Leezer wint NK beloften

Het NK-wielrennen voor beloften is gewonnen door Tom Leezer afkomstig van het Rabobank Continental-team. Het Rabobank-team domineerde het gehele NK en eindigde met vijf renners bij de eerste vijf.

Vooraf was al duidelijk dat de koers zou worden gedomineerd door de renners van het team van Nico Verhoeven en dat werd in het begin al bevestigd. Er ontstond een kopgroep van tien beloftes, waarvan er drie uit het opleidingsteam van het enige ProTour team uit Nederland kwamen Dat waren Tom Leezer, Martijn Keizer en Boy van Poppel.

Nota bene door prikken in het peloton van renners uit het eigen team werd de afstand constant rond de twee minuten gehouden. Twee rondes voor het einde was de kloof met de koplopers, waar inmiddels een derde Rabo-renner was aangesloten, nog maar minder dan een minuut.

In de slotfase reden uit de kopgroep zes man weg. Arjen de Baat, Tom Leezer, Martijn Keizer en Steven Kruijswijk van het team van Nico Verhoeven en daarnaast nog Maarten de Jong en Peter Schulting. Bij de laatste beklimming van de Sint Antoniusbank sprongen De Baat en Leezer uit de kopgroep weg. De twee mochten samen naar de finish, en het was Leezer die aan het kortste eind trok. Het overgebleven peloton wist de achtervolgers nog bij te halen, zodat de hele top vijf bestond uit de renners van het Rabobank Continental-team.