Renault lacht, Renault huilt

vw_caddy
Met Fernando Alonso stond Renault in België bijna op het podium terwijl zijn teamgenoot Nelson Piquet jr. met nog 31 ronden te gaan de bandenstapel met een bezoek vereerde. Tegenstellingen alom bij het Franse team dat zich als doel heeft gesteld om als vierde te eindigen in het kampioenschap voor constructeurs.

Al in de eerste bocht na de start wist Alonso de vierde plaats te veroveren en verloor die positie ook niet meer. Tijdens de laatste natte ronden besloot Renault om de auto van de Spanjaard te voorzien van de wet tyres, maar dat had verder geen invloed meer. "In een wedstrijd vol met incidenten zijn we uiteindelijk als vierde geëindigd," aldus Alonso. "Het is een prima resultaat, vooral om verder te komen in het kampioenschap voor constructeurs. We hebben het podium net gemist, maar Renault heeft in ieder geval laten zien dat we het derde team kunnen zijn in de titelstrijd."

Nelson Piquet jr. was een stuk minder te spreken over zijn race. Met nog 31 ronden te gaan spinde de Braziliaan en eindigde daarna in de bandenstapel. "De strategie was om een één-stopper te doen, daarom was mijn auto ook zwaar. Bij de start pakte ik vijf plaatsen, maar er waren nog wat natte plekken in het begin en ik maakte een fout. Het is erg jammer, maar ik kijk al uit naar Monza. Hopelijk hebben wij daar een sterke race."