CD: Firespawn - The Reprobate

Zo'n twee jaar na hun imponerende debuut met het album Shadow Realms zijn de mannen van de supergroep Firespawn terug met een tweede album. De band bestaat sinds 2014 en heeft in de afgelopen vijf jaar al behoorlijk naam weten te maken in de metalwereld. Maar dat is ook niet zo vreemd als je weet dat Firespawn bestaat uit (voormalige) bandleden van Entombed, Necrophobic, Unleashed en Defleshed. Mannen met een stevig stuk ervaring op het gebied van bruut hard musiceren en dat is dan ook goed te horen op hun tweede langspeelplaat The Reprobate.

Firespawn - The ReprobateFirespawn - The Reprobate

Voor de opnames van The Reprobate doken de mannen in oktober en november 2016 samen met producer en studioeigenaar Lawrence Mackrory Studio Maskinrummet in Uppsala in om aldaar een tiental brute composities op de gevoelige band vast te leggen. Inderdaad dezelfde studio waar ook Shadow Realms destijds werd opgenomen. Op het door gitarist Fredrik Folkare geschreven 'Damnatio Ad Bestias' na werden alle tracks gecomponeerd door mede-snarenplukker Victor Brandt, terwijl bassist A. Impaler oftewel Alexander Friberg zeven van de tracks van een vette tekst voorzag.

Firespawn
Firespawn

Op The Reprobate krijgt de luisteraar wederom een stevige portie blackened death metal met een stevige dosis ouderwetse Gothenburg metal voorgeschoteld. Een plaat waarop zanger Lars Petrov weer goed laat horen dat hij nog steeds over een prima brulstrot beschikt en tevens een plaat met zeer aangename tempowisselingen. Firespawn wist ons destijds al heel erg te verrassen met hun debuutplaat Shadow Realms, met The Reprobate laten de mannen in elk geval op onverhulde wijze blijken dat dat geen toevalstreffer was. Fans van bands zoals Morbid Angel en Unleashed zullen deze uitermate fijne schijf dan ook zeker weten te waarderen.