Boek: Charlotte Link - Het laatste spoor

Ondanks dat ik liefhebber ben van het thriller-genre kende ik schrijfster Charlotte Link nog niet. Volgens velen is zij een van de succesvolste Duitse auteurs van de huidige schrijverslichting. Ze heeft al meerdere thrillers afgegeven, zoals Het huis van de zusters, De vreemde gast en De echo van de schuld. Tijd om toch maar eens kennis te maken met deze vrouw, en wel met het boek Het laatste spoor.


Ga nooit met vreemden mee...
Elaine heeft nu niet wat je noemt een geweldig leven. Geclaimd door haar in aan een rolstoel gekluisterde broer heeft ze weinig zeggenschap over de invulling van haar dagelijkse bestaan. Uiteindelijk besluit ze een keer voor zichzelf te kiezen en af te reizen naar Gibraltar om daar de bruiloft van haar beste vriendin bij te wonen, of haar broer dit nu leuk vindt of niet. Wanneer ze echter op Heathrow airport komt, lijkt het lot haar wederom slecht gezind te zijn; alle vluchten zijn geannuleerd door het slechte weer. Geheel tegen haar behouden natuur in, en het advies van haar moeder om nooit met vreemden mee te gaan in de wind slaand, belandt ze in het appartement van een volslagen vreemde advocaat. Dit zijn de laatste tekenen die er van Elaine te vinden zijn... tot de dag dat haar vriendin Rosanne, journaliste van beroep, vijf jaar later toch weer in de zaak duikt. Nieuwe aanwijzingen doen vermoeden dat Elaine nog leeft, maar wat is er dan in die vijf jaar gebeurd? En zal Rosanna de speurtocht naar de ware toedracht zonder kleerscheuren tot een goed einde weten te brengen?

Spanning
Met deze vraag eindigend geef ik meteen aan dat je dit boek ťcht zelf zult moeten lezen om er achter te komen wat er met de hoofdpersonen in het boek gebeurt. Link weet in dit boek spanning heel goed te combineren met een vlot geschreven tekst. Het hoeft duidelijk niet altijd zo te zijn dat je spanningsopbouw omgeeft met veel en uitgebreid taalgebruik. De spanning wordt mede veroorzaakt door de verrassende plotwendingen die om elke hoek te voorschijn komen. Daarnaast is de schrijfster erin geslaagd de personages een psychologische lading mee te geven die bijdraagt aan de leesbeleving. De snelheid, het vloeiende taalgebruik, de spanning en de uitdieping van de personages maken het verhaal tot ťťn geheel, een spannend geheel wel te verstaan.

Voor een thrillerliefhebber als mijzelf is dit zeker ťťn van de betere thrillers van 2009 en ik kan alleen maar spijt hebben dat ik niet eerder met deze schrijfster kennis heb mogen maken. Gelukkig is er alle tijd om ook haar eerdere boeken alsnog te lezen. Het laatste spoor was een opmerkelijke en verrassend goede kennismaking die naar meer doet verlangen. Een aanrader met een mooie vier sterren-beoordeling.


Uitgever: The House of Books ISBN: 978 90 4432 535 5 Pagina's: 509
Waardering:

Meer leesplezier? Kijk dan snel hier.