Heidfeld tevreden, Kubica niet

Peterselieman
De toekomst van Nick Heidfeld bij BMW Sauber is niet zeker, maar Heidfeld had in België geen last van deze onzekerheid en reed door een bandenwissel in de slotfase van de race in de regen naar een derde plaats. Zijn teamgenoot Robert Kubica bleef op de normale banden rijden en werd zesde. Door de straf voor Hamilton schoof Heidfeld zelfs op naar plaats twee.

Heidfeld was erg blij met het resultaat. "Ik heb een fantastisch weekend gehad. Ik had een betere start dan de jongens voor me, maar helaas raakte Heikki Kovalainen me. Kan gebeuren, maar ik had geluk dat er geen schade was. Toen de regen kwam, besloten we om naar regenbanden over te stappen. Toen ik weer naar buiten ging zag ik geen andere auto's en was ik bang dat we de verkeerde beslissing hadden gemaakt. Gelukkig betaalde het zich toch uit."

Kubica was niet blij na afloop van de race. "Ik ben hier niet blij mee, omdat ik op het podium had kunnen finishen. Tijdens de tweede pitstop hadden we een probleem en kwam ik achter Nick weer naar buiten. Toen het begon te regenen, haalde hij regenbanden. Dat moest ik niet doen, want anders zou ik teveel tijd verliezen, omdat we dan samen binnenkwamen. Ik had geen informatie over het weer, omdat de radio het niet deed. We hebben punten weggegeven, maar dat gebeurt soms in het racen." Wel staat de Pool nu derde in de stand om het rijderskampioenschap.