Cunego blikvanger in Waalse Pijl

Een opvallende naam in de Waalse Pijl van vandaag, is die van Damiano Cunego. De winnaar van de Giro d'Italia van vorig jaar rijdt dit keer in België de Ardense klassiekers in de voorbereiding op de Giro.

Cunego rijdt deze week niet de traditionele Italiaanse voorbereidingswedstrijden, maar rijdt mee in de Ardense klassiekers. Daar hoopt hij zijn groeiende vorm al te kunnen tonen. Twee jaar geleden, toen hij nog een nieuweling in het peloton was, verliepen de koersen een stuk minder makkelijk. Toen werd hij in de Waalse Pijl 122ste en in Luik-Bastenaken-Luik 124ste. Vorig reed hij niet mee in deze wedstrijden.

Dit jaar hoopt Cunego echter vooraan mee te kunnen doen: "Ik ben overtuigd dat ik het goed kan doen in de Waalse Pijl. Verwacht me gerust op de eerste rij. Als ik mag kiezen hou ik het uiteraard op Luik-Bastenaken-Luik. Die klassieker ligt me niet alleen beter, ze spreekt ook meer aan."

Uiteraard is zijn oog wel op de Giro gericht: "Vanuit België gaat het meteen naar Zwitserland, waar dinsdag de Ronde van Romandië start. Mijn laatste voorbereiding op de Giro. Maar eerst dus de Waalse Pijl én Luik-Bastenaken-Luik."