Heidfeld eindelijk sneller dan Kubica

Sally (Tessa)
Nick Heidfeld kan opgelucht ademhalen na de kwalificatie voor de Grand Prix van België, hij staat weer eens een keer voor zijn teamgenoot Robert Kubica, op de vijfde plek. De Duitser kampte de laatste tijd met een serieuze vormcrisis, maar zijn snelste tijd in de zaterdagtraining was al hoopvol.

Heidfeld stak zijn opluchting niet onder stoelen of banken: "Ik ben blij met het resultaat in de kwalificatie. Dit weekend verloopt vooralsnog erg goed. Het liep lekker op vrijdag, vanmorgen was ik de snelste en de vijfde plaats was het maximaal haalbare resultaat. Voor mij is het belangrijk om te weten dat ons harde werk nut heeft gehad. Een paar weken geleden vonden we de oplossing voor onze problemen, maar in Valencia ging het opvallend slecht. Tijdens de test in Monza hebben we weer wat meer geleerd en ik denk dat we nu weer wat dichter bij McLaren en Ferrari zijn gekomen. Het weer wordt morgen een belangrijke factor en de start zal cruciaal zijn."

Robert Kubica haalde een achtste plaats, maar het ging niet van een leien dakje: "De kwalificatie was moeilijk, hoewel de omstandigheden beter waren dan ze dit weekend tot nu toe geweest zijn. Het circuit was helemaal droog, maar ik heb al het hele weekend moeite met de balans van de auto en ik kom veel grip te kort. Dit bemoeilijkt het rijden, zeker in Spa waar je veel lange bochten hebt."