FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 7 september 2008

[IRL] Uitslag Chicagoland

In een spectaculaire race met een ware fotofinish heeft Scott Dixon het IndyCar-kampioenschap gewonnen. Helio Castroneves won de wedstrijd met een voorsprong van één duizendste van een seconde.

Scott Dixon startte vanaf de tweede positie, naast poleman Ryan Briscoe. Dixon moest achtste of beter finishen om kampioen te worden, anders zou Helio Castroneves nog kans maken op de titel.

Ryan Briscoe leidde vanaf de start, maar kreeg direct Tony Kanaan naast zich, die vanaf de vierde plaats een prima start had gemaakt. De top zes reed tien ronden lang side-by-side, tot het veld zich wat begon uit te spreiden. Helio Castroneves was op de 28ste plaats gestart, maar vloog door het veld en had slechts twintig ronden nodig om de top tien te bereiken.

De eerste neutralisatie werd in ronde 37 veroorzaakt door Ed Carpenter, die door een technisch defect vanuit de vierde positie de muur raakte. De wagen gleed naar het middenveld, terwijl de rechterachterkant flink in brand stond. De coureur had moeite om de wagen te verlaten, maar bleef ongedeerd. De pitstopserie die volgde, gaf de leiding aan Tony Kanaan. Dixon pakte de tweede plaats en Briscoe viel terug naar positie drie.

Bij de herstart won Briscoe een plekje terug en Castroneves vervolgde zijn opmars door de zesde plaats op te eisen. Dat werd al snel de vierde, omdat hij de vechtende Dan Wheldon en Danica Patrick in één manoeuvre kon passeren. Toen Dixon opgehouden werd door een achterblijver, kon Castroneves zelfs de derde plaats pakken.

Vitor Meira reed lange tijd op de achtste plaats, maar parkeerde in ronde 75 de auto in de muur. Een full course yellow was het logische gevolg en de tweede ronde pitstops volgde. Castroneves was de grote winnaar en pakte de leiding, voor Briscoe, Kanaan en Dixon. Na de herstart werd het allemaal erg druk aan de kop van het veld. De top twaalf reed binnen één seconde en de leiders Castroneves, Briscoe en Wheldon reden ronde na ronde met zijn drieën naast elkaar. Een gele vlag voor een brokstuk op de baan gaf de coureurs na 25 ronden wat adempauze.

Tijdens de derde serie pitstops behield Castroneves de leiding, maar Buddy Rice kwam de pits niet meer uit. Rice werd in de pitstraat hard geraakt door Graham Rahal en moest opgeven. Rahal leek geen schade te hebben, maar werd wel gestraft doordat hij achteraan de rij moest aansluiten. Na de herstart was de periode green-flag-racing maar van korte duur. Sarah Fisher wist al in de eerste ronde op snelheid haar wagen te vernielen in de muur.

Amper twintig ronden na de herstart vond er weer een crash plaats. Ditmaal beschadigde EJ Viso zijn wagen zwaar, maar ook hij kon veilig uitstappen. Het hele veld uitgezonderd Milka Duno maakte een pitstop, waardoor Duno opeens aan de leiding reed bij de herstart. Dat duurde echter niet lang, want Castroneves en Briscoe reden haar makkelijk voorbij om de koppositie terug te pakken. De twee Penske-teamgenoten gingen naast elkaar rijden en blokkeerden de weg naar de leiding voor de andere coureurs. Wheldon lukte het na een aantal ronden toch om de twee in te halen.

Danica Patrick ging twintig ronden voor de finish off-sequence door een vroege pitstop te maken. Slechts twee ronden later raakte Mario Moraes de muur en werd de gele vlag getoond. Iedereen dook de pits in voor hun laatste pitstop en Patrick had met haar gok gehoopt de leiding over te nemen, maar ze lag al een ronde achter en kwam op de veertiende plaats in het veld terecht. Dixon nam in de pits de leiding over, met achter zich zijn rivaal Castroneves.

De herstart werd gegeven met nog twaalf ronden te gaan. Graham Rahal schampte de muur en de groene vlag werd direct weer ingetrokken. De volgende herstart kwam al twee ronden later, maar werd tot tweemaal toe afgebroken omdat Castroneves telkens naast Dixon ging rijden, terwijl hij er achter zou moeten blijven. Uiteindelijk werd met acht ronden op de klok alsnog herstart.

De laatste ronde reden Castroneves en Dixon continu naast elkaar en de twee gingen exact tegelijk over de finishlijn. De tijdwaarneming gaf de overwinning aan Dixon, maar foto's van de finish wezen Castroneves aan als winnaar, wat de doorslag gaf. Dixon won het kampioenschap.

Uitslag

poscoureurrondenuitvalreden
1Helio Castroneves200 
2Scott Dixon200 
3Ryan Briscoe200 
4Tony Kanaan200 
5Will Power200 
6Dan Wheldon200 
7Darren Manning200 
8Marco Andretti200 
9Ryan Hunter-Reay200 
10Danica Patrick200 
11Justin Wilson200 
12Alex Tagliani200 
13A.J. Foyt IV199crash
14Milka Duno199 
15Franck Perera198mechanisch
16Marty Roth197 
17Oriol Servia196 
18Jaime Camara187 
19Graham Rahal186crash
20Bruno Junqueira184 

Eindstand kampioenschap

poscoureurpuntenachterstand
1Scott Dixon646 
2Helio Castroneves629-17
3Tony Kanaan513-133
4Dan Wheldon492-154
5Ryan Briscoe447-199
6Danica Patrick379-267
7Marco Andretti363-283
8Ryan Hunter-Reay360-286
9Oriol Servia358-288
10Hideki Mutoh346-300

'Real Madrid wil bod uitbrengen op Podolski'

Bayern München kan in de winterstop een bod verwachten van Real Madrid op Lukas Podolski. Volgens de Spaanse sportkrant Marca zou Real Madrid-coach Bernd Schuster zijn interesse hebben verlegd naar de Duitse spits.

In eerste instantie probeerden de Madrilenen om David Villa los te weken bij Valencia, maar omdat diverse pogingen op niets uitliepen zou Schuster nu zijn vizier hebben gericht op Podolski.

De spits van het Duitse elftal scoort voor zijn land aan de lopende band, maar bij zijn club Bayern München moet hij Luca Toni en Miroslav Klose voor zich dulden. Daarom komt hij vaak niet verder dan een rol als reserve bij de Duitse club.

Schuster heeft van de clubleiding van Real Madrid toestemming gekregen om bij Bayern te informeren naar de mogelijkheden om Podolski over te nemen. Zelf zou Podolsi wel oren hebben naar een overgang richting Spanje. Hij gaf eerder aan zelfs spijt te hebben dat hij in 2006 een contract tekende bij Bayern.

Polsbreuk voor onhandige Gattuso

Gennaro Gattuso is tijdens een merkwaardige valpartij geblesseerd geraakt aan zijn pols. De middenvelder struikelde tijdens het trainingskamp met de Italiaanse ploeg bij de dug-out, stootte vervolgens zijn hoofd en brak zijn linkerpols.

Omdat de speler van AC Milan een noodzakelijke operatie aan de pols moest overgaan, is Gattuso woensdag niet inzetbaar tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Georgië. De Italianen missen ook al Fabio Grosso en Alessandro Gamberini. Het tweetal raakte afgelopen zaterdag geblesseerd tijdens het kwalificatieduel met Cyprus. Grosso liep een gebroken rib op, terwijl Gamberini dankzij een lelijke val zijn schouder ontwrichtte.

Binnenkort info Deus Ex 3?

Er is nog eigenlijk heel weinig bekend over Deus Ex 3. Eidos heeft ooit aangegeven met een kleiner team voor een langere periode aan de game te werken, maar meer dan een nietszeggende teaser is er nooit vrijgegeven. Nu heeft een lid van het officiële Eidos Deus Ex 3 forum de volgende foto gepost. Dit zou betekenen dat we een grote aankondiging (en dus de eerste echte info) over Deus Ex 3 rond 9 oktober kunnen verwachten, in de PC Zone. Het kan ook een slechte grap van de forumposter zijn en dan moeten we dus nog een hele tijd wachten.


[WSR] Uitslag Le Mans race 2

Giedo van der Garde heeft de tweede race van de World Series by Renault op het circuit van Le Mans gewonnen. De Nederlander verscheen zaterdag niet aan de start van de race, nadat zijn versnellingsbak het in de opwarmronde begaf. Zondag bleef hij concurrent in het kampioenschap Fabio Carbone voor, waardoor de titel in zicht is.

Van der Garde was na afloop zeer tevreden. "Hier heb ik echt hard voor moeten knokken. Ik had een geweldige start en kon een prima tempo rijden. Na mijn pitstop kwam ik echter in verkeer, waardoor ik wat tijd verloor. Hierdoor konden Carbone en Guerrieri de aansluiting weer vinden. Omdat bij mijn stop alleen de voorbanden waren gewisseld, had ik een paar ronden lang vreselijke last van overstuur. Ik begon daarop erg agressief in te sturen, om dat te verhelpen. Ik moest vier of vijf ronden lang echt heel verdedigend racen en toen de voorbanden eenmaal wat afgesleten waren, kon ik weer weglopen."

"Het is lekker om ook in de tweede seizoenshelft weer te winnen. Het is jammer dat ik gisteren geen punten scoorde, anders was ik vandaag waarschijnlijk al kampioen geworden. Maar goed, dat hoort bij het racen. In Estoril gaan we er weer vol voor en hopelijk kunnen we dan een mooi feestje gaan vieren."

Pos. Rijder Team Tijd
1 G. van der Garde P1 Motorsport 40:03.553
2 F. Carbone Ultimate Signature + 2.048
3 E. Guerrieri Ultimate Signature + 3.040
4 M. Aleshin Carlin Motorsport + 11.819
5 M. Molina Prema Powerteam + 17.161
6 C. Pic Tech 1 Racing + 17.826
7 S. Duran Interwetten.com + 18.214
8 M. Barba Draco Multiracing USA + 18.496
9 J. Walker Fortec Motorsport + 20.600
10 A. Marsoin Epsilon Euskadi + 22.628
11 M. Bonanomi Red Devil Comtec + 23.269
12 A. Barba Prema Powerteam + 26.017
13 A. Alcaraz RC Motorsport + 28.388
14 P. di Sabatino Red Devil Comtec + 32.338
15 J. Jousse Tech 1 Racing + 34.313
16 B. Baguette Draco Multiracing USA + 35.659
17 P. Sanchez Lopez Interwetten.com + 38.576
18 M. Romancini Epsilon Euskadi + 39.999
19 F. Fauzy Fortec Motorsport + 40.209
20 C. Cantelli Prema Powerteam + 44.245
21 P. Nocera RC Motorsport + 46.905
22 R. Wickens Carlin Motorsport + 49.980
23 S. Afanasiev KTR + 1:21.706
24 M. Martínez Pons Racing + 1 ronde(n)
25 P. Mann P1 Motorsport DNF
26 S. Cunill KTR DNF

[GP2] Uitslag België race 2

Pastor Maldonado heeft zondag race in de GP2 op zijn naam geschreven. De Venezolaan passeerde in de laatste ronde in Les Combes de Belg Jerome d'Ambrosio die van Pole vertrokken was. Derde werd Vitaly Petrov op een nat Spa. Kampioensschapsleider Giorgio Pantano kreeg en startverbod en nummer twee in het kampioenschap Bruno Senna viel uit.

Vlak voor de start zorgde een klein regenbuitje er voor dat de start van de Brit Mike Conway in rook opging, waardoor hij na La Source teruggevallen was tot buiten de punten nadat hij van plek twee vertrokken was. Thuisrijder d'Ambrosio wist zijn eerste plaats te behouden en hield in Les Combes Andy Soucek van zich af. In de eerste bocht werd Karun Chandhok van achter aangetikt, maar voor de rest gebeurde er in het op slicks rijdend veld niets in de eerste ronde.

Alberto Valerio zorgde in de vijfde ronde voor een safetycar-situatie door over de kerbstones weg te glijden en hard in de bandenstapels te belanden. De Durango-coureur bleef hierbij ongedeerd. Eerder was Alvaro Parente al bij de Busstopchicane al rechtdoor geschoten en in de bandenstapeld belandt. Inmiddels naderde Senna al de punten, maar raakte bij een inhaalactie Sebastien Buemi, waardoor hij een aanlopend wiel had en viel uit. Nummer drie in het kampioenschap en winnaar van zaterdag Romain Grosjean spinde in Stavelot en eindigde buiten de punten.

D’Ambrosio had zich vooraan inmiddels losgereden van Soucek die inmiddels onder druk stond van Maldonado en hem voorbij zag komen. In een poging de positie terug te pakken gleed Soucek over de kerbstones de bandenstapels in, waardoor hij de strijd moest staken. In de laatste ronde wist Maldonado d’Ambrosio in Les Combes buitenom te passeren, waardoor hij de race op zijn naam schreef.

Na de race werd bekend dat de als zesde geëindigde Kamui Kobayashi een straf van 25 seconden heeft gekregen, omdat hij in de laatste race de Busstopchicane afstak. Hierdoor pakte Davide Valsecchi, die zaterdag nog hard crashte, de zesde plaats.

Pos. Rijder Team Tijd
1 P. Maldonado Piquet Sports 39:35.698
2 J. d`Ambrosio DAMS + 1.256
3 V. Petrov Campos + 5.439
4 S. Buemi Trust Team Arden + 6.390
5 L. Di Grassi Campos + 7.222
6 D. Valsecchi Durango + 8.213
7 K. Chandhok iSport International + 8.767
8 J. Villa Racing Engineering + 12.199
9 R. Grosjean ART Grand Prix + 16.317
10 H. Tung Trident Racing + 17.065
11 M. Herck DPR + 18.351
12 C. Iaconelli BCN Competicion + 20.023
13 A. Valles BCN Competicion + 20.350
14 K. Kobayashi DAMS + 32.890
15 A. Soucek Super Nova International DNF
16 L. Filippi Trust Team Arden DNF
17 M. Asmer FMS International DNF
18 B. Senna iSport International DNF
19 D. Nunes DPR DNF
20 A. Parente Super Nova International DNF
21 A. Valerio Durango DNF
22 M. Conway Trident Racing DNF
23 Roldan Rodriguez FMS International DNF
24 S. Yamamoto ART Grand Prix DNF
25 A. Zuber Piquet Sports DNF

Stand

Pos.CoureurTeamPunten
1. G. Pantano Racing Engineering71
2. B. Senna iSport International60
3. R. Grosjean ART Grand Prix 53
4. L. Di Grassi Campos 53
5. P. Maldonado Piquet Sports 48
6. S. Buemi Trust Team Arden44
7. V. Petrov Campos 39
8. A. Zuber Piquet Sports 38
9. A. Parente Super Nova International34
10. K. Chandhok iSport International31
11. M. Conway Trident Racing19
12. J. d`Ambrosio DAMS 17
13. A. Soucek Super Nova International13
14. K. Kobayashi DAMS 11
15. J. Villa Racing Engineering8
16. H. Tung Trident Racing7
17. L. Filippi Trust Team Arden6
18. R. Rodriguez FMS International6
19. Y. Buurman Trust Team Arden5
20. A. Valles BCN Competicion 5
21. D. Nunes DPR 3
22. S. Yamamoto ART Grand Prix 3
23. D. Valsecchi Durango 3
24. A. Carroll FMS International1
25. B. Hanley Durango 1
26. A. Valerio Durango 0
27. C. Bakkerud Super Nova International0
28. M. Asmer FMS International0
29. C. Iaconelli BCN Competicion 0
30. G. Ricci DPR 0
31. M. Herck DPR 0
32. M. Pavlovic BCN Competicion 0
33. P. Nocera BCN Competicion 0
34. M. Puglisi Durango 0

Fietsende Zeistenaars aangehouden op A28

Op de snelweg A28 is de politie vannacht druk in de weer geweest met fietsers van de weg te halen. Ter hoogte van de Uithof fietste een 28-jarige man uit Zeist over de vluchtstrook. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Even later moest de politie echter opnieuw uitrukken op de A28 ter hoogte van Amersfoort omdat een fietser de snelweg had genomen. Ook hij reed op de vluchtstrook. De fietser, een 16-jarige jongen, kwam eveneens uit Zeist. Ook hij werd meegenomen naar het politiebureau. Later bleek dat beide fietsers te veel gedronken hadden.

Renault lacht, Renault huilt

Met Fernando Alonso stond Renault in België bijna op het podium terwijl zijn teamgenoot Nelson Piquet jr. met nog 31 ronden te gaan de bandenstapel met een bezoek vereerde. Tegenstellingen alom bij het Franse team dat zich als doel heeft gesteld om als vierde te eindigen in het kampioenschap voor constructeurs.

Al in de eerste bocht na de start wist Alonso de vierde plaats te veroveren en verloor die positie ook niet meer. Tijdens de laatste natte ronden besloot Renault om de auto van de Spanjaard te voorzien van de wet tyres, maar dat had verder geen invloed meer. "In een wedstrijd vol met incidenten zijn we uiteindelijk als vierde geëindigd," aldus Alonso. "Het is een prima resultaat, vooral om verder te komen in het kampioenschap voor constructeurs. We hebben het podium net gemist, maar Renault heeft in ieder geval laten zien dat we het derde team kunnen zijn in de titelstrijd."

Nelson Piquet jr. was een stuk minder te spreken over zijn race. Met nog 31 ronden te gaan spinde de Braziliaan en eindigde daarna in de bandenstapel. "De strategie was om een één-stopper te doen, daarom was mijn auto ook zwaar. Bij de start pakte ik vijf plaatsen, maar er waren nog wat natte plekken in het begin en ik maakte een fout. Het is erg jammer, maar ik kijk al uit naar Monza. Hopelijk hebben wij daar een sterke race."

Force India in de achterhoede

Force India zat er tijdens de race in Spa niet goed bij. Giancarlo Fisichella had in de eerste ronde van de race een aanrijding met de Williams van Kazuki Nakajima en werd zeventiende. Adrian Sutil was in het begin van de race in gevecht met de Honda’s, maar viel later in de race terug, om in de regen nog op te klimmen naar plek dertien.

Sutil was na afloop van de race tevreden. "We hebben een sterke race gereden. Ik was betrokken bij veel gevechten en heb veel kunnen inhalen. Tijdens de laatste ronden in de regen waren we vrij snel op slicks. Ik kon Button nog inhalen, en ook nog een paar anderen."

Fisichella was na afloop van de race niet blij, maar gegeven de omstandigheden gaf hij aan dat het het maximaal haalbare was. "Nakajima spinde en kwam voor mijn wagen terecht. Ik verloor mijn voorvleugel en mijn auto liep vrij veel schade op. Ik verloor daarna veel tijd met het rijden naar de pits, omdat ik geen voorvleugel meer had en reed met een paar lekke banden. Toen ik de pits uitreed, kwam ik vlak voor de leiders in de race terecht, waarna ik wel meer dan veertig keer een blauwe vlag gezwaaid kreeg. De zeventiende plaats is echter geen slecht resulaat."

Hamilton: "Straf is fout"

Lewis Hamilton vindt de straf die hij opgelegd heeft gekregen helemaal fout. De Brit heeft niet het gevoel dat hij iets fout heeft gedaan.

Hamilton zegt dat hij opdracht van het team kreeg om Räikkönen te laten passeren nadat hij de chicane had afgesneden. "Ik wilde niet wachten tot hij langs me zou razen, omdat we nog steeds om positie streden," legde Hamilton uit. "Ik zag hem gasgeven en dacht: okee, dit is goed. Ik begon gas te geven, maar langzaam. Ik denk niet dat ik volgas gaf, omdat ik wilde wachten tot hij me voorbij was. Het was een mooi gevecht en ik vind niet dat er iets fout was."

Over de aanleiding van het incident, het afsnijden van de chicane, was de Brit duidelijk. "Ik liet hem genoeg ruimte, maar hij versnelde toen hij de bocht in ging en duwde me zo ver mogelijk naar buiten." Hamilton zei dat hij maar twee keuzes had: de chicane afsnijden of Räikkönen raken.

De McLarencoureur was compleet verrast door de aankondiging dat de stewards het incident gingen onderzoeken. Het protest van McLaren vond hij dan ook een logische stap. "Dit is autoracen en als er een straf wordt uitgedeeld, zal er iets mis zijn. Maar je weet hoe ze zijn, we zien het wel."

Fonds ABN Amro koopt luchthaven Belfast

Een fonds van de bank ABN Amro heeft voor ruim 160 miljoen euro de luchthaven van de Noord-Ierse hoofdstad Belfast gekocht van de Spaanse groep Ferrovial. Dat berichtte de krant Financial Times dit weekeinde.

Het Global Infrastructure Fonds mag zich nu de eigenaar noemen van de luchthaven waarvan voornamelijk vluchten naar de rest van Groot-Brittannië vertrekken. Ferrovial is eigenaar van ondermeer de British Airport Authority (BAA) die zeven luchthavens in Groot-Brittannië exploiteert, zoals Heathrow en Gatwick.

De Britse toezichthouder heeft Ferrovial gemaand enkele luchthavens van BAA van de hand te doen. Belfast viel overigens niet onder BAA.

Ferrovial maakte vorige week de cijfers over het eerste half jaar bekend. De nettowinst viel met ruim 58 miljoen euro 92 procent lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar.

  (foto: ANP)

Webber pakt punt, Coulthard valt tegen

Red Bull-coureurs Mark Webber en David Coulthard hebben zondag in België weinig potten kunnen breken in de race. De Australiër werd uiteindelijk achtste in de race die gewonnen werd door Felipe Massa. Coulthard reed nog verder naar achteren en kwam als elfde over de meet.

Webber reed in het begin van de race achter Sébastien Bourdais van zusterteam Toro Rosso dat met twee auto's in de punten eindigde, voordat hij aangetikt werd door Heikki Kovalainen en er niet meer aan te pas kwam. "De eerste ronden waren erg lastig, maar ik had verder wel een goede start. Daarna verloor ik wat tijd achter Bourdais, die met een zwaardere auto reed, maar zag het er nog wel vrij goed uit. Vervolgens werd ik geraakt door Heikki Kovalainen, waardoor ik wat tijd verloor en mijn aanvallende strategie in de soep liep. Het is jammer dat we geen punten hebben kunnen scoren, want het team heeft afgelopen weekend erg hard gewerkt." Door de straf voor Timo Glock werd Webber uiteindelijk achtste en pakte alsnog een punt.

David Coulthard had het in zijn laatste race op Spa niet naar zijn zin. "Ik werd bij de start enorm opgehouden door de Honda's. Daarna was het lastig om nog verder naar voren te komen. De auto was ook slecht bestuurbaar. Het veranderlijke weer zorgde nog voor een interessante slotfase, maar we hadden waarschijnlijk een ronde eerder naar intermediates moeten wisselen."

Rapper Akon weer in opspraak

Tijdens een optreden in Zuid-Afrika heeft rapper Akon weer voor opschudding gezorgd. Twee vrouwelijke fans werden door de rapper hardhandig het publiek in geduwd.

Akon werd tijdens een optreden in Zuid-Afrika al crowdsurfend naar een mini podium geholpen. Twee vrouwelijke fans hielpen de rapper op het podium te komen, maar dit werd niet gewaardeerd. Akon duwde één van de twee het publiek in en de ander kreeg een fikse duw in het gezicht.

Al eerder had de rapper een aanklacht aan zijn broek gekregen nadat hij een vrouwelijk fan een hersenschudding bezorgd had.

Bekijk hier de beelden.

Heidfeld tevreden, Kubica niet

De toekomst van Nick Heidfeld bij BMW Sauber is niet zeker, maar Heidfeld had in België geen last van deze onzekerheid en reed door een bandenwissel in de slotfase van de race in de regen naar een derde plaats. Zijn teamgenoot Robert Kubica bleef op de normale banden rijden en werd zesde. Door de straf voor Hamilton schoof Heidfeld zelfs op naar plaats twee.

Heidfeld was erg blij met het resultaat. "Ik heb een fantastisch weekend gehad. Ik had een betere start dan de jongens voor me, maar helaas raakte Heikki Kovalainen me. Kan gebeuren, maar ik had geluk dat er geen schade was. Toen de regen kwam, besloten we om naar regenbanden over te stappen. Toen ik weer naar buiten ging zag ik geen andere auto's en was ik bang dat we de verkeerde beslissing hadden gemaakt. Gelukkig betaalde het zich toch uit."

Kubica was niet blij na afloop van de race. "Ik ben hier niet blij mee, omdat ik op het podium had kunnen finishen. Tijdens de tweede pitstop hadden we een probleem en kwam ik achter Nick weer naar buiten. Toen het begon te regenen, haalde hij regenbanden. Dat moest ik niet doen, want anders zou ik teveel tijd verliezen, omdat we dan samen binnenkwamen. Ik had geen informatie over het weer, omdat de radio het niet deed. We hebben punten weggegeven, maar dat gebeurt soms in het racen." Wel staat de Pool nu derde in de stand om het rijderskampioenschap.

FIFA: Stekelenburg mag keepen

Na de bevestiging van de KNVB is ook de FIFA van mening dat Maarten Stekelenburg aanstaande woensdag het Nederlandse doel in Macedonië mag verdedigen. De Ajacied behaalde in de oefenwedstrijd tegen Australië afgelopen zaterdag een rode kaart.

Direct na afloop van de oefenwedstrijd was er twijfel ontstaan over de gevolgen van de rode kaart voor de kwalificatieduels. Nu blijkt dat alleen in het geval van een ernstige overtreding er kan worden besloten om de overtreder ook te schorsen voor kwalificatieduels. Daarvan was bij de 25-jarige Stekelenburg geen sprake.

De behaalde rode kaart houdt de doelman wel op de tribune tijdens de oefenwedstrijd tegen Zweden op 19 november.

[Upd] Hamilton verliest overwinning

Lewis Hamilton is teruggezet naar de derde plaats in de uitslag van de Grand Prix van België. Massa wordt daarmee tot winnaar uitgeroepen.

Hamilton kreeg voor het afsnijden van de chicane tijdens een gevecht met Kimi Räikkönen 25 strafseconden opgelegd, waardoor hij nu derde in de uitslag staat. Heidfeld schuift daarmee door naar de tweede plaats.

Update:
De FIA heeft bevestigd dat ze een protest heeft ontvangen van McLaren tegen de straf. De uitslag van de Belgische Grand Prix wordt nu dus bepaald tijdens een zitting van de International Court of Appeal van de FIA. Wanneer het protest behandeld zal worden, is nog niet bekend.

Update 20:05u:
McLaren baseert haar protest op gegevens die tonen dat Hamilton na de chicane 6 km/h langzamer over de finishlijn reed dan Räikkönen. Hieruit zou blijken dat Hamilton daadwerkelijk heeft ingehouden om het afsnijden van de chicane te compenseren.

Onbekend marineschip pakt piraten op

Een marineschip met onbekende nationaliteit heeft voor de kust van Somalië veertien Somalische piraten opgepakt en hun schip vernield. Dat heeft een Somalische regeringsfunctionaris zondag gezegd.

Somalische piraten kaapten onlangs in de Golf van Aden een jacht met twee Fransen aan boord. De piraten eisten een miljoen dollar losgeld. De Franse marine zei dat het klaarstond om de twee te bevrijden.

De Golf van Aden is berucht wegens zeerovers die er huishouden. Sinds juli zijn er al acht schepen gekaapt.

Autoproducenten vragen Washington om hulp

De drie grote Amerikaanse autofabrikanten gaan Washington om financiële hulp vragen. De drie willen in totaal tussen de 25 en 50 miljard dollar aan leningen krijgen om de economisch zware tijden te overleven, dat hebben woordvoerders van de concerns dit weekeinde laten weten.

General Motors, Ford en Chrysler, de 'grote drie uit Detroit', starten de komende week een lobby bij het Congres om de kwestie zo snel mogelijk op de agenda te zetten. Nieuwe wetgeving die eind vorig jaar van kracht werd voorziet al in leningen aan de autoproducenten voor de ontwikkeling van schonere technologie. Voordat de leningen door het ministerie van Energie worden vrijgegeven, moet het Congres echter garanties afgeven.

Vooral Amerikaanse autoproducenten zijn de afgelopen maanden in zwaar weer gekomen als gevolg van de afzwakkende Amerikaanse economie. De verkopen liepen terug en de vraag naar grote, benzinesluprende auto's stortte in. Amerikanen stapten massaal over op zuinigere, kleinere buitenlandse auto's.

Nederlandse dode in Afghanistan

In de Afghaanse provincie Uruzgan is opnieuw een Nederlandse militair gesneuveld. Dat heeft het ministerie van Defensie bekendgemaakt op een persconferentie.

Het gaat om de 21-jarige soldaat eerste klasse Jos ten Brinke. Vijf andere Nederlanders raakten gewond, van wie één ernstig. Ze zaten allemaal in een een pantservoertuig dat vanmiddag rond 15.00 uur (lokale tijd) op 19 kilometer van Kamp Holland op een bermbom reed.

Ten Brinke is de 17e dode tijdens de Nederlandse missie in Uruzgan.

Concert: Gerard Joling - For Your Eyes Only


For Your Eyes Only, de titel refereert naar de valse beslotenheid van het concert, vond plaats op een onverwachte lokatie. Niet veilig in Ahoy of, zoals de Toppers, in de Arena, maar op een plek waar ze onder 'beats' niet de melodie van Maak Me Gek verstaan: Spaarnwoude. De thuisbasis van Dancevalley werd ditmaal namelijk bezocht door een bont gekleurde menigte, zoals je dat normaal ook bij de Toppers ziet: veel tijgerprint, glitter en roze boa's. In de kleine vallei van het recreatiegebied was een ruim podium ingericht dat grotendeels bedekt werd door uit de kluiten gewassen zonnebril, zo'n beetje het handelsmerk van Joling en zijn makker Gordon. Gedurende het concert zou de zonnebril, gelijk met het ondergaan van de zon omhoog gaan en langzaam het podium blootgeven. Joling vulde het podium overigens niet in zijn eentje. Naast een nogal bloot vrouwelijk ballet had de 'diva' namelijk een bonte collectie gasten uitgenodigd. Niet zo gek, want het publiek moest maar liefst vier uur worden vermaakt.

Chardon verovert wereldtitel vierspannen

IJsbrand Chardon is in Beesd wereldkampioen vierspannen geworden. Het is de vierde wereldtitel voor de 47-jarige menner.

Chardon bleef vandaag in de afsluitende vaardigheidsproef, het kegeltjesrijden, foutloos en behield zo zijn leidende positie in het klassement. Eerder werd Chardon al kampioen in 1988, 1992 en 2002.

Ook in de landenwedstrijd greep het Nederlandse team, naast Chardon bestaande uit Koos de Ronde en Mark Weusthof, de wereldtitel.

[Upd] Uitslag Grand Prix België

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van België gewonnen voor Felipe Massa en Nick Heidfeld. De slotfase van de race werd spannend door de komst van regen, waarvan Ferrari-coureur Kimi Räikkönen het grootste slachtoffer werd en zijn auto in de muur parkeerde.

Na de start ging Hamilton er op een nog deels nat circuit snel vandoor, maar teamgenoot Heikki Kovalainen viel terug naar plek dertien. Kimi Räikkonen schoof door daar plek twee, voor Felipe Massa, Fernando Alonso en Sébastien Bourdais. Ook Piquet jr. kende een goede start en reed de top-7 binnen. Jarno Trulli spinde aan het eind van de eerste ronde bij de busstop, waardoor Nico Rosberg door het gras moest.

Aan het begin van de tweede ronde spinde Hamilton in La Source, waardoor Räikkönen aan kon haken en hem op Kemmel Straight kon passeren. Kovalainen wist zijn tempo weer te vinden en reed na twee ronden weer in de top-10. Kovalainen ging daarna vol door en haalde bij Blanchimont op volle snelheid Piquet jr. in. Iets meer dan een ronde later was de Braziliaan buiten de top-10 gevallen, nadat de na de start teruggevallen Nick Heidfeld hem passeerde.

Räikkönen en Hamilton reden op een ondertussen steeds droger wordend circuit als aan een touwtje over de baan, waarbij de Engelsman sneller was. Massa kon het tempo van de voorliggers niet volgen en reed al snel op vijf seconden achterstand. Fisichella was de eerste die op een ronde achterstand werd gezet, nadat hij bij de start schade aan de auto had opgelopen. Her en der waren gevechten op de baan, waaronder één voor plek zeven tussen Robert Kubica en Kovalainen, dat in het voordeel van de Fin beslecht werd. Adrian Sutil maakte ondertussen een uitstapje langs de baan en viel terug naar plaats negentien.

Kovalainen maakte na tien ronden in de busstopchicane een inhaalactie op Mark Webber, waarbij hij van te ver kwam, waardoor beiden in de rondte gingen en de Australiër terugviel naar de negende plaats. Na elf ronden was Hamilton de eerste die een stop maakte, waarbij terugviel naar zeven, nog achter zijn teamgenoot Kovalainen die voor het incident met Webber bestraft werd met een drive-through-penalty. Een ronde na Hamilton kwam leider Kimi Räikkönen binnen die pal voor de deur bij Bourdais weer de baan op kwam en daardoor flink uitliep op Hamilton.

Massa kwam in ronde dertien binnen, waardoor de Braziliaan terugviel tot achter Nick Heidfeld. Piquet jr. stuiterde er bij Pouhon hard af, waardoor hij zijn voorvleugel verloor en uitviel. Kovalainen viel inmiddels ver terug door een pitstop en zijn straf. Kubica en Bourdais kwamen tegelijkertijd binnenin de pitstraat, waarbij de Fransman zijn plaats ten opzichte van Kubica maar net wist te behouden. Het team van Toro Rosso presteerde in de race goed, want halverwege de race lag ook Sebastian Vettel in de punten, nog voor de BMW van Heidfeld. Massa had ondertussen de snelheid gevonden en reed dezelfde rondetijden als de leiders.

Na twintig ronden was Rubens Barrichello de tweede uitvaller, terwijl het zonnetje doorbrak, maar er wel donkere wolken rond de baan hingen. Ondertussen werd er voor de posities vijf tot en met acht gestreden door de coureurs van Toro Rosso en BMW. Hamilton verkleinde halverwege de race zijn achterstand, al pareerde Räikkönen dat snel door de snelste ronde te rijden, maar ging na 24 ronden tegelijk met Hamilton de pitstraat in voor de tweede stop. Na die tweede stop kwam Hamilton op harde banden dichterbij de Fin, terwijl Massa ook tijd inliep. Ondertussen was Kovalainen weer opgeklommen naar plaats negen, waarbij hij Webber nu wel reglementair ingehaald had.

Op twaalf ronden van het einde kwam Bourdais binnen voor zijn tweede stop, een ronde gevolgd door Kubica en Vettel. De stop van Kubica ging door problemen met de tankinstallatie niet goed, waardoor hij terugviel achter Vettel en Heidfeld, waardoor de Toro Rosso’s op plaats vijf en zes reden. Het team van Toyota kon geen potten breken met een tiende plaats voor Glock en plek zeventien voor Trulli. Alonso meldde op zeven ronden voor het einde inmiddels wat regen in La Souce en rond Blanchimont.

De gevechten op de baan waren op vijf ronden voor het einde om de leiding tussen Räikkönen en Hamilton, om plaats zes tussen Vettel en Heidfeld en om plaats tien tussen Glock en Webber. Massa haakte af in het gevecht om de leiding, terwijl Bourdais inliep op Alonso. Hamilton had op drie ronden voor het einde een foutje bij de busstop, waardoor hij een seconde verloor op de Fin. Inmiddels begon het wat harder te regenen, waardoor Hamilton aan kon haken en bij de busstopchicane een aanval deed bij Räikkönen, maar rechtdoor schoot. Hamilton gaf de plaats direct terug aan de Fin, maar pakte bij La Source de leiding over. Bij Pouhon schoot Räikkönen er af, maar pakte een bocht later de leiding weer over, nadat Hamilton voor een Williams uit moest wijken, maar verloor deze weer aan Hamilton. Na Blanchimont schoot de Fin er wederom af, waarna hij in de muur eindigde.

Hamilton schoot er in de laatste ronde bij Raidillon af, maar kon doorrijden. Heidfeld en Alonso waren inmiddels gewisseld naar de regenbanden, waardoor Bourdais derde reed. Hamilton won de race voor Massa en Heidfeld. Bourdais viel in de regen terug naar plaats zeven, terwijl Kovalainen in de laatste ronde nog stilviel. Vierde werd Alonso, voor Vettel, Kubica, Bourdais en de Toyota van Glock die het laatste punt pakte.

Na de race werd bekend dat de leiding van de race nog het incident tussen Hamilton en Räikkönen op één ronde van de finish gaat onderzoeken.

Update:
Timo Glock heeft 25 seconden straf gekregen omdat hij in de laatste ronde heeft ingehaald terwijl er gele vlaggen werd gezwaaid voor de crash van Räikkönen. Daarmee gaat het laatste punt nu naar Mark Webber.

Update 18:17u:
Ook Hamilton heeft een straf van 25 seconden gekregen, waardoor hij nu als derde wordt genoteerd. Massa wint de race na deze straf.

#CoureurTeamTijdUitvalreden
1 F. Massa Ferrari1:22:59.388
2 N. Heidfeld BMW Sauber+ 9.383
3 L. Hamilton McLaren+ 10.545
4 F. Alonso Renault+ 14.478
5 S. Vettel Scuderia Toro Rosso+ 14.576
6 R. Kubica BMW Sauber+ 15.037
7 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso+ 16.735
8 M. Webber Red Bull Racing+ 42.776
9 T. Glock Toyota+ 1:07.345
10 H. Kovalainen McLaren+ 1 ronde
11 D. Coulthard Red Bull Racing+ 1 ronde
12 N. Rosberg Williams+ 1 ronde
13 A. Sutil Force India F1 Team+ 1 ronde
14 K. Nakajima Williams+ 1 ronde
15 J. Button Honda+ 1 ronde
16 J. Trulli Toyota+ 1 ronde
17 G. Fisichella Force India F1 Team+ 1 ronde
18 K. Räikkönen Ferrari+ 2 rondencrash
19 R. Barrichello Honda Versnellingsbak
20 N. Piquet Renault crash

Kitesurfer zwaargewond na smak tegen dijk

Een kitesurfer uit Duitsland is vanochtend zwaargewond geraakt door een ongeval in het Noord-Hollandse plaatsje Schellinkhout. De 37-jarige man was op het IJsselmeer aan het kitesurfen toen hij door een windvlaag werd opgetild en de man tegen de dijk opklapte. Hij kwam tweehonderd meter verder neer.

Een voetganger vond de zwaargewonde kitesurfer op een weiland. De man werd naar het ziekenhuis afgevoerd. In het ziekenhuis bleek dat hij een klaplong en een rugletsel had opgelopen.

Overheid VS neemt hypotheekverstrekkers over

De Amerikaanse overheid neemt de controle over hypotheekverstrekker Fannie Mae en Freddie Mac tijdelijk over. Dat heeft de Amerikaanse minister van Financiën Henry Paulson zondag laten weten.

De maatregel is bedoeld om de financiële markten en de consumenten te beschermen tegen een mogelijk faillissement van de kredietreuzen, zo zei Paulson op een persconferentie.

'Fannie en Freddie' komen onder toezicht te staan van de zogenoemde Federal Housing Finance Agency (FHFA) en blijven functioneren met financiële dekking van de overheid. Intussen zullen de instellingen worden gestabiliseerd en geherstructureerd.

Paulson liet weten dat de federale overheid de banken overneemt in een juridische vorm die 'conservatorschap' wordt genoemd. De hypotheekverstrekkers zullen "niet langer worden bestuurd met als doel de waarde voor de aandeelhouders zo hoog mogelijk te maken. Dat is een strategie die historisch gezien het nemen van risico's aanmoedigde", aldus de minister.

[Vuelta] Knappe overwinning Moncoutié

De achtste etappe in de Ronde van Spanje is gewonnen door de Fransman David Moncoutié. De Fransman van Cofidis was in de bergrit van Andorra naar Pla de Beret over 151 kilometer de enige overblijver van een kopgroep van vijf.

Na 24 kilometer koersen ging Moncoutié ging er met Kern, Eskov, Garate en Joly vandoor. Het vijftal wist een voorsprong op te bouwen van meer dan vijf minuten op de rest. De Fransman wist op de laatste klim zijn medevluchters af te schudden en hij bleef in de finale de grote jongens net voor. Rober Gesink eindigde als twaalfde op 39 seconden achterstand van de etappewinnaar.

Alessandr Ballan en Sylvain Chanel waren de grote verliezers van vandaag. De nummers 1 en 3 van het algemeen klassement wisten niet met de besten mee te rijden en duikelden in het klassement. Levi Leipheimer is nu de nieuwe nummer een. Hij heeft 21 seconden voorsprong op zijn ploeggenoot Alberto Contador. Robert Gesink is met zijn negende plaats de beste Nederlander.

Broertjes breken in in politiebureau

De politie van Rotterdam heeft gisteravond twee broers van dertien en veertien jaar opgepakt. Het duo had ingebroken in een politiebureau in de Rotterdamse haven, maar werd daarbij op heterdaad betrapt.

Het bureau is 's avonds gesloten, maar daar hadden de twee maling aan. Volgens de politie was de jongste van het stel het niet eens met een boete, en besloot daarom verhaal te halen. Om zichzelf toegang te verschaffen tot het bureau, werden een deur, twee ruiten en een regenpijp vernield.

De politie heeft de twee knapen opgesloten. Hun vader is inmiddels door de agenten op de hoogte gesteld.

Veel slachtoffers door busongeluk in Kroatië

Een zwaar verkeersongeluk in Kroatië heeft vandaag aan zeker tien mensen het leven gekost. Circa dertig mensen raakten gewond, van wie een aantal in kritieke toestand verkeert. Dat meldde het Kroatische persbureau Hina op gezag van de politie.

Het ongeluk gebeurde op de snelweg van Zagreb naar Split. Een touringcar met circa vijftig mensen botste op een betonnen pilaar van een viaduct. De bus heeft een Kroatisch nummerbord, maar de nationaliteit van de inzittenden is nog niet bekend. De gewonden zijn naar een ziekenhuis in het nabijgelegen Gospic afgevoerd.

Räikkönen: "Het was alles of niets"

Kimi Räikkönen wilde geen tweede worden achter Hamilton en besloot alles op alles te zetten om de race te winnen. De Fin crashte in de laatste ronde tijdens een gevecht om de leiding met de McLaren-coureur.

Räikkönen verklaarde na de race dat hij wilde winnen en geen genoegen zou nemen met de tweede plaats. "Ik had de punten van een overwinning zo hard nodig, ik ging voor alles of niets," aldus de Fin. "Ik gleed naar buiten in de snelle linkerbocht en probeerde de baan terug op te komen, maar spinde."

De Ferrari-coureur staat nu 23 punten achter op leider Hamilton, maar is van plan alleen nog races te winnen. "Ik heb er geen invloed op of Massa wint of niet. Ik doe mijn uiterste best en we zien wel hoe het wordt."

Over het onderzoek dat momenteel nog loopt tegen Hamilton's actie in de chicane wilde Räikkönen weinig kwijt. "Er zijn regels over het afsnijden van chicanes en er wordt naar gekeken. Ik heb er verder niets over te zeggen."

Dj krijgt kopstoot van ladderzatte roker

Een diskjockey in een café in Den Helder heeft vanochtend een kopstoot gekregen van een dronken man aan wie hij had gevraagd zijn sigaret te doven. Toen hij met een beschadigde voortand en een zwelling aan zijn oog aangifte deed van mishandeling, zag de plaatjesdraaier de dader door de straat lopen.

De 22-jarige man uit Den Helder verklaarde 'behoorlijk dronken' te zijn geweest. Zijn gewelddadige reactie in de kroeg in de Koningstraat in de Noord-Hollandse plaats kon hij zich amper meer voor de geest halen. Het incident had rond 04.00 uur plaats. De man krijgt een proces-verbaal.

Nieuwegein opgeschrikt door reeks branden

Nieuwegein is vanochtend opgeschrikt door vijf branden. Tussen 03.00 en 05.30 uur ontving de politie vijf meldingen van branden waarbij een aantal schuren werd vernield, honderd metershoge coniferen in vlammen opgingen en twee konijnen werden gedood.

Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt. Bij twee van de branden hoorden getuigen scooters wegrijden. De politie heeft een onderzoek ingesteld. "We kunnen nog niets bewijzen, maar het zou heel vreemd zijn als er geen samenhang is tussen de vijf zaken is", aldus een zegsman.

De politie spreekt van "een klein wonder" dat er niemand gewond is geraakt. De branden vonden allemaal plaats achter en naast woonhuizen.

Protest Ferrari en onderzoek FIA

Stewards onderzoeken een incident tussen Lewis Hamilton en Kimi Räikkönen in de Grand Prix van vanmiddag. Ferrari heeft daarnaast ook nog een protest ingediend tegen Lewis Hamilton.

Details zijn nog niet bekend, maar er wordt vanuit gegaan dat de stewards in België het akkefietje tussen de twee coureurs in de chicane voor de finish onderzoeken. Hamilton sneed de bocht af en gaf zijn eerste plaats terug aan Räikkönen, om daarna in La Source opnieuw de leiding te pakken.

Ferrari heeft ondertussen een protest ingediend bij de raceleiding naar aanleiding van een ander incident. Het is niet bekend waar dit protest precies over gaat, maar het Italiaanse team heeft wel aangegeven dat ze bezwaar maken tegen een actie van Lewis Hamilton.

McEwen wint Cyclassics

De dertiende editie van de Vattenfall Cyclasics, de ProTour-koers met start en finish in Hamburg, is gewonnen door Robbie McEwen. Het podium was overigens geheel Australisch, Mark Renshaw en Allan Davis eindigden als tweede en derde.


De wedstrijd, over 214 kilometer, geldt als een echte sprinterskoers en ook de editie van vandaag vormde daarop geen uitzondering.

Nadat de 'kopgroep van de dag' (twintig man, onder wie Rabo-renner) was teruggepakt probeerden andere renners het nog om weg te komen maar alle pogingen mislukten. In de eindsprint faalde de grote favoriet Gerald Ciolek. McEwen was in de sprint een klasse apart en zei na afloop dat hij "heel erg trots is om deze grote wedstrijd te winnen".

Tiger Woods ontkracht een glitch

Een jaartje geleden verscheen het een filmpje op Youtube van een gamer die een glitch had gevonden in Tiger Woods '08. Hij had het namelijk voor elkaar gekregen om over het water te lopen en vanaf daar een balletje te slaan. Deze slag ging dankzij hem door het leven als de 'jesus shot'. Electronic Arts en Tiger Woods zijn het er echter niet mee eens; hoezo een glitch? He is just that good!

Nieuwe achievements voor Halo 3

Halo 3 ligt binnenkort een jaar in de schappen. Bungie gaat dit vieren door een nieuwe patch uit te brengen voor de game. Deze patch zal nieuwe achievements met zich mee brengen. Deze Achievements kunnen verdiend worden op de Legendary maps of in de singleplayer. Hieronder staat alvast een lijst van de achievements die bekend zijn, de rest wil Bungie nog even geheim houden.


Vidmaster Challenge: Lightswitch (0 points) – Get to the rank of Lieutenant in any playlist in the new EXP progression system.

Vidmaster Challenge: 7 on 7 (0 points) – Enter into any ranked or social playlist with 7 EXP on the 7th of the month.

Vidmaster Challenge: Annual (0 points) – After 9/25/08, complete Halo on 4-player Legendary LIVE co-op, with Iron, and everyone in Ghosts.

Double Double (25 points): On a Legendary map, get two Double Kills during any ranked or social match.

Poor Yorick (25 points): On a Legendary map, get 3 Oddball melee kills during any ranked or social match.

Came From Behind (50 points): On a Legendary map, get 3 assassinations during any ranked or social match.

Defend This (50 points): On a Legendary map, get a flag melee kill during any ranked or social match.

Flag Dropped (25 points): On a Legendary map, get 2 flag carrier kills during any ranked or social match.

Road Rage (25 points): On a Legendary map, get 5 Warthog chaingun kills during any ranked or social match.

Look Both Ways (50 points): On a Legendary map, get a Splatter Spree during any ranked or social match.

Capello ondanks winst woedend

Fabio Capello was gisteravond woedend op Joe Cole en Wayne Rooney. Beide Engelse internationals volgden de orders niet op van hun bondscoach tijdens het met 0-2 gewonnen uitduel tegen Andorra.

"Ik was totaal niet happy met Joe Cole en Wayne Rooney, ik had ze al gezegd verder naar voren te blijven spelen"," aldus de Italiaan die bij zijn standpunt bleef ondanks de twee treffers van Cole. "Beide spelers moesten Emile Heskey steunen in de aanval".

"Na de twee-nul zakten ze te ver terug naar het middenveld. Zeker met het oog op de kraker van komende woensdag kan ik dit soort eigengereidheid niet accepteren".

Aankomende woensdag speelt Engeland tegen Kroatië .

Vogts ontevreden als bondscoach Azerbeidzjan

De Duitser Berti Vogts had zich zijn avontuur als bondscoach van Azerbeidzjan duidelijk anders voorgesteld.

Vogts heeft toegegeven dat hij zich ergert aan de onprofessionele houding bij de bond. "Soms vraag ik me af of ze het wel serieus nemen," aldus de Duitser die liever vandaag dan morgen lijkt te willen opstappen. "Ze zijn nauwelijks op de hoogte van het internationale voetbal. Ik kan altijd nog gewoon naar huis rijden."

Gisteren verloor Vogts met Azerbeidzjan het WK-kwalificatieduel in en tegen Wales met 1-0.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Gisteren stond de eerste speelronde in de zaterdaghoofdklasse op het programma. Vanaf dit seizoen wekelijks op zondag een uitgebreide uitslagenpost, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van deze competitie.

Hoofdklasse A

ARC - Capelle 1-3 (0-2)
1. 0-1 Laurens Visser 17. 0-2 Jordy Zwart (eigen doelpunt) 62. 1-2 Alex Redel 78. 1-3 Patrick Molendijk

ASWH - Rijnsburgse Boys 0-2 (0-1)
5. 0-1 Bennie van Noord 79. 0-2 Peter Freke (strafschop)

DOTO - FC Lisse 2-3 (2-1)
1. 1-0 Onno Doeland 17. 1-1 Brian Tevreden 21. 2-1 Onno Doeland 51. 2-2 Rik Vermeulen 69. 2-3 Brian Tevreden
Rood: Jan Paul Hoekstra (DOTO, 2 x geel)

Excelsior Maassluis - Quick Boys 1-3 (0-1)
24. 0-1 Benjamin Martha 1-1 47. Demis Xanthopoulos (strafschop) 60. 1-2 Maarten Bak 78. 1-3 Chima Onyeike

Katwijk - Scheveningen 0-0 (0-0)
Rood: Daniël Hensen (Katwijk)

Noordwijk - Heerjansdam 4-1 (2-0)
23. 1-0 Joost Leonard 28. 2-0 Joost Leonard 53. 2-1 Danny van Valen 73. 3-1 Joost Leonard 85. 4-1 Stefan Mertens

Ter Leede - Barendrecht 0-2 (0-0)
49. 0-1 Raydell Kewal (eigen doelpunt) 90 (+5). 0-2 Michael van Dommelen

STAND

1. Noordwijk 1-3 (+3)
2. Capelle 1-3 (+2, 3 goals voor)
=. Quick Boys 1-3 (+2, 3 goals voor)
4. Barendrecht 1-3 (+2, 2 goals voor)
=. Rijnsburgse Boys 1-3 (+2, 2 goals voor)
6. FC Lisse 1-3 (+1)
7. Katwijk 1-1 (0)
=. Scheveningen 1-1 (0)
9. DOTO 1-0 (-1)
10. ARC 1-0 (-2, 1 goal voor)
=. Excelsior Maassluis 1-0 (-2, 1 goal voor)
12. ASWH 1-0 (-2, 0 goals voor)
=. Ter Leede 1-0 (-2, 0 goals voor)
14. Heerjansdam 1-0

Topscorers:

1. Joost Leonard (Noordwijk) 3
2. Onno Doeland (DOTO) 2
=. Brian Tevreden (FC Lisse) 2

Hoofdklasse B

DOVO - Jodan Boys 2-2 (2-1)
1. 1-0 Remko Pieterse 11. 2-0 Wesley Kints 45. 2-1 Kees Graafland 75. 2-2 Kees Graafland

Geinoord - Kozakken Boys 1-2 (0-2)
15. 0-1 Bob Huijbregts 22. 0-2 Marruchen Zimmerman 85. 1-2 Daan van der Valk (strafschop)
Rood: Ad van Seeters (trainer Kozakken Boys)

Hoek - GVVV 1-0 (0-0)
90. 1-0 Stijn Mahieu

SDC Putten - Bennekom 2-0 (1-0)
6. 1-0 Albert van Nijhuis 90 (+3). 2-0 Niels Vlugt

Volendam - Spakenburg 1-1 (1-0)
12. 1-0 Nick Tol 54. 1-1 Thijs Houwing

IJsselmeervogels - AFC Ajax 4-0 (2-0)
39. 1-0 Henri de Graaf 42. 2-0 Kwong-Wah Steinraht 54. 3-0 Kwong-Wah Steinraht 80. 4-0 Kwong-Wah Steinraht (strafschop)

Zwaluwen '30 / Henver - Sparta Nijkerk 3-3 (0-2)
23. 0-1 Stefan Fredriksen 45 (+1). 0-2 Raoul Henar 48. 0-3 Raoul Henar 51. 1-3 Roel de Vries 82. 2-3 Niels Joren 90 (+2). 3-3 Harry Zwarthoed

STAND

1. IJsselmeervogels 1-3 (+4)
2. SDC Putten 1-3 (+2)
3. Kozakken Boys 1-3 (+1, 2 goals voor)
4. Hoek 1-3 (+1, 1 goal voor)
5. Sparta Nijkerk 1-1 (0, 3 goals voor)
=. Zwaluwen '30 / Henver 1-1 (0, 3 goals voor)
7. DOVO 1-1 (0, 2 goals voor)
=. Jodan Boys 1-1 (0, 2 goals voor)
9. Spakenburg 1-1 (0, 1 goal voor)
=. Volendam 1-1 (0, 1 goal voor)
11. Geinoord 1-0 (-1, 1 goal voor)
12. GVVV 1-0 (-1, 0 goals voor)
13. Bennekom 1-0 (-2)
14. AFC Ajax 1-0 (-4)

Topscorers:

1. Kwong-Wah Steinraht (IJsselmeervogels) 3
2. Kees Graafland (Jodan Boys) 2
=. Raoul Henar (Sparta Nijkerk) 2

Hoofdklasse C

Berkum - Flevo Boys 4-1 (1-1)
31. 0-1 Arjen Postma (strafschop) 36. 1-1 Chris van der Meulen 61. 2-1 Randy van der Weide 83. 3-1 Chris van der Meulen 90. 4-1 Chris van der Meulen

HHC Hardenberg - Nunspeet 3-2 (0-0)
53. 1-0 Martijn Berger 56. 1-1 Gerjan Mulder 67. 2-1 Kenny Kroeze (strafschop) 85. 3-1 Gerard Kocks 90 (+2). 3-2 Erwin Schouten

ONS Sneek - Be Quick '28 0-2 (0-1)
15. 0-1 Nick Kok 87. 0-2 Nick Kok

Oranje Nassau - Harkemase Boys 1-2 (0-1)
37. 0-1 Jelmer Slager 49. 1-1 Jaap Jacobs 76. 1-2 Oebele Schokker

SC Genemuiden - Go-Ahead Kampen 0-1 (0-1)
24. 0-1 Jurrian Zandbergen
Rood: Piet de Jong (Go-Ahead Kampen)

Staphorst - Excelsior '31 3-1 (1-0)
16. 1-0 Bas Bloemen 46. 2-0 Paul Smid 65. 3-0 Bas Bloemen 67. 3-1 Niki Leferink

WHC - PKC '83 0-2 (0-0)
63. 0-1 Tim Rozema 72. 0-2 René van der Weij

STAND

1. Berkum 1-3 (+3)
2. Staphorst 1-3 (+2, 3 goals voor)
3. Be Quick '28 1-3 (+2, 2 goals voor)
=. PKC '83 1-3 (+2, 2 goals voor)
5. HHC Hardenberg 1-3 (+1, 3 goals voor)
6. Harkemase Boys 1-3 (+1, 2 goals voor)
7. Go-Ahead Kampen 1-3 (+1, 1 goal voor)
8. Nunspeet 1-0 (-1, 2 goals voor)
9. Oranje Nassau 1-0 (-1, 1 goal voor)
10. SC Genemuiden 1-0 (-1, 0 goals voor)
11. Excelsior '31 1-0 (-2, 1 goal voor)
12. ONS Sneek 1-0 (-2, 0 goals voor)
=. WHC 1-0 (-2, 0 goals voor)
14. Flevo Boys 1-0 (-3)

Topscorers:

1. Chris van der Meulen (Berkum) 3
2. Bas Bloemen (Staphorst) 2
=. Nick Kok (Be Quick '28) 2

Meer onderzoek naar medicijnen voor kinderen

In Amsterdam wordt overmorgen het Medicines for Children Research Netwerk (MCRN) gelanceerd. Dit nationale netwerk gaat onderzoek naar de effecten van geneesmiddelen bij kinderen uitzetten in Nederlandse ziekenhuizen. Ook zorgt het voor de begeleiding van onderzoekers.

In MCRN komen kinderartsen en ziekenhuizen in Nederland, de farmaceutische industrie maar ook ouders en kinderen zelf samen. Het netwerk wil de veiligheid en kwaliteit van geneesmiddelengebruik en geneesmiddelenonderzoek bij kinderen verbeteren.

Veel medicijnen die aan kinderen worden voorgeschreven, zijn niet bij kinderen zelf onderzocht, maar alleen bij volwassenen. Gevolg daarvan is onzekerheid over de effecten en de juiste dosering bij kinderen.

F1: Uitslag GP België

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van België gewonnen voor Felipe Massa en Nick Heidfeld. De slotfase van de race werd spannend door de komst van regen, waarvan Ferrari-coureur Kimi Räikkönen het grootste slachtoffer werd en zijn auto in de muur parkeerde.

Na de start ging Hamilton er op een nog deels nat circuit snel vandoor, maar teamgenoot Heikki Kovalainen viel terug naar plek dertien. Kimi Räikkonen schoof door daar plek twee, voor Felipe Massa, Fernando Alonso en Sébastien Bourdais. Ook Piquet jr. kende een goede start en reed de top-7 binnen. Jarno Trulli spinde aan het eind van de eerste ronde bij de busstop, waardoor Nico Rosberg door het gras moest.

Aan het begin van de tweede ronde spinde Hamilton in La Source, waardoor Räikkönen aan kon haken en hem op Kemmel Straight kon passeren. Kovalainen wist zijn tempo weer te vinden en reed na twee ronden weer in de top-10. Kovalainen ging daarna vol door en haalde bij Blanchimont op volle snelheid Piquet jr. in. Iets meer dan een ronde later was de Braziliaan buiten de top-10 gevallen, nadat de na de start teruggevallen Nick Heidfeld hem passeerde.

Räikkönen en Hamilton reden op een ondertussen steeds droger wordend circuit als aan een touwtje over de baan, waarbij de Engelsman sneller was. Massa kon het tempo van de voorliggers niet volgen en reed al snel op vijf seconden achterstand. Fisichella was de eerste die op een ronde achterstand werd gezet, nadat hij bij de start schade aan de auto had opgelopen. Her en der waren gevechten op de baan, waaronder één voor plek zeven tussen Robert Kubica en Kovalainen, dat in het voordeel van de Fin beslecht werd. Adrian Sutil maakte ondertussen een uitstapje langs de baan en viel terug naar plaats negentien.

Kovalainen maakte na tien ronden in de busstopchicane een inhaalactie op Mark Webber, waarbij hij van te ver kwam, waardoor beiden in de rondte gingen en de Australiër terugviel naar de negende plaats. Na elf ronden was Hamilton de eerste die een stop maakte, waarbij terugviel naar zeven, nog achter zijn teamgenoot Kovalainen die voor het incident met Webber bestraft werd met een drive-through-penalty. Een ronde na Hamilton kwam leider Kimi Räikkönen binnen die pal voor de deur bij Bourdais weer de baan op kwam en daardoor flink uitliep op Hamilton.

Massa kwam in ronde dertien binnen, waardoor de Braziliaan terugviel tot achter Nick Heidfeld. Piquet jr. stuiterde er bij Pouhon hard af, waardoor hij zijn voorvleugel verloor en uitviel. Kovalainen viel inmiddels ver terug door een pitstop en zijn straf. Kubica en Bourdais kwamen tegelijkertijd binnenin de pitstraat, waarbij de Fransman zijn plaats ten opzichte van Kubica maar net wist te behouden. Het team van Toro Rosso presteerde in de race goed, want halverwege de race lag ook Sebastian Vettel in de punten, nog voor de BMW van Heidfeld. Massa had ondertussen de snelheid gevonden en reed dezelfde rondetijden als de leiders.

Na twintig ronden was Rubens Barrichello de tweede uitvaller, terwijl het zonnetje doorbrak, maar er wel donkere wolken rond de baan hingen. Ondertussen werd er voor de posities vijf tot en met acht gestreden door de coureurs van Toro Rosso en BMW. Hamilton verkleinde halverwege de race zijn achterstand, al pareerde Räikkönen dat snel door de snelste ronde te rijden, maar ging na 24 ronden tegelijk met Hamilton de pitstraat in voor de tweede stop. Na die tweede stop kwam Hamilton op harde banden dichterbij de Fin, terwijl Massa ook tijd inliep. Ondertussen was Kovalainen weer opgeklommen naar plaats negen, waarbij hij Webber nu wel reglementair ingehaald had.

Op twaalf ronden van het einde kwam Bourdais binnen voor zijn tweede stop, een ronde gevolgd door Kubica en Vettel. De stop van Kubica ging door problemen met de tankinstallatie niet goed, waardoor hij terugviel achter Vettel en Heidfeld, waardoor de Toro Rosso’s op plaats vijf en zes reden. Het team van Toyota kon geen potten breken met een tiende plaats voor Glock en plek zeventien voor Trulli. Alonso meldde op zeven ronden voor het einde inmiddels wat regen in La Souce en rond Blanchimont.

De gevechten op de baan waren op vijf ronden voor het einde om de leiding tussen Räikkönen en Hamilton, om plaats zes tussen Vettel en Heidfeld en om plaats tien tussen Glock en Webber. Massa haakte af in het gevecht om de leiding, terwijl Bourdais inliep op Alonso. Hamilton had op drie ronden voor het einde een foutje bij de busstop, waardoor hij een seconde verloor op de Fin. Inmiddels begon het wat harder te regenen, waardoor Hamilton aan kon haken en bij de busstopchicane een aanval deed bij Räikkönen, maar rechtdoor schoot. Hamilton gaf de plaats direct terug aan de Fin, maar pakte bij La Source de leiding over. Bij Pouhon schoot Räikkönen er af, maar pakte een bocht later de leiding weer over, nadat Hamilton voor een Williams uit moest wijken, maar verloor deze weer aan Hamilton. Na Blanchimont schoot de Fin er wederom af, waarna hij in de muur eindigde.

Hamilton schoot er in de laatste ronde bij Raidillon af, maar kon doorrijden. Heidfeld en Alonso waren inmiddels gewisseld naar de regenbanden, waardoor Bourdais derde reed. Hamilton won de race voor Massa en Heidfeld. Bourdais viel in de regen terug naar plaats zeven, terwijl Kovalainen in de laatste ronde nog stilviel. Vierde werd Alonso, voor Vettel, Kubica, Bourdais en de Toyota van Glock die het laatste punt pakte.

Voor meer Formule 1-nieuws kijk je op de FOK!F1-manager!

Lubbers wraakt pleidooi CDA voor kernenergie

Oud-CDA-premier Ruud Lubbers laakt de timing van zijn partij om de discussie over kernenergie aan te zwengelen. In het tv-programma Buitenhof noemde Lubbers het vandaag jammer dat de aandacht voor 'schoon fossiel' nu naar de achtergrond verdwijnt. Het kabinet zou juist vaart moeten maken met de ontwikkeling van 'CCS-technologie' voor de afvang en opslag van CO2 in kolencentrales. Lubbers is voorzitter van het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN).

CDA-fractievoorzitter Van Geel schreef maandag op zijn weblog dat hij de bouw van een nieuwe kerncentrale zou 'toejuichen'. Volgens de oud-staatssecretaris van Milieu heeft Nederland kernenergie de komende decennia 'gewoon hard nodig'. Van Geel motiveert zijn standpunt door te wijzen op de hoge olie- en benzineprijzen. Hij wil de afhankelijkheid op energiegebied van het Midden-Oosten en Rusland terugdringen.

Lubbers is geen tegenstander van kernenergie. Zo stelde hij eind 2005 dat Nederland klaar is voor meer kerncentrales. In zijn hoedanigheid als ECN-voorzitter benadrukte hij dat kerncentrales veel veiliger zijn dan vroeger. Ook zou 'geweldige vooruitgang' zijn geboekt in het hergebruik van afval.

Minister van Vrom Jacqueline Cramer (PvdA) deed het pleidooi van Van Geel afgelopen week af als 'voorbarig'. Ze liet weten dat het kabinet inzet op energiebesparing en duurzame energie. Ook wees de bewindsvrouw op de door Lubbers voorgestane CO2-afvang en -opslag.

Kat in de magnetron? Geen games voor jou!

De magnetron, een briljante uitvinding voor velen. Of je nou even een lekker kant en klaar broodje op wilt warmen, de restjes van gisteren of gewoon wilt uit proberen wat er gebeurt, de magnetron biedt altijd uitkomst. Twee Canadese kinderen besloten voor dat laatste te gaan. Ze besloten namelijk om uit te proberen wat er met een kat gebeurt wanneer je deze in een magnetron doet.

Het beestje stierf. Hoewel ze voor de rechtbank hun excuses aanboden en vertelden dat ze het nooit meer zouden doen, was de rechter niet tevreden. De kinderen mogen geen huisdieren meer hebben en moeten een jaar lang in therapie. Het opvallendste is dat de kinderen ook een verbod hebben gekregen om gewelddadige games te spelen. Of dit avontuur ook daadwerkelijk voort kwam uit het spelen van gewelddadige games is niet bekend.

Zware regenval teistert delen Europa

Noodweer heeft dit weekeinde in verscheidene delen van Europa grote overlast veroorzaakt. In Wales en delen van Engeland zijn rivieren door zware regenval buiten hun oevers getreden. Honderden mensen zijn uit voorzorg geëvacueerd.

Het zwaarst getroffen gebied is het Noord-Engelse graafschap Northumberland, waar duizend huizen onder water staan. In bijna honderd gebieden zijn waarschuwingen uitgegeven voor overstromingen. Sinds vrijdag zijn zeker vijf mensen omgekomen door het noodweer.

Ook op sommige plaatsen in Frankrijk kwam de regen met bakken uit de hemel. In een voorstad van Grenoble stortte gisterenavond het dak van een supermarkt in onder de druk van het water. Daardoor raakten twaalf mensen gewond, van wie er drie slecht aan toe zijn, meldden de autoriteiten.

De hevige regens veroorzaakten op verscheidene plaatsen in Frankrijk aardverschuivingen waardoor wegen geblokkeerd raakten. De route nationale 7 was enige tijd onbegaanbaar bij Tain l'Hermitage in het Rhônedal. Het verkeer op de snelweg is er weer normaal, meldden de plaatselijke autoriteiten zondag. Op enkele plaatsen zijn mensen enige tijd ondergebracht op een veiliger plaats uit vrees voor aardverschuivingen of overstromingen.

In Zwitserland zijn meerdere Alpenpassen gesloten na zware stortregens. De watermassa veroorzaakte aardverschuivingen waarbij stenen en rotsblokken op de wegen terecht kwamen, meldden de Zwitserse autoriteiten vandaag.

Onder meer de Nufenen-, Lukmanier- en Simplonpas zijn in beide richtingen afgesloten. In het zuiden van Zwitserland heeft het de afgelopen dagen enorm hard geregend. In het kanton Tessin viel zaterdag net zo veel regen als normaal gesproken in de hele maand september valt.

Astrotijd, boetes en Marokkaanse complimenten

Nasissen van vrouwen door onze vriendelijke Marokkaanse jongeren moet gezien worden als compliment.  Ook de veelvuldig gebezigde termen 'hee, kankerhoerr', 'kankerteef', 'vat kijk je naar me, kankerlul?', 'ik zgiet je dood', 'zzie je deze mez?  ik ga je aan RIJGEN!' en 'Jij gaat voor mij hoer spelen!' zijn niet meer dan vriendschappelijke complimenten.  Een cultuurgebonden manier om aandacht van een meisje te trekken.   "Als je het niet kent is het misschien wat vreemd. En dat komt omdat veel mensen niet weten hoe het werkt. Ook bijvoorbeeld pubermeisjes van allochtone afkomst zijn er niet mee opgegroeid en weten dus niet meer wat het betekent."

'Panathinaikos wil Motta vastleggen'

Volgens Marca heeft het Griekse Panathinaikos middenvelder Thiago Motta een aanbieding gedaan.

Motta is transfervrij, dus kan buiten de normale transferperiode worden vastgelegd. Vorig seizoen speelde de Braziliaan nauwelijks bij Atlético Madrid vanwege drie knieoperaties.

Panathinaikos-trainer Henk ten Cate werkte gedurende zijn periode bij FC Barcelona enkele seizoenen samen met de 26-jarige Motta.

Broers Fothen en Wegmann naar Milram

De drie Duitse wielrenners Fabian Wegmann en Markus en Thomas Fothen rijden volgend jaar voor het team van Milram.

Het trio tekende allen een contract voor twee seizoenen. Milram heeft daarnaast ook nog interesse in Linus Gerdemann (winnaar van de Ronde van Duitsland) en sprinter Gerald Ciolek van Columbia.

Eerder legde de Duitse ploeg Johannes Fröhlinger van Gerolsteiner al vast. Ook de ploegleider van die ploeg, Christian Henn, stapt over naar Milram.

DVD: Dirt - Seizoen 1

Niemand leest ze, maar toch zijn ze de best verkochte tijdschriften ter wereld: de roddelbladen. Sommige mensen lezen ze bij de kapper, anderen alleen omdat de ze in de leesmap zitten, maar een ieder de ze leest doet het uit nieuwsgierigheid. Wat doen de sterren in hun vrije tijd, wat dragen ze en hoe gaat het met hun relaties? Eigenlijk gaat het ons geen ene ruk aan, maar toch willen we het weten. In de serie Dirt volgen we de redactie van het glossy roddelblad Dirt Now. Het eerste seizoen van de serie werd afgelopen voorjaar uitgezonden door Net5 en is sinds enkele dagen verkrijgbaar op dvd.

Friesinger het ijs weer op

Voor het eerst in negen weken stapt Anni Friesinger morgen het ijs weer op.

De 31-jarige Duitse herstelde de afgelopen periode van een knieoperatie. Ze verwacht pas in december weer de competitie aan te gaan. "Ik voel me superfit. Maar ik moet het rustig opbouwen."

De WK sprint in januari komt waarschijnlijk nog te vroeg voor Friesinger. Ze richt zich daarom op de WK afstanden in Vancouver van maart.

Automobilist rijdt in op marechaussee

De politie heeft vrijdagavond een 51-jarige man uit Arnhem en een 45-jarige man uit Nuth aangehouden die eerder met een gestolen auto waren ingereden op een patrouille van de marechaussee. Dat liet de politie vandaag weten.

De marechaussee probeerde het voertuig met de twee mannen bij vliegveld Maastricht Aachen Airport te controleren, maar de bestuurder reed daarbij op de beambten in. Die konden op het laatste moment opzij springen. De gealarmeerde politie kon de mannen korte tijd later aanhouden op de Stationsstraat in Sittard. Het duo is in de cel gegooid.

Plasticfabriek Huissen in brand

Bij een bedrijf aan de Nijverheidsstraat in het Gelderse Huissen is vanochtend een zeer grote brand uitgebroken. Dat meldt de brandweer. Het gaat om een bedrijf dat met plastic werkt. De rookontwikkeling is enorm.

Het vuur had rond het middaguur twee panden met daarin drie bedrijven totaal verwoest. Het gaat naast plasticfabrikant Dogro Plastics om een bedrijf in zonweringen. De brandweer probeert te voorkomen dat de brand naar elders overslaat. Bij de bestrijding van de brand zijn tientallen brandweerlieden van diverse korpsen uit de omgeving actief.

De rook van de brand waait in de richting van Arnhem en Westervoort. De brandweer krijgt uit dat gebied meldingen van neerslaand roet. De brandweer adviseert mensen ramen en deuren gesloten te houden, ondanks metingen waaruit blijkt dat er geen schadelijke stoffen in de rook zitten.

Persoonlijke ongevallen hebben zich vooralsnog niet voorgedaan, aldus de brandweer. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Het vuur trekt veel bekijks.

Vincitore tipte ons via de submit dat Omroep Gelderland foto's online heeft staan

PvdA nadert ongekend dieptepunt

De PvdA nadert een nieuw historisch dieptepunt in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Hij peilt de sociaaldemocraten vandaag op 15 zetels. Twee maanden geleden dichtte de opiniepeiler de partij van vicepremier Wouter Bos voor het eerst dat aantal toe. Net als toen spreekt De Hond van een 'alltime low'. Een week geleden kon de PvdA nog op 17 zetels rekenen.

Bos en consorten voelen de hete adem van D66 in de nek. De Hond voorspelt dat de democraten 14 zetels zouden halen als de stemhokjes vandaag nog open zouden gaan. De partij van Alexander Pechtold heeft nu 3 zetels.

Regeringspartij PvdA bezet momenteel 33 stoeltjes in de Tweede Kamer. Nog geen twee op de vijf kiezers die in november 2006 een vakje van een PvdA'er rood kleurden, zouden nu weer op de partij stemmen. Een op de zeven geeft volgens De Hond nu de voorkeur aan D66.

Dekker niet naar Cervelo

Gerard Vroomen, de eigenaar van het fietsmerk Cervélo, heeft gezegd dat Thomas Dekker geen deel zal uitmaken van zijn formatie.

Vorige week legde Cervélo Tour-winnaar Carlos Sastre vast en het heeft de rest van de ploeg al min of meer op orde. Er zijn alleen nog geen aankondigingen gedaan. Vroomen wil niet zeggen met welke wielrenners wordt onderhandeld. Hij wilde alleen kwijt dat Thomas Dekker, onlangs bij Rabobank opgestapt en nog altijd zonder ploeg voor komend seizoen, geen deel zal uitmaken van de formatie.

PVV wil verbod op Milli Görüs

De PVV pleit voor een verbod van de Turkse islamitische stichting Milli Görüş en een snelle sluiting van de tientallen aangesloten moskeeën, zo schrijft De Telegraaf vandaag.  Reden is een geheime analyse van een Regionale Inlichtingendienst, waaruit blijkt dat de moskeeorganisatie banden onderhoudt met financiers van terrorisme en extremisme.

De Telegraaf wist naar eigen zeggen de geheime analyse boven tafel te krijgen. De analyse is ook in het bezit van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD). Uit het rapport blijkt dat het Duitse kopstuk Ibrahim El-Zayat de spin in het web is. Hij zou een vertegenwoordiger van de ultraorthodoxe Moslim Broederschap zijn en zich nauw met de benoeming van Nederlandse kopstukken bemoeien.

Milli Görüş, die nauw is betrokken bij de bouw van de Westermoskee in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes waarbij vorig jaar grootscheepse zwendelzaken aan het licht kwamen en dreigementen,  laat in een reactie weten zich ''geen zorgen'' te maken om de geheime analyse. ''Laat ze maar met bewijzen komen”, aldus voorzitter Yusuf Altyuntas van de Federatie Milli Görüs Nederland.

PVV-Kamerlid Hero Brinkman gaat CDA-minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) naar de Tweede Kamer roepen voor een spoeddebat over de kwestie. ''De problemen die wij al jaren hebben met een hoop moskeeën blijken terug te voeren op een internationale organisatie. Wat wij al jaren roepen, is nu door De Telegraaf boven water gekomen. Hier moeten wij ons tegen weren. Ik wil dat Milli Görüs op de lijst van verboden organisaties komt te staan en dat alle gelieerde moskeeën hun deuren sluiten.''

 

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Thomas Berge laatste op Eurovisie Dansfestival

Zanger Thomas Berge en zijn partner Roemjana de Haan zijn gisteravond als laatste geëindigd bij het Eurovisie Dansfestival in Glasgow. Het paar vertegenwoordigde Nederland in de danswedstrijd waarin bekende personen uit verschillende Europese landen het samen met een professionele danser of danseres tegen elkaar opnemen.

De 18-jarige Berge en zijn danspartner kregen slechts één punt, van het Oostenrijkse televisiepubliek, en werden daardoor veertiende. Het koppel danste een combinatie van rumba en showdans op het nummer 'Angel' van Robbie Williams. Eerder had Berge laten weten het dansfestival wel even te zullen winnen.

De Tros zond het dansfestival live uit, met Lucille Werner als presentatrice. De registratie van het evenement trok 662.000 Nederlandse televisiekijkers. Eerder op de avond waren de voorbereidingen van Berge en De Haan op de danswedstrijd te zien in 'Op weg naar het Eurovisie Dansfestival'. Dit programma werd door 492.000 mensen bekeken.

Yes-R uitgeroepen tot Hitkrant Hunk

Yes-R is door lezers van de Hitkrant uitgeroepen tot hunk van het jaar. De rapper won met 34 procent van de bijna tweehonderdduizend stemmen de Hitkrant Hittegolf Hunk 2008 Award. Dat heeft het jongerenweekblad bekendgemaakt.

Zanger Simon Keizer van het duo Nick & Simon eindigde als tweede met 22 procent van de stemmen. Presentator Valerio Zeno werd derde.

Yes-R krijgt een reis voor twee personen naar Brazilië cadeau. Een verslag van deze trip verschijnt in het blad.


Yes-R uitgeroepen tot Hitkrant Hunk  (foto: DAG)

Take Two boekt flinke winst in derde kwartaal

Vrijdag publiceerde uitgever Take Two de financiële resultaten voor het derde kwartaal van haar boekjaar, welke eindigde op 31 juli. Het was een goed kwartaal, dankzij games als Grand Theft Auto IV, Civilization: Revolution en Top Spin 3. De omzet steeg met ruim 110% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar naar $433 miljoen. De netto winst bedroeg $51,8 miljoen, stukken beter dan de $58,5 miljoen die vorig jaar verlies werd gemaakt.

Met deze resultaten komt de totale jaaromzet voor het huidige financiële boekjaar naar $1,2 miljard, een stijging van bijna 75% ten opzichte van het voorgaande jaar. De winst bedraagt nu al $112,1 miljoen, ook dat is heel wat beter dan $131,3 miljoen verlies die vorig jaar werd gedraaid in dezelfde periode. Strauss Zelnick, voorzitter van Take Two, meent dat de resultaten een weergave zijn van het werk dat zijn bedrijf erin stopt om een divers aanbod van topgames te leveren. Dankzij de creativiteit en de passie van de ontwikkelaars heeft Take Two momenteel de beste portfolio in haar geschiedenis.

Take-Two's exceptionally robust third-quarter results reflected our continuing efforts to build a diverse roster of outstanding entertainment software brands, supported by an increasingly productive and efficient business organization.

Thanks in particular to the creativity of our global development teams and their passion for producing great entertainment, we are benefiting from a portfolio that is the strongest in our Company's history, as well as one of the most valuable in our industry.

Van Marwijk: "Ik baal hier van"

Na twee oefeninterlands wacht Bert van Marwijk nog steeds op zijn eerste zege als bondscoach van het Nederlands elftal. Na het gelijkspel tegen Rusland (1-1) werd gisteren met 1-2 verloren van Australië.

Tegen Rusland was Van Marwijk nog tevreden over het spel van zijn ploeg. “Maar van deze nederlaag baal ik echt. We komen snel op voorsprong, maar tussen de tiende en de veertigste minuut spelen we heel matig. We missen scherpte en maken daardoor te veel kleine overtredingen. We maakten ook fouten.”

“Ik vond dat we goed begonnen. Maar na die openingstreffer vielen we ver terug. Dat mag niet gebeuren. Ik vond dat we scherpte misten, maar vond ook dat Australië op het middenvelder veel handiger opereerde. In de tweede helft stond het bij ons wel veel beter, maar toen speelden we met tien tegen elf. Ik had dit niet verwacht. Het was niet goed," aldus de bondscoach.

“En nu hoor ik hier iedereen zeggen dat Schotland van Macedonië heeft verloren en dat ook Noorwegen niet van IJsland kon winnen. Dat zal allemaal wel, maar we moeten het woensdag tegen Macedonië toch echt zelf doen. Het zal veel beter dan tegen Australië moeten.”

Weer persoonsgegevens zoek in GB

In Groot-Brittannië is opnieuw gevoelige informatie op straat komen te liggen. Het ministerie van Justitie heeft toegegeven dat het een harddisk met persoonlijke gegevens van 5000 gevangenismedewerkers heeft verloren, meldden Britse media.

Op de harddisk staan onder meer namen, geboortedata en verzekeringsgegevens van gevangenisbewakers en stafpersoneel in Engeland en Wales. Mogelijk staan er ook adresgegevens op vermeld. Het automatiseringsbedrijf EDS dat door het ministerie was ingehuurd informeerde de autoriteiten al in juli 2007 over het verlies.

Afgelopen maand kwam aan het licht dat de Britse overheid een geheugenstick was kwijtgeraakt. Hierop stonden onder meer gegevens van 84.000 gevangenen en 30.000 criminelen met zes of meer veroordelingen.

  (foto: ANP)

Gadget: Philips Prestigo SRU8015

Zeer waarschijnlijk ken je het wel, door het hele huis liggen losse afstandsbedieningen verspreid. Van TV's, audiosets, HDD-recorders, DVD-spelers tot game consoles. Allemaal van verschillende merken met een verschillende indeling. De universele afstandsbediening biedt hiervoor een uitkomst. En in die hoek staan de ontwikkelingen zeker niet stil. Philips heeft dit jaar de Philips Prestigo SRU8015 op de markt gebracht. Dit in navolging van een paar eerdere varianten, waaronder de SRU9600.

Het loont om niet jezelf te zijn

Veel mensen proberen aardig over te komen op collega's en werknemers. Dit is namelijk de manier om dingen voor elkaar te krijgen, weet ook Rick van Baaren, gedragswetenschapper aan de Radbouw Universiteit. Hoe lager in de hiërarchie, hoe belangrijker het is om aardig gevonden te worden.

Toch speelt er ook iets anders mee. Zo is het ook een eigenschap van mensen om aardig gevonden te worden. Hierdoor bepaalt een goede omgang met collega's een groot deel van het plezier dat mensen in hun werk hebben, meent Roos Vonk, hoogleraar psychologie aan dezelfde universiteit. Hiernaast zou het ook zo zijn dat mensen collega's aardiger vinden als die op henzelf lijken. Het gaat dan om dezelfde kledingstijl, woongebied, studie, hobby of zelfs eenzelfde naam of geboortedatum. Dit gaat zelfs op als die mensen faken dat ze op je lijken.

Het aloude Hollandse gezegde 'Wees jezelf' berust ook vaak op een misverstand. Het is namelijk ondoenlijk volledig jezelf te zijn doordat we de lichaamstaal van onze gesprekspartners automatisch spiegelen als we op dezelfde golflengte zitten. Ook passen we massaal ons verdere gedrag aan de reacties van onze gesprekspartner aan. Een verkoper zal kort en formeel of juist joviaal zijn als de klant dat van hem verwacht. Volgens Vonk kunnen mensen die zich bewust zijn van dit fenomeen, het gedrag van de ander ook sturen. Wie namelijk aardig doet tegen iemand, wordt zelf ook aardig behandeld.

Het loont om niet jezelf te zijn  (foto: DAG)

Lekkende wagon bij NS-station Venlo

Bij station Venlo is gisteren even voor middernacht een lekkage in een goederentrein ontdekt. Volgens een woordvoerder van spoorwegbeheerder ProRail gaat het om kooldyoxine dat uit een ketelwagon lekt. Op last van de brandweer is al het treinverkeer van en naar Venlo gestremd en heeft de politie het station ontruimd.

De woordvoerder van ProRail zegt dat er alarm is geslagen omdat er uit de spoorwagon 'sissende geluiden' komen. Hoe de lekkage is ontstaan en of er sprake van een botsing is geweest, is nog niet duidelijk. De brandweer is met groot materieel uitgerukt.

Ook asociale brommerrijders moeten op cursus

Ook bromfietsers die zich misdragen op de weg moeten binnenkort naar een verplichte gedragscursus voor asociale weggebruikers. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft een bericht daarover in De Telegraaf vandaag bevestigd.

In oktober start de zogenoemde 'educatieve maatregel gedrag' (emg) voor automobilisten. De cursus wordt ook voor bromfietsers verplicht zodra het nieuwe bromfietsrijbewijs is ingevoerd. Het CBR verwacht eind 2009 al zo'n 1500 asociale weggebruikers voor heropvoeding op cursus te hebben gehad.

'Bling bling' nu ook voor de hond

Liefde laat een mens rare dingen doen. Zo ook de liefde voor een huisdier. Er zijn bijvoorbeeld mensen die hun hondje alleen de beste biefstukken voorschotelen of hun lievelingetje slechts mineraal water laten drinken. In Groot Brittanië heeft een dame slim ingespeeld op deze dierenliefde. Joanna Way verkoopt halsbanden van gemiddeld 3,5 duizend euro.

De halsbanden zijn met de hand gemaakt van het beste leer en afgezet met negen karaat goud. In de sluiting van de halsband kan een steen naar keuze worden geplaatst. Erg populair op het moment zijn robijnen en saffieren. Natuurlijk is er ook aan het baasje gedacht, bijpassende accessoires zijn immers alles. Baasjes kunnen een bij de halsband passende broekriem van ruim zes duizend euro bestellen. Zodat hond en baas met elkaar 'matchen'.

De bezoekers van een groot paarden evenement Lincolnshire kregen de kans als eerste één van de designer halsbanden te bemachtigen. Maar niet getreurd, ze zijn op internet te bestellen dus ook de Nederlandse glamour-puppies hoeven niet achter te blijven. Way, die de Gladstone Collar Company eerder dit jaar oprichtte, is er duidelijk over: "Onze halsbanden zijn de 'must-have' voor alle designer hondjes ter wereld!'


 


'Bling bling' voor de hond  (foto: DAG)

Oprah wil Palin niet in talkshow

De Amerikaanse talkshowkoningin Oprah Winfrey wil de Republikeinse vicepresidentskandidaat Sarah Palin niet ontvangen in haar programma. Dat meldde de krant Los Angeles Times vandaag op zijn website.

Winfrey stelt dat zij in haar zendtijd geen platform wil bieden aan politici om hun boodschap uit te dragen. Zij heeft echter wel twee maal Barack Obama in haar programma te gast gehad, toen hij echter nog geen presidentskandidaat was. Winfrey heeft al meerdere malen openlijk haar steun betuigd aan de Democratische kandidaat voor het hoogste Amerikaanse ambt.

Palin is de eerste vrouwelijke Republikeinse vicepresidentskandidaat ooit. Het programma van Winfrey wordt bijzonder goed bekeken door vrouwen.

Bikkel: Bart is dood, Kempi leeft (nog)

Deze week bestaat BNN 10 jaar en dat zullen we weten ook. Wanneer je de tv ook maar aanzet zie je Marjan Poot, de moeder van Bart de Graaff, vertellen dat ze Bart zo mist en dat hij haar leven was. Bart is nu meer dan zes jaar dood maar zijn moeder is nog steeds een Italiaanse weduwe, nog net niet in zwart gekleed met zonnebril. Natuurlijk allemaal prima, de band die zij had met de dwerg had ik niet, dus ik heb makkelijk praten, maar enigszins ongezond komt het wel op mij over

Lionel Richie overspoelt fans met hits

Lionel Richie voldeed gisteravond in het Arnhemse Gelredome aan alle verwachtingen. De Amerikaanse ster presenteerde tijdens de derde editie van Symphonica in Rosso een show die stond als een huis. Hits uit zijn omvangrijke oeuvre, waaronder enkele nummers van The Commodores, werden afgewisseld met gastoptredens van Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer en Alain Clark.

Net als in voorgaande jaren vulde het Arnhemse voetbalstadion zich gestaag met drommen in rood gehulde fans van veelal middelbare leeftijd. Na enkele nummers van Jeroen van der Boom, die het voorprogramma verzorgde, doofden de lichten en klonken de beginregels van 'Hello', een van de grootste hits van Richie. Hoewel hij aan het begin van de show slechts enkele regels zong van de ballad, leek het publiek zich meteen te hebben overgeleverd aan de charismatische artiest.

Nicole Richie
Vervolgens zette de 59-jarige zanger, die al snel baadde in het zweet, de toon met 'Running with the night', de Commodores-hit 'Easy' en het ingetogen 'Say you, say me'. Grote afwezige was deze avond dochter Nicole, die wellicht Nederland zou aandoen om haar vader te zien optreden. Haar babydochter Harlow was wel indirect aanwezig in het Gelredome. Na de nummers 'Sail on' en 'Ballerina girl' was op een videoscherm een foto van het meisje te zien. "Dat is mijn kleindochter", riep een zichtbaar trotse Richie. Het daaropvolgende moment van rust werd snel verbroken toen Candy Dulfer, de eerste gastartiest van de avond, ten tonele verscheen.

De saxofoniste had aanvankelijk het podium voor zichzelf en bracht haar signatuurmelodie 'Sax-a-go-go' ten gehore, waarop ze zelfs een stukje rapte. "Toen ik Candy voor het eerst zag, dacht ik dat ze een danseres was", vertelde Richie, voordat hij samen met Dulfer het Commodores-nummer 'Brick house' inzette. "Maar toen pakte ze haar sax op en veranderde ze in een monster."

Alain Clark
Het volgende gastoptreden was van Alain Clark. Deze vermaakte het publiek met zijn single 'This ain't gonna work' en haalde vervolgens zijn vader Dane het podium op. Uit volle borst zong het Gelredome mee met het duet 'Father and son' en barstte uit in een applaus zonder weerga. Trijntje Oosterhuis, die even later acte de présence gaf, kon op minder bijval rekenen. Dat het geluid het liet afweten bij het duet 'Face in the crowd', dat speciaal voor Symphonica in Rosso was geschreven, maakte het er niet makkelijker op. De zangeres herpakte zich enigszins met de cover 'I say a little prayer' en de Total Touch-nummers 'Somebody else's lover' en 'Touch me there'.

Richie eindigde zijn show met een ware stortvloed aan hits, waaronder 'Three times a lady', 'All night long' en 'Endless love'. Tijdens het feestnummer 'Dancing on the ceiling' voegden Dulfer en Oosterhuis zich bij de zanger op het podium, waarna een spetterende finale volgde, compleet met vuurwerk en een heus waterballet. Het uitzinnige publiek was nog maar net bekomen van al het audiovisuele geweld, toen Richie afsloot met de meezinger 'Hello', zichzelf begeleidend op een zwarte vleugel. "Hello, is it me you're looking for?", galmden duizenden stemmen.


De Amerikaanse artiest staat op vandaag, dinsdag en woensdag nog in het Gelredome. Vorig jaar was Paul de Leeuw hoofdartiest van Symphonica in Rosso. De presentator en zanger had toen artiesten te gast als Simone Kleinsma, Edsilia Rombley en Marco Borsato. Laatstgenoemde startte in 2006 de traditie van de 'rode' concertreeks. Borsato werd toen bijgestaan door onder anderen Andrea Bocelli en Lucie Silvas.


Lionel Richie bombardeert Gelredome met hits  (foto: DAG)

Win met de Paralympics

De Olympische Spelen zijn voorbij, maar de OS-site blijft nog even open. Vanaf 6 september worden namelijk de Paralympics in Peking gehouden, de Spelen voor minder valide mensen. FOK! zal je gedurende deze periode op de hoogte houden van alle Nederlandse medailles en ander nieuws uit Peking.

Daarnaast geeft FOK! vanaf vandaag in samenwerking met Uitgeverij Nieuw Amsterdam de boeken Vuur! van Mart Smeets, Kracht van Marc de Hond en Goud, zilver, brons weg. Van elk boek mogen we tien exemplaren weggeven.


Kracht is het aangrijpende verslag van een dramatische gebeurtenis in het leven van een succesvolle jonge jongen. Hij was op tweeëntwintigjarige leeftijd één van de eerste internetmiljonairs van het land. Op papier dan. Zijn fortuin verdampte toen de internetbubble barstte. Maar het echte noodlot moest nog komen voor de jonge ondernemer Marc de Hond: een tumor in zijn ruggenmerg, gevolgd door een knoepert van een medische misser. Hoe verwerk je de fysieke, mentale en sociale gevolgen van een ernstige handicap en hoe weet je dankzij een grenzeloos optimisme een nieuw leven op te bouwen?

Wil jij kans maken op een van deze drie boeken? Beantwoord dan deze vraag: Wie geeft de boeken Vuur!, Kracht en Goud, zilver en brons uit?

Stuur je antwoord voor 14 september 20:00 uur naar prijsvragensport@fok.nl.

[IRL] Uitslag kwalificatie Chicagoland

Ryan Briscoe en niet Scott Dixon heeft de poleposition op de Chicagoland Speedway veroverd. Ondanks dat Dixon de vrije training domineerde, was het toch Briscoe die én tiende van een seconde sneller was dan de Ganassi-coureur. Danica Patrick reed de derde tijd, Helio Castroneves verloor zijn vierde tijd door diskwalificatie.

De snelste tijd van Dixon bleef lang staan, maar de laatste man op de baan had waarschijnlijk voordeel van een wolk voor de zon, waardoor de baan iets sneller geworden was. En Briscoe pakte de pole voor de neus van de gedoodverfde favoriet. Teamgenoot van Briscoe, Helio Castroneves, werd gediskwalificeerd omdat hij tijdens zijn run met twee wielen over de witte lijn aan de binnenzijde van de baan was gegaan.

De Braziliaan lijkt met opzet over de lijn heen gestuurd te hebben. Castroneves vroeg voordat zijn kwalificatierun begon of hij 'het plan' uit moest voeren, waar het team akkoord mee ging. Een mogelijke reden voor 'dit plan is dat Team Penske voorkomen wil dat grote concurrent Scot Dixon exact dezelfde strategie als Castroneves rijdt. Dit omdat de Ganassi Racing-rijder altijd het kampioenschap wint op het moment dat hij in de buurt van Castroneves finisht. Door achteraan te starten kan Castroneves een andere strategie rijden dan Dixon. Dat lijkt de enige manier om het kampioenschap te winnen, wanneer Dixon de race uitrijdt.

Een geslaagde kwalificatie was het verder voor Andretti Green Racing, met drie van de vier coureurs binnen de top zes. Alleen bij Hideki Mutoh besloot het team de kwalificatie op te offeren en zich volledig op de race te concentreren.

P Coureur Team Tijd VL VV GS
1. R. Briscoe Penske 1:41.4190 216.005
2. S. Dixon Ganassi Racing 1:41.5435 0.1245 215.533
3. D. Patrick Andretti-Green 1:41.5456 0.1266 0.0021 215.548
4. T. Kanaan Andretti-Green 1:41.6307 0.2117 0.0851 215.368
5. Mo. Andretti Andretti-Green 1:41.7743 0.3553 0.1436 215.064
6. D. Wheldon Ganassi Racing 1:41.8201 0.4011 0.0458 214.967
7. T. Scheckter Luczo Dragon Racing 1:41.8734 0.4544 0.0533 214.855
8. V. Meira Panther 1:41.9012 0.4822 0.0278 214.855
9. M. Roth Roth Racing 1:41.9023 0.4833 0.0011 214.794
10. W. Power KV Racing 1:42.0027 0.5837 0.1004 214.583
11. H. Mutoh Andretti-Green 1:42.0687 0.6497 0.0660 214.444
12. O. Servia KV Racing 1:42.0700 0.6510 0.0013 212.441
13. E. Carpenter Vision 1:42.3809 0.9619 0.3109 313.790
14. G. Rahal Newman/Haas/Lanigan 1:42.5089 1.0899 0.1280 213.525
15. A. Foyt IV Vision 1:42.5272 1.1082 0.0183 213.485
16. R. Hunter-Reay Rahal Letterman 1:42.5536 1.1346 0.0264 213.430
17. J. Camara Conquest Racing 1:42.5596 1.1406 0.0060 213.417
18. S. Fisher Sarah Fisher Racing 1:42.5730 1.1540 0.0134 213.389
19. A. Tagliani Conquest Racing 1:42.7883 1.3693 0.2153 213.305
20. M. Duno Dreyer & Reinbold 1:42.8298 1.4108 0.0415 212.857
21. J. Wilson Newman/Haas/Lanigan 1:42.8798 1.4608 0.0500 212.753
22. B. Rice Dreyer & Reinbold 1:42.9140 1.4950 0.0342 212.682
23. D. Manning AJ Foyt Racing 1:43.0477 1.6287 0.1337 212.406
24. F. Perera AJ Foyt Racing 1:43.1841 1.7651 0.1364 212.126
25. B. Junqueira Dale Coyne 1:43.2258 1.8068 0.0417 212.040
26. E. Viso HVM Racing 1:43.2472 1.8282 0.0214 211.996
27. M. Moraes Dale Coyne 1:43.5133 2.0943 0.2661 211.451
28. H. Castroneves Penske 1:41.6288

Nummers overzetten Rock Band 1 naar 2 kost geld

EA gaat geld vragen voor het overzetten van nummers uit Rock Band naar Rock Band 2. Voor het verplaatsen van 55 van de 59 nummers uit deel 1 zal 400 Microsoft Points betaald moeten worden, omgerekend een kleine 5 euro. Vier van de 59 songs kunnen vanwege contracten niet overgezet worden, dit zijn: Metallica’s Enter Sandman, Tokio Hotels Through the Monsoon, Black Sabbaths Paranoid en Iron Maidens Run to the Hills.

Het overzetten is vooralsnog alleen mogelijk op de Xbox 360. Of deze mogelijkheid ook gaat komen op de andere platformen heeft EA niet bekend gemaakt.



Nieuwe screens en trailers van A Vampyre Story

Crimson Cow heeft twee nieuwe plaatjes en twee korte filmpjes vrijgegeven van A Vampyre Story. Voor de bewegende beelden klik je hier en hier, de screenshots zijn hieronder te bewonderen.



Enkele ex-medewerkers van Lucasarts besloten zelf een adventure te maken in de bekende cartoon-stijl. Een vampier raakt geobsedeerd door een Frans operazangeresje. Hij neemt haar gevangen en maakt een vampier van haar. Toch wil ze nog steeds haar droom, eens een beroemde opera-zangeres te worden, waar proberen te maken.

Copy en pasten...

Is dit niet even handig? Heb jij dat ook wel eens dat je één of ander raar tekentje in moet voegen om jouw verhaal begrijpbaar te maken? Het is dan altijd weer even zoeken waar je de hele waslijst met speciale tekentjes vinden kan. Is het dan niet makkelijk dat er een website is die de meest veel voorkomende verzameld heeft.

Een site tover je zo te voorschijn, en daarna is het een kwestie van copy en pasten... Handig toch?

Boete voor Robert Gesink

Robert Gesink heeft een straftijd van twintig seconden gekregen in de Vuelta wegens het aannemen van voeding uit de ploegleiderswagen in de laatste drie kilometer.

Gesink werd het gisteren in het laatste deel van de slotklim zwart voor de ogen, waardoor hij aan een hongerklop dacht. Omdat hij voedsel van Adri van Houwelingen aannam, kreeg hij een tijdstraf van 20 seconden.

Daarnaast kreeg Rabobank een boete van 1200 euro. "Ik ken het reglement, maar ik wil mijn renner beschermen. Robert schreeuwde om voedsel. Met een hongerklop op twee kilometer van de top had hij meer tijd kunnen verspelen. Het was een bewuste actie. Nu blijft Gesink meespelen voor een plek in de toptien", aldus Van Houwelingen.

Huntelaar: "Schot wellicht zo hard om frustraties

Klaas-Jan Huntelaar is in het Nederlands elftal goed op dreef en scoorde in vijftien interlands negen maal. Gisteravond in de met 1-2 verloren oefeninterland tegen Australië scoorde hij na zes minuten.

Op aangeven van Ryan Babel knalde hij de bal achter doelman Mark Schwarzer. "Ik wilde hem er zo hard mogelijk inschieten," aldus Huntelaar die zegt dat het wellicht ook te maken heeft met het mislopen van een transfer naar een Europese topclub en het verlies van Ajax in het eerste competitieduel. "Er heeft daarom wat frustratie in het schot kunnen zitten."

GTA toch goed voor tere kinderziel?

Een 11-jarig Amerikaans meisje heeft haar gezin uit een auto gered, die meerdere malen over de kop was geslagen. Dankzij het spelen van GTA wist Audrey Plique precies wat ze moest doen, aldus haar trotse moeder.

Haar vader Robert was onwel geworden achter het stuur. Ze kwamen in de berm, waarna de auto tegen de vangrail aankwam. Vervolgens ging de Jeep Grand Cherokee viermaal over de kop en kwam op zijn zij tot stilstand in een geul langs de weg. Door GTA wist de kleine meid dat de auto kon ontploffen, en dat ze haar familie dus snel uit de auto zou moeten redden.

Ondanks het feit dat Audrey het allemaal best wel eng vond, redde ze eerst haar moeder Karen uit de auto, ondanks dat Karen niets meer kon zien. De rest van haar familie trok ze door de gebroken achterruit uit de auto. Tot slot hielp ze nog haar ernstig gewonde vader uit de auto komen. Zijn airbag had niet gewerkt waardoor hij enkele malen hard tegen het stuur was geslagen. Toen iedereen uit de auto was, hield ze passanten aan om ze 911 te laten bellen.


Of de kleine meid nu meer mag gamen van haar moeder is niet bekend

CD's: Doe Maar 6x remastered

Na een reeks spraakmakende concerten zijn sinds ruim een maand alle originele (analoge) tweesporen masters van Doe Maar verkrijgbaar op geremasterde cd's. Dat geldt voor het titelloze debuutalbum Doe Maar, en ook voor de studioalbums Skunk, 4US, Doris Day en andere stukken en Doe de dub. Bovendien verschijnen de geremasterde versies van Skunk, 4US en Doris Day en andere stukken op vinyl. Als klap op de vuurpijl verschijnen van 4US tevens de originele mixen voor het eerst compleet op cd.
Mocht al dit geremasterde materiaal nog niet genoeg zijn: er is ook nog een dubbelaar (met alle a- en b-kanten) uitgekomen: De singles, die momenteel hoog in de album top 100 staat. Verantwoordelijk voor al deze verse remasteringen is Wolfgang Neumann. Deze Duitser heeft zijn sporen (en dat zijn er veel meer dan twee!) inimiddels ruimschoots verdiend, door samenwerkingen met o.a. Bob Clearmountain, Sting en Bob Ludwig.

Wereldmuseum weer open na grondige verbouwing

Het Wereldmuseum Rotterdam gaat dinsdag na een grondige verbouwing weer open. Het museum aan de Willemskade was ruim een jaar dicht. In die tussentijd is het een "ontmoetingsplek voor culturen" geworden. Die culturen moeten voortaan in het historische pand tot leven komen.

Het instituut is na de ingreep geen traditioneel museum meer. Suppoosten dienen niet alleen als 'oppasser' maar ook als vraagbaak.

Na een workshop, feest of een diner in het pand kunnen belangstellenden nog een bezoek brengen aan de collecties. Het gebouw is namelijk geopend tot elf uur 's avonds. Mochten bezoekers geïnspireerd zijn geraakt door wat ze zagen, kunnen ze nog een vakantie boeken.

De verbouwing kostte ruim 5 miljoen euro.

Onweer teistert zuidoosten Frankijk

Hevig onweer heeft gisteren de Franse departementen Ardèche, Drôme en Isère geteisterd. De hevige regens veroorzaakten op verscheidene plaatsen aardverschuivingen waarmee wegen geblokkeerd raakten.

Ook de hoofdweg route nationale 7 was enige tijd onbegaanbaar bij Tain l'Hermitage in het Rhônedal. Het verkeer op de snelweg A7 is er weer normaal, meldden de plaatselijke autoriteiten vandaag.

In een voorstad van Grenoble stortte het dak van een grote winkel als gevolg van het noodweer in. Daarbij vielen twaalf gewonden.

Op enkele plaatsen zijn mensen enige tijd ondergebracht op een veiligere plaats uit vrees voor aardverschuivingen of overstromingen.

Eerste slachtoffer Ike

In het noorden van de Dominicaanse Republiek is gisteravond een man om het leven gekomen. Hij is het eerste omgekomen slachtoffer van de orkaan Ike. De 60-jarige man werd dodelijk getroffen door een ontwortelde boom.

Hij was volgens een melding van de hulpdiensten in het plaatsje Nagua buiten met zeven anderen bezig voorzorgsmaatregelen te nemen wegens de naderende orkaan. De overigen bleven ongedeerd.

Meer dan 100.000 mensen in de noordelijke provincie Montecristi hebben hun huizen verlaten en hebben zich van de kust of de oevers van de rivier de Yaque verwijderd.

Het gaat volgens de plaatselijke chef burgerbescherming, Máximo Ventura, om een vrijwillige evacuatie uit kustgebieden. Veel bewoners in de streek zijn erg bang voor de mogelijke gevolgen van de zeer krachtige orkaan.

Maar het oog van de orkaan Ike trekt naar verwachting 200 kilometer van de kust verwijderd langs de Dominicaanse Republiek in westelijke richting naar Cuba en de Golf van Mexico.

  (foto: ANP)

Sky Radio lanceert nieuw radiostation

Sky Radio lanceert morgen een nieuw online radiostation: Number 1 Station. Het nieuwe webradiostation draait 24 uur per dag alle nummer 1 hits uit de Top 40 van 1965 tot nu. Dat heeft de zender vandaag gemeld.

De platen worden gedraaid in chronologische volgorde. De eerste plaat is I Feel Fine van The Beatles, de laatste is deze week Stop de Tijd van Marco Borsato.

Sky Radio Number 1 is te beluisteren via www.numberonestation.nl.

'Meer regeldruk ondanks afschaffen regels'

Ondernemers voelen ondanks het afschaffen van regels meer regeldruk. Dat concludeerde hoogleraar wetgeving Rob van Gestel gisteravond in het tv-programma Rondom 10 uit een onderzoek. Het aantal regels en wetten is sinds 2002 gedaald van twaalfduizend naar tienduizend. Dat blijkt uit gegevens die het programma bij het ministerie van Justitie opvroeg. Slechts één procent van de ondernemers zegt volgens Van Gestel dat de regeldruk is verminderd.

Dat de meerderheid een grotere regeldruk ervaart, komt volgens staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ank Bijleveld (CDA) doordat het voor de burgers vaak niet merkbaar is dat regels worden geschrapt. Ze zei in het programma dat de overheid meer vertrouwen in de burger moet hebben. Zo zouden verpleegkundigen, onderwijzers en agenten minder moeten worden gebonden aan regels. Ze noemde het 'bespottelijk' wat een agent aan administratieve rompslomp moet doen.

Tweede Kamerlid Alexander Pechtold verklaarde in het programma dat nieuwe regels vaak komen doordat de overheid reageert op zaken als Savanna en het 'Maasmeisje'. "De overheid wil dan laten zien dat ze maatregelen neemt en komt met nieuwe regels", legde hij uit. Ook Pechtold vindt dat de overheid bij incidenten te snel met nieuwe regelgeving reageert.

De overheid heeft volgens Van Gestel 'torenhoge ambities'. Die zou ze volgens hem moeten laten varen. "De overheid moet ook eens leren los te laten."

Uit cijfers die het programma verzamelde bleek verder dat elke Nederlander jaarlijks gemiddeld vijf uur kwijt is aan het invullen van papieren, bellen met overheidsinstanties en baliebezoek. In 2002 was dat nog zes uur. De kosten per persoon zouden ook zijn gedaald. In 2002 betaalde iedere burger jaarlijks gemiddeld nog 77 euro aan boekhoudkosten. Nu is dat 61 euro. Volgens het ministerie ligt het kabinet op schema om in 2011zoals afgesproken een kwart minder regels te hebben.

Wit protest tegen criminaliteit Mexico

Meer dan driekwart van de 100.000 toeschouwers van de voetbalwedstrijd Mexico - Jamaica was gisteravond in Mexico-Stad in het wit gekleed. Ze betoogden daarmee tegen de uiterst gewelddadige en toenemende misdaad in het land.

Het nationale elftal verscheen ook in het wit in plaats van het gebruikelijke groen voor de wedstrijd in het Azteca stadion. Mexico won met 3-0.

Meer dan 2700 mensen vonden in Mexico dit jaar alleen al een gewelddadige dood als gevolg van de golf van criminaliteit die sinds 2006 enkel lijkt aan te zwellen.

Vorig weekeinde betoogden in de hoofdstad van Mexico 150.000 mensen tegen de misdaad. Aanleiding vormde de ontvoering van en moord op een 14-jarig jongetje, Fernando Martí. Hij was de zoon van een bekende zakenman.

President Felipe Calderón heeft 45.000 militairen op de been gebracht om onder meer de drugscriminaliteit te bestrijden. Hij heeft bezworen de misdaad binnen honderd dagen in tomen.

Waarnemers vrezen dat dit een erg moeilijke opgave is. In delen van het land neemt het gezag van de staat steeds verder af en maken bendes de dienst uit.

Zwart gat onder de loep

Het wetenschappelijke tijdschrift Nature doet melding van het feit dat met radiotelescopen in Arizona, Californië en op Hawaii de scherpste waarneming ooit is verricht van het superzwarte gat in de kern van ons Melkwegstelsel. Sterrenkundigen slaagden erin de afmetingen te bepalen van de zwakke radiobron die de positie van het zwarte gat markeert.

De bron heet Sagittarius A* en is gelegen op meer dan 25.000 lichtjaren afstand in het sterrenbeeld Boogschutter. Volgens de astronomen heeft de bron een middellijn van slechts vijftig miljoen kilometer. Voorts blijkt uit snelheidsmetingen van sterren in het Melkwegcentrum dat het zwarte gat zelf ongeveer vier miljoen keer zo zwaar is als de zon.

Een zwart gat is een bijzonder soort object in het heelal, waaruit als gevolg van het sterke zwaartekrachtsveld geen licht of materie kan ontsnappen. In eerste instantie werd het bestaan van zwarte gaten uitsluitend op theoretische gronden aangenomen. Aangezien fotonen (lichtdeeltjes) bij een beweging tegen een zwaartekrachtsveld in energie verliezen, zou bij bijzonder sterke zwaartekracht uiteindelijk geen energie meer overblijven. Licht vanaf het oppervlak van een superzwaar object zou niet kunnen ontsnappen.

Link: Alles over zwarte gaten

Door: DAG / Joyce Beckker


Zwart gat onder de loep (foto: DAG)

Open dag Hells Angels goed bezocht

De Hells Angels Amsterdam zijn verbaasd over de grote belangstelling voor hun open dag, die gisteren werd gehouden. President Daniël 'Unu' Uneputty zegt dat hij niet had verwacht dat er zoveel mensen zouden komen. De Amsterdamse motorclub, die meestal gesloten is voor buitenstaanders, houdt regelmatig een open dag voor de buren. Gisteren waren echter nog veel meer belangstellenden naar het terrein getogen.

De open dag trok een uiteenlopend publiek, onder wie ouders met kinderen. Ook de Solexclub uit Texel was er met snorfietsen. Compleet met lange jassen en pothelmen togen ze op hun Solex naar het terrein van de Angels aan de Wenckebachweg. "We hadden een rondrit door Amsterdam en hoorden dat de Angels een open dag hadden hier. Eigenlijk zijn we praktisch hetzelfde: leren jassen en motoren. Wel iets kleiner qua kracht, maar we hebben een bult overeenkomsten", grapt een deelnemer.

's Avonds werd een feest gegeven voor 'het goede doel'. De opbrengst van het benefietfeest gaat grotendeels naar de Angels, die dit jaar nog een feestje willen vieren vanwege het dertigjarig bestaan van de Amsterdamse afdeling. Een deel gaat naar de kankerbestrijding.

Uneputty vindt het slechte imago rond de motorclub onterecht: "We zijn een motorclub, niets meer en niets minder." Volgens hem zijn de overheid en 'de hetze van justitie' verantwoordelijk voor de negatieve beeldvorming. Zo zijn er rechtszaken geweest over moord en deelname aan een criminele organisatie. Die laatste zaak werd afgeblazen na fouten van het Openbaar Ministerie. Een kort geding tussen gemeente en de club resulteerde erin dat ze een stuk grond bij hun clubhuis binnen twee jaar moeten teruggeven aan de gemeente. "Als ze dat willen dan krijgen ze dat gebied terug", zei Uneputty.


Hells Angels president Daniël 'Unu' Uneputty  (foto: DAG)

Waarschuwing voor nanodeeltjes

Het bedrijfsleven moet voorzorgsmaatregelen nemen om te voorkomen dat werknemers in contact komen met nanodeeltjes zolang niet bekend is welke mogelijke risico's er zijn. Minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner (CDA) heeft de Sociaal-Economische Raad (SER) om advies gevraagd over hoe blootstelling op de werkvloer kan worden voorkomen. Dat heeft hij aan de Tweede Kamer laten weten.

Bij het toepassen van nanotechnologie wordt gewerkt met de allerkleinst mogelijke deeltjes. Die deeltjes hebben bijzondere eigenschappen en kunnen daardoor onder meer worden gebruikt bij meer gerichte toediening van medicijnen. Een nanometer is een miljardste meter, een mensenhaar is ongeveer tachtig nanometer dik. De minideeltjes worden in allerlei producten verwerkt. Daardoor worden kunststoffen bijvoorbeeld sterker.

Maar het ministerie waarschuwt ook voor nieuwe risico's. Bij proefdieren zijn namelijk schadelijke effecten aangetoond. Eerder trokken vakcentrale FNV en de Voedsel en Waren Autoriteit al aan de bel.

Omdat verder onderzoek naar de risico's nog enige tijd duurt vindt de minister het voor de hand liggen dat voorzorgsmaatregelen worden genomen. Op dit moment werken zo'n vierhonderd mensen met nanodeeltjes. Het ministerie verwacht dat dit aantal snel toeneemt. De meeste bedrijven nemen al wel voorzorgsmaatregelen maar het is niet duidelijk of die echt werken.

[WSR] Uitslag Le Mans race 1

Giedo van der Garde is er zaterdag niet in geslaagd om voortijdig het World Series bij Renault-kampioenschap op zijn naam te schrijven. In een door Charles Pic in Le Mans gewonnen race begaf zijn versnellingsbak het in de opwarmronde, waardoor hij niet aan de start verscheen. Tweede werd Miguel Molina voor Fabio Carbone.

James Walker reed bijna de gehele race aan de leiding van de wedstrijd, maar werd flink onder druk gezet door Pic en bezweek er uiteindelijk onder. Het verlies voor Van der Garde viel uiteindelijk mee, omdat zijn grootste concurrent voor de titel Julien Jousse maar twee punten pakte. Carbone nadert inmiddels de leiders in het kampioenschap, maar staat nog op geruime afstand.

Van der Garde: "We reden voor de race twee opwarmronden en toen ik een proefstart wilde maken, hield de versnellingsbak er mee op. Ontzettend zonde natuurlijk, want als ik vandaag gewoon zes of zeven punten had kunnen pakken, had ik morgen de boel kunnen beslissen. Maar goed, dit hoort er soms bij. Morgen is er een nieuwe dag met nieuwe kansen."

[GP2] Uitslag België Race 1

Romain Grosjean heeft de eerste race van de GP2 in Spa gewonnen. De Fransman profiteerde van de straf voor Bruno Senna en haalde zelf Alvaro Parente in. Andreas Zuber werd derde, maar werd net als Giorgio Pantano na afloop gediskwalificeerd. Hierdoor is Pastor Maldonado uiteindelijk derde geworden.

De race werd gestart achter de safetycar, omdat het na de kwalificatie van de Formule 1 was begonnen te regenen. Na twee ronden kwam deze binnen en wist Bruno Senna zijn eerste plaats te behouden. Parente en Grosjean volgden Senna op korte afstand. Ondanks de regen viel in de eerste ronden alleen Carlos Iaconelli uit.

Bij de eerste serie pitstops wisselden bijna alle coureurs naar droogweerbanden, waarbij Senna bijna Salvatore Durango raakte. Enkele monteurs van het Valerio-team van Durango konden net aan Senna ontsnappen, wat de Braziliaan op een drive-through-penalty kwam te staan. Direct daarna crashte Davide Valsecchi hard in de bandenstapels bij Stavelot (Curve Paul Frère), waardoor de safetycar in de baan kwam. De Italiaan bleef ongedeerd.

Achter de safetycar ging het mis voor Pantano, wiens auto stilviel. Enkele rijders gingen hem voorbij, voordat de Italiaan zijn snelheid weer terugvond en naar plaats tien teruggevallen was. Na de herstart op een inmiddels droge baan moest Senna binnenkomen om zijn straf in te lossen, wat hem ver terugwierp. Daarna haalde Grosjean Parente bij La Source in en nam de eerste plaats over, hoewel Parente op Kemmel nog probeerde terug te vechten.

Drie ronden van het einde kwam Alberto Valerio na een spin op de baan tot stilstand, waardoor de safetycar weer in actie moest komen. Na de herstart veranderde er niet veel meer aan de stand, hoewel Maldonado Zuber nog probeerde in te halen in de laatste ronde. Senna eindigde uiteindelijk op de elfde plaats.

Klassementsleider Pantano had zich na de problemen eerder in de race opgewerkt naar de achtste plaats, maar viel na een spin in La Source ver terug. Hij probeerde zich terug te vechten en plaatste een te optimistische inhaalactie bij Lucas di Grassi en Roldan Rodriguez, waardoor hij de wagen van de eerstgenoemde raakte. Na afloop van de race is hij hiervoor gediskwalificeerd en uitgesloten van deelname aan de tweede race.

Ook Andreas Zuber is gediskwalificeerd, omdat zijn team illegale reparaties aan de auto had uitgevoerd. Hierdoor schuift de Belg Jerome d'Ambrosio naar plek acht, wat hem een punt oplevert en de poleposition voor de race van zondag. Ho-Pin Tung werd uiteindelijk vijftiende.

Pos. Rijder Team Tijd
1 R. Grosjean ART Grand Prix 1:02:33.710
2 A. Parente Super Nova International + 4.139
3 P. Maldonado Piquet Sports + 6.308
4 V. Petrov Campos + 6.783
5 S. Buemi Trust Team Arden + 8.711
6 A. Soucek Super Nova International + 8.939
7 M. Conway Trident Racing + 9.549
8 J. d`Ambrosio DAMS + 10.846
9 K. Kobayashi DAMS + 12.790
10 K. Chandhok iSport International + 13.048
11 B. Senna iSport International + 13.383
12 D. Nunes DPR + 14.176
13 A. Valles BCN Competicion + 14.903
14 M. Herck DPR + 16.537
15 H. Tung Trident Racing + 17.315
16 M. Asmer FMS International + 17.935
17 J. Villa Racing Engineering + 18.204
18 S. YamamotoART Grand Prix + 19.705
19 L. Filippi Trust Team Arden + 43.184
20 L. Di Grassi Campos + 1 ronde
21 R. Rodriguez FMS International + 1 ronde
22 A. Valerio Durango DNF
23 D. Valsecchi Durango DNF
24 C. Iaconelli BCN Competicion DNF
25 A. Zuber Piquet Sports DQ
26 G. Pantano Racing Engineering DQ

Heidfeld eindelijk sneller dan Kubica

Nick Heidfeld kan opgelucht ademhalen na de kwalificatie voor de Grand Prix van België, hij staat weer eens een keer voor zijn teamgenoot Robert Kubica, op de vijfde plek. De Duitser kampte de laatste tijd met een serieuze vormcrisis, maar zijn snelste tijd in de zaterdagtraining was al hoopvol.

Heidfeld stak zijn opluchting niet onder stoelen of banken: "Ik ben blij met het resultaat in de kwalificatie. Dit weekend verloopt vooralsnog erg goed. Het liep lekker op vrijdag, vanmorgen was ik de snelste en de vijfde plaats was het maximaal haalbare resultaat. Voor mij is het belangrijk om te weten dat ons harde werk nut heeft gehad. Een paar weken geleden vonden we de oplossing voor onze problemen, maar in Valencia ging het opvallend slecht. Tijdens de test in Monza hebben we weer wat meer geleerd en ik denk dat we nu weer wat dichter bij McLaren en Ferrari zijn gekomen. Het weer wordt morgen een belangrijke factor en de start zal cruciaal zijn."

Robert Kubica haalde een achtste plaats, maar het ging niet van een leien dakje: "De kwalificatie was moeilijk, hoewel de omstandigheden beter waren dan ze dit weekend tot nu toe geweest zijn. Het circuit was helemaal droog, maar ik heb al het hele weekend moeite met de balans van de auto en ik kom veel grip te kort. Dit bemoeilijkt het rijden, zeker in Spa waar je veel lange bochten hebt."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.