Gadget: Feilun FT009 afstandbestuurbare boot (Tmart.com)

Onlangs werden we door de mensen van Tmart.com benaderd of we geen producten van hen wilden reviewen. Ik kende al een aantal van deze Chinese webshops, maar Tmart hoorde daar niet bij. Ze stelden voor om hun splinternieuwe radiografische boot, de FT009, te reviewen. Aangezien ik geen enkele ervaring heb met dat soort boten was ik benieuwd of het de beloofde fun waar kan maken.

Na drie of vier weken wachten, verscheen een PostNL-bezorger aan de deur met de boot. In het pakje zaten de boot, een afstandbediening (pistoolgreep), een accu voor de boot, een reserveschroef, twee verstevigde punten voor de boot en een mooie standaard waar hij op kan staan.

Bij een extra blik op de productpagina van Tmart bleek de accu die ik ontvangen had niet veilig te zijn, dus stuurden ze me een andere. Toen deze er eenmaal was, kon de boot aan de lader. Gelukkig had ik Tmart gevraagd er een reisstekker bij te geven, want de meegeleverde adapter was alleen geschikt voor de VS. Qua voltage kan hij wel met 220V overweg, dus een reisstekker was genoeg.

Na een uur of drie laden gaf de adapter aan dat de accu vol was en kon er gevaren worden. Voor de afstandbediening zijn zes AA-batterijen nodig. Helaas pikte hij mijn oplaadbare niet, dus moesten er gewone in. Dit zal waarschijnlijk komen doordat deze in serie staan en dan een te laag voltage afgeven.

Bij de vijver aangekomen is het een kwestie van de boot in het water gooien en gaan met die banaan. De twee contactpuntjes aan de onderkant zorgen ervoor dat hij in het water automatisch aangaat. Het gas had wat afstelling nodig en terwijl ik dat afstelde, schoot de boot vooruit waardoor hij binnen de minuut al op de kant vastzat. Een paar minuten later kon het gas er weer op en had ik de besturing ook zo onder de knie. Na ergens tussen de vijf en tien minuten gevaren te hebben, begon de boot langzamer te gaan, wat voor mij het teken was om hem naar de kant te halen om een stilvallende boot in het midden van de vijver te voorkomen.

Helaas viel de boot tijdens het varen op een gegeven moment uit. Nadat ik hem met een tak en een portie geduld aan de kant had gekregen, duurde het even voor hij weer wilde gaan. Geen idee wat het probleem was, maar meer dan de paar druppels water aan de binnenkant weghalen en alle kabeltjes aandrukken heb ik niet hoeven doen.

Al met al is het heel leuk om met de FT009 het water op te gaan. Het liefst kun je een wat groter meertje pakken, zodat hij vol op snelheid kan komen. Met wat creativiteit zou je dan zelfs een springschans of iets dergelijks kunnen maken. Het zou dan natuurlijk wel makkelijk zijn als je zelf iets hebt om het water op te gaan voor het geval de accu leegraakt of er iets anders misgaat. Mocht er iets kapot gaan dan zijn bijna alle onderdelen wel los te bestellen.

Specificaties

(deze kunnen afwijken van die op de site van tmart maar dit is wat ik in handen heb)

Formaat: 46*12,5*11,8cm (L*B*H)

Gewicht: 1435 gram

Theoretische maximale afstand: 100-150 meter

Vaartijd: 5-6 minuten, in de praktijk kwam ik meer richting de 8 of 9.

Laadtijd: 3 uur

Stroomvoorziening: 7,4V 1500mAh in de boot, 6*AA in de remote control

Op ons forum zijn meerdere reeksen voor je aankopen bij Chinese webshops. In het algemene topic vind je ook een kortingscode voor Tmart.com. Er is ook een reviews topic waar je je eigen reviews kwijt kunt.

Bron: http://www.tmart.com/FT009-4-channel-2.4G-Wireless-Remote-Control-High-Speed-Racing-RC-Boat-Green_p227752.html