Bright Day 2017

Gedurende zaterdag en zondag kon je de nieuwste snufjes op technologisch gebied ervaren in de Jaarbeurs Utrecht. Daarnaast waren er ook eSport-competities, drone-wedstrijden en vechtende robots te bewonderen. Genoeg lol voor het hele gezin.

Ik had niet verwacht dat er zoveel gezinnen op Bright Day af zouden komen. Jong en oud liep door elkaar heen en er was een gemoedelijke sfeer. De organisatie had de dagen in tweeën geknipt, zodat je moest kiezen voor een ochtend- of een middagsessie. Dit zorgde ervoor dat het nooit echt druk was, ook al waren beide dagen reeds wekenlang uitverkocht. Er waren bij populaire apparaten nog steeds rijen met wachttijden die konden oplopen tot meer dan een uur, maar de gekte van een First Look was het duidelijk niet. Toch knap met meer dan 22.000 geïnteresseerden over de vloer.

Bright Day - Zaal

Voor kinderen waren er activiteiten, zoals ‘bouw je eigen dansende robot’ en drone-racen. Tieners konden kennis maken met techniekopleidingen, voetballen tegen robots en racen in bewegende simulatoren. De volwassenen genoten van een platenspeler zonder naald, maar met wifi, professionele drones met 4K-camera’s, onderwater-drones of domotica voor een ‘smart home’.

Bright Day - Bouw je eigen robot

Op het hoofdpodium waren lezingen van onder andere populaire YouTuber Casey Neistat. Aan de andre kant van de hal werden de finales van de wintereditie van ESL Benelux Championship hier gehouden. Voor de beelden daarvan, klik je hier. Onder de impressie-video volgt een overzicht van alle gadgets, games en rariteiten die ik het opmerkelijkst vond.

Een opmerkelijke naam helpt altijd met de extra aandacht. Grab the Pussy is een kermisattractie, waarbij je een handgemaakte gebreide poes buit kunt maken.

Bright Day - Grab the Pussy
Grab the Pussy

Te vroeg geboren baby’s hebben ook in de couveuse behoefte om hun moeder te ruiken en haar hartslag te horen. Voor de momenten dat mama er even niet kan zijn, is er een speciale deken die deze twee functies eventjes kan overnemen.

Bright Day - Hugsy
Hugsy

In de virtual reality-pods van Sensiks kun je beeld, geluid, geur, warmte en wind ervaren. Dit is erg geschikt om herinneringen op te halen, om op die manier trauma’s en fobieën te verwerken. Ook voor entertainment heeft het toepassingen. Ik had de mogelijkheid om een stad te verkennen, door een brandend bos te rijden en mijn tocht te eindigen in de lucht tussen de bergen. Mijn tweede reis bracht mij tussen de olifanten op safari. In de toekomst kun je niet alleen thuisblijvers laten ervaren hoe het is op je vakantiebestemming, maar wordt het dus ook makkelijker om van tevoren jouw droomreis uit te zoeken bij het reisbureau.

Bright Day - Sensiks

Samsung was hard bezig de Samsung Galaxy S8 te promoten met de Samsung Gear VR. Kinderen mochten met de virtual reality-bril op rondvliegen in een simulator. Ook kon je tegen de stroming in zwemmen in een zwembad. Hiermee kon je een Gear Fit winnen.

Bright Day - Vliegsimulator

Bright Day - Zwem