Amstel Cup: Feyenoord - PSV

Vanavond werd de eerste halve finale van de Amstel Cup gespeeld. PSV was in de Kuip wederom succesvol in de strafschoppenserie en gaat door naar de finale van de Amstel Cup.

Voor Feyenoord was de beker nog de enige kans om een prijs binnen te halen dit seizoen, terwijl PSV nog op drie fronten meespeelde om een prijs. In de benadering van de wedstrijd was dat ook te merken. Terwijl Feyenoord door Gullit op scherp was gezet, was Hiddink niet bij de wedstrijd aanwezig, omdat hij in Italië was om AC Milan te zien spelen.

Feyenoord kwam ook het beste uit de startblokken. Al binnen vijf minuten weet Kalou de 1-0 te scoren. Vanaf dat moment liep PSV achter de feiten aan. Feyenoord was scherper en gevaarlijker in de eerste helft. PSV speelde in een te laag tempo en kon het Feyenoord niet echt moeilijk maken.

In de tweede helft schoof de wedstrijd heen en weer. Feyenoord kreeg goede kansen om de wedstrijd te beslissen, waarbij Bosschaart de grootste kans kreeg. De ingevallen Robert wist voor PSV twee keer te scoren, maar beide doelpunten werden afgekeurd. Feyenoord leek op de overwinning af te stevenen. In de 89ste minuut sloeg het noodlot echter toch toe voor Feyenoord. Beasly scoorde de gelijkmaker en dwong daarmee een verlenging af.

In de verlenging speelde PSV met veel rust en vertrouwen, terwijl Feyenoord juist dat vertrouwen kwijt leek. Er werd echter niet meer gescoord, ondanks de kansen die Robert voor PSV en De Graaf voor Feyenoord kregen.

In de strafschoppenserie was het als eerste PSV dat miste. Daarna schoot Goor echter op de lat en De Graaf schoot over. Daardoor schoot Lucius met zijn strafschop PSV naar de finale van de Amstel Cup. Morgen zal uit de wedstrijd Willem II - Ajax de tegenstander van PSV in de finale moeten komen.

Feyenoord - PSV 1-1 (PSV wint na strafschoppen)