Amstel Cup: Uitslag Feyenoord - PSV

Icon Sport - Amstel CupVanavond werd de eerste halve finale van de Amstel Cup gespeeld. PSV was in de Kuip tegen Feyenoord wederom succesvol in de strafschoppenserie en gaat door naar de finale van de Amstel Cup.

Voor Feyenoord was de beker nog de enige kans om een prijs binnen te halen dit seizoen, terwijl PSV nog op drie fronten meespeelde om een prijs. In de benadering van de wedstrijd was dat ook te merken. Terwijl Feyenoord door Gullit op scherp was gezet, was Hiddink niet bij de wedstrijd aanwezig, omdat hij in Italië was om AC Milan te zien spelen.

Feyenoord kwam ook het beste uit de startblokken. Al binnen vijf minuten weet Kalou de 1-0 te scoren. Vanaf dat moment liep PSV achter de feiten aan. Feyenoord was scherper in de eerste helft en kreeg ook de beste kansen. PSV speelde in een te laag tempo en kon het Feyenoord zelden echt moeilijk maken. Desondanks kreeg Farfan wel tweemaal een goede kans.

In de tweede helft schoof de wedstrijd heen en weer. Feyenoord kreeg goede kansen om de wedstrijd te beslissen, waarbij Bosschaart de grootste kans kreeg. Aan de andere kant wist de ingevallen Robert twee keer voor PSV te scoren, maar beide doelpunten werden afgekeurd. Feyenoord leek op de overwinning af te stevenen. In de 89ste minuut sloeg het noodlot echter toch toe voor Feyenoord. Beasly scoorde de gelijkmaker en dwong daarmee een verlenging af.

In de verlenging speelde PSV met veel rust en vertrouwen, terwijl Feyenoord juist dat vertrouwen kwijt leek. Er werd in de verlengingen niet meer gescoord, ondanks de kansen die Robert voor PSV en De Graaf voor Feyenoord kregen.

In de stafschoppenserie was het als eerste PSV dat miste. Daarna schoot Goor op de lat en De Graaf schoot over, waardoor Lucius de kans kreeg de strafschoppenserie in het voordeel van PSV te beslechten. Hij stuurde koeltjes Babos naar de rechterhoek, terwijl hij de bal in de linkerhoek plaatste. Morgen zal uit de wedstrijd Willem II - Ajax de tegenstander van PSV in de finale moeten komen.

Feyenoord - PSV 1-1 (PSV wint na strafschoppen)
4' Kalou 1-0
89' Beasly 1-1

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager