Clement verruilt Ajax voor Reading FC

Pelle Clement vervolgt zijn voetballoopbaan in de Engelse Championship. De aanvallende middenvelder verruilt Ajax voor Reading FC. Daar wordt hij herenigd met trainer Jaap Stam en assistenten Andries Ulderink en Said Bakkati. Eerder werkten zij samen bij Jong Ajax.

Clement, die afgelopen seizoen zijn debuut maakte in het eerste van Ajax, heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij de Engelse club. "Een transfer naar Engeland is iets waar je als voetballer van droomt. Engeland is de bakermat van het voetbal. Dat ik dan als 21-jarige voetballer een stap naar juist dat land mag maken, voelt heel bijzonder. De Championship is een geweldige competitie, waar je elke week alles moet geven", aldus Clement.

Clement kwam sinds 2006 uit in de jeugdopleiding van Ajax en maakte op 26 oktober 2016 zijn debuut in het eerste van Ajax. In de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys (1-6 winst) maakte hij direct twee doelpunten. In totaal speelde Clement vier officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax, waarin hij drie keer scoorde. Namens Jong Ajax kwam hij in 54 wedstrijden tot zes treffers.

Bij Reading treft Clement verder drie voetballende landgenoten; Danzell Gravenberch, Joey van den Berg en Roy Beerens.