DVD: The private lives of Pippa Lee

Wanneer we de cover van de dvd van The private lives of Pippa Lee bekijken, zien we een overdosis aan bekende Hollywood-gezichten. Er is duidelijk niet beknibbeld op de cast. Maar is dat altijd een garantie voor een blockbuster of topper of hoe je het ook wilt noemen? We gaan het maar eens bekijken in de komende 100 minuten.

Pippa Lee DVD

Pippa Lee (een rol van Robin Wright Penn) is getrouwd met de veel oudere Herb. Ze is toegewijd in zowel haar rol als echtgenoot als in haar moederschap. Daarnaast is ze de ideale vriendin en buurvrouw. Kortom: Pippa Lee is geliefd. Helaas wordt al snel duidelijk dat dit gelukniet altijd zal blijven. Ze ontdekt dat haar man een verhouding heeft met de jonge Sandra (Winona Ryder). Om met haar verdriet om te gaan, wendt Pippa zich tot Chris (Keanu Reeves), haar buurjongen. Bij hem leert ze weer wat het is om vrouw te zijn, sensueel en mooi.

Het verhaal is misschien niet bijster origineel, maar het is wel herkenbaar. Elke vrouw van middelbare leeftijd zal zich op een bepaald moment afvragen wat zij nog waard is in het leven; als echtgenoot, als geliefde, als moeder en als vriendin. Hoe combineer je al die rollen zonder jezelf voorbij te gaan en zonder ontrouw te zijn aan je eigen ik. Dit fenomeen is eigenlijk wat we zien in The private lives of Pippa Lee. De kracht waarmee Robin Wright Penn de rol van Pippa neerzet is lovenswaardig. Het is een intense beleving om haar in dit personage te zien. Ongetwijfeld helpt haar uiterlijk mee, maar het is toch vooral haar acteerprestatie die haar boven de rest van de cast doen uitstijgen. Daarmee is niet gezegd dat de andere castleden het slecht doen, allerminst. Keanu Reeves zet een goed personage neer en ook Winona Ryder laat zien dat ze wat in haar mars heeft (mocht men daar nog aan twijfelen).

Pippa Lee Screen

Minpunt in de film is wel de gedaanteverwisseling van Alan Arkin. Waar er bij Pippa is gekozen om de rol door twee actrices te laten spelen (de jonge Pippa wordt door Blake Lively, Gossip Girl), is bij de rol van Herb geprobeerd om Arkin beiden te laten spelen. En dat is de grime niet helemaal gelukt. Een 75-jarige acteur tover je niet zomaar om in een jonge versie van zichzelf, dat wringt. Jammer, want waarom niet de keuze maken om ook voor dit karakter twee acteurs in te huren. Dit minpuntje mag echter de pret niet drukken. De film blijft een mooi verhaal, naar het boek van Rebecca Miller (zij nam tevens de regie op zich), op mooie wijze neergezet en in beeld gebracht. Romantisch drama, zo zouden we het wel kunnen noemen. Heb je een kleine twee uur over op een zondagmiddag, kruip dan lekker op de bank met een dekentje, een kop warme chocolademelk en laat je meevoeren in dit verhaal. Wij beoordeelden de film in ieder geval met vier sterren en daarmee raden wij hem van harte aan.