eerste staat; eerder werden soortgelijke wetsvoorstellen in onder andere Washington DC en Illinois ingediend.

UEFA wil zwaardere straffen invoeren

De UEFA wil clubs in de toekomst zwaarder gaan straffen wegens wangedrag van hun supporters. Het zou zelfs kunnen voorkomen dat voetbalclubs verwijderd worden uit de Europese competitie bij misdragingen van haar fans.

De Europese voetbalbond komt hiermee naar aanleiding van het wangedrag van aanhangers van Internazionale in de kwartfinale van de Champions League vorige week tegen stadsgenoot AC Milan. Fans van Inter schoten toen vuurwerk het veld op, waarbij de doelman van Milan, Dida, werd geraakt.

De wedstrijd werd toen door scheidsrechter Merk gestaakt, maar ook na de onderbreking hielden de aanhangers zich niet rustig waardoor de wedstrijd definitief werd afgebroken.

Als het aan de UEFA ligt zullen de straffen in de toekomst zwaarder zijn. "We kunnen beslissingen nemen zoals twintig jaar terug met de Engelse clubs", aldus UEFA-commissaris Lars-Christer Olsson. Na het Heizeldrama, waarbij 39 doden vielen, werden de Engelse clubs voor vijf jaar uitgesloten van de Europese bekertoernooien.

"De clubs kunnen er van uitgaan dat er in de toekomst naast geldboetes ook andere straffen opgelegd kunnen worden, bijvoorbeeld puntenmindering."

[update] Berlusconi kondigt ontslag aan

Berlusconi in betere tijdenDe Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft, zoals al werd verwacht, zijn aftreden bekend gemaakt in de Senaat. In een rede tot de Senaat zei de Italiaanse eerste minister dat hij zijn aftreden zal meedelen aan president Ciampi. Door zijn opstappen wil Berlusconi de weg vrijmaken voor de vorming van een nieuwe regeerploeg onder zijn leiding. Met deze ploeg wil hij doorgaan tot de verkiezingen in mei 2006.

Het opstappen van de 68-jarige Berlusconi volgt op een ernstige politieke crisis. Vice-premier Gianfranco Fini van de Nationale Alliantie (AN) dreigt uit de regering te stappen waardoor Berlusconi de meerderheid zou kwijtraken in de volksvertegenwoordiging. Media melden dat de ondernomen lijmpogingen niets hebben opgeleverd.

Met de Unie van Christen-Democraten (UDC) wist Berlusconi wel een akkoord te bereiken. Vrijdag stapte deze partij uit de coalitie nadat Berlusconi niets wilde weten van een drastische beleidswijziging naar aanleiding van de nederlaag van de coalitie in de regionale verkiezingen eerder deze maand.

'GP-weekend koud en nat'

Het slechte presteren van het Scuderia Ferrari-team is volgens velen te wijten aan de Bridgestone banden. De banden zouden niet goed presteren door de hitte, zoals die tijdens de afgelopen drie Grandprix heerstte.

Lagere temperaturen zullen de Bridgestone banden beter doen presteren. Wat dat betreft is er goed nieuws voor Ferrari, Jordan Grand Prix en Minardi F1 die gebruik maken van dit Japanse rubber.

Volgens weerberichten zal het donderdag flink gaan regenen in San Marino, zodat aanstaande vrijdag een vochtige baan verwacht kan worden. De temperatuur komt het gehele weekend nagenoeg niet boven de elf graden Celcius. Zaterdag blijft het droog, maar op zondag, de 'racedag', is er 60% kans op regen.

Wel of geen regen, hoogstwaarschijnlijk zullen de Bridgestone banden betere prestaties leveren in het Europese klimaat. Ook Mark Webber denkt dat het een koud en nat weekend gaat worden: "In deze tijd van het jaar regent het vaak in Imola en de temperaturen zijn laag."

Uitslag Waalse Pijl

In BelgiŽ werd vandaag de Waalse Pijl verreden. De koers werd vandaag gemaakt door Jens Voigt, maar de uiteindelijke winst ging naar Danilo Di Luca.

Vorig jaar wist Davide Rebellin een drieslag te slaan, door na de Amstel Gold Race ook de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik te winnen. Vandaag werd vooral gekeken of Di Luca dat ook zou kunnen. Zijn ploeg Liquigas werkte hard voor hem en voor de tweede kopman binnen de ploeg, Pellizotti.

De koers werd vooral gevormd door een ontsnapping van zeven man. Finot, Van de Wouwer, Peeters en Kaisen, Voigt, Bramati en Poilvet gingen vroeg weg, maar kregen nooit een grotere voorsprong dan drie minuten. Voigt wilde duidelijk de koers hardmaken en liet vijf man staan, waarna hij met Peeters het tempo opvoerde. Het peloton hield hen constant binnen de twee minuten en toen Peeters niet meer mee kon werken, liet hij hem ook achter.

Achter Voigt werkten met name Liquigas, Lampre en Phonak. Beetje bij beetje liep het peloton wel in, maar de vlucht van Voigt was indrukwekkend. Vanuit het peloton probeerden keer op keer renners te ontsnappen, maar de controle was sterk en ontsnappers kwamen nooit ver weg.

Pas vier kilometer voor de streep werd Voigt gepakt, door een groepje van vier man met het peloton daar heel kort achter. Het hele peloton van nog bijna 100 man begon vervolgens aan de slotbeklimming, de Muur van Hoei. De topfavorieten bleven naar elkaar kijken en wachtten lang af. Kim Kirchen plaatste op 300 meter van de streep een tempoversnelling, maar Di Luca kwam er overheen en won zo voor de tweede keer in vier dagen. Kirchen werd nog wel tweede, vlak voor Rebellin.

Uitslag:
1. Danilo di Luca (Ita) 4:44.56
2. Kim Kirchen (Lux) +0.01
3. Davide Rebellin (Ita) z.t.
4. David Etxebarria (Spa) +0.04
5. Oscar Freire (Spa) z.t.
6. Angel Vicioso (Spa) z.t.
7. Patrik Sinkewitz (Spa) z.t.
8. Aitor Osa (Spa) z.t.
9. Cadel Evans (Aus) +0.08
10. Fabian Wegmann (Dui) z.t.
11. Oscar Pereiro (Spa) +0.11
12. Alexander Vinokourov (Kaz) z.t.
13. Matthias Kessler (Dui) z.t.
14. Damiano Cunego (Ita) z.t.
15. Cristophe Brandt (Bel) z.t.
16. Manuele Mori (Ita) +0.16
17. Mirko Celestino (Ita) +0.17
18. Leonardo Bertagnolli (Ita) z.t.
19. Laurent Brochard (Fra) +0.19
20. Bradley McGee (Aus) z.t.

Compilation Pictures Part I

Neem bijvoorbeeld nu eens deze galerij met foto's van mooie vrouwen. Hier is niks mis mee.
Het enige nadeel van de galerij hierboven is dan ook dat als je een foto geklikt hebt en uitgekeken bent je de hele tijd vorige moet klikken om bij de hoofdpagina uit te komen om dan weer een andere foto aan te klikken.
Zou het niet makkelijk zijn als er een foto compilatie was zodat je gewoon kon blijven kijken zonder de hele tijd vorige te klikken om andere foto's te bekijken?

Mirror
Mirror 2
Thanks for mirror 2 countblah.

SBS aangeklaagd na zelfmoord

DvZ submitte en herschreef het volgende bericht:

De vriendin van de man die vorige week zelfmoord pleegde naar aanleiding van zijn voorkomen in een aflevering van de SBS6-documentaireserie Probleemwijken, heeft aangekondigd eventuele gerechtelijke stappen te ondernemen tegen de televisiezender. De man schreef enkele uren voor de herhaling van de betreffende aflevering een brief aan z'n vriendin.

In de brief was te lezen: "Nou, vanavond weer SBS, ben er nu wel schijtziek van. Zit me toch niet lekker hoor, levert alleen maar stress op. Ben alweer erg onrustig, wat zullen ze nu weer uitzenden. Heb er geen zin meer in, echt niet. Wou dat ik er nooit aan begonnen was." Volgens Tina, de vriendin, heeft hij zijn brief niet meer afgemaakt. "Die uitzending was om 22.35 uur afgelopen. Om 23.00 uur is hij overleden", aldus de vriendin van het slachtoffer.

Voor Tina is het een uitgemaakte zaak: "Als die uitzending er niet was geweest, had Jan nog geleefd. Hij kon het niet meer verwerken." Maar niet alleen door de zelfmoord is ze boos op SBS, ook beweert ze dat medewerkers van het programma bier en drugs hebben gekocht voor de hoofdrolspelers in een poging de bewoners aan te sporen tot ontoelaatbaar gedrag.

In een reactie zegt SBS 'geschokt' te zijn door Jans zelfmoord, maar daarnaast vindt de zender ook dat ze 'zorgvuldig en integer' te werk zijn gegaan bij het maken van het programma. Verder bestrijdt SBS dat er alcoholische drank en drugs is gekocht voor de bewoners om hen zo tot extreem gedrag aan te sporen.

Piloot veroordeeld tot celstraf van 640 jaar

DvZ submitte en herschreef het volgende bericht:

Een voormalig Argentijnse marineofficier die heeft toegegeven te hebben deelgenomen aan 'doodsvluchten', is gisteren door een Spaans gerechtshof schuldig bevonden aan het plegen van misdaden tegen de menselijkheid en veroordeeld tot een gevangenisstraf van 640 jaar. Bij de doodsvluchten werden gedetineerden naakt uit vliegtuigen gegooid tijdens de Argentijnse Junta, de militaire dictatuur die duurde van 1976 tot 1983. De opgelegde gevangenisstraf van 640 jaar viel aanzienlijk lager uit dan geŽist was. Door de aanklagers was 9.138 jaar celstraf gevorderd.

Volgens de drie rechters nam Adolfo Scilingo (58) actief deel aan het vernietigen van linksdenkenden tijdens de Junta. Zijn proces was de eerste onder een nieuwe wet die het mogelijk maakt mensen aan te klagen wegens misdaden tegen de mensheid, zelfs als deze niet in Spanje zelf zijn gepleegd.

Familie en vrienden van de slachtoffers omhelsden elkaar na het bekend worden van het vonnis. Enkelen droegen stickers met hierop afbeeldingen van vermiste of vermoorde geliefden. De advocaat van de veroordeelde man heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan bij het Spaanse Hooggerechtshof.

Stevens weg bij KŲln

Huub Stevens vertrekt aan het eind van dit seizoen als trainer bij FC KŲln. Het bestuur van de club uit de Tweede Bundesliga vindt dat de de chemie tussen de Nederlandse coach en de spelers is uitgewerkt, en zal het contract gaan ontbinden.

Momenteel, met nog vijf wedstrijden te spelen, staat de Duitse club tweede op ťťn punt achterstand van MSV Duisburg en met zes punten voorsprong op nummer drie Eintracht Frankfurt.

Nu Stevens weg gaat bij de club, lijkt de kans groot dat hij terug zal keren naar Roda JC. De ploeg uit Kerkrade had al enkele gesprekken met Stevens, maar kreeg geen zekerheid vanwege het doorlopende contract van Stevens.

Compilation Part 4

Er is een nieuwe compilatie en ondertussen is dit deel 4 alweer.
Er zitten toch een aantal pijnlijke momenten tussen.
Film

De mensen die deel 3 nog niet gezien hebben kunnen deze hier alsnog bekijken.

Je ziet heel vaak dat mensen de harde waarheid gaan vertellen over anderen als
ze een beetje dronken zijn.
Alleen ze weten meestal niet wanneer ze dit het beste kunnen doen en
waar ze dit kunnen doen. Film.

Demouge niet naar Groningen

FC Groningen wil niet langer Frank Demouge naar het Oosterpark Stadion halen. De aanvaller krijgt geen nieuw contract bij NEC aangeboden en zou zodoende transfervrij naar Groningen kunnen vertrekken.

Groningen zou nu interesse hebben in Robin Nelisse van AZ, die zou samen met Erik Nevland een gevaarlijk spitsenduo kunnen vormen. Nelisse zou echter onhaalbaar zijn voor de club uit Groningen. De 27-jarige aanvaller wil zich komende zomer financieel verbeteren en heeft enkele lucratieve aanbiedingen uit het buitenland.

Groningen ziet af van Demouge wegens de knieblessure van de aanvaller en het feit dat de supporters negatief reageerde op de belangstelling voor hem.

Elkhattabi niet mee naar Lissabon

Ali Elkhattabi zal ontbreken in de eerste wedstrijd van de halve finale om de UEFA Cup van AZ tegen Sporting Lissabon.

De aanvaller heeft last van vliegangst, hoewel hem dat eerder dit seizoen er niet van weerhield om per auto of per trein naar bijvoorbeeld Villarreal, Wroncki, Aken en Graz te reizen. Lissabon blijkt echter net te ver reizen.

"We hebben uitgezocht hoe de treinverbindingen zijn, want met de auto is het helemaal geen doen. Ali zou dan dinsdagochtend om tien uur al weg moeten en pas zaterdagavond om negen uur terug zijn in Alkmaar. Dat is te gek', aldus teammanager Piet Hartland.

Elkhattabi miste eerder om die reden de ontmoetingen in Thessaloniki (PAOK Saloniki) en Donetsk (Shakhtar)

Geen derde auto voor Sauber

Teambaas Peter Sauber heeft bekendgemaakt dat zijn team niet met een derde auto zal gaan rijden dit seizoen. Er is volgens Sauber veel over nagedacht, maar uiteindelijk is besloten dat er geen behoefte is aan een extra coureur.

Sauber: “We krijgen voldoende steun van Michelin om de juiste banden uit te zoeken. Daarnaast is het maar de vraag of een jonge coureur al wel mee kan helpen om een goede set-up voor de auto’s te bepalen.”

Verder vertelde hij dat de problemen van de C24 waarschijnlijk niet dit jaar opgelost kunnen worden. “We hebben er het geld gewoon niet voor, maar we zullen in 2006 wel met een auto gaan starten die goed op Michelin’s kan rijden.” aldus de teambaas.

Oranje stijgt op wereldranglijst

Op de FIFA wereldranglijst is het Nederlands Elftal twee plaatsen gestegen. Op de lijst passeerde Nederland Spanje en Mexico en met ingang van 20 april 2005 is het dus het op-vier-na-sterkste voetballand ter wereld.

Behalve Nederland, steeg ook TsjechiŽ twee plaatsen dat nu alleen nog BraziliŽ voor zich moet dulden. ArgentiniŽ blijft derde en Frankrijk zakte van de tweede naar de vierde plaats. Engeland steeg in het kielzog van Nederland van de achtste naar de zesde plaats. Duitsland, dat als gastheer van het WK in 2006 geen kwalificatieduels hoeft te spelen en daardoor minder punten voor de ranglijst kan verdienen, zakte van de achttiende naar de twintigste plaats.

FIFA-ranglijst April 2005:

1.BraziliŽ
2.TsjechiŽ
3.ArgentiniŽ
4.Frankrijk
5.Nederland
6.Engeland
7.Spanje
8.Mexico
9.Portugal
10.ItaliŽ & Verenigde Staten

Trust stopt sponsoring in de F1

Het Nederlandse bedrijf Trust stopt met sponsoring in de Formule 1. Dit heeft het bedrijf woensdag gemeld. "Vanaf heden tot en met eind 2006 stopt Trust definitief alle sponsoring in de Formule 1. Dit als gevolg van een exclusief contract gesloten in 2002."

"Alle initiatieven met betrekking tot ondersteuning van jong Nederlands talent in de autosport worden voorlopig stopgezet. Trust betreurt deze ontwikkeling gezien de toekomstige plannen die veelbelovend waren voor jonge coureurs in de internationale autosport. Voor nieuwe talenten, die de overstap willen maken naar de Formule 1, is financiŽle ondersteuning vanuit het bedrijfsleven immers noodzakelijk," zo luidt het persbericht.

Omdat Trust de sponsoring stopt is het nog maar de vraag wat er nu met de Nederlandse coureur Christijan Albers in de Formule 1 gebeurt. Trust was immers een van de grote sponsors van Albers. Over die sponsoring meldde Trust het volgende: "Als gevolg van de definitieve stopzetting van de sponsoractiviteiten zal Trust niet meer zichtbaar zijn op de helm, cap en overall van Christijan Albers bij het Minardi F1."

Trust stopt sponsoring Formule 1

Het Nederlandse bedrijf Trust stopt met sponsoring in de Formule 1. Dit heeft het bedrijf woensdag gemeld. "Vanaf heden tot en met eind 2006 stopt Trust definitief alle sponsoring in de Formule 1. Dit als gevolg van een exclusief contract gesloten in 2002."

"Alle initiatieven met betrekking tot ondersteuning van jong Nederlands talent in de autosport worden voorlopig stopgezet. Trust betreurt deze ontwikkeling gezien de toekomstige plannen die veelbelovend waren voor jonge coureurs in de internationale autosport. Voor nieuwe talenten, die de overstap willen maken naar de Formule 1, is financiŽle ondersteuning vanuit het bedrijfsleven immers noodzakelijk,"
zo luidt het persbericht.

Trust was ook een van de grote sponsors van de Nederlandse coureur Christijan Albers. Over die sponsoring meldde Trust het volgende: "Als gevolg van de definitieve stopzetting van de sponsoractiviteiten zal Trust niet meer zichtbaar zijn op de helm, cap en overall van Christijan Albers bij het Minardi F1Team." Het is nu de vraag wat er met de Nederlandse F1-coureur gaat gebeuren.

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

Voetbal: Nederland stijgt op wereldranglijst

Icon Sport - VoetbalOp de FIFA wereldranglijst is het Nederlands Elftal twee plaatsen gestegen. Op de lijst passeerde Nederland Spanje en Mexico en met ingang van 20 april 2005 is het dus het op-vier-na-sterkste voetballand ter wereld.

Behalve Nederland, steeg ook TsjechiŽ twee plaatsen dat nu alleen nog BraziliŽ voor zich moet dulden. ArgentiniŽ blijft derde en Frankrijk zakte van de tweede naar de vierde plaats. Engeland steeg in het kielzog van Nederland van de achtste naar de zesde plaats. Duitsland, dat als gastheer van het WK in 2006 geen kwalificatieduels hoeft te spelen en daardoor minder punten voor de ranglijst kan verdienen, zakte van de achttiende naar de twintigste plaats.

De top tien van de FIFA wereldranglijst ziet er als volgt uit:

1.BraziliŽ
2.TsjechiŽ
3.ArgentiniŽ
4.Frankrijk
5.Nederland
6.Engeland
7.Spanje
8.Mexico
9.Portugal
10.ItaliŽ & Verenigde Staten

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager!

Mega lijst Nintendo DS games en applicaties

Op het internet zijn her en der lijsten verschenen wat de Nintendo DS nu en in de toekomst te bieden heeft aan games en applicaties.

Hieronder vind je ťťn van de meest complete lijsten:

Games

-Advance Wars 3: Battle for Omega Land (Nintendo)
-Age of Empires II: The Age of Kings (Majesco)
-Animal Crossing (Nintendo)
-Animal Planet (Conspiracy Entertainment)
-Animaniacs: Lights, Camera, Action (Ignition Entertainment)
-Animetic RPG (Arika)
-Another Code (Nintendo)
-Armored Core series (From Software)
-Asphalt Urban GT (UbiSoft)
-Baten Kaitos DS (Namco)
-Batman Begins (Electronic Arts)
-Big Mutha Truckers DS (2K Games)
-Blades of Thunder 2 (SummitSoft)
-Bleach (Sega)
-Boktai (Konami)
-Bomberman DS (UbiSoft)
-Bouken-Ou Beet (Bandai)
-Bubble Bobble Revolution (Rising Star Games)
-Bust-A-Move series (Taito)
-Caduceus: Surgical Operation (Atlus)
-Cars (THQ)
-Castlevania (Konami)
-Choro Q DS (Konami)
-Cocoto Card Racer (BigBen Interactive)
-Crash Clash Racing (VU Games)
-Crash Tag Team (VU Games)
-Deep Labyrinth (Interactive Brains)
-Derby Rush: Ball Bounder (Starfish)
-Devlish (Starfish)
-Dobutsu Shima no Chibi Gurumi 3 (Rocket Company)
-Dragon Ball Z (Atari)
-Dragon Ball Z (Banpresto)
-Dragon Booster (Konami)
-Dragon Quest Monsters series (Square Enix)
-Dragon Quest Slime Morimori series (Square Enix)
-Dress (Bandai)
-Dust & Shadows (Neko)
-Dynasty Warriors (Koei)
-Egg Monster Hero (Square Enix)
-Europa Universalis II (Pocket PC Studios)
-Eye Shield 21 (Nintendo)
-Far East of Eden series (Hudson)
-Feel the Magic: XY-XX (Sega)
-Final Fantasy III (Square Enix)
-Final Fantasy: Crystal Chronicles series (Square Enix)
-Finding Nemo (THQ)
-Ford Racing DS (2K Games)
-Frogger: Helmet Havoc (Konami)
-Fullmetal Alchemist (Bandai)
-Fushugino Dungeon Pokťmon World: Pikachu's Adventure (ChunSoft)
-Ganbare Goemon! (Konami)
-Garfield: Battle for Home (Game Factory)
-GoldenEye: Rogue Agent (Electronic Arts)
-GT-DS Racing (MTO)
-Guruguru Nagetto (Success)
-Guruguru Omiseyasan Gokko (Bandai)
-Gyakuten Saiban (Capcom)
-Harvest Moon: Korobokkle Station (Marvelous Interactive)
-Intelligent License (Now Production)
-Jam with the Band (Nintendo)
-JAWS (Majesco)
-Jinsei Game DS (Konami)
-Jissen Pachislot Hisshopou! Fist of the North Star DS (Sega)
-Johnny Rocketfingers (Conspiracy Entertainment)
-Jump Super Stars (Nintendo)
-Kaido Racing Battle (Genki)
-Katamari Damacy (Namco)
-Kawaii Koinu DS (MTO)
-Kenshuui Tendou Dokuta (Spike)
-Kerokero King (Bandai)
-Keroro Gunsou (Bandai)
-Kim Possible: Communicator (Disney Interactive)
-King Kong (UbiSoft)
-Legend of the River King DS (Marvelous Interactive)
-Living High°ŁKilling Low°ż (Genki)
-Londonian Gothics: Mekyuu no Lolita (Mega Cyber)
-Lost in Blue (Konami)
-Lunar Genesis (UbiSoft)
-Madagascar (Activision)
-Madden NFL 2005 (Electronic Arts)
-Madden NFL 2006 (Electronic Arts)
-Magical Vacation II (Nintendo)
-Mahjong Taikai (Koei)
-Mahou Touch (Bandai)
-Mario Kart DS (Nintendo)
-Meikyuu (Aruze)
-Megaman Battle Network series (Capcom)
-Meteos (Bandai)
-Metroid Pinball (Nintendo)
-Metroid Prime: Hunters (Nintendo)
-Mikke! (Aki)
-Minna no Mahjong: Kenkou Mahjong (MTO)
-Mobile Suit Gundam Seed (Bandai)
-Momotarou World (Hudson)
-Monster Summoner (Ertain)
-Monster Rancher Jamboree (Tecmo)
-Moonlight Fables (Majesco)
-Mr Driller: Drill Spirits (Namco)
-Nanostray (Majesco)
-Naruto: Saikyo Ninja Daikesshu 3 (TOMY)
-Need for Speed Underground 2 (Electronic Arts)
-Nicktoons (THQ)
-Ochaken DS (MTO)
-One Piece (Bandai)
-Pac n' Roll (Namco)
-Pac-Pix (Namco)
-Pokťmon Dash (Nintendo)
-Pokťmon Diamond/Pearl (Nintendo)
-Polarium (Nintendo)
-Powerful Pro Baseball series (Konami)
-Prince of Persia: Warrior Within (UbiSoft)
-Prince of Tennis: 2005 Crystal Drive (Konami)
-Professional Wrestling (Yukes)
-Puyo Pop Fever (Atlus)
-Quad Desert Fury 2 (Majesco)
-Rally DS (Spike)
-Rayman DS (UbiSoft)
-Rakugaki Kingdom series (Taito)
-Rekishi Simulation (Koei)
-Retro Atari Classics (Atari)
-Ridge Racer DS (Namco)
-Robots (VU Games)
-Scooby-Doo! Unmasked (THQ)
-SD Gundam G Generation DS (Bandai)
-Secret of Mana (Square Enix)
-Sentouin Yamada Hajime 2 (Kids Station)
-Shin Megami Tensei DS (Konami)
-Shogun Warriors (Namco)
-Snowboard Kids DS (Atlus)
-Simple DS series: The Billiards (D3 Publisher)
-Simple DS series: The Mah-jong (D3 Publisher)
-Simple DS series: The Mushitori (D3 Publisher)
-Snood 2: Lost in Snoodville (DSI Games)
-Sonic DS (Sega)
-Space Invaders Revolution (Rising Star Games)
-Spectral Force (Idea Factory)
-Spider-Man 2 (Activision)
-SpongeBob SquarePants (THQ)
-Sprung (UbiSoft)
-Spyro the Dragon (VU Games)
-SRS: Street Racing Syndicate (Namco)
-Star Wars: Revenge of the Sith (UbiSoft)
-Super Black Bass: Dynamic Shot (Starfish)
-Super Mario 64 DS (Nintendo)
-Super Mario Bros DS (Nintendo)
-Super Princess Peach (Nintendo)
-Super Robot Taisen DS (Banpresto)
-Tak 3 (THQ)
-Tantei Adventure (Kids Station)
-Tetris DS (THQ)
-Texas Hold 'Em (Majesco)
-The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe (Disney Interactive)
-The Hulk: Ultimate Destruction (VU Games)
-The Incredibles 2 (THQ)
-The Legend of Zelda: Four Swords DS (Nintendo)
-The Sims 2 (Electronic Arts)
-The Urbz: Sims in the City (Electronic Arts)
-Tiger Woods PGA Tour 2005 (Electronic Arts)
-Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory (UbiSoft)
-Touch! Kirby (Nintendo)
-Tounou Ni Asekaku Game Series: Volume 1: Cool 104 Joker & Setline (Aruze)
-Tounou Ni Asekaku Game Series: Volume 2 (Aruze)
-Tounou Ni Asekaku Game Series: Volume 3 (Aruze)
-Toy Heads World (Interactive Brains)
-Ubukawa Detective Case Files: The Masquerade Lullaby (Genki)
-Ultimate Brain Games (TeleGames)
-Ultimate Card Games (TeleGames)
-Urusei Yatsura (Marvelous Interactive)
-Yakuman DS (Nintendo)
-Yoshi Touch & Go (Nintendo)
-Yu-Gi-Oh! Nightmare Troubador (Konami)
-Vandal Hearts (Konami)
-Viewtiful Joe DS (Capcom)
-Wario Ware TOUCHED! (Nintendo)
-WiNX (Konami)
-World Poker Championship: Deluxe Edition (Crave Entertainment)
-World Soccer Winning Eleven series (Konami)
-Worms Forts: Under Seige (2K Games)
-Xenosaga DS (Namco)
-ZOIDS (TOMY)
-Zoo Keeper (Ignition Entertainment)
-Zoo Tycoon (THQ)

Non-Games/Applications

-Brain training for Adults DS (Nintendo)
-DS Easy Dictionary (Nintendo)
-Electro Plankton (Nintendo)
-Gentle Brain Exercises (Nintendo)
-Nintendogs (Nintendo)
-Organizer Plus (SummitSoft)
-Picto-Chat (Nintendo)
-Ping Pals (THQ)

To be announced games:

-action (Alfa Unit)
-action (D3)
-action (Epoch)
-action (Now Production)
-action (Tasuke)
-action RPG (Aruze)
-action RPG (Hudson)
-card battle (Kids Station)
-board game (Jams Works)
-family (Orbital Media)
-multiplayer sports (Sega)
-platform (Orbital Media)
-racing (Orbital Media)
-RPG (GameArts)
-RPG (Marvelous Interactive)
-RPG (TOMY)
-simulation (Sunrise)
-simulation (Tasuke)
-simualtion RPG (Mistwalker)
-strategy RPG (Orbital Media)
-Team Ninja project (Tecmo)
-TV character action (Sega)

Totaal: 212

Houd er rekening mee dat het aantal en de inhoud natuurlijk elk moment kan veranderen.

Klachten over 'Hand van God'

Bij de Reclame Code Commissie en het telecombedrijf Versatel zijn enkele tientallen klachten binnengekomen over een reclamespot voor de rechtstreekse uitzendingen van het eredivisievoetbal. In de bewuste reclame komt de "Hand van God" in beeld bij een doelpoging van Feyenoorder Romeo Castelen. Deze hand tikt de bal in het doel. Mensen die de klacht indienden zeggen dat de spot onnodig kwetsend is voor gelovigen.

Volgens een woordvoerder van Versatel is de reclame alleen bedoeld voor de voetballiefhebber. De doelgroep snapt volgens Versatel onmiddellijk de knipoog naar het befaamde doelpunt van Diego Maradona tijdens ArgentiniŽ-Engeland in de kwartfinale van het wereldkampioenschap in 1986. "Het was niet de bedoeling om mensen te kwetsen of om spot te drijven met het geloof."

De Reclame Code Commissie heeft momenteel drie klachten over de bewuste reclame in behandeling en buigt zich op 10 mei over de omstreden spot. Het is voor Versatel de tweede keer dat een commercial onder de loep wordt genomen. "Hoewel sommigen de humor zal ontgaan, betekent dat niet dat de uiting ontoelaatbaar is", aldus de commissie in februari over een spotje waarin een een duif zich te pletter lijkt te vliegen tegen een raam.

Second Sight digitaal te koop

Codemasters probeert een nieuwe weg in te slaan met spellen via internet aan te bieden. Het eerste spel welke op deze manier te verkrijgen is is het spel Second Sight en het spel is hier te downloaden.

Het spel zal 15 minuten normaal te spelen zijn en na deze 15 minuten zal het spel unlocked moeten worden. Voor 20.99 euro zal je het spel kunnen unlocken en instructies hoe je dit kan doen worden in het spel gegeven. De download is 600MB groot.

Man op straat doodgeschoten

tazmanian en ijsmeis hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon binnenlands nieuwsEen tot nu toe onbekende man is woensdagochtend rond 09.00 uur in de Adrianastraat in Rotterdam doodgeschoten. Volgens getuigen is de mogelijke dader na de schietpartij weggelopen. Dat heeft een politiewoordvoerder woensdagochtend verklaard.

Het lichaam van het slachtoffer werd door de politie aangetroffen in een portiek. Over de toedracht van het voorval is nog niets bekend.

Bejaarde man neergestoken bij roofoverval

FireFlash had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsBij een roofoverval op een boerderij is ťťn van de bewoners neergestoken. Het gaat om een 75-jarige man, die samen met zijn broer van 76 de boerderij in het buitengebied tussen Uitgeest en Assendelft bewoont.

Eergisteravond rond 22.15 uur stonden twee mannen voor de deur van de broers. Zij drongen de woning binnen en er ontstond een vechtpartij. Eťn van de indringers trok een mes en stak de jongste van de twee bewoners. Hierna vertrokken de overvallers zonder buit in een donkergekleurde auto. De politie heeft geen aanhoudingen kunnen verrichten. Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis.

Man rijdt met 150 km/u door Eindhoven

Een 18-jarige jongen uit Helmond had dinsdag waarschijnlijk haast toen hij met zijn auto door Eindhoven reed. Hij werd in de Brabantse plaats aangehouden toen hij met 150 kilometer per uur over de weg scheurde.

De politie spotte de jongen toen hij over de Professor Dr Dorgelolaan reed. De maximumsnelheid daar is 50 km/u, dus reed de jongen drie keer de toegestane snelheid. De automobilist moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Binnenkort een officiële EverQuest II marktplaats

Het handelen in virtuele items van EverQuest II wordt al tijden door Sony verboden, maar aangezien er toch wel animo voor is heeft het concern besloten een aparte marktplaats op te richten genaamd Station Exchange.

Op de EQ II site is een bericht van John Smedley, President van Sony Online Entertainment te lezen waarom deze beslissing is genomen. Een korte greep uit de tekst:

"[...]
Starting in late June, SOE will begin offering a new service called Station Exchange. This secure service will allow EverQuest II players on specific servers to buy and sell the right to use items, coin and characters. To be clear, all we are doing is facilitating these transactions. We are NOT in the business of selling virtual goods ourselves.

It's obvious that a large percentage of our players either don't mind this activity or actively participate in it.

Dealing with fraudulent transactions of one type or another takes up roughly 40% of our customer service people's time.

We see this as a potentially interesting model for future games. If we came up with a game specifically designed around these sorts of transactions, it might be pretty cool. Online gaming is always evolving, and weíre going to see how a sanctioned exchange service shakes out in EQII. From our perspective, it's always wise to keep pushing the envelope.
[...]"Station Exchange

Gebaseerd op polls en onderzoeken kan later iedere EQ II gamer voor zichzelf beslissen of hij/zij de "Exchange enabled" status krijgt. Overigens is farming is nog steeds niet toegestaan. De website van Station Exchange is hier te vinden.

Wapensmokkel via vliegbasis Gilze-Rijen

Op vliegbasis Gilze-Rijen zijn begin deze maand illegaal binnengesmokkelde wapens aangetroffen in een van de drie Apache-helikopters die zijn teruggekeerd van een missie in Afghanistan. In de helikopter werden twee Kalashnikov-vuurwapens gevonden. Alles wijst erop in de richting van defensiepersoneel.

Het onderzoek is inmiddels in volle gang. Er zijn tot dusverre geen aanhoudingen verricht. De militaire vakbond AFMP spreekt van een 'schokkende zaak'. "Als er inderdaad militair personeel bij betrokken is, dan zal dat, naast de strafrechtelijke gevolgen, zeker leiden tot ontslag", aldus voorzitter Wim van den Burg.

De wapens werden gevonden tijdens een 'een routinecontrole' van inkomend luchtverkeer in Nederland, aldus een woordvoerder van de douane. Een tweede controle vond plaats na het tweede transport van Apaches. Dat leverde niets op.

Volgens Van den Burg is deze wapensmokkel ernstig schadelijk voor het imago van defensie, dat toch al is beschadigd na de wapenroof op Gilze-Rijen in het weekend van negen op tien april. "Als bij de wapensmokkel eigen personeel is betrokken, dan kunnen we daar geen consideratie mee hebben."

Geen loon in mei voor ziekenhuispersoneel

PeRi had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsTienduizenden werknemers dreigen volgende maand geen loon te ontvangen omdat de ruim dertig ziekenhuizen waar ze werken het geld niet hebben. De reden voor dit geldtekort is dat de ziekenhuizen wachten op betalingen van zorgverzekeraars. Dit kan nog maanden duren.

De problemen zijn ontstaan als gevolg van een nieuw declaratiesysteem. De verzekeraars zouden voorschotten geven volgens een overeenkomst met de ziekenhuizen, maar alsnog is er een tekort van honderd miljoen euro.

De Orde van Medisch Specialisten en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen reageren verbaasd op het nieuws. "Het geld ligt gewoon bij de verzekeraars op de plank."

Pizzonia als standby op Imola

Antonio Pizzonia is door Williams gevraagd zich klaar te houden voor een eventuele invalbeurt in de Grand Prix van San Marino. Mark Webber en Nick Heidfeld kunnen rijden, maar kampen met fysieke ongemakken.

Mark Webber is nog herstellende van een gebroken rib, waar hij de vorige races gewoon heeft mee kunnen rijden. Doordat Nick Heidfeld de laatste week last heeft van zijn rug, neemt Williams deze race echter geen risico. Het team heeft aan Pizzonia gevraagd klaar te staan, mocht ťťn van de twee rijders niet kunnen rijden.

Pizzonia vertelde: "Ik ben gevraagd om op Imola te zijn en klaar te zijn om te racen, mocht ťťn van de coureurs niet in optimale fysieke conditie zijn. Als ze me nodig hebben, zal ik mijn best doen en pogen punten binnen te halen voor het team."

Cunego blikvanger in Waalse Pijl

Een opvallende naam in de Waalse Pijl van vandaag, is die van Damiano Cunego. De winnaar van de Giro d'Italia van vorig jaar rijdt dit keer in BelgiŽ de Ardense klassiekers in de voorbereiding op de Giro.

Cunego rijdt deze week niet de traditionele Italiaanse voorbereidingswedstrijden, maar rijdt mee in de Ardense klassiekers. Daar hoopt hij zijn groeiende vorm al te kunnen tonen. Twee jaar geleden, toen hij nog een nieuweling in het peloton was, verliepen de koersen een stuk minder makkelijk. Toen werd hij in de Waalse Pijl 122ste en in Luik-Bastenaken-Luik 124ste. Vorig reed hij niet mee in deze wedstrijden.

Dit jaar hoopt Cunego echter vooraan mee te kunnen doen: "Ik ben overtuigd dat ik het goed kan doen in de Waalse Pijl. Verwacht me gerust op de eerste rij. Als ik mag kiezen hou ik het uiteraard op Luik-Bastenaken-Luik. Die klassieker ligt me niet alleen beter, ze spreekt ook meer aan."

Uiteraard is zijn oog wel op de Giro gericht: "Vanuit BelgiŽ gaat het meteen naar Zwitserland, waar dinsdag de Ronde van RomandiŽ start. Mijn laatste voorbereiding op de Giro. Maar eerst dus de Waalse Pijl ťn Luik-Bastenaken-Luik."

Hiddink niet op de bank tegen Feyenoord

Trainer Guus Hiddink van PSV zal woensdagavond niet op de bank zitten tijdens de halve finale van de Amstel Cup tegen Feyenoord. Hiddink geeft de voorkeur om de wedstrijd van AC Milan te bekijken, de tegenstander van de Eindhovenaren in de halve finale van de Champions League.

Eerder wou de coach aankomende zaterdag de wedstrijd van Milan tegen Parma bekijken, maar omdat PSV die avond tegen Vitesse al kampioen kan worden, heeft hij zijn scoutingstrip verzet naar Milan-Chievo van vanavond.

Naast Hiddink zullen ook Philip Cocu, Jan Vennegoor of Hesselink en Andrť Ooijer de wedstrijd tegen Feyenoord missen. "Met het oog op Milan willen we geen enkel risico nemen", aldus Hiddink.

IsraŽlische consul in Den Haag opgepakt

De IsraŽlische politie heeft de 56-jarige diplomaat Uriel Yitzhaki aangehouden op het Ben Gurion vliegveld in Tel Aviv. Hij wordt verdacht van het illegaal uitgeven van paspoorten. In ruil hiervoor kreeg hij tienduizenden euro's en reisjes met verblijven in dure hotels.

Yitzhaki is consul in Den Haag. De politie heeft de zaak al vanaf juli 2004 in onderzoek. Hij wordt later vandaag nog verhoord.

[Gerucht] Een nieuwe Max Payne game op E3?

De geruchtenmolen houdt niet op met ronddraaien, zeker nu de E3 steeds dichterbij komt.

Grafische chipbakker ATI lijkt van plan te zijn op de E3 speciale demo's van twee nieuwe games te laten zien. Dit keer valt de eer aan Take Two Interactive en het Remedy team, bekend van Max Payne.


Kunnen we een nieuwe Max Payne verwachten?


Volgens een memo aan de pers zal er voor elk spel een presentatie van 20 minuten gehouden worden. Verder is er nog niets bekend wat ATI gaat showen en waar deze twee demo's over gaan.


Peuters overschrijden geluidsnormen

r_one, Keromane, The_T, Mannee en Aether hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Dat vliegtuigen en brommers te veel lawaai kunnen produceren moge duidelijk zijn. Maar ook peuters op de crŤche kunnen er wat van. Soms schreeuwen ze zelfs zo hard dat het geblŤr de geluidsnormen, 87 decibel, van de Europese Commissie overschrijdt.

Vanaf volgend jaar gelden nieuwe geluidsnormen binnen de Europese Unie. Om zijn campagne tegen geluidshinder kracht bij te zetten gaf Europees Commissaris Spidla het voorbeeld van lawaaiige kinderen. Als zij structureel te hard praten, zullen kinderdagverblijven en scholen maatregelen moeten treffen om begeleiders en leraren tegen het lawaai te gaan beschermen.

Gigantische ijsberg bij Antarctica botst toch

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Wetenschappelijk nieuws Bij Antarctica zijn afgelopen vrijdag de grootste ijsberg van de wereld en een gletsjer met elkaar in botsing gekomen. Dit is te lezen op de site van de Europese ruimteorganisatie ESA. De ijsberg B-15A van 160 kilometer lang dreef tegen de Drygalski Glacier Tongue aan. Hierbij kwam zoveel kracht vrij, dat er een ijstong van 5 kilometer land afbrak.

Op een satellietfoto is duidelijk te zien hoe de ijsberg van 2500 vierkante kilometer in botsing is gekomen. B-15A was al afkomstig van een vier keer grotere ijsschots en was al maanden op drift. Eerder leek al een botsing op komst. Dat gebeurde niet, omdat de ijsberg in maart vastliep. Kort erna kwam deze weer in in beweging.

Wetenschappers durven niet te voorspellen wat de gevolgen zijn van het afbreken van de ijstong. Mogelijk is er in het gebied een opening ontstaan, waardoor pinguÔns de zee gemakkelijker kunnen bereiken om voedsel te vinden voor hun jongen en het McMurdo onderzoeksstation beter te bereiken is.


Op bovenstaande satellietfoto is de botsing en het afscheuren van het land goed te zien. Let op de schaalverdeling rechtsboven

Schalke in finale Duitse beker

In Duitsland heeft Schalke 04 de finale van de strijd om de Duitse beker bereikt. De nummer twee uit de Bundesliga won thuis na strafschoppen van titelverdediger Werder Bremen. Na de officiŽle speeltijd was het 1-1, na verlenging 2-2.

In de finale, die op 28 mei wordt gespeeld in Berlijn, moet Schalke het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd Bielefeld -Bayern MŁnchen.

Bij Schalke speelde Niels Oude Kamphuis de gehele wedstrijd mee, maar miste een penalty. In de reeks van vijf penalty's nam Schalke met twee doelpunten voorsprong, maar miste er vervolgens twee te maken. De grote man werd uiteindelijk keeper Rost, die in de vervolgserie strafschop nummer drie stopte, om er vervolgens zelf wel ťťn achter de keeper van Bremen te schieten, wat tevens de beslissend goal was.

Moordpoging Murat D. in bajes

Esposa, Sub_Rosa en Ome.Fleer hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuws Murat D., de Turkse jongen die 13 januari 2004 conrector Hans van Wieren van het Haagse Terra College doodschoot, heeft geprobeerd in een jeugdinrichting een medegevangene te vermoorden. In totaal werden negen aanhoudingen verricht wegens de moordpoging in de particuliere jeugdinrichting Teylingereind in Sassenheim, waar zo'n 120 jongeren verblijven die merendeels 'jeugd-tbs' opgelegd hebben gekregen.

Vorig jaar werd hij tot vijf jaar cel plus TBS veroordeeld, hetgeen conform de eis van de aanklager was. Hij ging hiertegen in hoger beroep, maar het gerechtshof nam de strafmaat over. Volgens het OM was de moord een 'executie'. D. heeft volgens het OM een geschiedenis van agressie en drugs- en alcoholmisbruik.

In de inrichting waarin D. zit, staat hij bekend als gewelddadig. Zo werd in december al bekend dat hij medegedetineerden had mishandeld en bedreigd. Een van zijn slachtoffers is reeds op verzoek overgeplaatst naar een andere inrichting. Beide incidenten werden toen door het OM bevestigd.

Komende donderdag zal Murat D. met vier anderen worden voorgeleid. Bronnen binnen justitie melden dat hen poging tot moord ten laste worden gelegd. De vier werden vorige week gearresteerd, de andere vijf (eer)gisteren. De advocaat van Murat D., mr. Max Moszkowicz, wilde gisteren slechts kwijt dat zijn cliŽnt inderdaad is aangehouden wegens een poging tot moord.

Geen play-offs voor EURO 2008

De kwalificatiewedstrijden voor deelname aan het Europees kampioenschap voetbal in 2008 kennen geen play-offs. De UEFA maakte dit dinsdag bekend tijdens een congres in Tallin.

De zeven groepswinnaars en de zeven nummers twee zullen zich rechtstreeks voor het EK in Oostenrijk en Zwitserland plaatsen. De twee gastlanden zijn al zeker van een startbewijs.

Voor EURO 2004 plaatsten de nummers ťťn van de tien groepen zich rechtstreeks en speelden de nummers twee tegen elkaar in vijf play-offs. Oranje moest in die play-offs spelen tegen Schotland (1-0 verlies en 6-0 winst) In de komende kwalificatiereeks zijn er zes groepen van zeven teams en ťťn van acht.

Namen zwartrijders op affiches op stations

Op grote affiches op stations publiceert de Britse spoorwegmaatschappij Central Trains vanaf nu de namen van zwartrijders. Het voornamelijk in de omgeving van Birmingham actieve bedrijf hoopt dat daardoor minder mensen zonder kaartje in de trein zullen stappen.

De maatregel volgt nadat de conducteurs van Central Trains in vier weken tijd 88 zwartrijders hadden betrapt. Hun namen en adressen staan op de eerste posters, aldus commercieel directeur Richard Brooks. "Binnen een paar maanden zullen er nog veel namen volgen."

Volgens het bedrijf rijdt zes procent van de mensen in de omgeving van Birmingham zonder een geldig plaatsbewijs. Met de affiches hoopt het bedrijf dit aantal met de helft te verminderen.

Wie de namen wil weten, kan deze hier bekijken.

Nieuwe zender John de Mol: 'Tien'

De nieuwe tv-zender van John de Mol gaat 'Tien' heten. Dat heeft het bedrijf Talpa van De Mol via de Telegraaf bekend gemaakt. Een paar weken geleden schreef Talpa een prijsvraag uit waarbij deelnemers een naam mochten bedenken voor de zender. Vanaf augustus gaat Tien in de avond uitzenden op het kinderkanaal Nickelodeon.

Onder de 30.000 inzendingen kwam 23 keer de naam Tien voor. De jury wees de 24-jarige Koen Jansen uit Tilburg aan als winnaar omdat hij met de beste argumenten kwam. Volgens Jansen staat de 't' voor topkwaliteit en verwijst de letter bovendien naar Talpa. Ook voerde hij aan dat het zendernummer tien nog niet is geclaimd. Jansen heeft nu een auto gewonnen.

Het nieuwe tv-station moet een mix worden van bekende en nieuwe programma's. Zo zal bij Tien de populaire reality-soap Big Brother terugkeren. Talpa heeft ook de rechten op het uitzenden van voetbalwedstrijden in de eredivisie. Verder wist het bedrijf een paar bekende tv-persoonlijkheden te strikken voor de nieuwe zender, onder wie Barend en Van Dorp en Linda de Mol.

MMORPG, Olé!


Afgelopen week kreeg het hele MMORPG-genre een flinke sneer van mijn gewaardeerde collega -Mzraki-. Spelers van spellen in dit soort genre waren, in het kort gezegd, kneuzige sociaal gehandicapten die een leven hebben waar de honden geen brood van lusten en zodoende wegvluchten in de wondere wereld van hun Massive Multplaying Online Role Playing game. Daarnaast is het spelen van een MMORPG totaal onzinnig omdat je er niets beter van wordt, het enige wat je nodig hebt om 'goed' te worden in dit genre is veel tijd, skills zijn overbodig. That's cute. But it's WRONG!

'Sixtijnse kapel stond onder de rook'

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsDe poging om na het kiezen van de nieuwe paus witte rook door de schoorsteen van de Sixtijnse Kapel te laten voeren mislukte in eerste instantie jammerlijk. Dat vertelde kardinaal Ad Simonis vanavond in het tv-programma NOVA. "Op een gegeven moment zat de kapel achterin helemaal onder de rook", zo zei de enige Nederlandse deelnemer aan het conclaaf. Hij bestempelde het ritueel als 'folklore'.

Simonis liet weten 'ontzettend blij' te zijn met de keuze voor de Duitse kardinaal Joseph Ratzinger, sinds vandaag bekend als paus Benedictus XVI. De keuze voor Ratzinger is 'een signaal vanuit het kardinalencollege dat wij een paus willen die wijst op spiritualiteit en verdieping van het geloof', aldus Simonis. Hij zag er volgens hem na de derde stemronde niet naar uit dat Ratzinger een stemronde later al de vereiste tweederde meerderheid achter zich zou krijgen. "Als gelovige zeg ik: de Heilige Geest zal wel bezig geweest zijn" meende Simonis. De verkiezing van Ratzinger werd begroet met 'hartelijk applaus'.

'Excellentie Cees' is verkeerd begrepen

Icoon politiek binnenland nieuwsCDA-staatssecretaris Cees van der Knaap (Defensie) heeft niet gepleit voor een herwaardering van de aanspreektitel 'excellentie' voor bewindslieden. De politicus kreeg volop kritiek na een interview in de Volkskrant afgelopen zaterdag. "Het heeft ook wat meer cachet als je met excellentie wordt aangesproken. Er mag best enige afstand zijn", zo zou hij hebben betoogd.

Van der Knaap zegt nog steeds 'enthousiast' te zijn over het feit dat hij binnen de krijgsmacht met 'excellentie' wordt aangesproken, maar daarbuiten hoeft dat niet voor hem. De CDA'er stelt met het vraaggesprek te hebben willen aangeven dat Nederlanders te weinig respect tonen, zowel tegenover ministers en staatssecretarissen als tegenover bijvoorbeeld politieagenten en treinconducteurs.
Laatste reviews en specials
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
review
CD: Robbie Williams - The Christmas Present
special
Fun met Funda #174 - Terug in de tijd met Cafť de Veehandel
review
Pokťmon Sword en Shield
©FOK.nl e.a.