Californië plant verbod op gewelddadige games voor jeugd

Arjen (Mr_Belvedere)
Gisteren heeft een comité van het California Assembly een wetsvoorstel ingediend dat het verkopen of verhuren van gewelddadige games aan kinderen onder de 17 verbiedt.

Bill AB450 pleit ook voor het uitdelen van boetes tot een hoogte van duizend dollar per persoon of bedrijf als men zich niet aan houdt aan deze wet.

"Om dezelfde reden dat we kinderen niet toestaan porno, sigaretten en alcohol te kopen moeten we het ze ook niet toestaan om in een winkel een spel te kopen dat hen leert die dingen te doen waarvoor we mensen we juist opsluiten: misbruik van vrouwen, lid worden van straatbendes, agenten neerschieten of zelfs de president vermoorden", sprak Rhonda Gruska, government relations director bij de Girl Scout Council of California.

Het wetsvoorstel definieert gewelddadige games als games die de morbide interesse in geweld aanwakkeren, of waarin serieuze verwondingen aan mensen of characters met menselijke eigenschappen toegebracht worden.

Californië is hiermee niet de eerste staat; eerder werden soortgelijke wetsvoorstellen in onder andere Washington DC en Illinois ingediend.