Multiplayer maps Rainbow Six: Vegas gratis te downloaden

Een paar dagen geleden was de nieuwe multiplayer map-pack te downloaden voor Rainbow Six: Vegas voor een prijs van 800 MS-punten. Kort daarna werd de download off-line gehaald om onbekende redenen. De reden bleek dat de content gratis zou moeten zijn en dat is nu gecorrigeerd.

De Black-Pack bevat een vijftal maps, waarvan drie gloednieuwe. De oude map Presidio uit Rainbow Six 3 is ook te vinden in het pakket. Naast de Black-pack is vanaf 8 juli ook de Red-Pack gratis te downloaden. In de Red-pack zitten een tweetal nieuwe game-modes en een drietal nieuwe multiplayer maps. De modes zijn: Assassination Mode, waarin het de bedoeling is een VIP veilig op zijn bestemming te krijgen, keert terug en in Total Conquest Mode gaan meerdere teams gezamelijk de strijd aan om drie locaties op een map in hun bezit te krijgen.

Onder de nieuwe maps bevinden zich onder andere Doscala Restaurant, Marshalling Yard en Roof. Alle multiplayer modes zullen speelbaar zijn op deze nieuwe maps.

Waarom Microsoft en Ubisoft hebben besloten om deze content gratis te maken is nog niet bekend. Het is op zijn minst opmerkelijk te noemen aangezien Microsoft eerder Epic geen gratis content wilde laten weggeven voor Gears of War, maar dat dit pas na een paar maanden gratis zal worden. Of dit nu betekent dat Microsoft uitgevers helemaal vrij laat in de prijs voor de content is niet bekend, maar voor de Xbox 360-bezitters lijkt dit in ieder geval een goede ontwikkeling.

Mocht je al de Black-pack gekocht hebben voor 800 punten dan zal binnen 8-10 weken het geld teruggestort worden.