Call It Off: Punk met een knipoog

Waarschijnlijk heb je ze wel eens langs horen komen op 3FM en dacht je heel even dat je naar de nieuwe plaat van Green Day aan het luisteren was. De vier jongens uit Eindhoven die Call It Off vormen, maken heel duidelijk waar ze hun inspiratie vandaan halen. Ook voor hun tweede plaat Abandoned. FOK! sprak met ze over deze nieuwe plaat.

Onlangs werd de band nog uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. En dat moet wat doen met de band: "Ja, dat was heel bizar en natuurlijk een enorme eer. We hadden het ook niet verwacht, alhoewel het al een tijdje best lekker gaat. We willen vooral veel optreden. Daar gaat het voor ons ook om, de muziek naar de mensen brengen. Je doet het voor die live-optredens, zonder dat kan je net zo goed niet in een band gaan spelen. Als dat dan gaat zoals je gehoopt had is dat natuurlijk meer dan fantastisch. We hebben ook al mogen optreden bij DWDD. Dat zijn gewoon van die mooie momentjes die het er zo veel leuker op maken. Ook om te zien dat onze muziek wordt gewaardeerd". Maar allereerst natuurlijk, hoe de formatie tot stand is gekomen: "Call It Off is ontstaan uit meerdere bandjes en zo zijn we eigenlijk bij elkaar gekomen, dat ging best natuurlijk. Toen zijn we een beetje gaan proberen en dat sloeg best aan. En na een aantal probeersels was in 2015 Lovers & Liars daar".

Wat er echt belangrijk is aan een optreden van Call It Off zijn de heren ook heel duidelijk over: "Er moet spektakel zijn, klaar. Er valt heel veel te zeggen over die Amerikaanse bands die een heel circus op het podium zetten, maar ze deliveren wel. Als je bij zo'n optreden bent geweest, praat je er nog heel lang over. Dat spektakel hopen wij natuurlijk ook te bereiken. Er moet sowieso wel een gevoel van 'wow' heersen, anders kom je ook niet naar een live-optreden. Zo'n publiek wil verrast worden. En dat hebben we ook met Abandoned geprobeerd. Er is veel overeenkomst te zien met de eerste plaat, maar toch zitten er verrassende elementen in"

Hoe de heren de zomer willen gaan aanpakken zijn ze nog niet zo duidelijk over: "Er is heel veel gaande, maar daar mogen we op dit moment nog niet zo veel over zeggen. Wel staat al vast dat we de festivals langs willen gaan. Welke is nog strikt geheim, maar je kunt er op rekenen dat we flink bezig zullen zijn deze zomer. En daar hebben we on-tie-ge-lijk veel zin in. We hopen het publiek natuurlijk ook"

Het nieuwe album Abandoned van Call It Off ligt in de betere platenzaken. Op 12 februari zijn ze te bewonderen in de Melkweg in Amsterdam.