FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 21 april 2005

Amstel Cup: Uitslag Willem II - Ajax

Willem II heeft in navolging van PSV gisteravond de finale bereikt van de Amstel Cup. In eigen stadion wonnen de Tilburgers met 1-0 van Ajax. Vooraf stond er veel op het spel voor beide clubs. Willem II kon Europees voetbal halen als de club zich zou plaatsen voor de finale. Ajax kon het verloren seizoen nog een beetje glans geven door de Amstel Cup te winnen.

Ajax begon aardig aan het duel en creëerde veel aanvallen via de rechterkant. Heitinga kon echter geen goede voorzetten leveren zodat kansen uitbleven. Na een kwartier spelen kreeg Wesley Sneijder een kans, maar hij stuitte op Moens. Na een half uur waarin Ajax het best voetbalde, ging Willem II zich beter verweren. Op het middenveld werden meer duels gewonnen en dat resulteerde in een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Jatto Ceesay werd door iedereen gemist en Caluwé kon makkelijk binnenschieten. Ajax kreeg nog een domper te verduren doordat Maxwell het veld met een blessure moest verlaten. De Braziliaan kwam fout neer nadat hij over een tackle van Wau heensprong.

In de tweede helft ging Ajax snel op zoek naar de gelijkmaker. Er werden enkele kansen gecreëerd, maar de bal wilde er niet in. Trainer Blind bracht Charisteas in de ploeg en dat zorgde voor lichte paniek in de Tilburgse defensie. Een schot van de Jong werd gered door Moens en Charisteas schoot daarna onhandig op de keeper. De 1-1 leek toch te vallen, maar Steven Pienaar zag zijn inzet twee keer van de doellijn gehaald worden. Mitea was daarna nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar hij schoot een rebound van een schot van Sneijder op de lat.

Zo bereikte Willem II voor de derde keer in zijn historie de bekerfinale (die het al twee keer eerder won, in 1944 en 1963) én pakten de Tricolores een ticket voor de UEFA Cup. In de finale neemt Willem II het op tegen PSV, dat gisteravond na strafschoppen te sterk was voor Feyenoord.

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

Bouwkraan valt om: kraandrijver gewond

EdwinW had ons via de nieuws-submit te melden:

Een instortende bouwkraan heeft aan het eind van deze morgen geleid tot ernstig letsel voor de kraandrijver. De man zat in de cabine toen de kraan op het dak van een in aanbouw zijnde flat viel. Het ongeval vond plaats op de Laan van Wateringseveld, op de grens tussen Wateringen en Den Haag.

Vermoedelijk een constructiefout heeft er voor gezorgd dat enkele bevestigingspunten van de kraan afbraken, waardoor deze instabiel raakte. Het deel waar de bestuurderscabine zich bevond viel op de flat, het andere deel op een bouwkeet.

Naar de exacte toedracht van het ongeval is een onderzoek ingesteld.

Dronken bestuurder rijdt in op agenten

Pseik-O had ons via de nieuws-submit te melden:

Twee politieagenten konden gisteren in Zaandam net op tijd het vege lijf redden. De twee waren rond negen uur 's avonds bezig met een alcoholcontrole op de Vermiljoenweg toen een dronken bestuurder op hen inreed.

De personenauto trok de aandacht van de agenten doordat de bestuurder hevig remde. De automobilist werd gesommeerd te stoppen, maar de man verhoogde daarop zijn snelheid. Zowel de agent die het stopteken gaf als een achter hem staande collega moesten wegspringen om de aanstormende auto te kunnen ontwijken.

Een motoragent kon de verdachte volgen en kort daarna in een woning aanhouden. De 34-jarige man is in verzekering gesteld op verdenking van poging tot doodslag. Zijn auto is in beslaggenomen en zijn rijbewijs ingevorderd.

Amstel Cup: Willem II - Ajax

Willem II heeft in navolging tot PSV gisteravond de finale bereikt van de Amstel Cup. In eigen stadion wonnen de Tilburgers met 1-0 van Ajax.

Vooraf stond er veel op het spel voor beiden clubs. Willem II kon Europees voetbal halen als de club zich zou plaatsen voor de finale. Ajax kon het verloren seizoen nog een beetje glans geven door de Amstel Cup te winnen.

Ajax begon aardig aan het duel en creërde veel aanvallen via de rechterkant. Heitinga kon echter geen goede voorzetten leveren zodat kansen uitbleven. Na een kwartier spelen kreeg Wesley Sneijder een kans, maar hij stuitte op Moens. Na een half uur waarin Ajax het best voetbalde, ging Willem II zich beter verweren. Op het middenveld werden meer duels gewonnen en dat resulteerde in een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Jatto Ceesay werd door iedereen gemist en Caluwé kon makkelijk binnenschieten. Ajax kreeg nog een domper te verduren doordat Maxwell het veld met een blessure moest verlaten. De Braziliaan kwam fout neer nadat hij over een tackle van Wau heensprong.

In de tweede helft ging Ajax snel op zoek naar de gelijkmaker. Er werden enkele kansen gecreërd, maar de bal wilde er niet in. Trainer Blind bracht Charisteas in de ploeg en dat zorgde voor lichte paniek in de Tilburgse defensie. Een schot van de Jong werd gered door Moens en Charisteas schoot daarna onhandig op de keeper. De 1-1 leek toch te vallen, maar Steven Pienaar zag zijn inzet twee keer van de doellijn gehaald worden. Mitea was daarna nog het dichts bij de gelijkmaker, maar hij schoot een rebound van een schot van Sneijder op de lat.

Zo bereikte Willem II voor de derde keer in zijn historie de bekerfinale (die het al twee keer eerder won, in 1944 en 1963) én pakten de Tricolores een ticket voor de UEFA Cup. In de finale neemt Willem II het op tegen PSV, dat gisteravond na strafschoppen te sterk was voor Feyenoord.

Willem II - Ajax:

38' Caluwé 1-0

Geel: Grygera (Ajax).

Opstellingen:

Willem II: Moens, Wau, v.d.Struijk, v.Mosselveld, v.d.Haar, Victoria, Caluwé, Smit, Reuser, Ceesay (Denissen/87), Redan (Lepoint/80).

Ajax: Vonk, Heitinga, Escude, Grygera, Maxwell (Emanuelson/44), De Jong, Maduro (Charisteas/71), Sneijder, Pienaar, Babel (Anastasiou/85), Mitea.

Sparta Ancient Wars wordt getoond op de E3

IMC, InteractiveMediaConsulting, heeft aangekondigd dat ze het spel Sparta Ancient Wars zullen tonen op de E3. IMC is een Europese uitgever en werkt samen met het Russische World Forge aan het spel Sparta Ancient Wars. Het spel is een RTS en de Duitser Torsten Hess staat aan het hoofd van het ontwikkelings team. Hess heeft ook meegewerkt aan Settlers en heeft over dit spel (of eigenlijk over de ontwikkelaar)het volgende te zeggen:
"[...]
The discipline and quality of work from this new Russian team is really unbelievable. I did not work on any similar ambitious project since the series „Settlers" and I'm looking forward to demonstrating it at E3 in L.A. to the interested public.
[...]"


Star Wars: Battlefront II screenshots

Lucasarts en Pandemic Studios hebben vandaag een zestal nieuwe screenshots vrijgegeven van het vervolg op Star Wars: Battlefront. Naast nieuwe levels om op de oude vertrouwde wijze deel te nemen aan de strijd is het in deel twee ook mogelijk om in de ruimte te strijden. Met vijandige schepen kan gedocked worden, zodat het strijdtoneel zich verplaatst naar het binnenste van het schip.

Star Wars: Battlefront II zal verschijnen op de PC, PlayStation 2 en Xbox. Met alle versies is het mogelijk om online te spelen en op de PC kan dat met 64 man, op de Xbox met 32 en op de PlayStation 2 met maximaal 24 man.





Politie houdt man vermiste Zoetermeerse aan

calvobbes, macromarkt.nl, Pseik-O en geldropse_polleke hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie heeft vanavond de echtgenoot van vermiste Zoetermeerse Claudia Harteveld-van Veen aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de vermissing van zijn 31-jarige vrouw en twee dochters van vijf en drie jaar. De drie worden sinds maandag 11 april vermist. Direct na de vermissing werd de man nadrukkelijk niet als verdachte beschouwd.

Aanleiding voor de aanhouding is een sporenonderzoek dat de recherche vandaag uitvoerde rond de woning van het gezin. Een politiewoordvoerder benadrukte dat nog niet bekend is waar het vermiste drietal is. Getuigen hebben gemeld dat de vrouw een dag na haar verdwijning in Leidschendam was gesignaleerd. Ook waren er aanwijzingen dat Claudia en haar kinderen per trein naar Den Haag waren gereisd. Het is niet duidelijk in hoeverre deze verklaringen zijn bewezen of ontzenuwd.

De aangehouden echtgenoot deed na de vermissing zelf aangifte. Hij vertelde dat hij zijn gezinsleden 's ochtends voor het laatst had gezien. Opmerkelijk was het dat de verdwenen vrouw geen bankpasjes of papieren heeft meegenomen. Vermoed wordt dat één van de kinderen wel een groot knuffeldier bij zich heeft. De politie sloot vanaf het begin niet uit dat de vermisten slachtoffer van een misdrijf waren geworden. De echtgenoot moet vrijdag voor de rechter-commissaris verschijnen, die bepaalt of er voldoende reden is om de man in hechtenis te houden.

Spaans lagerhuis akkoord met homohuwelijk

Icoon Buitenlands nieuws Het wetsvoorstel van de Spaanse regering om homohuwelijken toe te staan is donderdag zonder kleerscheuren door het Spaanse lagerhuis gekomen. Van de 350 parlementariërs stemden er 183 voor de nieuwe wet. Alleen de Spaanse senaat, waarin de regering de meerderheid heeft, moet de wet nog goedkeuren en dan wordt Spanje na Nederland en België het derde Europese land met een homohuwelijk.

De acceptatie van de wet door het lagerhuis geschiedde ondanks een enorm felle campagne van tegenstanders. De felste tegenstanders waren de rooms-katholieke kerk en de Partido Popular, maar ook veel andere groeperingen en organisaties lieten weten het niet met de wet eens te zijn.

De nieuwe wet zal niet alleen homohuwelijken legaliseren, maar zal ook meteen adoptie mogelijk maken voor homoparen. Volgens opiniepeilingen heeft 66 procent van de Spanjaarden geen enkel probleem met een homohuwelijk.

Jongen (11) hangt zich per ongeluk op tijdens gym

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In het Twentse plaatsje Rijssen is donderdagmiddag een 11-jarige jongen zwaargewond geraakt tijdens de gymles van zijn basisschool. Vermoedelijk heeft de jongen zichzelf per ongeluk opgehangen, zo meldt de politie. Het onfortuinlijke slachtoffer is er slecht aan toe, en ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De jongen droeg tijdens de gymles een lintje om zichzelf te onderscheiden. Toen hij de kleedkamer inliep bleef dat lintje waarschijnlijk achter een kledinghaakje hangen, waarna de jongen uitgleed en zichzelf per ongeluk ophing.

Toen hij werd gevonden door een klasgenootje, dat onderweg was naar de wc, was hij al buiten westen door ernstig zuurstoftekort. Het is nog onduidelijk of de jongen het ongeval zal overleven, en of hij er blijvend letsel aan zal overhouden.

Man valt uit zweefmolen op kind

Pseik-O, cherpro, Thomas B. en geldropse_polleke hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Op de kermis in Dokkum is donderdagmiddag een 11-jarig meisje gewond geraakt bij een bizar ongeval. Een medewerker van de kermis, die bezig was met het aanduwen van de bakjes van een zweefmolen, kwam van een onbekende hoogte bovenop het meisje terecht. Hij was blijven haken bij het aanduwen van de bakjes, waardoor hij de lucht in werd geslingerd.

Het meisje moest na het ongeval met een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht, maar kon later op de avond al weer naar huis. De man die uit de zweefmolen werd geslingerd raakte niet gewond. De attractie is meteen na het incident stilgezet voor onderzoek, maar dat heeft voor zover bekend nog niets opgeleverd.


foto: Wytse Pyt de Jager

D66: Kind moet dubbele achternaam kunnen dragen

Icoon politiek binnenland nieuwsD66 is er voorstander van dat kinderen zowel de naam van de moeder als van de vader mogen dragen. Kamerlid Lousewies van der Laan wil dat kinderen van ouders die niet kunnen kiezen voor een naam automatisch de achternamen van beide ouders krijgt, op alfabetische volgorde. De huidige regeling is volgens de Democraten niet liberaal en niet geëmancipeerd.

Ouders mogen nu een keuze maken, maar komen zij er niet uit dan krijgt het kind de naam van de vader. Volgens Van der Laan is dit huidige naamrecht in strijd is met het VN-Vrouwenverdrag en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Ook de PvdA wil het huidige recht wijzigen, maar is er voorstander van om de naam van de vrouw te laten prevaleren indien er geen keuze wordt gemaakt. Nebahat Albayrak (PvdA) wijst op de praktische uitwerking van de dubbele naam. "Dit werkt generaties door, dus de volgende kinderen zouden dan vier namen krijgen. Welke kies je daar dan van en geldt dat voor alle kinderen in een gezin? Het zou allemaal conflictverlagend moeten werken tussen de ouders maar nu zou het ook het tegenovergestelde kunnen zijn", aldus Albayrak.

In het debat over wijzigingen in het Burgerlijk Wetboek omtrent geslachtsnaam, het gezamenlijk gezag en geregistreerd partnerschap stelde de kleinste regeringsfractie tevens voor om het voor slachtoffers van incest makkelijker te maken hun naam te wijzigen als de vader de dader is. Dit is momenteel nog een langdurige procedure, waarbij de vader ook zijn zegje mag doen. Het debat wordt binnenkort voortgezet.

Boycot Giro van de baan

De Giro d'Italia zal met het sterkst denkbare startersveld kunnen starten. De organisatie van de ronde en de ProTour-ploegen hebben een akkoord bereikt over het startgeld.

De ProTour-ploegen dreigden niet te starten als de organisatie van de Giro niet het geëiste startgeld van 60.000 euro zou betalen. De Giro wilde aanvankelijk slechts 30.000 euro aan de ploegen betalen, maar na enige tijd onderhandelen is dat nu 50.000 euro geworden.

De ploegen zijn tevreden met dit startgeld en zodoende zullen alle 20 ProTour-ploegen aan de Giro meedoen. Daarnaast hebben Acqua & Sapone, Naturino-Sapore di Mare, Ceramiche Panaria-Navigare en Colombia-Selle Italia een wildcard gekregen om aan de ronde deel te nemen. De Giro gaat op 7 mei van start in Reggio di Calabria.

Steker Alkmaar: 6 keer poging tot moord

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

De enige meerderjarige hoofdverdachte van de serie steekpartijen die Alkmaar begin dit jaar teisterden, zal zes keer poging tot moord ten laste worden gelegd, zo heeft het Openbaar Ministerie (OM) vandaag laten weten. In totaal zitten in deze zaak zes verdachten vast, waarvan alleen de 18-jarige S. van T. meerderjarig is.

Van T. wordt buiten de zes moordpogingen ook poging tot doodslag, afpersing en openlijk geweld op de openbare weg ten laste gelegd. De serie steekpartijen zorgden begin januari voor grote beroering in Alkmaar, toen binnen 24 uur vier mensen in onder meer het Victoriepark werden neergestoken, van wie drie in de rug. Alle slachtoffers overleefden de steekwonden.

KLM-vliegtuig keert terug na 'knikkende' vleugel

Alice_in_donderland had ons via de nieuws-submit te melden:

Een vliegtuig van de KLM is woensdag teruggekeerd naar Schiphol nadat passagiers hadden opgemerkt dat een van de vleugels van het toestel een 'knikkende' beweging maakte. De co-piloot inspecteerde het voorval en de gezagvoerder besloot daarop terug te vliegen naar de luchthaven.

Tijdens de vlucht was er geen alarmmelding op de apparatuur te zien. Volgens een KLM-woordvoerder was het toestel ongeveer twintig minuten onderweg naar New York toen het voorval plaats had. De passagiers zijn later alsnog met andere vluchten naar hun bestemming vervoerd.

Toen het toestel eenmaal geland was heeft de KLM een onderzoek ingesteld, maar niets vreemds aan de vleugel kunnen constateren. De woordvoerder zegt dat het mogelijk is dat een condensstreep op de vleugel een reflectie veroorzaakte, waardoor het leek dat de vleugel knikte.

Ex-militair bedreigde Van der Knaap

Van Der Knaap werd bedreigdWegens het met de dood bedreigen van staatssecretaris van Defensie Cees van der Knaap is een 38-jarige ex-militair uit Harderwijk vandaag tot 40 uur werkstraf veroordeeld alsmede twee weken voorwaardelijke celstraf. De oud-militair stuurde excellentie Van der Knaap tussen november 2003 en april 2004 drie brieven waarin hij de CDA-bewindsman dood wenste en hem uitmaakte voor onder meer 'landverrader' en 'NSB'er'.

De Harderwijker refereerde in één van zijn brieven aan ex-marinier Paul S. die vorig jaar in Limburg een aantal mensen vermoordde: ''Ik had liever gehad dat hij vier Kamerleden had afgemaakt, te beginnen met jou'', aldus de veroordeelde ex-militair.

Schumacher mogelijk ook in 2007 in Formule 1

Zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 Michael Schumacher denkt er over na om ook in 2007 nog te blijven racen. In een vraaggesprek met de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport gaf de Duitser toe dat teambaas Jean Todt hem probeert te overtuigen nog langer bij Ferrari te blijven.

De krant vroeg Schumacher naar namen van mogelijke opvolgers wanneer hij zou stoppen eind 2006. Schumacher kwam echter met een verrassend antwoord: "Eerlijk gezegd praat ik niet zo vaak met Jean (Todt) over andere rijders. Momenteel hebben we het vooral over een verlenging van mijn contract."

Mocht 'Schumi' eind 2006 toch uit de Formule 1 stappen, dan vindt hjjzelf Fernando Alonso een goede opvolger. Ook noemde hij Kimi Raïkkönen, Mark Webber en Felipe Massa als een goede keus.

Schumacher
Blijft 'Schumi' ook in 2007?

Nieuwe foto Ourcolony.net: Xbox 360 dev kit?

De afgelopen twee dagen zijn veel mensen weer in de ban geweest van Ourcolony.net. De laatste challenge is uiteindelijk opgelost door de uitnodiging van de pre-party van de E3 van Microsoft over de woordzoeker in het gegeven plaatje te leggen. De woorden "call yourself" verschenen. Een slimmerik op het TeamXbox forum bedacht dat je "yourself" wel eens zou kunnen veranderen in cijfers, zoals die op een telefoon staan afgebeeld bij de letters. Hier kwam het getal 96877353 uit. Dit was het goede antwoord en er kwam een Yahoo! Photos link tevoorschijn. Niemand kan met zekerheid zeggen wat dit apparaat moet voorstellen, maar het is bijna zeker dat er op zijn minst een boodschap in dit plaatje zit. Wie het weet mag het zeggen.
Opvallend is dat de foto erg lijkt op eerder gelekte foto's die een soortgelijk apparaat tonen. Hiervan werd gezegd dat dit de Xenon ofwel Xbox 360 development kit zou zijn.
Natuurlijk kan je ook onze eigen colony joinen om ons te helpen de ladder te beklimmen! Klik op "join existing colony" en typ 80483570 in. Je zit dan bij de enige echte FOK!Games colony.

Nazivlag zorgt voor opschudding in Australië

Oak_Square had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn een klein stadje in New South Wales, Australië heeft een gezin voor onrust gezorgd door een vlag met daarop een hakenkruis in de tuin te plaatsen. Darren Mackay en Jenni Duncombe uit Mannering Park kochten de vlag 'voor de grap' op de markt. Pas toen de buren hen op de achtergrond van het dundoek wezen, realiseerden ze zich dat ze een nazivlag in hun tuin hadden staan. Ze weigeren hem echter weg te halen, omdat hun dochtertje van vier maanden graag kijkt naar het wapperen van de vlag. Naast de nazivlag hebben ze ook nog een piratenvlag.

Het stadsbestuur van Mannering Park onderzoekt of het gezin kan worden gedwongen de vlag weg te halen. Maandag 25 april vieren de Australiërs Veteranendag. Ze eren dan ondermeer hun landgenoten die in de Tweede Wereldoorlog sneuvelden aan de zijde van de Geallieerden.

School schorst relschoppers Efteling

Het Vader Rijncollege in Utrecht heeft vijf leerlingen van Marokkaanse komaf geschorst die woensdag betrokken waren bij diverse opstootjes in de Efteling. Zij zouden onder meer een 8-jarige jongen zonder aanleiding hebben geschopt en geslagen. Ook vielen zij een meisje lastig.

Volgens schooldirecteur Bart Engbers is wat er gebeurd is ''niet alleen vervelend, maar ook ontoelaatbaar.'' Het vijftal, tussen de 13 en 14 jaar oud, maakte deel uit van in totaal 280 onderbouwleerlingen van het college die aanwezig waren in de Efteling. ''Scholieren op het college hebben afwijzend gereageerd op het gedrag van hun medeleerlingen. Bovendien vrezen de overige Marokkanen op onze school dat zij voortaan ook schuin worden aangekeken door het gedrag van hun afkomstgenoten.''

De vijf geschorste jongeren moeten binnenkort aanwezig zijn bij een gesprek dat de school met hun ouders zal hebben. In totaal werden gisteren tien jongeren van de school opgepakt, maar volgens de directeur waren vijf van hen slechts getuigen.

Bangladesh niet blij met SOCOM 3

De regering van Bangladesh dreigt Sony met een rechtszaak omdat zij beschreven zouden worden als een 'terroristenstaat' in het nog uit te komen SOCOM 3. De Bengalese minister van Buitenlandse Zaken is van plan zowel Sony als de kamer van koophandel en de ambassade van de Verenigde Staten een brief te sturen met het verzoek deze verwijzing uit het spel te halen.
De minister wordt in zijn besluit gesteund door de Bangladesh Association of Software and Information Services (BASIS) die zegt dat elk bedrijf games mag ontwikkelen voor entertainment, maar hierbij niet Bangladesh in diskrediet mag brengen.
Akteruzzaman Manju, directeur van de Internet Service Providers' Association van Bangladesh meent zelfs dat het spel verboden moet worden en dat Sony hun excuses aan het land moet aanbieden omdat zij nog nooit hebben kunnen bewijzen dat Bangladesh een terroristenstaat is of is geweest.

Ook dit jaar geen Love Parade

Net als in 2004 zal ook dit jaar geen Love Parade worden georganiseerd in de Duitse hoofdstad Berlijn. Reden daarvoor is dat, net als in 2004, de organisatoren niet voldoende sponsors voor het evenement hebben. Volgens Duitse media zijn er intussen wel vergaande plannen voor een 'doorstart' in 2006, maar dan waarschijnlijk niet alleen als feest voor de liefhebbers van technomuziek.

De Love Parade groeide in voorbije jaren uit tot het grootste feest voor 'ravers' ter wereld, met als hoogtepunt 1,5 miljoen bezoekers in 1999. Na dat succesjaar liep het aantal belangstellenden voor het festijn tot 500.000 terug in 2003. De organisatie van het evenement moet sinds 2001 voor alle kosten rond de Love Parade opdraaien, van vervoer tot de afvalverwijdering.

Bejaarde vrouw fietst over snelweg

De politie heeft donderdagmiddag een 83-jarige inwoonster van Beuningen met haar fiets van de snelweg A73 tussen Nijmegen en Venlo gehaald. Een woordvoerster van de politie verklaarde dat de vrouw een verwarde indruk maakte.

De politie kwam in actie toen zij in korte tijd een aantal meldingen binnenkreeg over de vrouw op de fiets. Toen de vrouw eenmaal door de politie van de snelweg was geplukt kon zij geen verklaring geven over hoe zij op de A73 terecht was gekomen. Ook wist ze niet hoe ze er weer af moest komen. De vrouw is door de politie thuis gebracht.

UEFA stelt verkiezingen uit tot 2007

Lennart Johansson zal een jaar langer aanblijven als voorzitter van de UEFA.

Oorspronkelijk waren er verkiezingen in 2006 gepland, maar deze zijn nu met een jaar uitgesteld. Dit gebeurt mede op verzoek van kandidaat Franz Beckenbauer, hij heeft volgend jaar weinig tijd vanwege zijn functie als voorzitter van het organisatiecomité van het WK in Duitsland. Behalve Beckenbauer is ook Michel Platini kandidaat om de huidige voorzitter, Lennart Johansson op te volgen.

In 2007 zijn tevens de verkiezingen van de Aziatische en de Afrikaanse confederaties, en ook de FIFA zal dan gaan stemmen over een nieuwe preses, de huidige baas Sepp Blattter zei eerder deze week dat hij nog vier jaar door wil gaan.

PU Gameplay in de Amsterdam RAI?

Vandaag is op Powerweb, de site van het Nederlandse gamesmagazine Power Unlimited, de cover van de aankomende Power Unlimited verschenen. Nou is dit natuurlijk geen groot nieuws, maar op het bijgeleverde stickervel is een sticker te bewonderen met de volgende tekst:

Power Unlimited Gameplay 2005
12 & 13 november
RAI Amsterdam

De PU Gameplay, het grootste gamesevenement van Nederland, werd voorheen altijd gehouden in de Jaarbeurs. Een datum voor de editie van dit jaar was ook nog niet bekend. Hieronder is in het rood omcirkelde gedeelte de sticker te bewonderen.

Op zowel Powerweb als de officiële site van de PU Gameplay is nog geen officiële bekendmaking verschenen. De abonnees van de Power Unlimited ontvangen morgen het blad. Dan zien we dus of er ook in het blad al over het aankomende event gesproken wordt.

Geert Kuiper gaat marathonploeg coachen

Enkele weken geleden werd bekend dat Geert Kuiper ontslagen werd bij de TVM schaatsploeg. Inmiddels heeft de coach een nieuw team gevonden. Hij gaat de Time Out formatie coachen, deze ploeg schaatst mee in het marathon-circuit.

Kuiper was de laatste jaren de sprintcoach voor de langebaanploeg van TVM. Hij werd vervangen bij TVM door Konstantin Poltavets die van de DSB ploeg overkwam.

De schaatscoach is erg blij met zijn nieuwe baan bij de Time Out ploeg. Kuiper: "Deze baan is maar voor halve dagen, met TVM was ik acht maanden van het jaar op reis. Nu heb ik tenminste ook nog tijd om wat op de boerderij te werken en mijn kinderen te zien."

Bij Time Out staan nu onder contract de schaatsers Miel Rozendaal, Andres Landman en Bertjan van der Veen.

Nieuwe scans van Zelda

Het Spaanse tijdschrift HobbyConsolas werpt deze maand een uitgebreide blik op de aankomende Zelda. Er staan een aantal uitspraken in van de developers en artwork. Zo staat er in de titels dat Link gedurende het spel ouder zal worden en dat het spel twee tot drie keer groter zal zijn dan Ocarina of Time. De meest belangrijke dingen die uit deze scans zijn gehaald zijn de volgende:
quote
- The story begins with Link as an adult (he is 16 years old in this game and will grow up as the game progresses)
- The village that appears in the pics is the first area in the game (as Kokiri Village in OoT)
- Controls are similar to those of OoT and Wind Waker
- The game's extension is 2 to 3 times bigger than Ocarina of Time
- The adventure can last up to 70 hours
- Horse battles will be a main part of the game
- Eiji Aonuma says: "Making the water transparent in this new Zelda as oposed to Wind Waker will allow us to give a realistic and more beautiful feel to the game and also open the game to a new subaquatic world"
- Z targetting found in OoT is again used (with the L button in the GC's controller)
- Jumping is again automatic
- Eiji Aonuma wants the graphical style to be close to manga-style (he thinks that the Link found in the SpaceWorld 2000 demo looked like a puppet and lacked personality)





Buena Vista koopt Avalanche

Buena Vista heeft developer Avalanche Software gekocht en is bezig met het opzetten van een nieuwe gamestudio.

Vorig jaar maakte Walt Disney Co, het moederbedrijf van Buena Vista, al bekend dat het 40 miljoen dollar had uitgetrokken om zijn games-gerelateerde activiteiten uit te breiden. Hoeveel geld Buena Vista betaald heeft voor Avalanche Software is niet bekend, maar algemeen directeur Graham Hopper zei hierover dat het in de buurt van 50 miljoen dollar komt.

Hopper zei verder over de overname:
"The acquisition of Avalanche Software and the creation of a development studio in Vancouver mark a significant milestone in becoming a top-tier video game publisher by securing the industry's top talent to build and create game franchises,"

Avalanche Software had al een relatie met Buena Vista omdat het bedrijf het computerspel van de nieuwe Disney-tekenfilm Chicken Little ontwikkelt, dat uit moet gaan komen in november.

Avalanche is verder vooral bekend van Tak and the Power of Juju, Tak 2, Dragon Ball Z Sagas: Evolution en 25 to Life, dat binnenkort zal verschijnen.



Tak 2: The Staff of Dreams

Webber niet helemaal fit

Mark Webber heeft gereageerd op de geruchten dat hij niet klaar zou zijn voor de race van aankomend weekend. Hij zegt zelf dat hij fit genoeg is om mee te doen aan de GP van San Marino.

Webber heeft tijdens het wintertesten een rib gebroken maar reed desondanks toch de eerste GP’s van het seizoen. De geruchten dat hij niet fit was kwamen weer op gang toen de Australiër zich terugtrok tijdens de afgelopen testweken. Ook het feit dat Pizonia door het Williams team werd opgeroepen om klaar te staan om in te vallen hielp hieraan mee.

Webber: "Ik heb maar 60 rondjes gereden in Spanje, ik wilde er zeker van zijn dat mijn problemen niet terug zouden komen." Op de vraag of hij opziet tegen de aankomende GP’s die kort achter elkaar worden verreden zei hij: "We weten wat er in mei, juni en juli op ons afkomt." Zelf zegt de Australiër dat hij op 80% van zijn herstel zit.

"A movie about The Movies?"

Peter Molyneux, bedenker van onder andere Black&White, Fable en het nog te releasen The Movies heeft in een interview te kennen gegeven dat Hollywood serieus geïnteresseerd was om de filmlicenties van het spel The Movies aan te schaffen
"[...]
What's been the movie industry's reaction to the game? Do they see it as threat or a complement to their industry?

Peter Molyneux: Well there's some very funny stories with it. Hollywood is insane, as a place, how any movie is made I just haven't got a clue. It's an amazing place to make a movie.

The first reaction from the movie industry is that they wanted to buy the rights to make the movie - I've got to get this right - to make the movie of The Movies. I had to sit down and explain to them, because they approached us and said: "We'd like to make some movies about some of your games and the movie we want to make first, is one based around The Movies."

So I had to say: "Well look this is actually a game about your industry, and it's not really suitable. I don't think it's a really good idea." I had to convince them it wasn't a really good idea.

I've also shown it to screenwriters, scriptwriters and directors and I've had a couple of people say: "Oh god, now technology is here we're not needed as actors any more." They're very insecure in Hollywood, they don't like the idea that... for example I was talking to them about this thing called the Hero's journey and how we use it in game to this very famous scriptwriter. He said "You can't do that it'll ruin people's enjoyment of movies, this is one of our secrets!" It's quite amazing their reaction.
[...]"


Het volledige interview is hier te lezen.

Wolfsburg wil Bogelund

De Duitse media meldt dat Wolfsburg, de club met trainer Eric Gerets, interesse heeft in Kasper Bogelund van PSV.

De verdediger komt bij de Eindhovense club amper aan spelen toe, en heeft al eerder aangegeven dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. PSV lijkt mee te willen werken aan een transfer, ondanks dat de verdediger nog een contract heeft tot 2007. Wolfsburg nam eerder al Kevin Hofland over van de Eindhovense ploeg.

Adam Curry moet opbrengst helikopter terugboeken

grunge-metal had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuwsDe Amsterdamse rechtbank heeft deze week beslist dat Adam Curry ruim 1,8 miljoen dollar (ongeveer 1,3 miljoen euro) moet overboeken naar de curator van zijn imiddels failliete helikopterbedrijf Rotorjet. Curry had vlak voor het faillissement in maart 2003 1,8 miljoen dollar overgeschreven naar zijn privérekening. De rechtbank stelde dat dit onrechtmatig is ten opzichte van overige schuldeisers.

Curry zegt zelf dat hij het geld heeft teruggesluisd naar zijn bedrijf. Hij zou het tijdelijk op zijn rekening hebben gezet om te voorkomen dat zijn criminele ex-zakenpartner, die naar Cambodja is gevlucht, aan het geld kon komen. Volgens Curry wisten zijn medewerkers er van. Er is al hoger beroep aangetekend tegen de beslissing van de Amsterdamse rechtbank.


Gelukkig voor Adam is de koers van de dollar laag.

Al Pacino spreekt geen nieuwe tekst in voor Scarface

Al Pacino heeft toestemming gegeven om zijn looks in de game over Scarface te stoppen. Het vreemde is dat hij geen dialogen gaat inspreken voor de game, maar dat hij wel toestaat dat zijn tekst uit de originele film gebruikt mag worden.


Gelukkig is niet iedereen zo lui en zullen Steven Bauer en Robert Loggia wel de stemmen van hun karakters gaan inspreken.



Al Pacino met Steven Bauer

Al Pacino met Robert Loggia

Deze game is ontwikkeling bij Radical Entertainment, die je misschien nog kent van "The Simpsons: Hit and Run". Met een dergelijke topper in hun portofolio mogen we dus ook veel van deze game verwachten. Je kunt "Scarface" aan het eind van het jaar verwachten en de rechtstreekse concurrentie aangaan met "The Godfather".

Schumi wil contract verlengen

Michael Schumacher is in gesprek met Scuderia Ferrari voor een verlenging van zijn huidige contract. De Duitser heeft momenteel zijn handtekening staan tot het einde van 2006. Schumacher heeft ook al een voorkeur voor een opvolger, mocht hij na 2006 toch stoppen.

Schumacher vertelde de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport: "Ik heb momenteel gesprekken met Jean Todt over het verlengen van mijn contract." Schumacher zei al voor de seizoensstart dat hij wel tot zijn veertigste zou kunnen doorrijden. De Duitser zal eind 2006 38 jaar oud zijn.

Schumacher heeft wel zijn voorkeuren over zijn eventuele opvolgers, voor als hij zijn contract niet verlengd. Fernando Alonso zou een goede keuze zijn volgens de Duitser, maar hij heeft ook Kimi Räikkönen, Felipe Massa en Mark Webber hoog in het vaandel staan.

'The Cure met A Forest beste Jaren 80 plaat'

Radio 3FMLuisteraars van Radio 3FM hebben 'A Forest' van 'The Cure' gekozen als beste plaat van de jaren 80. De band staat op nummer 1 in de '80s Request Top 100'. De lijst is onderdeel van de '80s Request week' die deze week op 3FM wordt uitgezonden. Aanstaande vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur is de Top 100 in z'n geheel te horen.

U2 is de meest aangevraagde band met vijf noteringen in de lijst. De Golden Earring is met When the Lady Smiles de hoogste Nederlandse notering op plaats 9.

De Top 10
1. The Cure - A Forest (1980)
2. U2 - Sunday Bloody Sunday (1985)
3. The Cult - She Sells Sanctuary (1986)
4. Falco - Jeanny (1986)
5. Beastie Boys - Fight For Your Right (1987)
6. A-Ha - Take On Me (1985)
7. Guns 'n Roses - Sweet Child Of Mine (1988)
8. U2 - With Or Without You (1987)
9. Golden Earring - When The Lady Smiles (1984)
10. New Order - Blue Monday (1983)

Giro 2006 start in Seraing

De start van de Giro in 2006 zal plaats vinden in Seraing. De Waalse plaats zal dienen als startplaats voor de proloog.

Verder zullen er in het Waalse gewest nog twee etappes worden verreden. Een etappe tussen Bergen en Charleroi en een etappe die loopt van Perwez naar Namen. Etappe drie zal nog wel start op Belgische bodem, in Wanze, maar zal waarschijnlijk eindigen in Duitsland.

De Waalse minister-president Van Cauwenberge hoopt dat door de start van de Giro het gewest een moderner en positief beeld naar buiten toe kan brengen. Ook de bijkomende economische gevolgen van het dienen als startplaats voor de Giro zijn zeer welkom in het gebied.

Shin Megami Tensei naar Europa

In Japan en de Verenigde Staten gooide de RPG Shin Megami Tensei hoge ogen. De Britse uitgever Midas Interactive gaat nu een nieuwe onderneming oprichten om het derde deel uit de serie in Europa uit te geven. De dochteronderneming gaat Ghostlight heten.

Shin Megami Tensei is in de Verenigde Staten bekend als Shin Megami Tensei: Nocturne, in Europa zal het spel Shin Megami Tensei: Lucifer's Call gaan heten. De turn-based RPG die exclusief op de PS2 verschijnt zal al eind mei, begin juni in de winkels liggen.

Het verhaal van SMT Lucifer's Call gaat over een tienerjongen die geplaagd wordt door mysterieuze visioenen. Na de vernietiging van de wereld komt hij er achter dat hij opgesloten is in de ruïnes van Tokyo. Het stikt er van de demonen. De versie die in Europa verschijnt is de "Maniacs"-editie zoals die in Japan en de Verenigde Staten is uitgegeven, deze versie bevat ook Dante uit Devil May Cry 2.




Mega-Big Brother in de maak in Londen

ijsmeis herschreef en submitte het volgende bericht:

Icoon Showbiz nieuwsIn het oosten van London is een speciale woonwijk gebouwd voor een nieuwe reality soap, een soort mega-Big Brother. In de soap zullen maar liefst veertig deelnemers te zien zijn. Deze deelnemers zullen in de woonwijk 24 uur per dag door camera's worden gevolgd, berichtte dagblad The Times.

De producenten van het project zoeken tien gezinnen die het Britse volk moeten vertegenwoordigen. De bedoeling is dat de gezinnen gewoon doorgaan met hun dagelijkse leven en dus ook met hun werk en/of school. De gezinnen worden alleen thuis gefilmd.

Overigens is het project niet geheel nieuw. De Duitse versie 'Big Brother - Das Dorf' draait bij onze oosterburen al een tijdje. Daar is echter geen sprake van gezinnen, maar van individuele personen.

Granaat gevonden op deurmat politiebureau

Speek, Scootmobiel en Bardo hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De politie van Haaksbergen heeft afgelopen nacht een bizarre vondst gedaan. Een onbekende heeft een gevaarlijke granaat op de deurmat van het politiebureau gelegd. Of de granaat goed of slecht bedoeld was, is niet bekend.

De Explosieven Opruimings Dienst heeft het projectiel, een brisantgranaat, vanochtend onschadelijk gemaakt en laten ontploffen. Het gevolg was een gigantische krater. De brenger van de granaat heeft een groot risico genomen door het deel bij het politiebureau neer te leggen. De politie wil dan ook graag met deze persoon in contact komen.


De brisantgranaat (links)

Boete voor gapen in de rechtszaal

Speek had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsGapen van verveling, een jurylid in de Verenigde Staten zal er voortaan wel twee keer over nadenken voor hij het doet. De man kreeg namelijk een boete opgelegd door de rechter omdat hij uitgebreid zat te gapen in de rechtszaal.

De rechter sprak de man aan op zijn duidelijk hoorbare gegaap. Toen de man verklaarde dat hij zich verveelde, kreeg hij een boete wegens minachting voor de rechtbank. "Uw verveling heeft u zojuist duizend dollar gekost", aldus de geïrriteerde rechter.

Het jurylid bood geschrokken zijn excuses aan en de rechter besloot de boete te verlagen naar honderd dollar. Hij wilde het niet laten bij een waarschuwing. "Ik heb weleens iemand zien gapen, maar dit was absoluut een record. Zo kan ik mijn werk niet naar behoren doen."

Drie clubs willen Gerald Sibon

Gerald Sibon weet zich in de belangstelling van voldoende clubs. Volgens voorzitter Rob Westerhof van PSV hebben FC Utrecht, Racing Genk en AZ inmiddels belangstelling getoond.

Sibon mag bij PSV vertrekken tegen elk acceptabel bedrag. De spits kwam afgelopen zomer over van SC Heerenveen, maar is inmiddels derde spits geworden in Eindhoven achter Jan Vennegoor of Hesselink en de Braziliaan Robert.

'Brandts langer bij Volendam'

De succesvolle samenwerking tussen FC Volendam en Ernie Brandts krijgt wellicht een vervolg. Beide partijen zijn erg over elkaar te spreken, en het contract van Brandts zal dan ook verlengd gaan worden.

FC Volendam trok Brandts in maart voor een proefperiode aan, nadat de club Job Dragtsma had ontslagen wegens slechte prestaties. Na een ruime maand concludeert Brandts dat hij nog genoeg perspectief in de spelersgroep van Volendam ziet.

Brandts en Volendam hebben nog niet gesproken over een verlenging van het contract, maar zullen dat binnenkort gaan doen.

Schollen terug naar België

Davy Schollen keert na dit seizoen weer terug naar België. NAC Breda heeft aangegeven de keeper niet van Racing Genk te willen kopen.

Schollen staat onder contract bij Racing Genk en wordt door NAC Breda gehuurd. Genk wil de doelman echter verkopen, maar de Brabanders vinden de vraagprijs van 400.000 euro te duur. Als vervanger voor Davy Schollen heeft NAC Breda de transfervrije Dennis Gentenaar van NEC op het oog. Ook Khalid Sinouh van buurman RKC Waalwijk mag zich in de belangstelling van NAC Breda verheugen.

Inmiddels hebben zich reeds twee clubs uit België gemeld om Davy Schollen over te nemen van Racing Genk.

Van der Vaart weigert aanbod Ajax

Rafael van der Vaart heeft een aanbieding om zijn contract bij Ajax met één jaar te verlengen naast zich neer gelegd. De Heemskerker heeft een contract tot 2006, maar ziet een jaar langer niet zitten.

Deze weigering zal hoogstwaarschijnlijk betekenen dat Van der Vaart nog dit kalenderjaar bij Ajax zal vertrekken, zodat Ajax nog een transfersom voor de middenvelder kan ontvangen. Volgens Ajax-directeur Arie van Eijden betekent dit niet dat de club Van der Vaart actief zal gaan aanbieden. "Hij heeft laten weten dat hij niet wil verlengen. We zullen wel zien hoe dat zich de komende maanden ontwikkelt. Soms kunnen zaken nog heel verrassend uitpakken", aldus Van Eijden.

Van der Vaart wordt nog steeds in verband gebracht met PSV. Ook Manchester United en Liverpool zouden de middenvelder willen inlijven.

Wederom Veronica-programma geschrapt

DvZ had ons herschreven via de nieuws-submit te melden:

Nadat een paar weken geleden bekend werd gemaakt dat Veronica de Idols-kloon 'Be a moviestar' gaat schrappen, is er weer een Veronica-programma dat het einde van de serie niet haalt. Dit maal is de 'eer' aan het programma 'Het 5e element'.

Het programma begon enige tijd geleden met een valse start door op het laatste moment de eerste aflevering van het programma een week uit te stellen. Daarnaast waren de kijkcijfers van het programma niet bepaald goed te noemen: 98.000 voor de eerste aflevering en 172.000 kijkers voor de tweede aflevering. Dit is dan ook hoogstwaarschijnlijk de reden voor Veronica om het programma vroegtijdig van de buis te halen.

'Het 5e element' is een realityserie waarin zes koppels de strijd aanbinden met de 4 elementen aarde, water, lucht en vuur door middel van uiteenlopende opdrachten.

Liquidatie in woonwijk Waalwijk

Gerard-Joling, deco, jeroen_h, Kjew, Bardo en Speek hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een onbekende man is vanochtend rond 9.45 uur doodgeschoten op de Blyde Incomstelaan in Waalwijk. Het betreft een inzittende van een blauwe Volkswagen Passat.

Het schietincident vond plaats in een woonwijk. De bestuurder trok zojuist op voor een stoplicht, toen er vanaf een passerende motor schoten werden gelost door de bestuurder of de passagier. De omgeving is door de politie afgezet en de auto is met een zeil afgedekt. Het lichaam van de man bevindt zich nog in de wagen.

Met een helikopter wordt er gezocht naar de op de vlucht geslagen motorrijder. Verder wil de politie niets zeggen over de schietpartij, maar alles wijst op een afrekening.


De plaats van het delict

Ferrari zag af van test Imola

Scuderia Ferrari heeft verklaard dat het afgelopen week van de voorgenomen tests op het circuit van Imola heeft afgezien. De test stond oorspronkelijk wel gepland, maar is uit respect voor de andere negen teams afgelast.

Het team van Ferrari zette kwaad bloed door een test op Imola aan te kondigen, gepland in de week vóór de race. De negen andere teams hebben een contract opgesteld waarin is afgesproken dat zij niet zullen testen op een circuit waar snel een Grand Prix plaatsvindt, maar Ferrari heeft dit nooit ondertekend.

Stefano Domenicali, sportdirecteur van Ferrari, verklaart dat het team er bewust voor heeft gekozen niet op Imola te testen, uit respect voor de afspraak tussen de andere teams. Wel voegt hij toe dat Ferrari's kijk op de reglementen nog steeds verschilt van die van de andere teams. Eerder al schrapte het team een test op Silverstone na protest van de overige teams.

Buschauffeur zit dronken achter het stuur

Bardo had ons via de nieuws-submit te melden:

Een buschauffeur uit Veldhoven is gisteren zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij dronken achter het stuur zat. Bij controle bleek dat de man de bus bestuurde met een alcoholpromillage van 2,6.

De dronkaard werd betrapt door zijn collega's. Die haalden de chauffeur uit zijn op dat moment lege bus en schakelden de politie in. Op het bureau werd het rijbewijs van de man ingenomen. Justitie bepaalt wanneer hij zijn roze papiertje terugkrijgt.

Dieven roven huis dode buurvrouw leeg

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Drie mannen uit Drachten hebben dinsdagavond het huis van een dode plaatsgenoot leeggeroofd. De bewoner, de buurvrouw van één van de dieven, was enkele dagen voor de roof overleden.

Het huis aan de Hooizolder werd door de dieven van 27, 19 en 17 jaar oud compleet overhoop gehaald. De wasmachine, de wasdroger, de televisie en een stereo-installatie werden door het drietal meegenomen en in de tuin van de 27-jarige neergezet. Een buurtbewoner bracht de politie op het spoor van de dieven, door te melden dat in de tuin gestolen huisraad stond.

PSP = Playboy Station Portable

De consoles van tegenwoordig hebben steeds meer opties naast gamen. De PSP van Sony is hier een goed voorbeeld van. Je kunt nu exclusieve foto reportages downloaden van de dames van Hugh Hefner. De eerste dame in kwestie is Cybergirl of the Year, Amy Sue Cooper.

Om af te sluiten met een citaat van de dame in kwestie:

quote
"The thought of being carried around in a guy's pocket and having him push my buttons is really sexy."

Boek: Murphy's law - Arthur Bloch



Je hebt ook altijd pech. Die regenbui valt net als jij geen paraplu bij je hebt. Op je werk ligt er een rotklusje voor je klaar. En je boterham valt alweer met de besmeerde kant op de vloer. Troost je: je bent niet de enige. De wet van Murphy maakt voor niemand een uitzondering: als iets verkeerd kán gaan, dan gáát het ook verkeerd. Arthur Bloch weet er alles van, en hij heeft er een naslagwerkje van gemaakt.

Star Wars: Empire at War screenshots

Lucasarts heeft vandaag nieuwe screenshots vrijgegeven van haar aankomende real time strategygame Star Wars: Empire at War. De game speelt zich qua tijdsperiode af na de gebeurtenissen van Episode III: Revenge of the Sith en vóór Episode IV: A New Hope.

Spelers zullen in de game kunnen kiezen om zich te voegen bij 'the Rebel Alliance' dan wel 'the Empire' en ze zullen hierbij in real-time 3D units kunnen bouwen, waarmee in command & conquer-stijl gevochten zal kunnen worden. Naast de singleplayermodus zal er ook één tegen één gespeeld kunnen worden (Empire versus Rebellion) en tenslotte zal er online skirmish mogelijk zijn, waarbij maximaal acht spelers tegelijk tegen elkaar kunnen spelen.







De game staat gepland voor release in de herfst van 2005 en zal uitkomen op de PC.

Asociale bestuurder moet auto inleveren

Een 29-jarige automobilist uit Nijmegen is door zijn asociale rijgedrag zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Ook werd zijn auto in beslag genomen. De man viel de politie op omdat hij op en rond A2 te Vught asociaal rijgedrag vertoonde.

De man haalde op die A2 omstreeks 09.50 uur enkele auto's over het verdrijvingsvlak in. Vervolgens reed de man in zijn auto met een snelheid van ongeveer 130 kilometer per uur dicht achter een motorrijder. Niet veel later besloot de bestuurder op het laatste moment af te slaan naar de N59 richting Oss. Op die N59 versnelde de bestuurder wederom naar 130 terwijl in verband met de wegwerkzaamheden slechts 90 mocht worden gereden. De bestuurder versnelde naar 150 en haalde over de smalle rijstroken diverse voertuigen in, terwijl de maximumsnelheid daar 70 is.

Tussendoor toeterde de man meerdere malen, kennelijk met de bedoeling dat voor hem rijdende auto's opzij gingen. Nadat de N59 overging in de A59 onder Heesch lukte het de onopvallende politiewagen deze automobilist een stopteken te geven.

De man kreeg van politie een proces-verbaal voor rijden op verdrijvingsvlak, kleven, overschrijden maximumsnelheid, alsmede het in gevaar brengen van andere weggebruikers. De bestuurder bleek nog niet zo lang zijn rijbewijs te hebben, en dus werd ook zijn auto in beslag genomen. Gevraagd naar de reden van zijn gedrag gaf de man als reden op dat hij haast had in verband met een afspraak.

Fisichella vreest Ferrari

Giancarlo Fisichella maakt zich zorgen over de nieuwe Ferrari F2005. Hij gaat ervan uit dat het moeilijk zal worden voor Renault om de voorsprong op Ferrari gedurende het seizoen te behouden.

Michael Schumacher was al snel in Bahrein, maar de betrouwbaarheid van de wagen liet hem in de steek. Fisichella: "Ferrari heeft nu drie weken de tijd gehad om de auto verder te ontwikkelen. Het zal moeilijk worden om ze voor te blijven."

Ook Toyota ziet Fisichella als gevaarlijke concurrent. "Ze zijn de belangrijkste tegenstanders op Michelinbanden. Ze zijn al op twee verschillende typen circuits snel geweest, dus waarom niet op Imola?"

Oranje speelt play off WK in ArenA

Wanneer het Nederlands elftal zich niet rechtstreeks voor het WK volgend jaar in Duitsland weet te plaatsen, zal het eventuele play off duel om dat alsnog te bereiken in de Amsterdam Arena worden gespeeld.

Zoals het er nu uitziet hoeven de mannen van bondscoach Marco van Basten zich echter geen zorgen te maken om een ticket voor het WK 2006 te bemachtigen. Nederland staat aan kop in Groep 1. Mocht het team op de
tweede plek eindigen, dan maakt het een goede kans om bij de twee beste nummers twee te eindigen, waardoor plaatsing ook zeker is.

Oranje speelt het laatste WK-kwalificatieduel in de Arena. Die wedstrijd zal worden gespeeld op woensdag 12 oktober in de Amsterdam Arena, tegen Macedonië. Het voorlaatste duel op eigen bodem vindt
plaats op woensdag 7 september in het Philips Stadion in Eindhoven,
tegen Andorra.

Man vliegt 68 keer met valse creditcards

Een Maleisiër is er in geslaagd om met vervalste en gestolen creditcards vliegtickets te kopen en op die manier 68 keer met het vliegtuig te reizen. De man werd vlak voor zijn 69ste vlucht opgepakt door de politie.

Op het moment van arrestatie zat de 21-jarige man al in het vliegtuig met zijn veiligheidsgordel. De man zijn truc was simpel, maar effectief: Het afgelopen jaar boekte hij zijn vluchten op het laatste moment via internet en vloog meestal met budgetmaatschappijen van het noorden van Maleisië, waar hij werkte, naar Borneo om zijn vrouw te bezoeken.

Radio 538 blijft marktleider

Radio 538Radio 538 verloor marktaandeel, maar was in de periode februari-maart van dit jaar nog altijd de marktleider in radioland. Dat blijkt uit de jongste luistercijfers die het onderzoeksbureau Intomart GfK vanochtend bekend heeft gemaakt. Radio 2 neemt nog altijd de tweede positie in beslag, gevolgd door Sky Radio.

Deze keer waren er slechts kleine verschuivingen. Buiten het verlies van Radio 538 valt op dat zenders die uitzenden op de middengolf het goed doen. Zowel Radio 10 Gold als Arrow Classic Rock winnen 0,2 procent aan marktaandeel. Als we alle regionale publieke zenders bij elkaar zouden nemen, zijn zij landelijk gezien nog steeds de marktleider met een aandeel van 15 procent.

Een volledig overzicht en de exacte cijfers van vorige maand zijn hier te vinden.

Titelstrijd in Italië weer open

De titelstrijd in de Italiaanse Serie A is weer geheel open. Afgelopen weekend liep Juventus drie punten uit op Milan, maar gister wist Milan alweer op gelijke hoogte komen.

AC Milan won op eigen veld met 1-0 van Chievo. De enige goal werd gescoord door Clarence Seedorf in de 65ste minuut. Rivaal Internazionale hielp Milan een handje door Juventus te kloppen. Julio Ricardo Cruz zette na een half uur de eindstand op het bord: 0-1.

In Italië worden nog zes wedstrijden gespeeld. Juventus en Milan hebben beiden 70 punten uit 32 wedstrijden. Op acht mei staat AC Milan - Juventus gepland.

Overige uitslagen:

AS Roma - Siena 0-2
Fiorentina - Messina 1-1
Parma - Sampdoria 1-1
Udinese - Livorno 1-1
Cagliari - Lazio 1-1
Palermo - Brescia 3-3
Lecce - Bologna 1-1
Reggina - Atalanta 0-0

Rebellin geeft schuld aan het weer

Vorig jaar wist hij in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl te winnen, terwijl dit jaar Davide Rebellin het met een vierde en derde plaats moet doen. Volgens Rebellin maakt het weer dit jaar het verschil.

Twee top vijf-posities in vier dagen is natuurlijk al een topprestatie. Maar die prestatie verbleek bij wat hij vorig jaar wist te presteren. Automatisch gaat men op zoek naar een verklaring. Die verklaring is volgens de renner zelf een mindere vorm door het weer.

Rebellin vertelde: "Ik kan je zó één belangrijk verschil zeggen met vorig jaar. Toen reden we met korte mouwtjes, nu was het behoorlijk fris en kregen we in de finale zelfs regen. Daar hou ik niet van. Geef mij maar de zon. Pas dan ben ik honderd procent."

Rebellin hoopt deze week in Luik - Bastenaken - Luik te kunnen bekronen met een overwinning. Dat is ook zijn doel: "Luik-Bastenaken-Luik is de koers waar ik het meest van hou. Daar ga ik voor de overwinning." Zijn ploegleiding zal hem nog maar even niet moeten vertellen dat er zondag weer regen wordt voorspeld in de Ardennen.

"Mooie revanche voor 2002"

Na het behalen van de finale van de Amstel Cup zei middenvelder Mark van bommel van PSV dat het een mooie revanche was voor 2002.

"Dit is een mooie revanche voor onze nederlaag drie jaar geleden in de kwartfinales van de UEFA-beker. Toen scoorde Feyenoord in de slotfase, nu deden wij dat. Toen won Feyenoord via strafschoppen, nu wij."

De international zei ook dat het onzin was dat de Eindhovense ploeg de wedstrijd in de Kuip niet serieus nam omdat coach Guus Hiddink in Milaan verbleef om tegenstander AC Milan te bekijken.

"Maar als je eenmaal in Rotterdam bent, wil je ook winnen van Feyenoord, hoor. Iedereen bij PSV voelt zich genoeg sportman om een grote finale te willen spelen. Zo gretig zijn wij wel. Als je een halve finale zomaar laat lopen, krijg je altijd later spijt. Nu ziet het er voor ons op drie fronten nog steeds heel goed uit."

Submit

In de submit zijn we veel leuke dingen tegen gekomen.
Bijvoorbeeld een hond in een vliegtuig die voor het eerst zwaartekracht voelt.
Een jongen die van alles kan met zijn gezicht
Met deze coole riem kun je op deze discovloer dansen.
Unite them With the Rest of the Group, een leuk spelletje voor als je niks te doen hebt.
Following Link is NFSW. De volgende meneer doet een borst examen.
Zou ik ook wel willen doen
Een erg verslavend spelletje!! Probeer het aangegeven aantal blokjes in de vakken te schuiven.
Het kan best frustrerend zijn als het soms niet lukt. CUBE
Als er nog mensen zijn die zich vervelen na het bekijken en doen van het bovenstaande dan kun je hier naar kleurenfoto's gaan kijken voor spul van WWII.

Met dank aan Sorcerers_Apprentice, sizzler, RealBizkit666,
J-DOGG, Vassili_Z voor de submit

Film over Johannes Paulus II in de maak

ijsmeis herschreef en submitte het volgende bericht:

In Italië is men bezig met een film over het leven van paus Johannes Paulus II. De voorbereidingen zijn volgens co-producent Lux Vide al drie jaar aan de gang, maar de opnamen mochten pas beginnen na de dood van de paus, zo hadden de producenten afgesproken.

De film zal in twee delen worden geproduceerd door de Italiaanse publieke omroep RAI en Lux Vide. Ook zal er samengewerkt worden met omroepbedrijven in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Spanje, Duitsland en Polen. Voor de hoofdrol zijn de producenten in onderhandeling met de Ierse acteur Liam Neeson, die de rol van Oskar Schindler speelde in Steven Spielbergs 'Schindler's List'.

Eerder deze maand werd bekend dat ook Mel Gibson werkt aan een film over het leven van paus Johannes Paulus II. Gibsons laatste film 'The Passion of the Christ', over de lijdensweg van Christus, leidde vorig jaar nog tot commotie.

Ecclestone wil andere kwalificatie

Bernie Ecclestone wil tijdens de komende GP van San Marino met de teambazen wil praten over een verandering van het huidige kwalificatiesysteem. Momenteel wordt er op zaterdag een sessie gereden en op zondag, deze twee rondes worden bij elkaar opgeteld en aan de hand daarvan wordt de startgrid opgesteld..

Dit kwalificatiesysteem is pas vanaf dit seizoen in gebruik, maar kreeg al zeer snel kritiek te verduren. Vooral de TV zenders hebben problemen met dit systeem, zij hebben hun kijkcijfers zien dalen tijdens de kwalificatiesessies ten opzichte van voorgaande jaren.

Ook de teambazen zijn niet blij met deze opzet van de kwalificatie. Teambaas Frank Williams zei al aan het begin van het seizoen dat de situatie verre van ideaal was. Het probleem wat de teambazen echter hebben is dat, wanneer er een verandering doorgevoerd moet worden, men allemaal unaniem achter deze beslissing moet staan. Nu Ecclestone er zich mee gaat bemoeien is er een grote kans dat ook de teams sneller op één lijn zullen komen.

De verwachte verandering is dat het format van twee sessies wordt geschrapt en dat er terug wordt gegaan naar één sessie op de zaterdag. Deze verandering zou al halverwege dit seizoen in kunnen worden gevoerd.

Televisietoren wordt mogelijk urnenzuil

Telecombedrijf KPN is met een Maastrichtse begrafenisondernemer in gesprek over een herdenkingszuil voor overledenen. Niet op zomaar een plaats, maar in de 71 meter hoge zendmast die aan de Planetenhof in Maastricht staat.

De plannen ontstonden per toeval toen een medewerker van de uitvaartonderneming opmerkte dat de KPN-toren vlak bij het kerkhof staat. Aangezien het idee voor een urnenzuil al eerder was opgekomen, besloot de onderneming met KPN in gesprek te treden. De plannen bevinden zich echter nog in een pril stadium. Bekeken moet worden of de uitvoering financieel haalbaar is en of nabestaanden interesse hebben.

Voor 24 andere televisietorens in Nederland zoekt KPN ook nieuwe bestemmingen, aangezien zendapparatuur steeds minder ruimte in beslag neemt. De televisietoren in Roermond wordt mogelijk omgebouwd tot luxe villatoren.

Movietime!

Maar weer eens een blogje met vanalles wat .

Iedereen kent waarschijnlijk Buzz Aldrin wel, 1 van de eerste astronauten op de maan.
En dan heb je waarschijnlijk ook weleens gehoord dat er verdomd veel mensen zijn die geloven dat NASA de maanlanding in scène gezet heeft.
Voeg die twee ingrediënten samen en je komt er achter dat Buzz toch nog behoorlijk snel is met zijn 72 jaar .

De man in het volgende filmpje is ook vrij snel tijdens zijn vlucht voor de politie.
En ondanks dat hij niet gezocht werd en broodnuchter was, besloot hij in volle vaart toch maar zelf een einde aan de achtervolging te maken.

Tja, misschien was het wel gewoon een hele eenzame man .
Maar ach, eenzaamheid heeft ook zijn "voordelen" als we het volgende filmpje mogen geloven...

Oh, om nog even op die vluchtpoging terug te komen, hier ook nog een landingspoging, maar wel 1 met hetzelfde resultaat.

E3 line-up Akella

Het Russische bedrijf Akella begon haar bestaan met het vertalen van allerlei games voor de Russische markt. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een grote developer/publisher in Oost-Europa en komen hun games ook uit in het westen. Zo werkten ze onder anderen mee aan de ontwikkeling van Sea Dogs en Pirates of the Caribbean.

Op de komende E3 zullen ze de volgende games presenteren:

PT-boats: Knights Of The Sea (PC) oorlogssim
Swashbucklers: Blue & Grey (PS2,PC) action-RPG op zee
Rage Rider (PS2,PC) action-RPG in Mad Max stijl
Age of Pirates (PC) kruising tussen RPG en piratensim
Captain Blood (Xbox,PC) romantische actiongame met RPG-elementen
Heavy Duty (PC) actie-game met gigantische robots
Enosta: Discovery Beyond (PC) futuristische RPG
Raiders of the Lost Casino (PC) action-adventure met humor
S.M.E.R.S.H (PC) contraspionage tactical met RPG-elementen
Hard to Be God (working title) (PC) non-lineaire RPG
Dead Mountaineer Hotel (working title) adventure/detective over een hotel waarin vijftien vreemde mensen wonen.

Enkele screenshots uit de games:
Enosta: Discovery Beyond
Swashbucklers: Blue&Grey
PT-Boats: Knights Of the Sea
Raiders of the Lost Casino
Dead Mountaineer Hotel
Age of Pirates

World of WarCraft Honor Systeem komt vrijdag

Het Honor Systeem van World of WarCraft zal aanstaande vrijdag tijdens de wekelijkse onderhoud worden geïmplementeerd. Met dit systeem kan de speler honor verzamelen wanneer er tijdens PvP gevechten een honorable kill wordt gemaakt. De verzamelde Honor geeft toegang tot speciale Honor gear en mounts en de complete lijst van armor staat hier, voor de beschikbare wapens kan je hier terecht en de mounts zijn hier te vinden.

Naast het Honor Systeem zullen ook andere features en bugfixes worden geïmplementeerd en wat er onder andere verandert aankomende vrijdag is hier te vinden. Het patchen van de servers zal om vijf uur 's ochtends beginnen en de verwachting is dat alles om één uur 's middags klaar zal zijn.

Chelsea en Arsenal in evenwicht

In de Engelse Premier League is Chelsea weer een stap dichter bij de landstitel. Woensdag speelde de ploeg van Jose Mourinho met 0-0 gelijk tegen de nummer twee Arsenal. Chelsea heeft nu elf punten voorsprong met nog vijf wedstrijden te spelen.

Manchester United verloor met 1-0 van Everton en zag de achterstand op Arsenal oplopen tot vier punten. United, waar Ruud van Nistelrooy de gehele wedstrijd meespeelde, eindigde met negen man nadat Neville en Scholes met rood uit het veld werden gestuurd.

Ondanks dat Patrick Kluivert scoorde voor Newcastle United, kon hij niet voorkomen dat zijn ploeg met 2-1 verloor van Norwich City.

"Ons seizoen is voorbij"

Na de nederlaag, na het nemen van strafschoppen, in de halve finale van de Amstel Cup tegen PSV, stelde Feyenoord-trainer Gullit teleurgesteld vast dat het seizoen voor de Rotterdammers voorbij is.

"We kunnen ons op het volgende seizoen gaan richten." Gullit wilde zijn team niets verwijten. "We hebben er alles aangedaan. Iedereen heeft hard gewerkt. Maar het zat weer niet mee. Opnieuw in de slotfase geven we alles weg. Dat is jammer. We hebben dit seizoen best mooie dingen gedaan. Maar uiteindelijk was het allemaal te weinig."

Philips scheert man helemaal kaal

Mannee had ons via de nieuws-submit te melden:

Net als vrouwen moeten mannen binnenkort hun lichaamsbeharing scheren. En dat beperkt zich niet tot het gebruikelijke scheren van snor en baard. Tenminste, als het aan Philips ligt, want het elektronicaconcern lanceert in Groot-Brittannië een apparaat, dat zonder wonden beharing kan scheren op armen en benen èn haren rond de schaamstreek aankan.

Het is nog niet zeker of dit apparaat in Nederland zal verschijnen. "We laten het voorlopig bij de Britse markt," aldus een woordvoerder van Philips. De Bodygroom, zoals dat ontharingsapparaat heet, kan tijdens het douchen gebruikt worden voor het ontharen overal op het lichaam. Het woord 'groom' betekent ook wel fatsoeneren of roskammen.

Uit onderzoek van Philips blijkt dat 80% van de vrouwen het liefst een haarvrije man wil. De helft van de mannen zou delen van zijn lichaam scheren. Philips ziet een groeiende markt en richt zich specifiek op sporters en jonge mensen. De Bodygroom kost in Engeland 35 pond.

De 'ladyshave' voor mannen

'Einde dreigt voor Onderweg naar Morgen'

Het einde lijkt nu echt in zicht voor de Yorin-soap ONM, die ooit begon onder de naam Onderweg Naar Morgen. De zender weet nog steeds niet of ze in het nieuwe seizoen met de soap doorgaat. Dit slechte nieuws hebben de acteurs gisteren van hun producent te horen gekregen.

De acteurs hebben een verbod gekregen om te praten over de eventuele stop. Toch zegt één van de topacteurs van de serie in De Telegraaf dat alle acteurs op zoek zijn naar ander werk. "En dat terwijl de kijkcijfers en het marktaandeel van de serie zijn gestegen", aldus de acteur die niet met zijn naam in de krant wil.

Donderdag horen de acteurs definitief of ze werkloos zijn.

Noordzee FM start homoradio

Gedurende de homobeurs 'Rainbow Experience', die plaatsvindt van 22 tot en met 25 april in Amsterdam, kun je via www.noordzeefm.nl luisteren naar 'Rainbow Radio'. De songs die het meest worden aangevraagd via de site van Noordzee FM zullen worden gedraaid op de zender.

De samenwerking tussen Noordzee FM en Rainbow Experience is aangegaan omdat het concept van Noordzee FM, music & entertainment radio, goed zou aansluiten bij de beleving van de gaycommunity. Als 'Rainbow Radio' inderdaad aanslaat wil Noordzee FM misschien een volwaardige gayzender oprichten.

Nieuwe paus had hersenbloeding in 1991

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Joseph Ratzinger, die sinds dinsdagavond door het leven gaat als paus Benedictus XVI, heeft in 1991 een hersenbloeding gehad. Dat heeft zijn biograaf en Vaticaan-kenner van CNN John Allen woensdag gezegd.

Allen, de schrijver van Ratzingers biografie 'Cardinal Ratzinger, The Vatican's Enforcer of the Faith', verklaarde: "Hij was een tijdje uitgeschakeld, maar hij is ervan hersteld. Ongeveer twee jaar geleden leed hij aan vermoeidheid, maar daar lijkt hij ook overheen." Ook noemde Allen de gezondheid van de paus 'OK'. "Maar laten we onszelf niets wijsmaken. Met een leeftijd van 78 is het niet waarschijnlijk dat we nog een 26-jarig pontificaat krijgen."

Volgens Johan Allen vertelde Ratzinger in een gesprek met de kardinaals in het conclaaf waarom hij de naam Benedictus XVI heeft gekozen. Eén van de dingen waarop hij zinspeelde was het feit dat het pontificaat van Benedictus XV een van de kortste van de twintigste eeuw was.

Sjon maakt vrienden

Het lijkt er op dat iedere media magnaat paar echte vrienden nodig heeft om zijn waar aan de man te brengen Sjon begon natuurlijk eerst met een echte zeezender in Hilversum, toch tof al die Nederlandse muziek in de ether. Sjon was natuurlijk helemaal de man toen hij voetbal ging uitzenden op Kindernet. En toen Sjon had geïnvesteerd in een kabel-graaf-bedrijf bleek iedereen na de pagina grote advertenties in Sp!ts en Metro helemaal een vriend van Sjon genoemd te willen worden. 20Mbit daar gaan zelfs de tweakers voor plat.

Sjon is een voorbeeld voor me, we hebben allebei een blond zusje; daar in tegen heb ik een hekel aan voetbal en onderhoud een haat-liefde relatie met mijn kabel-graaf-bedrijf en kan niets meer dan lof spreken over mijn internet aanbieder. Ik ben het zelf dus meer gaan zoeken in de radio en televisie kant. Als eindredacteur 'stilte' ben ik verantwoordelijk voor de stilte die op de radio wordt uitgezonden als de apparatuur uitvalt. Een dankbare taak en vaste luisteraars horen ook precies in wat voor stemming ik ben als mijn programma is afgelopen, maar over dat gedeelte doe ik gelukkig geen eindredactie.

Ik heb direct maar kanaaltje op de kabel geregeld, een TV kanaaltje, that is. Kanaal 30-, 540.25MHz. Je zou het natuurlijk ook een vijandelijke overname van Tell Sell kunnen noemen, dat was het in het begin ook wel een beetje. Je vraagt je misschien af wat je moet met een TV kanaal, de leukste programma's worden altijd op een ander net uitgezonden en anders, met kijkers en al, opgekocht door Sjon. Toch blijkt er in iedere gemeente markt voor te zijn voor een lokale kabelkrant en je moet natuurlijk klein beginnen: zonder sex lijnen, zonder bel spelletjes en zonder leuke presentatrices.

Momenteel zoek ik ook nog wat vrienden, bij voorkeur vrienden die goed glasvezel kunnen bestellen, graven en lassen want ik wil toch ook eens gaan beginnen met wat nieuwe concepten waarvoor bewegende beelden nodig zijn.

Bankovervaller blijkt boze klant

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie heeft woensdagmiddag in een Fortis Bank in Dordrecht een 33-jarige man aangehouden. De man, afkomstig uit Dordrecht, had volgens getuigen binnen in de bank gedreigd om een wapen te trekken. De politie kon echter geen wapen aantreffen bij zijn arrestatie.

De man verklaarde op het politiebureau dat hij problemen had bij een pinautomaat en daarom naar binnen ging om hulp te vragen. Hij was echter ontevreden over de service en ging luidkeels roepen of hij een pistool moest meenemen om geld te krijgen.

Snooker: Williams haalt maximum break

Snookeraar Mark Williams is de vijfde speler in de historie van het wereldkampioenschap snooker die tijdens het toernooi een maximale break van 147 punten heeft gehaald. Williams kwam tot zijn prestatie in de eerste ronde. Mocht niemand in dit kampioenschap zijn prestatie evenaren, dan levert de break hem een cheque van 161.000 Britse pond (bijna 245.000 euro) op.

Tweevoudig wereldkampioen Williams treedt hiermee in de voetsporen van Cliff Thorburn (1983), Jimmy White (1992), Stephen Hendry (1995) en Ronnie O'Sullivan (1997 en 2003). Terwijl hij bezig was met zijn recordbreak, de eerste die hij ooit in wedstrijdverband behaalde, werd een wedstrijd die gelijktijdig bezig was stilgelegd zodat spelers Tony Drago en Stephen Lee ook de kans kregen Williams in actie te zien. Deze verklaarde na afloop verbaasd te zijn over het feit dat hij zijn zenuwen in bedwang wist te houden. "Ik dacht dat dit de beste kans was die ik ooit zou krijgen", verklaarde een opgetogen Williams.

De maximum break wordt gehaald door alle vijftien rode ballen van de tafel te spelen, telkens gevolgd door het potten van de zwarte bal. Vervolgens dienen de gekleurde ballen weggespeeld te worden. Ronnie O'Sullivan baarde in 1997 opzien door de klus te klaren in slechts vijf minuten en twintig seconden. Stefan Mazrocis was in februari de eerste Nederlander die de prestatie in wedstrijdverband leverde, tijdens een toernooi in Emmen. Het leverde hem geen vette bonus maar vooral eer op.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.