Ferrari had problemen met windtunnel

Olga (Nuongirl)
Al geruime tijd ging het gerucht de ronde en het is nu min of meer bevestigd: het team van Ferrari had inderdaad een probleem in de windtunnel. Mogelijk is dit ook de reden van de teleurstellende resultaten in de laatste drie Grands Prix.

De bewegende vloer, een soort rolband, ging kapot. Het gevolg was dat de ontwikkeling van de F2007 enige tijd stil kwam te liggen. De teambaas van het Italiaanse team, Jean Todt, heeft dit bevestigd. "Het is geen excuus. Het is aan ons om dit te voorkomen," aldus de Fransman.

Voor Formule 1-begrippen is de windtunnel in het Italiaanse Maranello erg oud, maar volgens Ferrari heeft dit niets met het probleem te maken. Het team heeft niet de beschikking over een tweede windtunnel en moest daarom wachten totdat het probleem was verholpen.

Ontwerper Aldo Costa zegt dat dit geen aanleiding is om op zoek te gaan naar een nieuwe windtunnel. "We denken dat we er baat bij hebben om ons programma in één windtunnel af te werken, ook al is die wat ouder en zeker niet de nieuwste. Wat dat betreft zijn we dus niet van plan iets te veranderen.”