Drie tieners uit Berghem zwaar verbrand

Icoon BrandDrie jongens van veertien, vijftien en zestien jaar oud uit het Brabantse Berghem hebben zware brandwonden opgelopen. Dat gebeurde toen de wasbenzine die ze over zich heen hadden gekregen vlam vatte. Het drama gebeurde op een jongerenophoudplek (JOP) op het Bergereind.

De knapen zijn er zo slecht aan toe dat ze alledrie zijn opgenomen in het Rotterdamse brandwondencentrum. Eén jongen verkeert in levensgevaar. Wat zich precies heeft afgespeeld is niet duidelijk. Rond half negen een hing een groepje van tien jongens bij het JOP. Ze waren brandjes aan het stoken met wasbenzine. Ook een fiets werd in brand gestoken. Op een bepaald moment stonden plotseling drie jongens in brand. De politie zoekt uit of het gaat om een uit de hand gelopen baldadigheid of opzet. Vier rechercheurs zijn momenteel bezig getuigen te horen.

De melding kwam pas om 22:00 uur bij de politie binnen. De drie jongens waren toen al afgevoerd naar het ziekenhuis in Oss, waar ze meteen weer werden doorgestuurd naar het brandwondencentrum in Rotterdam.