DVD: A nanny's secret

Je leven lijkt behoorlijk goed op de rails te staan. Je volgt een interessante studie op de universiteit met het vooruitzicht op een goede baan. Je hebt een leuke vriend en daar bovenop is je bijbaan als nanny ook absoluut allerminst vervelend. Maar dit alles wordt bedreigd door het verleden. Dit is kort gezegd hoe het leven van Claudia (Haylie Duff) eruit ziet in A nanny's secret. Wat is haar geheim?

NannysSecret

 

 

Zoals in de inleiding al even werd aangegeven volgen we het verhaal van Claudia (een rol van Haylie Duff, 7th Heaven, Materials Girls). Haar leven verloopt erg prettig, tot haar verleden opspeelt. Haar vader is overleden en Claudia is samen met haar broer Carter overgebleven. Deze heeft echter een feilloos gevoel voor datgene wat hij beter niet kan doen: een leven vol verkeerde vrienden, drugs en veroordelingen die tot gevangenisstraf leiden kenmerken hem. Wanneer Carter bij zijn zus aanklopt om geld te lenen voor een drugsdeal die hem 'binnen' moet brengen, weigert zij aan dit destructieve plan mee te werken. Dat deze weigering gevolgen heeft voor het gezin waar Claudia als nanny werkt, had ze niet voorzien. Het gezin wordt overvallen en de vader komt daarbij om. De eerste verdenkingen richten zich uiteraard op Carter, maar Claudia wil hier niet aan. Zij gelooft toch nog in haar broer en gaat zelf op onderzoek uit, dit met gevaar voor eigen leven. Zal zij de waarheid boven tafel krijgen?


A nanny's secret is een thriller die we goed in de middenklasse kunnen plaatsen. Het verhaal is redelijk goed, niet uniek, maar zeker ook geen afgezaagde kopie van al wat we al eerder zagen. De link tussen heden en verleden wordt op goede wijze in het verhaal verwerkt en zorgt dat je als kijker afvraagt hoe de twee samenkomen en hoe zij het leven van de hoofdpersonen beïnvloeden. De acteerprestaties zijn degelijk, niet boven zichzelf uitstijgend, maar gewoon goed. Hailey Duff komt over als een keurig meisje dat haar toekomst vol goede moed tegemoet treedt. Haar rotsvaste vertrouwen in de goedheid van haar broer is opmerkelijk neergezet en verdient wel een vernoeming. De andere rollen vullen het hoofdpersonage goed aan. De cast kun je dan ook gewoon als netjes op orde bestempelen.

NannysSecret1

De dvd bevat geen extra's wat uiteraard altijd jammer is. Al zal een 'making of' bijvoorbeeld niet heel veel extra bieden, omdat het niet het soort actie-spektakel-film is dat een spectaculaire kijk achter de schermen zou kunnen geven. Film en release samenvoegend is A nanny's secret een mooie drie-sterren-thriller voor een koude zondagmiddag.