Uitslag FC Emmen - AZ

AZ heeft zondagmiddag ook z'n tweede competitiewedstrijd van dit seizoen gewonnen. De Alkmaarders maakten tegen FC Emmen vlak voor rust het verschil.

AZ was vorige week met een 5-0 zege op NAC Breda aan het seizoen begonnen, terwijl Emmen verraste met een 1-2 overwinning bij ADO Den Haag. Ook in de eerste thuiswedstrijd ooit in de Eredivisie ging Emmen goed van start. Wouter Marinus kreeg een goede kans om de score te openen, maar doelman Marco Bizot voorkwam dat.

Na een kwartier spelen scoorde Myron Boadu namens AZ, op aangeven van Mats Seuntjens. Emmen liet zich echter niet uit het veld slaan en meteen na de openingstreffer stond het al 1-1 via Nick Bakker. De verdediger wist van dichtbij te scoren uit een hoekschop van Keziah Veendorp.

In de fase die volgde zorgde AZ voor dreiging, al moest Bizot ook een paar keer optreden bij pogingen van Anco Jansen en Caner Cavlan. Toch namen de bezoekers opnieuw de leiding. Thomas Ouwejan schoot de bal met links prachtig van buiten het strafschopgebied in de bovenhoek en twee minuten voor de pauze tekende Oussama Idrissi zelfs voor de 1-3 ruststand.

Op zoek naar de aansluitingstreffer lag Bizot ook na rust in de weg, dit keer bij pogingen van Bijl en Jansen. Toen AZ na 71 minuten de genadeklap uitdeelde, was het verzet van Emmen gebroken. Uit een pass van Boadu maakte Idrissi zijn tweede doelpunt van de middag: 1-4. AZ is daardoor nu koploper in de Eredivisie met zes punten en doelsaldo 9-1.

FC Emmen

1 - 4

AZ

17' Bakker    15' Boadu