Trust stopt sponsoring Formule 1

Het Nederlandse bedrijf Trust stopt met sponsoring in de Formule 1. Dit heeft het bedrijf woensdag gemeld. "Vanaf heden tot en met eind 2006 stopt Trust definitief alle sponsoring in de Formule 1. Dit als gevolg van een exclusief contract gesloten in 2002."

"Alle initiatieven met betrekking tot ondersteuning van jong Nederlands talent in de autosport worden voorlopig stopgezet. Trust betreurt deze ontwikkeling gezien de toekomstige plannen die veelbelovend waren voor jonge coureurs in de internationale autosport. Voor nieuwe talenten, die de overstap willen maken naar de Formule 1, is financiële ondersteuning vanuit het bedrijfsleven immers noodzakelijk,"
zo luidt het persbericht.

Trust was ook een van de grote sponsors van de Nederlandse coureur Christijan Albers. Over die sponsoring meldde Trust het volgende: "Als gevolg van de definitieve stopzetting van de sponsoractiviteiten zal Trust niet meer zichtbaar zijn op de helm, cap en overall van Christijan Albers bij het Minardi F1Team." Het is nu de vraag wat er met de Nederlandse F1-coureur gaat gebeuren.

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!