Van Marwijk: "Ik baal hier van"

Olga (Nuongirl)
Na twee oefeninterlands wacht Bert van Marwijk nog steeds op zijn eerste zege als bondscoach van het Nederlands elftal. Na het gelijkspel tegen Rusland (1-1) werd gisteren met 1-2 verloren van Australië.

Tegen Rusland was Van Marwijk nog tevreden over het spel van zijn ploeg. “Maar van deze nederlaag baal ik echt. We komen snel op voorsprong, maar tussen de tiende en de veertigste minuut spelen we heel matig. We missen scherpte en maken daardoor te veel kleine overtredingen. We maakten ook fouten.”

“Ik vond dat we goed begonnen. Maar na die openingstreffer vielen we ver terug. Dat mag niet gebeuren. Ik vond dat we scherpte misten, maar vond ook dat Australië op het middenvelder veel handiger opereerde. In de tweede helft stond het bij ons wel veel beter, maar toen speelden we met tien tegen elf. Ik had dit niet verwacht. Het was niet goed," aldus de bondscoach.

“En nu hoor ik hier iedereen zeggen dat Schotland van Macedonië heeft verloren en dat ook Noorwegen niet van IJsland kon winnen. Dat zal allemaal wel, maar we moeten het woensdag tegen Macedonië toch echt zelf doen. Het zal veel beter dan tegen Australië moeten.”