Van Aartsen wil coalitie na 2007 voortzetten

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

VVD-aanvoerder Jozias van Aartsen wil na 2007 verder met de huidige coalitie van CDA, VVD en D66. Hij wil "de klus eerst maar eens afmaken". Een regering met de PvdA vindt hij niets. Er moeten volgens hem in de volgende kabinetsperiode nog radicalere hervormingen worden doorgevoerd.

Jozias van Aartsen deed deze uitspraken in een interview met het blad Forum van werkgeversorganisatie VNO-NCW. "De ballast van de jaren zestig en zeventig moet overboord. De handen moeten uit de mouwen, die geest mag wel vaardig worden over Nederland," aldus de VVD'er.

Het volgende kabinet moet meer doen aan de inrichting van de democratie. Zo wil de VVD-aanvoerder de gekozen burgemeester niet van de baan schuiven. "Politici moeten afrekenbaar zijn. Een gekozen burgemeester kan de burger helderder maken wat hij of zij nu wil met de gemeente." Van Aartsen is ook ontstemd over de blokkade van de gekozen burgemeester door de PvdA in de Eerste Kamer. De PvdA bewijst hiermee een 'ouderwetse' partij te zijn.

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen reageert positief over het feit dat Van Aartsen het beleid van het kabinet wil voorzetten. Wouter Bos van de PvdA begrijpt dat Van Aartsen de coaltie wilt voorzetten: "Blijkbaar gaat dat beleid nog niet ver genoeg en moet er een schepje bovenop. Dat moeten de CDA-kiezers zich goed realiseren. Maar gelukkig hebben de kiezers ook nog iets te zeggen." D66 wilde niet reageren op de uitlatingen.