DVD - The great Buck Howard

Hij is grijs, draagt een bizar grote glamourbril en schudt je arm uit de de kom als hij je een hand geeft. Het is The Great Buck Howard. Populair is hij zeker niet meer, maar hij gaat er alles aan doen om weer hip te worden! Gaat het hem lukken?


Buck Howard, gespeeld door John Malkovich, is een excentrieke illusionist die eigenlijk allang niet meer populair genoeg is om de zalen vol te krijgen. Heel vreemd is dat niet aangezien hij nog nooit zijn show heeft aangepast en dus elke avond nog steeds hetzelfde doet. Toch blijft een klein groepje mensen hem volgen en vol enthousiasme kruipt Buck dan ook elke avond het podium op van de kleine theaters in achterstandswijken van het land. Maar goed, hoe je het ook wendt of keert hij tourt dus nog het hele land door en dat betekend ook dat een bekend iemand zoals hij een manager nodig heeft. Wie moet namelijk anders de theaters controleren en de show voorbereiden terwijl hij lekker in het hotel hangt. Troy Gable (Colin Hanks) komt na het stoppen van zijn rechtenstudie op het pad van The Great Buck Howard. Hij wordt de nieuwe assistent van Buck, al gaat dit geheel in tegen de wens van zijn vader (Tom Hanks). Diep in zijn hart weet Buck dat zijn carrière nooit meer glitter en glamour gaat worden maar toch geeft hij niet op, hij zal zijn carrière weer uit de slop halen en de beste illusionist van het land worden. Doel? Las Vegas!


Het verhaal van deze film is voor regisseur Sean McGinly bekend. Hij is namelijk een tijdje werkzaam geweest voor George Kresge, beter bekend als The Amazing Kreskin, een mysterieuze illusionist die erg moeilijk te doorgronden was. Of het nou zo’n goed idee was om daar een film van te maken weten wij niet zo goed. Voor een komedie zitten er namelijk erg weinig lachmomenten in deze film. Het enige wat nog een beetje de lachspieren laat werken is de manier waarop Buck bijna iedereen de hand schudt en daarmee ook de arm bijna uit de kom rukt. De rol van Tom Hanks in deze film is te verwaarlozen en onnodig. Het had namelijk gewoon prima gedaan kunnen worden zonder de vader in het verhaal. Misschien was het alleen maar omdat het grappig zou zijn om vader en zoon een vader en zoon te laten spelen of was het gewoon om de cast op te krikken met bekende namen? In ieder geval is deze rol totaal niet interessant voor de kijker. Het verhaal zelf is saai. Het enige wat uitnodigt om te blijven kijken is het geweldige acteerwerk van Malkovich die helemaal los kan gaan in zijn rol. Wat hij echt fantastisch doet, want hij speelt de rest van de cast gewoon het doek af.


Het verhaal is gewoontjes, niets speciaals. Misschien had er iets meer spanning in de film gemogen, ook hadden de lachspieren wat meer getraind mogen worden. Niets dan lof over Malkovich maar daar is dan ook alles wel mee gezegd. Het is een grappige film om te kijken als je toch niets anders hebt liggen. Maar aanraden zal ik hem zeker niet. Mocht je de dvd dan toch tussen de Nieuwe Uri Gellar-dvd’s in de dvd-bak van vijf euro zien liggen, neem hem dan mee. Zo niet? Laat maar links liggen. The Great Buck Howard krijgt 2 sterren dankzij het grandioze acteerwerk van John.




Label:RCV Home Entertainment Releasedatum: september 2009
Kijkwijzer:
Waardering Film: Waardering extra's: n.v.t.

Kijk voor meer films en dvd's in Film, Tv & Radio.