DVD: The Hottie and The Nottie

Wanneer een film als titel The Hottie and the Nottie meekrijgt en één van de actrices Paris Hilton is, dan laat het zich niet moeilijk raden welke rol zij in de film speelt: The Hottie of course. Een vrouw (meisje) als Hilton zal zich zeker niet laten 'toetakelen' tot lelijk eendje. In deze film draait het verhaal om Nate Cooper (Joel David Moore). Nate is al sinds hij zich kan herinneren verliefd op Cristabel (Paris Hilton). Hij wil niets liever dan met haar samen zijn, en dan vooral in bed. Maar dat je een meisje als Cristabel niet zomaar 'krijgt' is al snel duidelijk voor Nate. Om uiteindelijk met haar in bed te belanden moet hij voor haar beste vriendin June (Christine Lakin) -The Nottie- een vriend vinden. Een opgave die niet zo eenvoudig is en van Nate heel wat inventiviteit eist, tot hypnose aan toe. 'Looks are all that counts in this world'.

Oppervlakkigheid
Wanneer je een film maakt over het thema 'uiterlijk' zend je hiermee eigenlijk een verkeerde boodschap uit. Je moet deze film dan ook niet al te serieus nemen. Het feit dat Hotties helemaal in zijn en overal worden gezien en Notties niet, is in een notendop de basis van The Hottie and The Nottie. Overal in het verhaal kom je deze oppervlakkige kijk op het leven tegen; innerlijk lijkt er niet toe te doen. Het is niet echt wat je als ouders aan je kinderen mee wilt geven. Maar eerlijk is eerlijk: een film met Paris Hilton in de hoofdrol kán ook alleen maar over uiterlijk gaan, dus wat dat betreft weet je wat je kunt verwachten als je aan deze film begint. De acteerprestaties van Hilton laten behoorlijk te wensen over, alsook die van de anderen overigens. Je gaat toch steeds meer denken dat zij echt niets anders kan dan mooi zijn (wanneer je tenminste van domme blondjes houdt).


Lege huls
De makers hebben met deze film een lege huls afgeleverd, met weinig warmte en liefde. 'If you ain't got the looks, you ain't got a life' lijkt de consensus te zijn. De acteurs vormen ook nergens echt een team, er is geen enkele warmte en binding te ontdekken. Is de film dan alleen maar slecht? Nee, niet als je van onzinnige, oppervlakkige, niet al te diepgaande verhaallijnen houdt. The Hottie and The Nottie is een prima film als je anderhalf uur over hebt en even niet na wilt denken, en natuurlijk voor mannen die voor vrouwen als Hilton vallen. Behoor je niet tot één van deze twee groepen, laat de film dan maar gewoon liggen en zoek even verder, er is zeker iets beters te vinden.


Trailer van The Hottie & The Nottie


Label: Warner Bros Releasedatum: November 2008 Kijkwijzer:
Waardering Film: Waardering extra's: n.v.t.