Boek: Christine Pannebakker - Vrouwenpower

Vrouwenpower

Hoe ik op zoek ging naar de geheimen van vrouwelijke kracht,
mezelf kwijtraakte en weer terug vond
en in 13 dagen een bestseller schreef.

Dit is de opening van het boek van Christine Pannebakker, Vrouwenpower. Het belooft veel, zeker als je op dat punt al aangeeft dat het een bestseller gaat worden. Bezit Pannebakker over die speciale 'power' om een bestseller te voorspellen?

 

Vrouwenpower

 

Pannebakker vraagt zich het volgende af: 'Zou het toeval zijn dat 13 vanouds zowel ‘ongeluksgetal’ is als het getal van de vrouw?' Het is de basis voor haar nieuwste boek dat medio februari is verschenen. Het boek is geschreven in 13 dagen en bevat 13 hoofdstukken en -anders dan anders- begint het boek met hoofdstuk 13. Hoezo ongeluksgetal? Als Pannebakker haar voorspelling voor in het boek waarmaakt, staat 13 voor haar voor een geluksgetal, een bestsellergetal.

In Vrouwenpower gaat de schrijfster op zoek naar de kracht van vrouwen door de eeuwen heen om uiteindelijk haar eigen kracht te ontdekken en uit te vinden hoe ze die in kan zetten. Haar doel is om daarmee de lezers (vooral vrouwelijk vermoed ik) aan te zetten om ook hun eigen kracht te zoeken en deze op de juiste wijze aan te wenden.

PannebakkerDit klinkt misschien allemaal wat 'Dolle-Mina-Opzij-Feministisch', maar toch is het dat niet. Het boek is vooral een positief relaas over de kracht die vrouwen in zich hebben en vaak niet erkennen of waarvan ze het bestaan niet weten, of soms misschien vrezen. Dat Christine schrijfster is van motiverende boeken als Wie ben ik en Het Mama Masterplan heeft zeker geholpen bij dit nieuwe boek. De motivatie weet ze helder over te brengen en alleen al door het lezen van het boek ervaar je een ontwakende kracht in je zelf. Aan het einde rest je eigenlijk nog maar één opdracht: 'Doorgaan met de kracht die je hebt gevonden en zo de wereld veranderen, de wereld zo kneden zodat je er zelf stevig in staat.' Dat kan niet anders dan een positieve boodschap genoemd worden, zonder toch Emile Ratelband -Tjakkaaaa-achtig over te komen. Het is een motivational speech op een prettig niveau.

De schrijfstijl die Pannebakker hanteert, maakt het lezen erg prettig. Zoals al gezegd, het lezen van het boek genereert al power, de titel is dus zeker goed gekozen. Vrouwenpower moet je als jezelf respecterende vrouw eigenlijk gewoon wel lezen.

Christine Pannebakker heeft naast de eerdergenoemde boeken ook vele columns op haar naam staan, onder andere in Viva, De Standaard en Happinez. Ze weet haar schrijversbestaan goed te combineren met haar partner en haar dochter Zonneke. Een vrouw met power dus!