[GP2] Uitslag race 1 Magny-Cours

De Italiaan Giorgio Pantano heeft de GP2 wedstrijd op het circuit van Magny Cours op zijn naam geschreven. De wedstrijd werd overschaduwd door een zware crash van de Venezolaan Ernesto Viso in de eerste ronde. De wedstrijd moest hierdoor een uur worden stilgelegd. Volgens de eerste berichten heeft Viso bij het ongeluk een hersenschudding en een gebroken arm opgelopen.

Direct bij de start van de race toucheerde teamgenoten Andreas Zuber en Timo Glock elkaar, waarbij beide auto’s richting pitlane exit vlogen. Glock hield aan de actie nekklachten over. Door de actie moest de safety-car de baan op. De Duitser Michael Ammermüller vertraagde daarom, terwijl Ernesto Viso in een gat dook wat er niet was. De klap die daarop volgde was zo fel dat zijn auto over de betonnen muur werd heen gelanceerd, waar enkele marshalls ternauwernood wisten te ontsnappen.

Na de crash werd de wedstrijd voor meer dan een uur onderbroken. In het vervolg nam de Italiaan Giorgio Pantano de leiding in handen en zou deze niet meer afstaan. Luca di Grassi eindigde als tweede, terwijl Bruno Senna als derde eindigde. In de negende ronde maakte Senna een fout, waarvan Filippi kon profiteren. De Braziliaan viel naar de vijfde plaats terug, maar in de voorlaatste ronde wist hij alsnog een podiumplek te claimen.