CD: Mary J. Blige - Stronger with each tear

De titel van het nieuwste album van Mary J. Blige doet vermoeden dat de zangeres haar verleden heeft beleefd en alles wat ze daarin meemaakte heeft omgezet in kracht. Levert dit ook een krachtige cd op, dat is de vraag die je meteen te binnen schiet bij een titel als deze: Stronger with each tear.

Mary J Blige

De nieuwe cd geeft ons een mengelmoes van R&B, hiphop en zelfs wat rap. Een opmerkelijke keuze die ook eigenlijk niet zo heel goed uitpakt. Het past gewoonweg niet bij de persoon Mary en voelt daardoor ook niet lekker aan. Het enige nummer dat eigenlijk écht kan bekoren is 'Each Tear'. Het is een groot gemis dat er daar niet meer van op de cd staan. Dit is de Mary zoals ik haar graag hoor. Alle andere nummers komen over als een te grote jas die ze heeft aangetrokken. Ze wekken het idee dat de zangeres in een midlife-crisis terecht is gekomen en zonodig hip wil doen... en dat hip doen is precies wat ze nu niet moet proberen. Blijf bij je basis, en vooral: blijf bij jezelf!

Deze cd laat vooral een beetje een 'whining' Mary horen, de rauwe, pure emotie die ze eerder wel kon overbrengen mist hier volledig. Wat kun je meer zeggen dan dat deze cd maar beter overgeslagen kan worden wanneer er maar één echt goed nummer op staat in een tracklist van twaalf nummers.
Mary J Blige anno 2010

Bij de echte liefhebbers van Mary J. Blige zal dit album best nog wel in de kast belanden, al was het maar om de collectie compleet te maken, maar zeker niet omdat het één van haar betere cd's is. Wanneer je 38 bent, moet je niet meer proberen ineens jezelf het imago van 'street rapper' aan te meten, blijf dan bij je leest en bij wat je goed kunt. Jammer, want de eerdere albums deden het altijd wel goed in de cd-speler. Wanneer je nog één van de eerdere cd's van Mary hebt, leg die dan snel in je cd-speler, dat zal ongetwijfeld beter bevallen.

Tracklist:

1. Tonight
2. The One (Ft. Drake)
3. Said And Done
4. Good Love (Ft. T.I.)
5. I Feel Good
6. I Am
7. Each Tear
8. I Love U (Yes I Du)
9. Hood Love (Ft. Trey Songz)
10. Kitchen
11. In The Morning
12. I Can See In Color