[WSR] Uitslag Le Mans race 1

Giedo van der Garde is er zaterdag niet in geslaagd om voortijdig het World Series bij Renault-kampioenschap op zijn naam te schrijven. In een door Charles Pic in Le Mans gewonnen race begaf zijn versnellingsbak het in de opwarmronde, waardoor hij niet aan de start verscheen. Tweede werd Miguel Molina voor Fabio Carbone.

James Walker reed bijna de gehele race aan de leiding van de wedstrijd, maar werd flink onder druk gezet door Pic en bezweek er uiteindelijk onder. Het verlies voor Van der Garde viel uiteindelijk mee, omdat zijn grootste concurrent voor de titel Julien Jousse maar twee punten pakte. Carbone nadert inmiddels de leiders in het kampioenschap, maar staat nog op geruime afstand.

Van der Garde: "We reden voor de race twee opwarmronden en toen ik een proefstart wilde maken, hield de versnellingsbak er mee op. Ontzettend zonde natuurlijk, want als ik vandaag gewoon zes of zeven punten had kunnen pakken, had ik morgen de boel kunnen beslissen. Maar goed, dit hoort er soms bij. Morgen is er een nieuwe dag met nieuwe kansen."