FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 30 juni 2007

Een verband tussen Londen en Glasgow

Icoon AanslagDe vondst vrijdag van twee personenwagens vol met explosief materiaal in Londen en het incident zaterdag op de luchthaven van Glasgow staan "duidelijk" met elkaar in verband. Dat heeft de politie in Glasgow zaterdagavond gezegd.

Politiechef Willie Rae sprak tijdens een persconferentie van een terroristische daad. Een van de arrestanten in Glasgow droeg "een verdacht voorwerp" op zijn lichaam. Rae wilde geen details verstrekken. De vondst van het voorwerp leidde tot een evacuatie van het ziekenhuis waarheen de gewonde verdachte was vervoerd.

De politie wilde niet zeggen of de man een bomvest droeg. Rae zei dat de man in kritieke toestand is en hij sprak daarmee tegen dat deze verdachte zou zijn bezweken aan zijn verwondingen. Sommige terreurexperts sluiten ook niet uit dat Glasgow bewust als doelwit is gekozen omdat de net aangetreden premier Brown een Schot is. Hij zou ook zeer geregeld gebruik maken van de luchthaven in Glasgow.

Eerder op de avond berichtte de Amerikaanse nieuwszender CNN al over een mogelijk verband tussen de twee gebeurtenissen.

Een overzicht van de gebeurtenissen omtrent Groot-Brittannië kan je hier vinden.
Met dank aan KRIBBET voor de submit.

In Groot-Brittannië hoogste fase terreuralarm

Icoon AanslagVoor Groot-Brittannië geldt sinds vanavond de hoogste fase van het terreuralarm. Dat meldde BBC World op grond van een mededeling van Binnenlandse Zaken.

Voor het hele land geldt per direct de fase "kritiek", wat betekent dat er elk moment een terroristische aanslag wordt verwacht. De aangepaste alarmfase - de op een na hoogste fase was sinds augustus 2006 van kracht - volgde een dag na de vondst van twee wagens vol explosieven in Londen en enkele uren na een mogelijke terreurdaad op de luchthaven van het Schotse Glasgow.

Een overzicht van de gebeurtenissen omtrent Groot-Brittannië kan je hier vinden.

Zes doden door operaties in de Gazastrook

Icoon Isra�l/PalestinaDe Israëlische luchtmacht heeft vandaag zeker twee operaties uitgevoerd in de Palestijnse Gazastrook. Volgens Palestijnse en Israëlische opgave vielen er zeker zes doden.

De Israëlische defensie zei dat zeker drie leden van de Islamitische Jihad werden uitgeschakeld. Het zou gaan om mannen die betrokken waren bij aanslagen tegen Israëlische doelen in het verleden en die nu nieuwe aanslagen hadden gepland.

De Islamitische Jihad bevestigde dat de drie mannen tot haar gewapende tak behoorden, maar dat de organisatie onverminderd zal blijven strijden tegen Israël.

[CCWS] Uitslag tweede kwalificatie

Robert Doornbos is er in de tweede kwalificatie van de Champ Car race op Mont Tremblant niet in geslaagd zijn tweede plaats vast te houden. Op een glibberig circuit, aangezien het was gaan regenen, eindigde Doornbos als twaalfde. Hierdoor start hij morgen als vijfde.

De poletijd van Tristan Gommendy bleef wel staan, waardoor hij zijn eerste pole-position wist te veroveren. Gommendy zal morgen op de eerste startrij vergezeld worden door Will Power, die in de tweede sessie de snelste tijd liet noteren. De Australiër was slechts 0.038 seconde sneller dan Justin Wilson. Bourdais werd vierde op 0.437 seconde en zal daardoor genoegen moeten nemen met de derde plaats op de startgrid.

[GP2] Uitslag race 1 Magny-Cours

De Italiaan Giorgio Pantano heeft de GP2 wedstrijd op het circuit van Magny Cours op zijn naam geschreven. De wedstrijd werd overschaduwd door een zware crash van de Venezolaan Ernesto Viso in de eerste ronde. De wedstrijd moest hierdoor een uur worden stilgelegd. Volgens de eerste berichten heeft Viso bij het ongeluk een hersenschudding en een gebroken arm opgelopen.

Direct bij de start van de race toucheerde teamgenoten Andreas Zuber en Timo Glock elkaar, waarbij beide auto’s richting pitlane exit vlogen. Glock hield aan de actie nekklachten over. Door de actie moest de safety-car de baan op. De Duitser Michael Ammermüller vertraagde daarom, terwijl Ernesto Viso in een gat dook wat er niet was. De klap die daarop volgde was zo fel dat zijn auto over de betonnen muur werd heen gelanceerd, waar enkele marshalls ternauwernood wisten te ontsnappen.

Na de crash werd de wedstrijd voor meer dan een uur onderbroken. In het vervolg nam de Italiaan Giorgio Pantano de leiding in handen en zou deze niet meer afstaan. Luca di Grassi eindigde als tweede, terwijl Bruno Senna als derde eindigde. In de negende ronde maakte Senna een fout, waarvan Filippi kon profiteren. De Braziliaan viel naar de vijfde plaats terug, maar in de voorlaatste ronde wist hij alsnog een podiumplek te claimen.

Ferrari had problemen met windtunnel

Al geruime tijd ging het gerucht de ronde en het is nu min of meer bevestigd: het team van Ferrari had inderdaad een probleem in de windtunnel. Mogelijk is dit ook de reden van de teleurstellende resultaten in de laatste drie Grands Prix.

De bewegende vloer, een soort rolband, ging kapot. Het gevolg was dat de ontwikkeling van de F2007 enige tijd stil kwam te liggen. De teambaas van het Italiaanse team, Jean Todt, heeft dit bevestigd. "Het is geen excuus. Het is aan ons om dit te voorkomen," aldus de Fransman.

Voor Formule 1-begrippen is de windtunnel in het Italiaanse Maranello erg oud, maar volgens Ferrari heeft dit niets met het probleem te maken. Het team heeft niet de beschikking over een tweede windtunnel en moest daarom wachten totdat het probleem was verholpen.

Ontwerper Aldo Costa zegt dat dit geen aanleiding is om op zoek te gaan naar een nieuwe windtunnel. "We denken dat we er baat bij hebben om ons programma in één windtunnel af te werken, ook al is die wat ouder en zeker niet de nieuwste. Wat dat betreft zijn we dus niet van plan iets te veranderen.”

Leezer wint NK beloften

Het NK-wielrennen voor beloften is gewonnen door Tom Leezer afkomstig van het Rabobank Continental-team. Het Rabobank-team domineerde het gehele NK en eindigde met vijf renners bij de eerste vijf.

Vooraf was al duidelijk dat de koers zou worden gedomineerd door de renners van het team van Nico Verhoeven en dat werd in het begin al bevestigd. Er ontstond een kopgroep van tien beloftes, waarvan er drie uit het opleidingsteam van het enige ProTour team uit Nederland kwamen Dat waren Tom Leezer, Martijn Keizer en Boy van Poppel.

Nota bene door prikken in het peloton van renners uit het eigen team werd de afstand constant rond de twee minuten gehouden. Twee rondes voor het einde was de kloof met de koplopers, waar inmiddels een derde Rabo-renner was aangesloten, nog maar minder dan een minuut.

In de slotfase reden uit de kopgroep zes man weg. Arjen de Baat, Tom Leezer, Martijn Keizer en Steven Kruijswijk van het team van Nico Verhoeven en daarnaast nog Maarten de Jong en Peter Schulting. Bij de laatste beklimming van de Sint Antoniusbank sprongen De Baat en Leezer uit de kopgroep weg. De twee mochten samen naar de finish, en het was Leezer die aan het kortste eind trok. Het overgebleven peloton wist de achtervolgers nog bij te halen, zodat de hele top vijf bestond uit de renners van het Rabobank Continental-team.

Stadsnomaden dreigen met zelfmoord

Icoon BinnenlandsEen aantal stadsnomaden uit Amsterdam dreigt zichzelf van het leven te beroven als hun terrein door de Mobiele Eenheid ontruimd wordt. Gisteren bepaalde de rechtbank dat het Hedonia-terrein, waarop de nomaden al sinds 1990 wonen, voor woensdag moet worden ontruimd.

Het terrein is eigendom van de Nederlandse Spoorwegen. Die willen geen bewoning van hun grondgebied. De lap grond waar de stadsnomaden in meest krakkemikkige bouwsels bivakkeren, ligt aan de Westhavenweg en Nieuwe Hemweg - ingeklemd tussen zware industrie en een rangeerterrein.

Op RTV Noord-Holland liet advocaat Job van Broekhuize van de nomaden weten dat zijn cliënten zichzelf ophangen zodra de ME tot ontruiming overgaat. ''Zij zijn al bezig met een installatie te maken waar dat kan. Ik ben er van overtuigd dat het de nomaden menens is.''

De meeste nomaden zijn de afgelopen tijd al vertrokken, omdat er al meerdere rechtszaken over het terrein zijn gevoerd. Begin deze maand werden zelfgebouwde huisjes op het terrein al door kraanmachines gesloopt. Hierna trokken een aantal stadsnomaden echter weer terug. Op de locatie komt binnenkort een baggerdepot.


Het Hedonia-terrein eerder deze maand

47.000 mensen op Roze Zaterdag

Icoon AlgemeenOngeveer 47.000 mensen kwamen zaterdag naar Bergen op Zoom voor de optocht ter gelegenheid van roze zaterdag. Dat heeft Peter Verhaegh, vice-voorzitter van de Stichting Roze Zaterdag, zaterdag bekendgemaakt.

"De optocht is hartstikke goed verlopen. Er heerst een heel ontspannen sfeer in de stad. Ook de bewoners van Bergen op Zoom vinden het leuk"
, aldus Verhaegh. Ook staatssecretaris Cees van der Knaap van Defensie en twee generaals liepen mee in de optocht. Zij vergezelden vijftien 'roze' militairen.

Volgens voorzitter Peter Kees Hamstra van de Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht was het de eerste keer dat militairen in uniform meeliepen in het jaarlijkse roze evenement.

De militairen hebben het zichtbaar naar hun zin

Sharapova in twee sets door naar 4e ronde

Maria Sharapova, de nummer twee van de wereld, heeft zich geplaatst voor de volgende ronde. De Russische won in twee sets van de Japanse Ai Sugiyjama.

Sharapova besliste de partij toen de regen al flink neerdaalde in Londen. Kort daarna kwam het met bakken naar beneden. Sharapova won de eerste set met 6-3 van de Japanse. De tweede set ging ook met 6-3 naar de Russische. In de volgende ronde speelt Sharapova tegen oud-kampioene Venus Williams of een andere Japanse, Akiko Morigamo.

Mauresmo eenvoudig verder op Wimbledon

Améli Mauresmo heeft op een simpele manier de vierde ronde behaald op Wimbledon. De titelverdedigster won eenvoudig met 6-1 en 6-2 van de Italiaanse Mara Santangelo.

Wimbledon wordt vaak door overvloedige regenval geplaagd en ook in de partij tussen Mauresmo en Santangelo moest de partij worden onderbroken doordat de regen neerdaalde op het Centre Court, ditmaal duurde de onderbreking anderhalf uur. De Française pakte de eerste set na de verplichte pauze in nog geen 25 minuten met 6-1, de tweede set duurde zeven minuten langer maar ging wel naar Mauresmo. De komende tegenstander van de uitstekend spelende Mauresmo is Victoria Azarenka of Nicole Vaidisova.

Brandende auto rijdt luchthaven Glasgow binnen

Icoon BuitenlandsEen brandende Jeep Cherokee is met hoge snelheid een terminal van de luchthaven van Glasgow binnen gereden. De auto zou met opzet de deur van de terminal hebben geraakt.

Dit alles gebeurde op de dag dat Engeland al in de ban was van terroristische dreigingen. Gisteren werden er nog twee bomauto's ontmanteld in London. Sky meldt dat de Britse regering het incident behandelt als een terroristische aanslag, bevestiging moet nog komen. In de tussentijd heeft de Britse regering het niveau voor terreurdreiging verhoogd naar het hoogst mogelijke niveau.

Het zogenaamde 'Critical Level' betekent dat een aanslag binnen korte tijd zeer waarschijnlijk is.

De bestuurder van de auto schijnt te hebben geprobeerd om te vluchten maar onmiddellijk na het verlaten van de auto werd hij tegen de grond gewerkt door beveiliging. De politie heeft bevestigd dat er twee mensen zijn gearresteerd. Getuigen zouden een serie harde knallen hebben gehoord en ten minste twee mannen, waarvan een in brand stond, uit de auto zien vluchten. De brand zou inmiddels onder controle zijn.

Het vliegveld is inmiddels ontruimd en alle vluchten zijn geannuleerd. Een van de inzittenden van de auto zou dood zijn en nog in de verkoolde jeep zitten. Twee anderen zijn afgevoerd naar het ziekenhuis, op een van hun werd een verdacht apparaat aangetroffen waarna het ziekenhuis werd ontruimd.

CNN meldt dat president Bush van de VS teruggekomen is van zijn visvakantie op het water en momenteel word ingelicht over de situatie in Engeland. De VS zouden ook hun beveiliging op vliegvelden verhogen ook al zijn er geen duidelijke aanwijzingen dat er een verhoogde terroristische dreiging is in de VS.

Experts melden dat het waarschijnlijk gaat om een bomauto die niet is afgegaan. Hierbij gaan zij af op ooggetuigenverslagen en het gedrag van de verdachten.

De autoriteiten hebben ondertussen ook Blackpool Airport en Paizley Hospital ontruimd. Niet bekend is wat hier aan de hand is. Op een parkeerplaats bij Schiphol staat een auto in brand, de oorzaak is onbekend.

MI5 heeft bekend gemaakt dat beide bomauto's die eerder in London werden ontdekt uit Glasgow afkomstig waren. Op dit moment zijn meerdere vliegvelden in Engeland gesloten.

Overzicht van de gebeurtenissen.
- Auto heeft deur geramd bij terminal Glasgow Airport.
- Twee mannen die uit de auto kwamen zijn gearresteerd, een van de mannen stond in brand.
- De mannen hebben zich verzet tegen hun arrestatie.
- Hoogste niveau voor terreurdreiging ingesteld in Engeland.
- MI5 meldt verband tussen bomauto's in London en aanslag in Glasgow.
- Meerdere vliegvelden gesloten.


Bron: SkyNews

Vandereycken blijft bondscoach Rode Duivels

René Vandereycken blijft aan als bondscoach van het Belgische nationale elftal. Dat maakte het Uitvoerend Comité van de Belgische Voetbalbond vandaag bekend. Vandereycken dient zijn contract, dat loopt tot 30 juni 2008, gewoon uit.

Het Uitvoerend Comité besloot om het advies van de Technische Commissie te volgen waardoor het vertrouwen in de bondscoach behouden blijft. Na het voorlezen van het advies van de TC werd er unaniem besloten vertrouwen te hebben in de oefenmeester van de Rode Duivels. Vandereycken moet van het UC blijven waken over de kwaliteit van de selecties van de beloften voor de A-kern. Verder werd bekend gemaakt dat René Verstringhe nog twee jaar langer als federaal procureur aanblijft.

Inbreker vergeet portemonnee met ID-kaart

Icoon Domme criminelenEen 30-jarige man uit Tilburg schrok zó toen hij tijdens een inbraak betrapt werd, dat hij zijn portemonnee liet liggen. In de portemonnee zat zijn identiteitsbewijs.

De man probeerde in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn slag te slaan in een studentenhuis in Tilburg. Een 19-jarige bewoonster van het huis betrapte de man op heterdaad. De studente zag een vreemde man in haar kamer staan en begon te schreeuwen. De inbreker ging er op zijn fiets vandoor. Hij had een mobiele telefoon buitgemaakt. Deze werd vlakbij het huis teruggevonden.

Later werd ontdekt dat de inbreker zijn portemonnee met daarin zijn identiteitskaart in een andere ruimte in de woning had laten liggen. De politie is nog op zoek naar de man.

Van den Herik hielp mee aan transfers

De voormalig voorzitter van Feyenoord, Jorien van den Herik, herwint mogelijk enige populariteit bij de aanhang van de Rotterdamse ploeg. Uit een reconstructie van het Algemeen Dagblad is gebleken dat Van den Herik een belangrijke rol heeft gespeeld bij de transfers van Kevin Hofland, Roy Makaay en Giovanni van Bronckhorst.

Van den Herik zou de invloedrijke zaakwaarnemer Rob Jansen hebben ingeschakeld om Feyenoord er weer boven op te helpen. Jansen op zijn beurt ging om de tafel zitten met zijn collega Sigi Lens en technisch directeur Peter Bosz. Daarna ging het balletje rollen en rondde Feyenoord de drie toptransfers af. "Eerlijk gezegd is dat duwtje van Jorien, dat door niemand was opgemerkt, toch wel erg belangrijk geweest", aldus Jansen.

"Het is niet in het belang van de club als ik ga reageren, maar vanzelfsprekend volg ik Feyenoord en zal ik mij altijd naar de club, als instituut, positief opstellen," is de reactie van Van den Herik.

Feyenoord is overigens nog niet klaar met winkelen. In de komende weken hopen ze nog een aantal versterkingen te kunnen binnenhalen. Karim El Ahmadi (FC Twente), Hedwiges Maduro (Ajax), Eidur Gudjohnson (FC Barcelona), Danny Koevermans (AZ), Georgios Samaras (Manchester City) en Steven Pienaar (Borussia Dortmund) zijn een aantal namen die met de Rotterdammers in verband worden gebracht.

Seksamputatie-kliniek in Antwerpen aangetroffen

Icoon ShockingIn Antwerpen heeft justitie eerder deze maand een macabere illegale kliniek aangetroffen in het centrum van de stad. Op 20 juni werd een huiszoeking gedaan in een pand waar artsen en verpleegsters tegen betaling bizarre seksoperaties uitvoerden.

In de 'sekskliniek' lieten mensen voor de kick hun penis of testikels amputeren. Vrouwen konden er hun vagina laten dichtnaaien of hun borsten laten verminken. Het pand was uitgerust als een professioneel ziekenhuis, compleet met operatietafels en medische apparatuur.

De leiding was in handen van ene 'dokter Steve'. Deze persoon leeft echter niet meer. Hij blijkt een paar dagen voor de inval te zijn gestorven aan een hersenbloeding.

Justitie in Antwerpen bevestigt dat er een onderzoek bezig is wegens 'het toepassen van illegale geneeskunde' en 'het toebrengen van slagen en verwondingen'. Vooralsnog zijn er geen aanhoudingen verricht.

Met dank aan mEchant_pEtard en Soo_ voor de submit.

Forlan voor 21 miljoen euro naar Atlético Madrid

Diego Forlan speelt volgend seizoen voor Atlético Madrid. De Uruguayaan komt over van Villarreal.

Naar verluidt ontvangt Villarreal 21 miljoen euro voor de spits. Forlan speelde drie jaar voor Villarreal en kwam daarvoor anderhalf jaar uit voor Manchester United.Door de komst van de aanvaller heeft Atlétic een opvolger voor Fernando Torres. Torres is in gesprek met Liverpool over een transfer.

Binnendijk verrast met titel NK op de weg

Marlijn Binnendijk is verrassend Nederlands kampioen op de weg bij de vrouwen geworden.

De renster van het AA Drink Cycling Team sprong in Maastricht één ronde voor het einde weg uit de kopgroep en had na een wedstrijd over 121,5 km 32 seconden voorsprong op de achtervolgers. Marianne Vos won de sprint om de tweede plek, voor Suzanne de Goede.

Uitslag:

PlaatsRensterPloegTijd
1Marlijn BinnendijkAA-Drink3.10.31
2Marianne VosTeam DSB Bank+ 0.32
3Suzanne de GoedeT-Mobile Womenz.t.
4Mirjam MelchersTeam Flexpointz.t.
5Regina BruinsRegioteam Westz.t.
6Irene van de BroekAA-Drinkz.t.
7Chantal BeltmanT-Mobile Women+ 0.35
8Iris SlappendelTeam Flexpoint+ 1.40
9Daniëlle BekkeringTeam DSB Bankz.t.
10Linda RingleverGlobal Racing Teamz.t.

CD: Emily Haines - Knives Don't Have Your Back

'In de eenvoud toont zich de meester' is een cliché dat ik als reviewer graag probeer te vermijden, maar soms kan je er gewoonweg niet om heen. Een andere manier om de tweede soloplaat van Emily Haines, frontvrouw van Metric en zangeres bij Broken Social Scène, is er ook eigenlijk niet. Veertien nummers lang horen we een 'jonge' deerne en haar piano. Niets meer, maar vooral ook niet minder (weer zo'n dooddoener). Heel af en toe wordt ze begeleid door een aantal muzikale vrienden, die ze The Soft Skeleton doopte. Knives Don't Have Your Back is een popplaat zoals er al duizenden zijn. Het doet niets nieuws, de melodieën zijn kalm en de instrumentatie is minimaal.


Vier motorrijders gewond na ongeval

Icoon OngelukVier motorrijders die vandaag onderweg waren naar de TT in Assen zijn gewond geraakt bij een ongeval op de A28. Dat gebeurde bij Hoogeveen. Een tankauto botste door onbekende oorzaak tegen een motorrijder.

Door dit ongeluk smakten nog eens drie andere motorrijders tegen het wegdek. De vier zijn met botbreuken naar ziekenhuizen in Hoogeveen en Zwolle gebracht. De bestuurder van de tankauto reed na het ongeluk door. Tussen De Wijk en Hoogeveen ontstond op de A28 een file van twaalf kilometer.

Dronken Vivica Fox noemt agent racist

Icoon ShowbizzActrice Vivica Fox is dronken achter het stuur betrapt. De agent die haar aanhield voor rijden onder invloed maakte ze uit voor racist. Dat blijkt uit het proces-verbaal dat drie maanden later naar buiten is gekomen. De 42-jarige Fox scheurde met honderdtwintig kilometer per uur langs een politieauto in Hollywood. Een ademtest wees uit dat de vrouw te veel had gedronken.

"Broeder, help me", riep ze naar de partner van de agent die haar aanhield. "Laat je deze blanke racistische agent me dit aandoen?" De actrice bleef onderweg naar de gevangenis maar schelden. In de cel moest ze een ademtest doen, maar die werd onderbroken omdat ze luid boerde. Fox deed vorig jaar mee aan de Amerikaanse versie van Dancing with the Stars. Op 19 juli moet ze voor de rechtbank verschijnen. In het ergste geval krijgt ze een celstraf van zes maanden en een boete van zevenhonderd euro. Fox is bekend van films als ‘Kill Bill: vol 1’ en ‘Independence Day’.


Vivica Fox reed in dronken toestand auto

Salto in de berm

Sorry, het is onbedoeld een beetje ongelukken Zaterdag zo, maar ik kwam weer eens een 'mooi' ongeluk tegen. Op een natte dag komt de bestuurder van een Ford Scorpio ineens te weten wat aquaplanning is.

En weet je wat het meest verbazingwekkende is aan dit ongeluk, de bestuurder kan uitstappen en met de hulp van de agenten gewoon lopen. Z'n beschermengeltje heeft z'n werk gedaan....

Geen drie op een rij voor Hamilton

De pole-positions tijdens de Grands Prix van Canada en de Verenigde Staten kenden vanmiddag geen vervolg op Magny Cours voor Lewis Hamilton. De Brit, die morgen als tweede start, heeft echter alle vertrouwen in een sterk optreden tijdens de race.

"Ik ben blij met een plaatsje op de eerste rij. Het kan niet altijd feest zijn. Ik had een auto die op pole kon staan, maar ik maakte in bocht 15 een foutje in mijn snelste ronde, waardoor ik de pole verloor. Ik denk dat we morgen erg goed voor de dag zullen komen. Jammer dat ik de pole miste, maar volgende keer beter," aldus de Brit.

Bestuurder springt uit rijdende auto

Icoon PolitieEen 23-jarige man uit Nijmegen is vrijdagnacht uit zijn rijdende auto gesprongen, omdat hij werd achtervolgd door de politie. Agenten hadden de achtervolging ingezet op de Nijmegenaar, nadat hij in zijn auto met hoge snelheid een surveillancewagen van de politie voorbij was gescheurd.

De man negeerde alle stoptekens. Ineens minderde hij vaart, sprong uit de wagen en zette het op een lopen. Zijn wagen reed door zonder hem en kwam tot stilstand tegen een geparkeerde auto. Agenten arresteerden de man in een tuin in de Nijmeegse wijk Wedesteinbroek. De man was niet in het bezit van een rijbewijs en moest nog een gevangenisstraf van 107 dagen uitzitten.

Met dank aan Funkamental voor de submit.

Verdacht pakket opgeruimd op vliegveld Ibiza

Icoon BuitenlandsOp het vliegveld van het populaire Spaanse toeristenoord Ibiza is eerder vandaag een bom ontploft. Dat meldden ooggetuigen. De kleine explosie is het resultaat van het opblazen van een verdacht pakketje door de Spaanse explosieven-opruimingsdienst. Het pakket bleek leeg te zijn. Het vliegveld was tijdens de explosie al geruime tijd ontruimd.

Ibiza, een eiland in de Middellandse Zee is ook erg in trek bij Nederlandse toeristen. Duizenden mensen zijn echter het slachtoffer geworden van vertragingen door het sluiten van het vliegveld. Het vliegveld had vandaag 307 vluchten op het schema staan.

De luchthaven werd even na twaalf uur geëvacueerd nadat er bij een krant in Baskenland een telefonische dreiging namens de Baskische afscheidingsbeweging ETA was binnengekomen. De ETA, die al tientallen jaren aanslagen pleegt voor een onafhankelijk Baskenland, beëindigde onlangs een eenzijdig bestand dat ruim een jaar had geduurd.

Met dank aan Joenke voor de submit.

Aftellen

Soms zijn er heel belangrijke dingen in het leven, een daarvan is de ontmaagding van een meisje, meestal verlies je dat in de privesfeer van je eigen huisje en slaapkamer.

Maar gelukkig voor ons mannen zijn er altijd uitzonderingen, in dit geval is het Katee Holmes die over iets meer dan een dag haar maagdelijkheid verliest en dat op film laat vastleggen (en daarmee waarschijnlijk een fijn bedrag op de bankrekening gestort krijgt).

Met dank aan RonaldV voor de submit

Geen wedstrijden op vrije zondag Wimbledon

Ondanks het slechte weer dat ook vandaag Wimbledon weer parten speelt, heeft de organisatie gezegd dat er morgen niet zal worden getennist op de All England Club. De zondag is traditioneel een rustdag bij het grandslamtoernooi in Londen.

Soms wordt hiervan afgeweken bij veel regendagen, maar ditmaal niet. "Onafhankelijk van het aantal wedstrijden dat vandaag wordt gespeeld, zal er zondag niet worden getennist", aldus Ian Ritchie, directeur van de All England Club.

De wedstrijden zijn vandaag door de regen vooralsnog niet begonnen

Drie tieners uit Berghem zwaar verbrand

Icoon BrandDrie jongens van veertien, vijftien en zestien jaar oud uit het Brabantse Berghem hebben zware brandwonden opgelopen. Dat gebeurde toen de wasbenzine die ze over zich heen hadden gekregen vlam vatte. Het drama gebeurde op een jongerenophoudplek (JOP) op het Bergereind.

De knapen zijn er zo slecht aan toe dat ze alledrie zijn opgenomen in het Rotterdamse brandwondencentrum. Eén jongen verkeert in levensgevaar. Wat zich precies heeft afgespeeld is niet duidelijk. Rond half negen een hing een groepje van tien jongens bij het JOP. Ze waren brandjes aan het stoken met wasbenzine. Ook een fiets werd in brand gestoken. Op een bepaald moment stonden plotseling drie jongens in brand. De politie zoekt uit of het gaat om een uit de hand gelopen baldadigheid of opzet. Vier rechercheurs zijn momenteel bezig getuigen te horen.

De melding kwam pas om 22:00 uur bij de politie binnen. De drie jongens waren toen al afgevoerd naar het ziekenhuis in Oss, waar ze meteen weer werden doorgestuurd naar het brandwondencentrum in Rotterdam.

'Eritrea bereidt aanval voor op Ethiopië'

Icoon BuitenlandsDe spanningen tussen Eritrea en Ethiopië nemen in rap tempo toe. Eritrea is mogelijk van plan Ethiopië aan te vallen. Dat heeft de Ethiopische premier Meles Zenawi donderdag gezegd in het parlement.

Het Ethiopische leger moet zich voorbereiden op de mogelijke aanval, zo beval Zenawi. De Eritrese regering werkt een oplossing van het grensgeschil tussen beide landen tegen, zei Zenawi.

Eritrea werd in 1993 onafhankelijk van Ethiopië, na een dertig jaar durende burgeroorlog. Bij de grensoorlog van 1998 tot 2000 vielen vele tienduizenden doden.

De buurlanden beloofden om zich te houden aan de beslissing van een VN-commissie om de grensstad Badme toe te kennen aan Eritrea, maar Ethiopië heeft tot op de dag van vandaag de stad in haar bezit. President Meles herhaalde zijn standpunt dat de VN-commissie een totaal verkeerde beslissing heeft genomen, maar hield desondanks vol dat zijn regering bereid is deze te accepteren.

Eritrea ontkende de Ethiopische aantijging in sterke bewoordingen. De Eritrese minister van informatie, Ali Abdu, zei dat zijn regering niet van plan is om Ethiopië aan te vallen. Het is Meles en niet Eritrea die de onstabiele factor is, zei hij.

Met dank aan Cesare-Borgia voor de submit.

Uitslag kwalificatie GP Frankrijk

Felipe Massa heeft pole position gepakt voor de Grand Prix van Frankrijk. Lewis Hamilton start morgen vanaf plek twee, gevolgd door Kimi Räikkönen. Christijan Albers was een tiende sneller dan zijn teamgenoot, en start van plek 21.

In de eerste sessie is het Adrian Sutil die als eerste een tijd neerzet. Aan het eind van de sessie zet Sutil de auto langs de baan, en staat Lewis Hamilton bovenaan, gevolgd door Kimi Räikkönen en Felipe Massa. Heikki Kovalainen maakt de top-5 in deze sessie compleet.

In de tweede sessie blijft de versnellingsbak van David Coulthard vastzitten in de zesde versnelling, waardoor hij weer de pits in moet. Nadat de Schot binnen is wordt ook Mark Webber binnengehaald, terwijl hij nog geen tijd heeft staan. Ook in deze sessie staat Hamilton weer bovenaan de lijst. De Engelsman wordt gevolgd door Massa, Räikkönen, Robert Kubica en Fernando Alonso.

Bij de derde sessie staan de Ferrari’s vooraan de file in de pitstraat, gevolgd door de McLaren’s. Na twee minuten komt Alonso weer de pit in, en wordt achteruit de box ingereden. Terwijl hij binnen staat komt er rook uit de luchtinlaat, waarschijnlijk door een motor- of versnellingsbak-probleem. De Spanjaard blijft nog een aantal minuten zitten in afwachting van de reparatie, maar met nog vijf minuten op de klok stapt hij alsnog uit.

Volledige uitslag:

Pos.CoureurTeamTijd
1 Felipe MassaScuderia Ferrari 1:15.034
2 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes 1:15.104
3 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari 1:15.257
4 Robert KubicaBMW F1 1:15.493
5 Giancarlo FisichellaRenault F1 1:15.674
6 Heikki KovalainenRenault F1 1:15.826
7 Nick HeidfeldBMW F1 1:15.900
8 Jarno TrulliToyota Racing 1:15.935
9 Nico RosbergWilliams 1:16.328
10 Fernando AlonsoMcLaren Mercedes geen tijd
11 Ralf SchumacherToyota Racing 1:15.534
12 Jenson ButtonHonda Racing F1 1:15.584
13 Rubens BarrichelloHonda Racing F1 1:15.761
14 Mark WebberRed Bull Racing 1:15.806
15 Scott SpeedScuderia Toro Rosso 1:16.049
16 David CoulthardRed Bull Racing geen tijd
17 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso 1:16.142
18 Alexander WurzWilliams 1:16.241
19 Takuma SatoSuper Aguri F1 1:16.244
20 Anthony DavidsonSuper Aguri F1 1:16.366
21 Christijan AlbersSpyker F1 1:17.826
22 Adrian SutilSpyker F1 1:17.915

[TT] Rossi wint op indrukwekkende wijze

Op indrukwekkende wijze heeft de Italiaan Valentino Rossi tijdens de TT van Assen de MotoGP gewonnen. Rossi begon de race als elfde, maar hij wist zich knap naar voren te vechten en boekte daarmee zijn tweede overwinning van dit seizoen.

Rossi kende een prima start, en wist al snel naar Casey Stoner te rijden, die na de start de koppositie overnam van Chris Vermeulen. Vervolgens maakte beide mannen er een zeer boeiend gevecht van. Met een zeer mooie inhaalmanoeuvre pakte Rossi drie ronden voor het einde de leiding en die stond hij ook niet meer af.

Stoner blijft wel aan de leiding gaan in de strijd om het WK. Rossi staat tweede en heeft 21 punten achterstand op de Australiër.

Vijf gratis Blu-Ray films bij aankoop van een PS3

Amerikanen die na 1 juli een PlayStation 3 aanschaffen krijgen vijf gratis films op Blu-Ray erbij. Nee, dit is geen actie van Sony om de concurrentie met de Wii en de 360 nog beter aan te kunnen, dit is een actie van alle Blu-Ray aangesloten organisaties ter promotie van het nieuwe type disc. Op deze manier hopen ze HD-DVD uit de markt te kunnen werken.

De actie werkt simpel, iedereen die tussen 1 juli en 30 september een gekwalificeerde Blu-Ray speler aanschaft, en de PS3 is gekwalificeerd, krijgt vijf films uit de onderstaande lijst van 21 gratis.

Babel
Black Rain
Blazing Saddles
Chicken Little
The Corpse Bride
The Devil's Rejects
The Guardian
Hart's War
Invincible
The Italian Job
Kiss of the Dragon
The Last Waltz
The Omen [2006]
Pearl Harbor
The Phantom of the Opera
Resident Evil: Apocalypse
Species
Stealth
Stir of Echoes
The Transporter 2
Underworld: Evolution

[NK atletiek] Zevende goud Gram bij kogelsingeren

Op het Nederlands kampioenschap atletiek heeft Ronald Gram voor de zevende keer de nationale titel veroverd bij het kogelslingeren. De 33-jarige Bredanaar zegevierde met een worp van 63,18 meter. Titelhouder Vincent Onos moest met een worp van 62,48 meter genoegen nemen met zilver.

Het NK kent dit jaar een andere opzet dan voorgaande jaren. Vandaag vinden er slechts zes van de 34 finales plaats. Alle loopfinales zijn morgen.

Brawl update: Special moves Wario

De laatste Super Smash Bros. Brawl update van deze week laat een tweetal special moves van Wario zien.

De eerste is een samen met zijn motor. Als hij op de motor zit is Wario uiteraard veel sterker en doet hij meer schade. Op- en afstappen doe je met de aanvalsknop en heen en weer rijden gewoon met de analoge stick.

De tweede special move is er eentje die we kennen uit de allereerste Brawl trailer van de E3. Wario's scheet. Hierbij geldt, hoe langer je 'm inhoudt, hoe krachtiger hij wordt. Smells good!


Ubisoft haalt Mind Quiz uit de schappen

Na het succes van Nintendo's Brain Training games kwamen er vele klonen. Ubisoft kwam bijvoorbeeld met de game Mind Quiz, maar deze wordt weer uit de winkels gehaald.

In de game zit namelijk een onderdeel dat als kwetsend wordt gezien. Bij slechte prestaties wordt de speler vergeleken met een minder gezond persoon (je wordt afgeschilderd als retard).

Ubisoft legt de schuld neer bij de Japanse developer van de game en biedt haar verontschuldigingen aan. Bij het lokaliseren van de game is de kwetsende vergelijking niet opgemerkt.

As soon as we were made aware of the issue we stopped distribution of the product and are now working with retailers to pull the game off the market.

The game was developed in Japan, and we unfortunately did not pick up on the offending word in our quality assurance.

PlayStation 3 verkoopt beter dan Wii en 360 in Australië

Vorige week schepte Nintendo in Australië nog op over het succes van de Wii. Het was namelijk de console die het snelst 100.000 exemplaren verkocht Down Under. Sony bleek niet onder de indruk en komt nu met de statement dat de PS3 de best verkochte console is sinds de launch op 23 maart. De console zou vrijwel elke week beter verkopen dan de Wii en de Xbox 360. Op basis van gegevens van GfK Australia zou de PS3 inmiddels 50.000 exemplaren verkocht hebben sinds de launch drie maanden geleden. Ter vergelijking, de Wii verkocht sinds 7 december 2006 100.000 exemplaren.

"Based on GfK since launch, PS3 has been the number one next-gen console, outselling Wii and Xbox 360 every week, except for last week," aldus Michael Ephraim, managing director van Sony Australië. "Since March 23, PS3 has been the number one-selling next-gen console in Australia, and this is GfK figures. We've now sold 50,000--and we're very excited about the fact that it's being sold in retailers that are gaming retailers as a gaming device and other things, but as you'll notice it's now being sold in Harvey Norman consumer electronic stores as a Blu-ray player."



Michael Ephraim

Koningskerk neemt afscheid van 'majoor'

Icoon BinnenlandsIn de Koningskerk in Amsterdam-Oost is de uitvaartdienst van 'majoor' Bosshardt aan de gang. Onder de eerste sprekers waren burgemeester Job Cohen van Amsterdam en de commandant van het Leger des Heils Nederland, Wim van der Harst.

De commandant hield een toespraak die in het teken stond van de lijfspreuk van Bosshardt: ,,God dienen is mensen dienen en mensen dienen is God dienen''.

Koningin Beatrix heeft een vertegenwoordiging gestuurd in de persoon van haar grootmeesteres Martine van Loon-Labouchere. In 1965 leidde Bosshardt prinses Beatrix rond op de Amsterdamse Wallen. Sindsdien zijn ze bevriend.

Bij de dienst zijn vele tientallen prominente Nederlanders aanwezig. Onder hen premier Jan Peter Balkenende, oud-premier Wim Kok, de Amsterdamse burgemeester Job Cohen, Mies Bouwman, Erica Terpstra, Willeke Alberti, Ans Markus, Cor Boonstra en Xandra Brood, de weduwe van popzanger en kunstenaar Herman Brood. Bosshardt en Brood waren ooit samen te gast bij Rik Felderhof in Villa Felderhof van de NCRV. Die aflevering uit 1996 werd maandag herhaald en trok bijna 750.000 kijkers.

Het lichaam van Alida M. Bosshardt wordt rond 14.30 uur bijgezet op begraafplaats De Nieuwe Ooster in het Leger des Heils-graf.

Rockstar trots op Manhunt 2

Op dit moment heeft Rockstar de game Manhunt 2 voor onbepaalde tijd uitgesteld omdat de game in verschillende landen is verboden en een Adult Only rating heeft gekregen in de USA.

Rockstar is echter wel blij met de reacties die ze van de fans hebben gekregen: We wanted to thank everyone who has taken the time to contact us about Manhunt 2

Ook is Rockstar trots op Manhunt 2, de game is bedoelt als horror-game en op eenzelfde wijze gemaakt als gelijksoortige films:

We are very proud of Manhunt 2 and believe it builds on what the team accomplished with the first title in the series. The game was developed as a horror experience, and to be an M rated title, aligning it with similar horror content created in other forms of media.

Unlike many other people, we do not think videogames should be singled out for special treatment from the authorities. We hope to have more information for you soon, but in the meantime, we wanted you to know how much we value all of your messages of support

Jaksche bekent

Ook Jörg Jaksche heeft nu toegegeven dat hij tijdens zijn diensverband bij eerst Polti en daarna Telekom (nu T-Mobile) aan de epo zat. De Duitse wielrenner deed die onthulling in het weekblad Der Spiegel, dat aankomende maandag zal verschijnen.

Jaksche zegt dat hij klant was van de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes. Tevens haalde hij hard uit naar zijn vroegere ploegleiders, de Italiaan Gianluigi Stanga en diens Belgische collega Walter Godefroot. Volgens Jaksche waren ze van alle praktijken op de hoogte.

Sony mikt met Gran Turismo 5 op voorjaar 2008

In het tijdschrift Car and Drive werden wat details uit de doeken gedaan over Gran Turismo 5.

Allereerst werd aangestipt dat de game ergens in het voorjaar 2008 moet verschijnen, maar dat als er meer tijd nodig is voor de ontwikkeling van de game, Sony deze graag zal uitstellen.

Om aan te geven hoeveel ontwikkeltijd en energie in de game zit werd een interessante vergelijking getrokken. In deel een was een persoon een dag bezig met het ontwikkelen van een auto, in deel drie kostte dit een persoon dertig dagen, in deel vijf kost dit een persoon honderdtachtig dagen!

Door deze enorme ontwikkeltijd van auto's zal de game er geen 700 kennen bij de release. Dit zou namelijk vijf jaar duren met het huidige team. Wel zullen er in de toekomst extra auto's beschikbaar komen via internet.

Misschien zal het in de loop der tijd mogelijk worden om via een update crash-schade in de game te krijgen. Dat dit niet al bij de release is, komt door een aantal redenen. Zo zou dit erg realistisch moeten en daarvoor moet de engine een update krijgen. Tevens zou een aantal fabrikanten niet willen dat dit met hun auto's kon.

De reden dat het zoveel ontwikkeltijd zou kosten, is dus het niveau van realisme. De manier waarop Yamauchi het wil moet elk los onderdeel van de auto apart worden geprogrammeerd en ontwikkeld, zodat alles zo realistisch mogelijk schade kan oplopen.

De volgende interessante uitspraak over de serie kwam ook naar voren: "Yamauchi never intended GT to appeal to a mass audience. He believed only a real otaku, or hobby fanatic, would take the time to explore its many nooks and crannies. Indeed, the first version was altered for the US market to make it more accessible." De game werd voor de Amerikaanse markt 25% sneller gemaakt, de zwaartekracht werd aangepast zodat auto's langer vlogen en de instant-play optie werd toegevoegd. De man die hiervoor verantwoordelijk was, Imasaki, heeft zich hierdoor alleen weinig geliefd gemaakt bij Polyphony.

Arrestatieteam beschoten bij inval

Icoon PolitieDe politie heeft zaterdagochtend bij een inval in een woning in Amsterdam-Noord vijf personen aangehouden die worden verdacht van poging tot doodslag op de leden van het arrestatieteam. Tijdens de actie van het team werden de leden beschoten.

Het arrestatieteam drong de woning even na vijf uur binnen om een crimineel aan te houden die door de Franse autoriteiten wordt gezocht. Toen de politiemensen de centrale hal van het pand binnenvielen, werd er een schot gelost. Geen van de teamleden raakte gewond en ze konden hun actie afronden.

Drie vrouwen en twee mannen die in het pand waren, onder wie de gezochte verdachte, werden gearresteerd. In de tuin werden een geladen vuurwapen en een kogelhuls gevonden. Uit nader onderzoek bleek dat de tweede man die werd aangehouden, werd gezocht door de Italiaanse autoriteiten.

Dekker breekt met omstreden Cecchini

Thomas Dekker heeft besloten om zijn samenwerking met de omstreden Italiaanse sportarts Luigi Cecchini stop te zetten. De Rabo-renner heeft dat vandaag gezegd in De Telegraaf.

"Ik heb er lang over nagedacht, maar ben tot de conclusie gekomen dat het beter is om niet met hem verder te gaan", aldus de Nederlander.

Vorige week zei de voorzitter van de Internationale Wielrenunie UCI, Pat McQuaid, al dat Dekker zou moeten breken met zijn Italiaanse begeleider. In het verleden is de naam van Cecchini vaak in verband gebracht met doping. "Natuurlijk heeft dat een rol gespeeld in mijn besluit. Elke keer als ik ergens win, wordt de nadruk gelegd op mijn relatie met Cecchini. De mensen weten niet hoe hij is en wat onze samenwerking inhoudt, maar hebben wel hun mening klaar. Ik ben het beu om mezelf telkens te moeten verdedigen. Daarom is het beter voor mijn imago dat ik ermee stop."

[TT] Lorenzo wint 250cc

Jorge Lorenzo heeft tijdens de TT in Assen de 250cc-race gewonnen. Lorenzo, leider in de stand om het WK en vorig jaar ook al de beste in Drenthe, leidde de race op zijn Aprilia van start tot finish.

Op een derde van de race pakte Alex de Angelis, ook op een Aprilia, de tweede plaats af van Andrea Dovizioso. De Angelis zette vervolgens de jacht in op de leider, maar die kon hij niet onder druk zetten.

Dovizioso raakte zijn derde plaats uiteindelijk nog kwijt, nadat de Argentijn Alvaro Bautista hem nog wist in te halen en als derde finishde.

FOK! stijgt opnieuw plek Whatpulse-ranglijst

Icoon DigitalHet FOK!team van Whatpulse is hard aan de weg aan het timmeren. Enkele weken geleden was al op de FOK!frontpage te lezen dat het team een plek was gestegen in de teamlijst, en nu hebben onze klikkende en typende FOK!kers weer die mijlpaal bereikt. En hoe: in slechts een kleine maand kregen zij er 200 nieuwe users bij en steeg het useraantal zodoende boven de 800, typten zij 500 miljoen maal en kwamen zij daarmee op een totaal van 2,95 miljard, en haalden zij dus de nummer vijf op de teamranglijst in: SomethingAwfulGoons (SAG).

Hoewel SAG in no-time was ingehaald, staan onze trouwe typers en klikkers nu haast onmogelijke opgaves voor de boeg: Ogame.pl verslaan, een team met drie maal zoveel users en een hoger daggemiddelde, alsmede Gathering of Tweakers, dat nog steeds ver voor loopt op FOK!. Ogame.pl is een Pools team dat gespecialiseerd is in het online spelen van computerspelletjes. Zij bezetten al enige tijd de vierde plaats in de ranglijst en zijn inmiddels 600 miljoen toetsjes op FOK! vooruit gelopen.

Aangezien Ogame.pl harder gaat dan FOK!, is er nu nog geen prognose te maken over wanneer FOK! hen zou kunnen inhalen, al zijn de verwachtingen, als altijd, hooggespannen en klikt en typt men lustig door.

Kijk voor meer informatie over Whatpulse en het FOK!team in dit topic op het FOK!forum.

Met dank aan superworm voor de submit.

[TT] Pasini eenvoudig naar winst

De Italiaanse wegracer Mattia Pasini heeft met overmacht de TT van Assen in de 125cc-klasse op zijn naam geschreven.

Voor het oog van 90.000 toeschouwers reed de 21-jarige Italiaan van start tot finish aan de leiding en behaalde daarmee zijn tweede overwinning van dit seizoen. De Spanjaard Hector Faubel legde op een kurkdroog circuit beslag op de tweede plaats, de Hongaar Gabor Talmacsi werd derde.

Beste Nederlander was Hugo van den Berg die na een flitsende start, waarbij hij tien plaatsen won, uiteindelijk als 21e eindigde. Joey Litjens stelde teleur met een 26e plaats.

Faubel blijft aan de leiding gaan in de strijd om het wereldkampioenschap.

Vrouw zwaargewond na val uit woning

Icoon OngelukEen 49-jarige vrouw uit het Zeeuwse 's-Heerenhoek is zwaargewond geraakt aan haar hoofd. Ze viel vanaf de eerste verdieping op vier meter hoogte uit een raam. Ze was vermoedelijk bezig om klimop van de gevel te verwijderen.

Haar twee zonen waren wel thuis, maar dachten dat hun moeder even weg was. Daardoor is ze mogelijk pas een uur na haar val gevonden.

De traumahelikopter heeft de 49-jarige vrouw naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht. Haar toestand is zeer ernstig.

Met dank aan Fredo55 voor de submit.

Amerikaanse militairen Irak beschuldigd van moord

Icoon OorlogHet Amerikaanse leger in Irak heeft twee Amerikaanse militairen beschuldigd van moord met voorbedachte rade op drie Irakezen. Dat heeft het leger zaterdag bekendgemaakt.

De moorden vonden plaats in de stad Iskandriya in de periode van april tot juni dit jaar. Om de moorden te verdoezelen legden de militairen wapens naast de lijken. De verdachten worden in Koeweit vastgehouden in afwachting van het proces.

Soldaten in Irak moorden.

Nationaal Historisch Museum naar Arnhem

Icoon KunstMinister Ronald Plasterk van Cultuur heeft het Nationaal Historisch Museum toegewezen aan Arnhem. De twee andere kanshebbers, Amsterdam en Den Haag, hadden het nakijken. Plasterk kiest voor Arnhem "om zo veel mogelijk jongeren en mensen die niet zo veel naar het museum gaan" te trekken. De minister wil met het Nationaal Historisch Museum een andere doelgroep bereiken dan de vaste museumbezoeker.

De kracht van Amsterdam, het grote aanbod van museums, heeft zich dus tegen de stad gekeerd. De PvdA-minister zegt dat hij zich kan voorstellen dat Den Haag teleurgesteld is. Eerder leek het erop dat deze stad de vestigingsplaats zou worden.

Tot en met 2011 trekt het ministerie van Onderwijs 22 miljoen euro uit voor het geschiedenismuseum. Daarna is jaarlijks 12 miljoen euro beschikbaar. Plasterk stelt binnenkort een kwartiermaker aan die de plannen van voor het museum gaat uitwerken. De onderwijsminister benadrukt dat het Nationaal Historisch Museum een rijksmuseum wordt. Dat betekent dat het Rijk bepaalt hoe het museum er van binnen en buiten uit komt te zien.

Burgemeester Pauline Krikke van Arnhem is erg blij met de keuze van minister Ronald Plasterk om het Nationaal Historisch Museum aan haar stad te gunnen. "Ze heeft zojuist een telefoontje gehad van de minister en we zijn ervan overtuigd dat het een fantastisch museum wordt", aldus een woordvoerder van de gemeente vrijdag in een eerste reactie.

Plasterk wil museum in Arnhem.

Uitslag 3e vrije training GP Frankrijk

Lewis Hamilton mocht zich tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk de snelste noemen. Hij was de beide Ferrari-coureurs Felipe Massa en Kimi Räikkönen te snel af. Christijan Albers eindigde als 22e en laatste.

De volledige uitslag:

#CoureurTeam TijdAantal ronden
1 L. HamiltonMcLaren1:14.8438
2 F. MassaFerrari 1:14.90616
3 K. Räikkönen Ferrari1:15.27625
4 H. KovalainenRenault1:15.40419
5 G. FisichellaRenault1:15.48920
6 R. KubicaBMW1:15.53520
7 N. Rosberg Williams 1:15.73518
8 F. Alonso McLaren 1:15.7424
9 J. TrulliToyota1:15.80119
10 D. CoulthardRed Bull1:15.80241
11 V. LiuzziScuderia Toro Rosso1:15.87222
12 J. ButtonHonda1:15.90216
13 A. DavidsonSuper Aguri1:15.92520
14 R. SchumacherToyota 1:15.94422
15 N. HeidfieldBMW1:16.06018
16 R. BarrichelloHonda1:16.10217
17 A. WurzWilliams1:16.10416
18 S. SpeedScuderia Toto Rosso1:16.16118
19 T. Sato Super Aguri1:16.22118
20 M. WebberRed Bull1:16.57314
21 A. Sutil Spyker F1 1:17.51721
22 C. Albers Spyker F1 1:17.70523

Vinokoerov traint volgens schema's Ferrari

Aleksander Vinokoerov heeft bij de strijd om het kampioenschap van Kazachstan geen baat gehad bij de trainingsschema's van de omstreden Michele Ferrari. De titel ging naar zijn ploeggenoot bij Astana, Maksim Iglinski.

Na afloop van de wedstrijd ondertekende zowel Vino als Iglinski in gezelschap van Andrej Kasjetsjkin de antidopingverklaring van de UCI.

Tijdens het ondertekenen deed Vinokoerov een opmerkelijke bekentenis: Hij traint al anderhalf jaar volgens de inzichten van de omstreden Italiaanse sportarts Ferrari. "Ja, ik werk samen met Ferrari. En wat dan nog? Lance Armstrong heeft dat ook gedaan en dat zelfs gezegd toen hij de eerste keer in het geel naar Parijs reed. Nadien won hij nog zes keer de Tour", aldus 'Vino'.

'Ajax wordt kampioen'

Ajax wordt kampioen. Althans, die verwachting heeft gokkend Nederland. Bij het online-wedkantoor Unibet denkt 48,8 procent van de gokkers dat de Amsterdammers de titel in de wacht slepen. PSV volgt op enige afstand met 36,2 procent.

Niemand leek vertrouwen te hebben in Feyenoord, maar door de aankopen stijgen de Rotterdammers van 4,2 tot 12,8 procent. Roy Makaay, Kevin Hofland, Giovanni van Bronckhorst en Tim de Cler werden aangetrokken voor komend seizoen door de club.

De traditionele top drie neemt hiermee ruim afstand van AZ, dat met 2,1 procent vierde staat.

'Ajax persoonlijk akkoord met Zuiverloon'

Diverse media weten te melden dat Gianni Zuiverloon een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Ajax. Mocht het inderdaad zo zijn dat de speler naar Amsterdam komt, dan zal hij naar alle waarschijnlijkheid de voorkeur boven George Ogararu krijgen.

De Roemeen maakte afgelopen seizoen alles behalve een zekere indruk. Ajax zal binnenkort met SC Heerenveen, de huidige werkgever van Zuiverloon, om de tafel gaan zitten. De twee ploegen moeten namelijk nog wel overeenstemming bereiken over de hoogte van de transfersom. De Amsterdammers willen namelijk anderhalf miljoen euro betalen, maar de Friese club wil minstens twee miljoen voor de verdediger.

Gerolsteinter gokt op sprinters

Gerolsteiner gaat er tijdens de 94e Tour de France vanuit dat hun sprinters, Robert Förster en Heinrich Haussler, potten kunnen breken. Hans-Michael Holczer heeft zijn selectie dan ook rond dit tweetal opgebouwd.

Naast Haussler verwelkomt Gerolsteiner nog drie debutanten, namelijk Bernhard Kohl, Sven Krauss en Stefan Schumacher. Ook heeft de Duitse wielerformatie een renner voor het klassement in de gelederen. Markus Fothen eindigde vorig jaar namelijk als vijftiende in het algemeen klassement.

De complete Tour-ploeg van Gerolsteiner:
Markus Fothen (Dui), Robert Förster (Dui), Heinrich Haussler (Dui), Bernhard Kohl (Oos), Sven Krauss (Dui), Ronny Scholz (Dui), Stefan Schumacher (Dui), Fabian Wegmann (Dui), Peter Wrolich (Oos). Reserves: David Kopp (Dui), Volker Ordowski (Dui.

Daelemans op proef bij Sint Truiden

Björn Daelemans is de komende weken op proef bij de Belgische club Sint Truiden. De vleugelspeler van Heracles mag zich gaan bewijzen in een oefenduel tegen Westerlo.

Daelemans kwam vorig seizoen over van RBC Roosendaal, maar kwam in zijn eerste seizoen nauwelijks in actie voor de club uit Almelo. De Belg werd gehaald voor de rechtsback-positie, maar daar bleek hij niet succesvol. Later in het seizoen kreeg hij een kans op het middenveld, waar het wel goed ging.

Ook Arjan Wisse, die afgelopen seizoen als AZ-huurling uitkwam voor Stormvogels Telstar, mag zich aankomende woensdag in de oefenwedstrijd tegen Westerlo bewijzen bij Sint-Truiden.

Barry Bonds slaat 750e homerun

De Amerikaanse honkballer Barry Bonds heeft zijn 750e homerun geslagen. De 42-jarige outfielder van de San Francisco Giants bereikte die mijlpaal in de wedstrijd tegen de Arizona Diamondbacks op een worp van pitcher Livan Hernandez.

Veel honkballiefhebbers, vooral buiten San Francisco, hebben toch gemengde gevoelens over de prestatie van de 'long hitter' van de Giants doordat er een dopingluchtje rond hangt. Greg Anderson, de trainer van Bonds, is één van de vijf veroordeelden in de beruchte Balco-affaire. Bonds zelf heeft ontkent dat hij ooit bewust prestatiebevorderende middelen heeft gebruikt.

Om het legendarische record van Hank Aaron te verbeteren, moet Bond nog zes homeruns slaan. Aaron kwam tot 755.

Multiplayer maps Rainbow Six: Vegas gratis te downloaden

Een paar dagen geleden was de nieuwe multiplayer map-pack te downloaden voor Rainbow Six: Vegas voor een prijs van 800 MS-punten. Kort daarna werd de download off-line gehaald om onbekende redenen. De reden bleek dat de content gratis zou moeten zijn en dat is nu gecorrigeerd.

De Black-Pack bevat een vijftal maps, waarvan drie gloednieuwe. De oude map Presidio uit Rainbow Six 3 is ook te vinden in het pakket. Naast de Black-pack is vanaf 8 juli ook de Red-Pack gratis te downloaden. In de Red-pack zitten een tweetal nieuwe game-modes en een drietal nieuwe multiplayer maps. De modes zijn: Assassination Mode, waarin het de bedoeling is een VIP veilig op zijn bestemming te krijgen, keert terug en in Total Conquest Mode gaan meerdere teams gezamelijk de strijd aan om drie locaties op een map in hun bezit te krijgen.

Onder de nieuwe maps bevinden zich onder andere Doscala Restaurant, Marshalling Yard en Roof. Alle multiplayer modes zullen speelbaar zijn op deze nieuwe maps.

Waarom Microsoft en Ubisoft hebben besloten om deze content gratis te maken is nog niet bekend. Het is op zijn minst opmerkelijk te noemen aangezien Microsoft eerder Epic geen gratis content wilde laten weggeven voor Gears of War, maar dat dit pas na een paar maanden gratis zal worden. Of dit nu betekent dat Microsoft uitgevers helemaal vrij laat in de prijs voor de content is niet bekend, maar voor de Xbox 360-bezitters lijkt dit in ieder geval een goede ontwikkeling.

Mocht je al de Black-pack gekocht hebben voor 800 punten dan zal binnen 8-10 weken het geld teruggestort worden.

'Ajax wordt kampioen'

Icoon EredivisieAjax wordt kampioen. Althans, die verwachting heeft gokkend Nederland. Bij het online-wedkantoor Unibet denkt 48,8 procent van de gokkers dat de Amsterdammers de titel in de wacht slepen. PSV volgt op enige afstand met 36,2 procent.

Niemand leek vertrouwen te hebben in Feyenoord, maar door de aankopen stijgen de Rotterdammers van 4,2 tot 12,8 procent. Roy Makaay, Kevin Hofland, Giovanni van Bronckhorst en Tim de Cler werden aangetrokken voor komend seizoen door de club.

De traditionele top drie neemt hiermee ruim afstand van AZ, dat met 2,1 procent vierde staat.

Meer sport op FOK!sport

Sexy stoeipoes betreedt De Gouden Kooi

Icoon TelevisieTV-programma De Gouden Kooi, dat zolang het op Tien zit nog alle remmen mag losgooien, heeft gisteravond een nieuwe bewoonster gekregen. Het betreft de 22-jarige Amsterdamse sexy stoeipoes Nadia, dochter van een Nederlandse moeder en Marokkaanse vader. De brunette heeft meteen grootse plannen: ''Die Villa wordt van mij!"

De Amsterdamse zegt uit te kijken uit naar haar leven in luxe. ''Ik ben een luxepaardje en weet zeker dat ik me helemaal thuis zal voelen in de Villa. En als ik eenmaal van het Miljonairsleven geproefd heb, laat ik het niet meer los.''


Nadia


Terror Jaap
De mooie Nadia zal in de villa te maken krijgen met onder meer 'Terror Jaap' Amesz. Deze 24-jarige Briellenaar gedraagt zich de laatste maanden als een varken in de villa. Hij treitert medebewoners, rolt door zijn eigen kots om daarna in andermans bed te stappen, leegt vuilnisbakken in de bedden en besmeurt medebewoners met paardenpoep. Hij rent met zijn broek op zijn knieën als een mafkees door het huis en maakt heel veel ruzie.

Het Algemeen Dagblad wijdde gisteren een artikel aan de 205 kilo wegende Jaap Amesz. Volgens zijn thuisfront herkennen ze Jaap totaal niet terug op tv en gooit hij kennelijk alle frustraties uit zijn verleden eruit. Zelfs zijn eigen verloofde Cora - met wie hij volgende week vanuit de villa trouwt - liet zich ontvallen dat ze ''een Jaap ziet die ze niet wil kennen''. Een sportschoolhouder die hem kent zegt soms het idee te hebben dat de programmamakers hem een rol hebben toebedeeld. ''Het varken dat ik op tv zie, is totaal niet de Japie die ik van de sportschool ken.''

Afgelopen week kwam Jaap nog in aanvaring met bewoonster Natasia. De pittige tante schopte Terror Jaap in zijn maag en edele delen. Het kwam haar op een fikse sanctie te staan: duizend euro borg kwijt plus 100.000 euro jackpot eraf, mocht ze die winnen.




Raak

Het hele incident

-
Kijk voor meer De Gouden Kooi in het FOK! Gouden Kooi-forum.

Albers start in T-car

Christijan Albers zal vanmiddag de kwalificatie starten in de T-car. Tijdens de tweede vrije training raakte zijn Spyker dusdanig beschadigd dat het team besloten heeft de T-car in te zetten.

In bocht 11 op het circuit van Magny Cours verremde de Nederlander zich, waardoor hij te hard over de cerbstones schoot en daarbij de splitter afbrak. "Morgen (vandaag) beginnen we gewoon opnieuw. Het ging helemaal niet zo slecht. Ik heb nu alleen een sessie gemist en twee van de vier setjes banden niet kunnen leren kennen. Dat is balen", vertelt Albers. Door het incident kon Albers slechts negen ronden rijden tijdens de tweede vrije training.

Niedzielan naar Wisla Krakow

De overgang van Andrzej Niedzielan naar Wisla Krakow is rond. De 28-jarige Pool werd vandaag medisch gekeurd door de club uit zijn vaderland.


De periode van de aanvaller bij NEC, waar hij sinds 2004 speelde, verliep moeizaam. Ook in zijn laatste seizoen had hij weer problemen met name met trainer Mario Been. Been maakte dan ook amper nog gebruik van de zeventienvoudige international, die bij NEC nog een contract had tot medio 2008.

[CCWS] Uitslag eerste kwalificatie

Tristan Gommendy heeft tijdens de eerste kwalificatie op Mont Tremblant zeer verrassend de voorlopige pole gepakt. De coureur van PKV Racing was slechts 7/1000ste sneller dan landgenoot Sebastien Bourdais. Robert Doornbos eindigde als vijfde.

Vanwege de kans op regen voor morgen, was de voorspelling dat meerdere coureurs vroeger de baan op zouden rijden om zich te verzekeren van een vrije baan. Naast de gebruikelijke langzamere coureurs, bleek deze voorspelling echter niet juist; de meeste coureurs wachtten de eerste minuten zoals gebruikelijk rustig af.

Nadat de topcoureurs na tien minuten wel de baan op reden, doken de tijden snel omlaag. Op een moment stond de top zes zelfs binnen een tiende van een seconde. Tristan Gommendy verstoorde die tijden door enkele tienden sneller te gaan rijden. Toch vormde er zich weer een groep coureurs die binnen een tiende van een seconde achter de leider eindigden.

Tijdens de tweede stint leken meerdere coureurs op weg te zijn om Gommendy van de eerste positie te stoten, maar in de laatste sector verloren ze opvallend veel tijd waardoor niemand de tijd van de Fransman verbeterde. Nadat de vlag was gevallen, kwam alleen Bourdais nog zeer dichtbij, maar hij kwam 7/1000ste tekort om de tijd van zijn landgenoot te verbeteren.

Lindsay Lohan had coke op bij ongeval

ShowbizzFilmster en zangeres Lindsay Lohan blijkt toen ze eind mei met haar Mercedes cabriolet een eenzijdig ongeval veroorzaakte, tweemaal het toegestane alcoholpromillage in haar bloed te hebben gehad. Bovendien zijn er in haar bloed sporen van cocaïne aangetroffen. Dat blijkt uit de resultaten van het politie-onderzoek naar het ongeluk.

In de week na het ongeval in Beverly Hills werd Lohan nog een paar keren op de foto gezet door paparazzi terwijl ze compleet bezopen was. Begin mei werd zo al gefotografeerd toen ze haar neus poederde in een club. Inmiddels bivakkeert ze in een afkickkliniek.



Lohan tijdens het neuspoederen

Britse kampioenschappen afgelast

De Britse wielerkampioenschappen op de weg, die dit weekeinde zouden worden verreden, zijn afgelast. Het parcours in de regio East Yorkshire heeft te zwaar te lijden gehad onder de hevige regenval.

Afgelopen donderdag konden de gecombineerde Tsjechisch/Slowaakse kampioenschappen tijdrijden al geen doorgang vinden. Een ongeluk op een snelweg bij het parcours zorgde voor problemen. De politie stelde een omleiding in die over het traject van de tijdrit liep.

[A1GP] Ho-Pin Tung geen coureur voor China

Het A1 Grand Prix team van China heeft bevestigd dat Confu Cheng aankomend seizoen eerste coureur voor het team wordt. Cheng heeft reeds twaalf A1GP races achter de rug, met als beste resultaat een vierde positie tijdens de sprintrace in Tsjechië.

Het was echter de Nederlandse Chinees Ho-Pin Tung, momenteel actief tijdens F1 weekenden in de GP2 Series, die de eerste podiumplaats voor het team wist te behalen.

De openingsrace van de A1GP is op 30 september op Circuit Park Zandvoort.

Ten Damme boos op Giel Beelen

Icoon MediaZangeres Ellen ten Damme is boos op 3 FM-jock Giel Beelen. Volgens haar chanteert Beelen haar door te stellen dat hij alleen haar nieuwe single wil draaien als zij in Beelens naakt-tv-praatprogramma wil verschijnen. Volgens de VARA-dj is het juist andersom.

Ten Damme zegt niet naakt in Beelens programma te gaan zitten. ''Ik treed liever op. Ik heb gezegd dat ze Anouk maar moesten vragen.'' Volgens haar heeft ze een ''onwijs'' leuk lied en dito clip gemaakt. ''Ik vind het schokkend dat het kennelijk zo werkt bij de Nederlandse radio. Het is belachelijk dat de publieke omroep op deze manier dreigt mijn muziek niet te draaien. En dat terwijl Beelen twee maanden geleden nog tegen me zei 'Stay' zo'n enorm goed nummer te vinden. Dan draait hij het toch zonder voorwaarden.''

Giel Beelen in reactie: ''Hier moet ik om lachen. Gezeik is altijd leuk, maar het ligt net andersom: Ellen wilde alleen een gesprek aangaan in mijn show als haar nieuwe single kon worden gespeeld. Maar daar maak ik het programma niet voor. Toen heb ik aangeboden het nummer op de radio te draaien.''



Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is...

Jaksche gaat als 'kroongetuige' uitpakken

Aankomende maandag komt wielrenner Jörg Jaksche met een omvangrijke dopingverklaring. De advocaat van de Duitser, Michael Lehner, heeft dit gisteren aangekondigd. Naast dat hij gaat toegeven dat hij zelf doping heeft gebruikt, zal hij ingaan op andere renners en de mensen die voor de doping zorgen in de hele wielrennerij.

Jacksche is de eerste die de spiraal van stilzwijgen gaat doorbreken en een boekje opendoet in de zaak-Fuentes. Het is nog onbekend wat er in het artikel, dat zal worden geplaatst in het tijdschrift Der Spiegel, precies zal gaan staan. Jaksche hoopt dat hij op deze manier onder de kroongetuige-regel van het internationale dopingbureau WADA zal vallen. De 30-jarige wielrenner, die voor twee jaar geschorst is, kan dan in aanmerking komen voor strafvermindering.

De Duitse wielerbond steunt Jaksche hierin. "Zelfs als hij lange tijd heeft gebruikt, verdient hij met deze beslissing veel respect", aldus de voorzitter van de bond, Rudolf Scharping. "Dit is de kans om het criminele milieu rond de wielrenners op te rollen."

DVD: Forgotten Heroes and Volunteers of World War II

De BBC-serie Timewatch staat bekend om de kwalitatief hoogstaande historische documentaires. Vaak over belangrijke gebeurtenissen die een enorme impact op de wereld hebben gehad, maar ook over de vergeten elementen uit onze geschiedenis. De twee dvd's getiteld Forgotten Heroes and Volunteers of World War II vallen in de laatste categorie. Zelfs voor de geoefende Discovery-kijker bevatten deze documentaires van beide 50 minuten informatie en verhalen die eigenlijk nooit aan bod zijn gekomen.


Drie jaar eis tegen pedofiele 'opa'

Icoon JustitieGisteren is voor de rechtbank in Rotterdam 3 jaar celstraf waarvan een half jaar voorwaardelijk geëist tegen de 59-jarige Schiedammer Martin P. Hij misbruikte jarenlang een aantal jonge jongens. Ook moet de verdachte, als het aan de officier van justitie ligt, een training voor seksuele delinquenten gaan volgen.

'Opa' P. misbruikte vooral drie kinderen uit één gezin. De oudste daarvan, inmiddels 16, deed onlangs aangifte nadat hij het misbruik had verteld aan een leraar. De jongen heeft nog steeds moeite met zitten 'dankzij' de anale seks die de bonkige Schiedammer geregeld met hem had.

P. sloeg vooral toe bij kwetsbare kinderen uit gebroken gezinnen. Zij gingen alleen naar 'opa Mart' omdat hij ze meenam naar voetbal of de dierentuin. Martin was de opa of vader die ze zelf niet hadden. Op de seks zaten ze allerminst te wachten. Maar P. zorgde er wel voor dat hij aan zijn trekken kwam.

De Schiedammer misbruikte de jongens overal: in de slaapkamer, in de woonkamer, bij hemzelf thuis, bij de ouders van kinderen. Martin bevredigde de nu 16-jarige jongen zelfs in de keuken tijdens de afwas, terwijl diens ouders een kamer verderop tv aan het kijken waren.

De verdachte heeft altijd geweten dat hij op 5 tot 15-jarigen valt. Al sinds 1969 zijn er incidenten met kinderen geweest. Hij liet zich echter niet behandelen maar zocht juist altijd hobby's die hem in contact brachten met jonge jongens. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

De eerste iPhones over de toonbank

Icoon TelecomOnder grote belangstelling is gisteravond in de Verenigde Staten de verkoop begonnen van de eerste mobiele telefoon van Apple: de iPhone. Stipt om 18.00 uur (plaatselijke tijd) bestormden Apple-fans winkels om het nieuwste hightech speeltje te bemachtigen.

Vooral in New York was de belangstelling groot. Voor de Apple-winkel op Fifth Avenue stonden honderden mensen te wachten. Sommigen hadden honderden dollars betaald aan mensen die al dagen voor de winkel kampeerden om als een van de eersten de winkel in te komen.

De iPhone combineert een mobiele telefoon met een muziekspeler, internet en een camera. Ook kunnen er video's op worden afgespeeld. Het apparaatje is te koop vanaf 499 dollar (369 euro).

Een 23-jarige Noor vertelde dat hij speciaal naar New York was gekomen om er iPhone te kopen. "Het is de beste dag van mijn leven, Dit is een historische gebeurtenis", aldus de dolgelukkige toerist. In Chicago had een 62-jarige Amerikaan een hotelkamer tegenover de lokale Apple-winkel geboekt om het lange wachten te vergemakkelijken. "Dit is het nieuwste speeltje. Ik ben 62 - ik heb niet veel tijd meer over om speeltjes te kopen."

Het duurt nog tot eind dit jaar voor de iPhone op de Europese markt komt. Apple wil er in 2008 10 miljoen hebben verkocht.

RTL komt met RTL 8

TelevisieDe nieuwe tv-zender die RTL Nederland gaat starten na de overname van John de Mols Tien, gaat RTL 8 heten. ''Ik heb nog even gedacht aan RTL Plus, maar uiteindelijk leek me een naam met een cijfer toch beter'', zegt RTL-baas Fons van Westerloo vandaag in De Telegraaf.

Van Westerloo zegt onder meer uit respect voor zijn voormalige werkgever SBS niet voor RTL 6 te hebben gekozen. ''Dat kan ik mijn vrienden bij SBS 6 niet aandoen. Dat zou ook van een enorme arrogantie getuigen. Een fout die je nooit moet maken: je zadelt de kijkers met een probleem op. Die zijn er al jaren aan gewend dat SBS 6 op 6 staat. En er is volgens mij geen zender in Nederland met een 8 in de naam.''

De zender zal op de kabelsystemen waarschijnlijk de plek innemen die nu nog aan Tien is toebedeeld.

Zoals eerder al werd vermeld zullen veel sterren en programma's van Tien de overstap maken naar RTL Nederland. Inmiddels is duidelijk dat De Gouden Kooi, een idee van De Mol, in gekuiste vorm doorgaat op RTL 5. ''Dat kan best een tandje minder, om het maar even eufemistisch uit te drukken. Bovendien is de Luxemburgse mediawet een stuk puriteinser dan de onze'', zo zegt Van Westerloo.

De RTL-directeur heeft ook een antwoord op de vraag waarom Tien geen succes is geworden. ''Daar zijn allerlei redenen voor te noemen, maar de belangrijkste is volgens mij dat er in Nederland slechts ruimte is voor drie grote zenders en dat zijn Nederland 1, SBS 6 en RTL 4.''



RTL

Vader spoot zoons drugs in

ShockingDe 39-jarige Amerikaan Stephen Pickle uit St. Louis (Missouri) is veroordeeld tot 10 jaar celstraf wegens het inspuiten van harddrugs bij zijn twee zoons. De vader diende twee jaar terug zijn toen 12 en 16-jarige zoons injecties met heroïne en cocaïne toe.

Volgens de man wilde hij zijn zoons laten weten hoe hij zich voelde toen hij zelf een drugsverslaafde was. De jongste zoon liep door vaders geïnjecteer hepatitis C op. Vader Pickle injecteerde ook zijn dochter met drugs, maar daarvoor werd hij niet aangeklaagd, omdat zij destijds reeds volwassen (18 jaar) was.

De aanklager zei dat de oudste zoon inmiddels een drugsverslaafde is wiens verblijfplaats onbekend is. De advocaat van de man ontkende dat de jongen aan de drugs is. De jongste zoon leeft inmiddels bij zijn moeder en probeert zijn leven weer op de rails te krijgen.



Vader Pickle

Met dank aan DutchDreamTeam voor de submit.

Politie Londen vindt tweede autobom

Icoon TerrorismeDe politie van Londen heeft in een geparkeerde auto bij Hyde Park in het centrum van de Britse hoofdstad componenten van een bom aangetroffen. De bom is door de Londense politie bevestigd en Scotland Yard waarschuwde het publiek uiterst waakzaam te zijn.

Het gaat om de tweede bomauto die gisteren in Londen is ontdekt. Het voertuig stond oorspronkelijk fout geparkeerd bij het plein Trafalgar Square, maar was daar weggesleept. De bom in de eerste auto, die was geparkeerd bij het plein Piccadilly Circus, kon onschadelijk worden gemaakt.

Al-Qaeda
De gisteren in Londen gevonden eerste autobom van benzine, gasflessen en spijkers toont grote verwantschap met het zogenoemde plan van al-Qaeda om limousinebommen in te zetten tegen Britse doelen.

De Britse autoriteiten verijdelden in 2004 met de arrestatie van Dhiren Barot een reeks aanslagen met dergelijke explosieven. De verdachte die vorig jaar werd veroordeeld wegens terroristische activiteiten, heeft erkend dat hij limousines met benzine, gasflessen en spijkers als bommen wilde gebruiken. De autobommen hadden in ondergrondse garages af moeten gaan.

Details van de operatie werden op een in Pakistan gevonden laptop aangetroffen. Voertuigen zouden in heel Groot-Brittannië de lucht in moeten gaan waarbij honderden doden zouden zijn gevallen.

Irakees
De Britse politie maakt inmiddels verwoed jacht op een Iraakse man die betrokken zou zijn geweest bij de mislukte aanslagen. De man stond met vijf andere Irakezen onder streng toezicht van de politie. Zij mochten achttien uur per dag hun huis niet verlaten. Desondanks wist de bewuste man elf dagen geleden te ontsnappen.

De antiterreurpolitie ziet de man als een verdachte, meldt de Britse krant The Scotsman. Andere veiligheidsbronnen stellen in de krant echter dat hij ''een van de vele mogelijkheden'' is.

Zo vernam de Amerikaanse zender NBC van Amerikaanse overheidsfunctionarissen die op de hoogte waren gebracht door Britse collega's dat de politie jacht maakt op drie mannen uit de omgeving van Birmingham. Een beveiligingscamera maakte in ieder geval ''kristalheldere'' beelden van de bestuurder van de eerst ontdekte bomauto, die geparkeerd stond voor de nachtclub Tiger Tiger, aldus de nieuwszender ABC.



Eerste bomauto wordt afgevoerd

Met dank aan DutchDreamTeam, osm en Fredo55 voor de submit.

CD: Jump It!

Zelfs als je het afgelopen jaar in een grot gewoond hebt moeten de schuddende stalactieten opgevallen zijn: jumpen is de "nieuwe" rage. Natuurlijk ging er er net als bij gabber een interessante undergroundperiode aan vooraf, die vanuit de States, en daarna vanuit onder meer België, Nederland binnendrong. Nu de hype momenteel op het hoogtepunt is, en het jumpvirus via TMF en YouTube hordes schoolkinderen, puisterige pubers en zelfs een voormalige, vadsige minister aan het springen heeft gekregen, is ook de stortvloed aan Jump-cd's niet te stuit(er)en.

[upd] 'Clown Bassie deelt klappen uit'

Icoon ShowbizzClown Bassie, de kindervriend bekend van Bassie & Adriaan, zou een jongetje een klap hebben gegeven. Volgens Shownieuws gebeurde dit alles dinsdag op de kermis in het Brabantse Berkel-Enschot, waar de 71-jarige Bassie optrad.

De roodharige clown ontkent echter in alle toonaarden en zegt dat er niets van waar is. Volgens hem zouden de 10- en 14-jarige jongens aan zijn pruik hebben gezeten.

Update 1.33 uur
De vader van de 10-jarige jongen heeft aangifte gedaan bij de politie. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er inderdaad aangifte is gedaan. Bassie zou de jongen aan zijn oor hebben gepakt en excuses hebben geëist toen de jongen aan zijn pruik trok. De jongen heeft zijn excuses dan ook aangeboden.

De vader van de jongen constateerde echter dat het oor van zijn zoon blauw was en dat er een knobbeltje op zat. Bassie zou ook het vriendje van de jongen een tik in zijn gezicht hebben gegeven, hiervan is echter geen aangifte gedaan.


Clown.

Met dank aan gekke_harriet en darkmania voor de herschreven submits.

Lichtgewonde bij steekpartij TT-Assen

Icoon MisdaadEen man is gisteravond lichtgewond geraakt bij een steekpartij op een van de campings bij de TT in Assen. Een verdachte is ondertussen aangehouden.

Verder verlopen, volgens de politie, de TT-feesten in de binnenstad vrij rustig. Aan het einde van de avond waren er ongeveer 30.000 mensen in Assen te vinden.

De controles die de politie uitoefent werpen vruchten af. Er hebben 20 mensen een boete gekregen voor een te hoge alcoholpromillage in het bloed, en er zijn een aantal verboden spullen in beslag genomen.

Stortvloed aan Heavenly Sword screens + gameplayfootage

In Heavenly Sword speel je Nariko, een roodharige schone die een gemeen potje kont kan schoppen. Met de E3 op komst heeft de developer een speeldag gehouden in London, waar een paar gelukkigen alvast met Nariko mochten stoeien. Voor de gelegenheid bedacht men dat het wellicht ook aardig zou zijn om een paar screenshots op onze schoot te dumpen. Welnu, die gaan we met jullie delen.



















Om je een indruk te geven van de schaal van de levels waarin je gaat spelen, de volgende compositie:

En dan ook nog even een vergelijkingsshot van Nariko ten tijde van E3 2005 (links) en hoe Nariko er nu uit ziet (rechts dus):


En dan hebben we ook nog een leuk gameplay-filmpje voor jullie.

De game komt 14 september uit.

Met dank aan Cyberia18 voor het melden van dit nieuws

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.