Schutter schiet 'ellendige' auto uit lijden

Icoon opmerkelijk nieuwsDe 64-jarige John McGivney uit de Amerikaanse staat Florida had zo genoeg van zijn Chrysler LeBaron uit 1994, dat hij met een semi-automatische pistool vier kogels door de motorkap joeg. De man beweert dat de auto hem jarenlang ellende bezorgde. "Ik verlos mijn auto uit zijn lijden", riep McGivney tegen zijn verbouwereerde huisbaas, die getuige was van het voorval.

De gefrustreerde autobezitter werd later opgepakt door de politie wegens het ongeoorloofd afvuren van een vuurwapen in het openbaar. Na een nacht in de cel te hebben doorgebracht is hij op een borgtocht van 100 dollar weer vrijgelaten. "Ik denk dat iedere vent in het universum het had willen doen. Het was elke minuut in de gevangenis waard", stelde McGivney, die zegt geen spijt te hebben van de brute moord. Wel is hij bang om vanwege de schietpartij uit zijn huis te worden gezet.

De Chrysler staat nog op de plek van het delict. McGivney verklaarde dinsdag nog niet te hebben geprobeerd of de auto nog rijden kan. Hij vermoedt dat de vier voltreffers de problemen met de auto niet hebben verholpen.

John McGivney en zijn Chrysler LeBaron
John McGivney (inzet) en zijn 1994 Chrysler LeBaron