Moordpoging Murat D. in bajes

Esposa, Sub_Rosa en Ome.Fleer hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuws Murat D., de Turkse jongen die 13 januari 2004 conrector Hans van Wieren van het Haagse Terra College doodschoot, heeft geprobeerd in een jeugdinrichting een medegevangene te vermoorden. In totaal werden negen aanhoudingen verricht wegens de moordpoging in de particuliere jeugdinrichting Teylingereind in Sassenheim, waar zo'n 120 jongeren verblijven die merendeels 'jeugd-tbs' opgelegd hebben gekregen.

Vorig jaar werd hij tot vijf jaar cel plus TBS veroordeeld, hetgeen conform de eis van de aanklager was. Hij ging hiertegen in hoger beroep, maar het gerechtshof nam de strafmaat over. Volgens het OM was de moord een 'executie'. D. heeft volgens het OM een geschiedenis van agressie en drugs- en alcoholmisbruik.

In de inrichting waarin D. zit, staat hij bekend als gewelddadig. Zo werd in december al bekend dat hij medegedetineerden had mishandeld en bedreigd. Een van zijn slachtoffers is reeds op verzoek overgeplaatst naar een andere inrichting. Beide incidenten werden toen door het OM bevestigd.

Komende donderdag zal Murat D. met vier anderen worden voorgeleid. Bronnen binnen justitie melden dat hen poging tot moord ten laste worden gelegd. De vier werden vorige week gearresteerd, de andere vijf (eer)gisteren. De advocaat van Murat D., mr. Max Moszkowicz, wilde gisteren slechts kwijt dat zijn cliŰnt inderdaad is aangehouden wegens een poging tot moord.