Ismail Ilgun is geniaal

Ismail Ilgun is een multicultureel genie. Hij weet als geen ander het falen van de Nederlandse politiek en bestuur in beeld te brengen. Zoals hij de onmacht en onwil in beeld brengt.. Petje af, zelfs Geert Wilders is dat op deze wijze nog niet gelukt.

Ismail en z’n matties lokken iedereen die iets met de multiflauwekul te maken heeft uit de comfortzone. Mark Rutte laat zich in aanloop naar de TK2017 ineens verleiden tot woeste Wilders-retoriek met een ‘rot dan op’. Een niet gemeende rot op uiteraard, als Mark straks weer het pluche onder de kont voelt zal hij ‘sorry’ zeggen voor deze kwetsende woorden. De Turken van DENK, maken er al helemaal geen woord aan vuil. Excuusnegerin Sylvana Simmons schreeuwt haar keel schor als een neger per ongeluk voor Zwarte Piet wordt aangezien door kleine kindjes. Nu het 'tata's' betreft houd ze haar kwakende kaken stijf op elkaar.

Maar niet alleen Mark en DENK tuinen blindelings in de valkuil van Ismail. Ook de beruchte advocaat Gerard Spong, die normaliter dit soort jongens verdedigd met de meest fantasierijke onderbouwingen, liet bij Pauw weten er toch niet van gecharmeerd te zijn als men óp zijn voertuig zou gaan staan. Ondanks dat dit wettelijk niet verboden is. Wel lullig voor die agent of buurtbewoners dat hun wagens niet van Gerard zijn, want nu zal Spong er alles aan doen om de tuigjes te verdedigen, mochten ze onverhoopt een welverdiende klap oplopen als ze op andermans voertuig staan. En Jeroen Pauw liet zichzelf behoorlijk kennen, achter de schermen een 'stoer die zonnebril' en vóór de camera er ineens wat van vinden.

Ook het extreemlinkse blog joop.nl liet zich niet onbetuigd in de ophef rond de vloggende soldaat van Erdogan. Een voormalig buurthuismedewerkster werd bliksemsnel zwart gemaakt als haatzaaister door het blog van Van Jole. De gebruikelijke goedmensch reflex als ze geconfronteerd worden met feiten die hun wensdenkideaal in de weg staan.

Maar ook de holle woorden die burgemeesters altijd gebruiken om te sussen na de ophef, politieagenten die hun werk niet dúrven te doen omdat ze nul procent steun krijgen van diezelfde burgemeester bij een calamiteit. Diezelfde burgemeesters of politiebobo’s kiezen dan snel de kant van de straatterroristen met een dubbele nationaliteit om maar niet voor racist uitgemaakt te hoeven worden. Het gevolg is een agent die liever joviaal een ‘boks’ doet met de tuigjes die peuken naar zijn dienstwagen schieten, dan de tuigjes terechtwijzen. De tuigjes weten immers waar zijn huis woont. En ze kunnen ook ongehinderd zijn hem/haar en het gezin van de agent straffeloos lastigvallen in de privésfeer. Want ook die agent hoeft tegenwoordig geen actie te verwachten als het stenen door zijn ruiten regent. Je zou toch inderdaad wel gek zijn als agent als je voor je wegbezuinigde hongerloon de held gaat uithangen tegen de tuigjes die weer wel op de fanatieke support van meneer Spong mogen rekenen als ze een dubbele nationaliteit genieten.

Ismail weet al dit gebuig, gelik en kiezen voor de kortzichtige eigenbelangetjes en de gevolgen van Neerlands elitaire fatsoens-spagaat haarfijn in beeld te brengen. Heel de media van links tot rechts struikelt over jou. Ga vooral zo door Ismail, je hebt een talent en je zal groter worden dan Powned qua irritatieteevee als je het handig aanpakt.