FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 8 april 2007

[CCWS] Uitslag Las Vegas

De eerste Champ Car-race van het seizoen is gewonnen door Will Power. Het was de eerste overwinning voor de Australiër. Robert Doornbos debuteerde met een mooie tweede positie.

Bij de start pakte Paul Tracy direct de leiding van polesitter Will Power. Robert Doornbos startte voorzichtig in zijn debuut en viel terug van de derde naar de vijfde plaats. Graham Rahal raakte de muur in de eerste bocht en veroorzaakte een caution. Sebastien Bourdais ramde achter de pace car Matt Halliday en moest een lekke band laten vervangen. Halliday kon direct uitstappen, wat voor een nieuwe gele-vlag-periode zorgde.

Bij de herstart, in de achtste ronde, pakte Justin Wilson de vijfde plaats van Doornbos over via een mooie uitremactie. Niet veel later wist Will Power de koppositie weer op te eisen. Dan Clarke spinde de bandenstapels in en veroorzaakte alweer een caution, de derde in twaalf ronden. Dat was de aanleiding voor een aantal coureurs om hun strategie om te gooien en eerder de eerste pitstop te maken. De leiders bleven echter op de baan.

Bourdais kwam sterk terug na zijn teleurstellende eerste ronden. Hij was door in totaal drie pitstops teruggevallen naar de zestiende plaats, maar wist zich in een paar ronden naar de top tien te vechten. Toen hij zelfs Robert Doornbos al had ingehaald voor de derde plaats, liep hij echter een lekke voorband op en moest hij de hele baan langzaam afrijden, op weg naar de pits. Hij kwam op de twaalfde positie terug op de baan en kon zijn inhaalrace opnieuw beginnen.

Ronde 29 zag de eerste pitstops voor de koplopers Will Power, Paul Tracy en Robert Doornbos. Tracy verloor zes seconden bij zijn stop, maar wist Doornbos voor te blijven. Simon Pagenaud, de Fransman die vorig jaar het Toyota Atlantic-kampioenschap won, ging ondertussen aan de leiding, in zijn allereerste Champ Car-wedstrijd ooit. Alex Tagliani wist hem echter snel te verschalken en de koppositie over te nemen.

Drievoudig kampioen Bourdais deed zichzelf geen plezier door een muur te raken. Dit keer brak hij zijn voorwielophanging en was zijn race afgelopen. Hij wist niet eens meer de pits te halen, maar veroorzaakte geen caution. Paul Tracy bezocht verrassend genoeg opnieuw de pits, waarschijnlijk omdat hij bij zijn vorige stop niet genoeg brandstof had meegekregen.

Tagliani, Pagenaud en Gommendy, die de top drie bezetten, reden op een andere strategie dan hun achtervolgers en moesten rond de veertigste ronde hun tweede stop maken. Dat gaf de leiding terug aan Power, die Doornbos op ruim vijf seconden achter zich had. De Nederlander was razendsnel en zette zelfs de snelste raceronde neer. Pagenaud's wagen ontwikkelde direct na de pitstop een probleem en de Fransman moest de strijd staken. Ook Alex Tagliani had problemen: hij miste de tweede versnelling.

Will Power en Robert Doornbos kwamen in de 44ste ronde binnen voor hun laatste pitstop, maar Power verremde zich en raakte een monteur. De monteur bleef ongedeerd, en Power werd niet gestraft voor het foutje. Het tweetal verloor de leiding aan Paul Tracy, maar kwam weer vooraan na diens laatste pitstop, in ronde 56. Neel Jani moest de wagen parkeren met motorproblemen, Alex Figge, die al vier ronden achterstand had op de leiding, spinde en liet de motor afslaan.

Doornbos reed een serie snelle rondes om zijn achterstand van veertien seconden op Power dicht te rijden, maar dat bleek niet genoeg. Hij reed de race uit op een schitterende tweede positie. Paul Tracy pakte de derde plaats.

Uitslag

poscoureurteamachterstand/uitvalreden
1 W. Power Team Australia  
2 R. Doornbos Minardi Team USA + 16.787
3 P. Tracy Forsythe Championship Racing + 27.356
4 A. Tagliani RSPORTS + 48.980
5 T. Gommendy PKV Racing + 1:10.395
6 K. Legge Dale Coyne Racing + 1:21.260
7 B. Junqueira Dale Coyne Racing + 1 ronde
8 A. Figge Pacific Coast Motorsports + 5 ronden
9 M. Dominguez Forsythe Championship Racing + 11 ronden
10 N. Jani PKV Racing mechanisch
11 R. Dalziel Pacific Coast Motorsports + 16 ronden
12 S. Pagenaud Team Australia mechanisch
13 S. Bourdais Newman/ Haas/ Lanigan Racing crash
14 J. Wilson RSPORTS mechanisch
15 D. Clarke Minardi Team USA crash
16 M. Halliday Conquest Racing crash
17 G. Rahal Newman/ Haas/ Lanigan Racing crash

Zatlap zwaait met samoeraizwaard

Een zatte Belg is vanochtend opgepakt, omdat hij met een samoeraizwaard stond te zwaaien in het park van het Vlaamse Herentals. De man kwam van de kermis en begon zonder aanleiding passanten te bedreigen met het wapen.

De Belg is gearresteerd en na verhoor naar huis gestuurd. Hij had te veel gedronken en kon zich niets meer herinneren van het incident. Zijn vrienden beweren dat de man normaal nooit zo doet. De Belg had ruzie gekregen met iemand en was daarom het zwaard thuis gaan halen. Omdat hij zo zat was begon hij er toevallige passanten mee te bedreigen.

DC: Haase redt eer

Robin Haase heeft op de laatste dag van het Davis Cup-duel tegen Groot- Brittannië de eer gered. Het 20-jarige Nederlandse talent versloeg Jamie Murray, de nummer 1.507 van de wereldranglijst, met 4-6,7-6 en 6-2.

In het slotduel verving Igor Sijsling Raemon Sluiter. De 19-jarige debutant
was niet opgewassen tegen Tim Henman, het werd 2-6 en 3-6. Zaterdag hadden de Britten de wedstrijd in het dubbelspel al beslist. Door de 4-1 nederlaag is Oranje veroordeeld tot een duel met Portugal om handhaving op het op één na hoogste niveau van het landentoernooi.

Sluiter overweegt afscheid Daviscup

Tennisser Raemon Sluiter twijfelt of hij nog voor Nederland wil uitkomen in de Daviscup uitkomen. De Rotterdammer liet zaterdag, nadat Oranje in Birmingham op een achterstand van 3-0 kwam tegen Groot-Brittannië, weten zich geen 'toegevoegde waarde' meer te voelen.

De mededeling van Sluiter was een verrassing voor captain Jan Siemerink. Sluiter ventileerde zijn gedachten in eerste instantie voor de microfoon van Radio Rijnmond. "Dat was fout van me, ik had het eerst tegen Jan moeten zeggen. Ik heb in deze ontmoeting op en naast de baan te weinig gebracht. Niemand in het team is het met me eens, maar het is mijn gevoel," aldus Sluiter.

Sluiter besefte dat hij emotioneel reageerde. "Maar ik ben in de eerste plaats mens, en dan pas sporter. Dat is soms lastig. Ik ben nu een vat vol
tegenstrijdigheden. Ik moet er voor mezelf uitkomen of ik nog kans zie een stap voorwaarts te maken. Voor mezelf, maar vooral ook voor het team. Misschien is het wel tijd voor een nieuwe generatie. Ik neem de tijd voor een beslissing."

EK Judo: Zilver voor Uilenhoed

Carola Uilenhoed heeft bij het Europees kampioenschap judo in Belgrado zilver veroverd in de klasse boven de 78 kilogram.
De 22-jarige Haagse verloor in de finale van Anne Mondiere uit Frankrijk. Vorig jaar verloor Uilenhoed in de eindstrijd eveneens van Mondiere. Bij het EK in Belgrado was Uilenhoed, net als bij de EK van 2006 in Tampere, de enige Nederlandse die in de eindstrijd kwam.

Blessure Dembélé valt mee

De blessure van Moussa Dembélé valt mee. De Belg van AZ moest zondag in de wedstrijd tegen NAC Breda nog voor rust geblesseerd worden gewisseld.

"Dembélé heeft een vleeswond in de kuit, maar zoals het er nu naar uitziet, kan hij donderdag gewoon meespelen tegen Werder Bremen", aldus een woordvoerder van AZ. Ook Maarten Martens ging voortijdig met lichte pijn naar de kant maar ook die kwetsuur valt mee.

Cocu spreekt supporters toe

De aanvoerder van PSV, Phillip Cocu, heeft na afloop van de 2-1 verloren wedstrijd tegen NEC zaterdagavond de meegereisde supporters van de Brabantse club toegesproken.

De fans weigerden de bus in te gaan, die hen terug moest brengen naar Eindhoven. Ze wilden eerst een gesprek met Cocu en voorzitter Frits Schuitema. "De supporters waren teleurgesteld. Nou, dat ben ik ook en dat heb ik tegen ze gezegd. Ik weet ook dat ze het op dit moment heel erg moeilijk hebben. Ik heb gezegd dat we de komende weken alles op alles zullen zetten om het om te draaien. Dit zijn gewoon lastige momenten voor supporters en dat begrijp ik, omdat ik er zelf ook dood- en doodziek van ben," aldus Cocu.

Krajicek treft Jidkova

Michaëlla Krajicek speelt in de eerste ronde van het WTA-tennistoernooi van Charleston tegen de Russische Alina Jidkova.

Als Krajicek, die met een wildcard toegang tot het toernooi werd toegelaten, de partij tegen de dertigjarige nummer 213 van de wereld wint, volgt in de tweede ronde een confrontatie met Nicole Vaidisova uit Tsjechië. Krajicek trof de als eerste geplaatste Vaidisova, de nummer acht van de wereld, anderhalve week geleden op het tennistoernooi van Miami voor het eerst. Vaidisova profiteerde na een achterstand van een regenpauze en trok toen de partij met 4-6, 7-5 en 6-2 naar zich toe.

A'dam: Eén op zeven daklozen pleegt fraude

Icoon EconomieEén op de zeven Amsterdamse daklozen kreeg vorig jaar ten onrechte een uitkering van de gemeente. De mensen verzwegen dat ze inkomsten hadden, samenwoonden of in de bak zaten. De gemeente zette 150 van de duizend uitkeringen stop. Het is niet bekend of de fraudeurs hun geld moeten terugbetalen.

Dat blijkt uit een brief van wethouder Henna Buyne (PvdA) aan de Amsterdamse gemeenteraad. De cijfers komen uit onderzoek van de Sociale Dienst en de Dienst Werk en Inkomen. Buyne concludeert dat met het stoppen van de uitkeringen twee miljoen euro wordt bespaard. Met het beëindigen van de uitkeringen moet een preventieve werking uitgaan naar andere mensen.

In de hoofdstad werd al eerder een onderzoek gedaan naar uitkeringsgerechtigden met een dak boven hun hoofd. Eén op de twintig van de veertigduizend Amsterdamse ontvangers van een uitkering bleek toen te frauderen.

Met dank aan IRAKEES-NL voor de submit.

Uitslagen Duitsland speelronde 28

In de Duitse competitie werd dit weekend speelronde 28 afgewerkt..Hieronder alle uitslagen, het programma en de huidige stand in de Bundesliga.

Top vier wint

De spanning in de hoogste regionen van de Bundesliga blijft onverminderd hoog. Schalke 04, dat de ranglijst aanvoert bleef door een 2-0 overwinning op Borussia Mönchengladbach eerste. De lijstaanvoerder had geen moeite met de nummer laatst. Doelpunten kwamen van Asamoah en Kuranyi. De directe achtervolger van Schalke is Werder Bremen en ook die ploeg won. 1. FC Nürnberg kwam op bezoek en ging met een 1-0 nederlaag huiswaarts. Oud-Ajacied Markus Rosenberg maakte het enige doelpunt van de avond. Tot slot won ook de nummer vier Bayern München. De ploeg met Roy Makaay en Mark van Bommel aan de aftrap speelde niet goed en kwam dan ook op achterstand. Arnold Bruggink zorgde voor de openingstreffer. Na de thee kwamen Die Roten terug via Demicheles en Schweinsteiger om de drie punten mee te nemen naar München.

Nederlaag Hamburger SV

Hamburger SV leed tegen VfB Stuttgart een gevoelige nederlaag. Het was het tweede verlies voor HSV sinds Huub Stevens daar het roer overnam van zijn voorganger. Vooral de manier waarom verloren werd stemde tot nadenken, binnen het half uur stond Hamburg al tegen een 3-0 voorsprong aan te kijken. Cacau, Sami Khedira en Roberto Hilbert zorgden voor de treffers. Na de pauze zorgde Fernando Meira voor de vierde treffer. Na rust speelde de thuisploeg beter en wist het nog tweemaal te scoren. Eerst was het David Jarolim die het leer in het doel deponeerde, Ivica Olic zorgde voor de 2-4 eindstand. Stuttgart blijft derde in de competitie.



Uitslagen

ThuisUitEindstand
Schalke 04Bor. M'Gladbach2-0
Hertha BSCArminia Bielefeld 1-1
Eintracht Frankfurt Energie Cottbus1-3
Alemannia AachenBorussia Dortmund1-4
Hamburger SV VfB Stuttgart2-4
VfL WolfsburgFSV Mainz 053-2
Hannover 96Bayern München1-2
Werder Bremen 1.FC Nürnberg 1-0
Bayer LeverkusenVfL Bochum1-4


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Schalke 0428175644-2756
2Werder Bremen 28166662-3354
3VfB Stuttgart28157649-3352
4Bayern München28155843-3250
5Bayer Leverkusen281261044-4042
61.FC Nürnberg 28914538-2641
7VfL Wolfsburg28811930-3235
8Energie Cottbus28981132-3735
9Hertha BSC28981138-4535
10Hannover 9628981134-4135
11VfL Bochum28961336-4333
12Alemannia Aachen28961343-5233
13Hamburger SV 28614832-3232
14Borussia Dortmund28881233-3932
15Eintracht Frankfurt 28613935-4831
16Arminia Bielefeld 28791233-3730
17FSV Mainz 0528791226-4330
18Bor. M'Gladbach28671522-3525

Programma

DatumThuisUit
13-4Bor. M'GladbachHamburger SV
14-4FSV Mainz 05Schalke 04
14-4Arminia Bielefeld Eintracht Frankfurt
14-4Energie CottbusVfL Wolfsburg
14-4VfB StuttgartHannover 96
14-41.FC Nürnberg Alemannia Aachen
14-4VfL BochumHertha BSC
15-4Borussia DortmundWerder Bremen
15-4Bayern MünchenBayer Leverkusen

Verdonk: kabinet verkwanselt erfenis

Icoon PolitiekKamerlid Rita Verdonk (VVD) hekelt het besluit van de regering om een deel van de Iraakse asielzoekers te laten blijven. Die beslissing heeft volgens de voormalige minister van Vreemdelingenzaken een aanzuigende werking op andere vluchtelingen. Hiermee wordt haar 'erfenis' verkwanseld. Dat zei Verdonk in een interview met Radio 1.

Het kabinet besloot om alle asielzoekers uit centraal Irak direct een tijdelijke verblijfsvergunning te geven. Hiermee steunde de ministerraad het voorstel van staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak (PvdA). Volgens haar is de toestand in centraal Irak zo gevaarlijk dat ze onmiddellijk wil stoppen met individuele beoordelingen. Mensen uit Noord-Irak waar vooral Koerden wonen vallen buiten deze maatregel.

Verdonk zei in het interview verder: "Ik zie nu alleen maar dat dit kabinet zegt: de deur staat weer open. Er komen alleen mensen binnen, maar er gaan nog weinig mensen terug." Het kamerlid wijst erop dat de Zweedse immigratiedienst Iraakse asielzoekers aanraadt naar Nederland te gaan, omdat de kans op asiel hier veel groter is. Verdonk behandelt in de VVD-fractie nu de portefeuilles onderwijs en jeugdzaken.




Met dank aan FOKwa voor de submit.

Mr. Bean game in ontwikkeling

Met het onlangs uitkomen van de laatste film omtrent de stuntelige Engelsman, is Mr.Bean weer even in de spotlight. Een populaire film gaat zelden ongemerkt voorbij aan de gamesindustrie en zoals je dus al kunt raden is er een game in ontwikkeling, met in de hoofdrol het karakter van Rowan Atkinson.

Blast! Entertainment kondigde eerder deze week aan dat ze bezig zijn met een soort adventure, waarin de speler in de rol kruipt van Mr. Bean en op zoek moet naar zijn goede vriend Teddy. Onderweg zal hij vallen moeten ontwijken en puzzels oplossen, soms met de hulp van zijn vriendin Irma Gobb.

Wanneer de game uitkomt heeft Blast! Entertainment nog niet bekend gemaakt, wel dat de game zal verschijnen op de PlayStation 2.



Rowan Atkinson in de rol van Bean

Ullrich blijft bij onschuld

Jan Ullrich heeft gezegd dat hij nog altijd een schoon geweten heeft. De inmiddels gestopte Duitse wielrenner heeft verklaard dat hij in zijn loopbaan nooit iemand bedrogen heeft.

"Ik ben voor niemand bang. Ik hoef geen fouten toe te geven die ik niet heb gemaakt", aldus Ullrich, die afgelopen week hoorde dat een bij de Spaanse arts Eufemiano Fuentes gevonden zak bloed van hem zou zijn geweest. Dat zou uit DNA-testen blijken. "Voor mij staan er nog veel vragen open. Op een goed moment zal ik mijn kijk op de zaak geven."

Van Gaal: "PSV blijft grootste kanshebber"

Louis van Gaal, trainer van AZ, is van mening dat PSV nog altijd de grootste kans op de titel heeft. Zaterdag verloren de Eindhovenaren met 2-1 van NEC, waarna Ajax en de Alkmaarders het gat met de koploper tot twee punten wisten te reduceren.

Ondanks het feit dat PSV momenteel niet in vorm is, ziet Van Gaal de Eindhovenaren nog steeds als favoriet. "Volgens mij heeft PSV nog steeds een voorsprong op ons. Zij zijn dus de grootste kanshebber. Het gaat er nu om of ze het binnenboord kunnen houden."

Toch was ook de oefenmeester van AZ van mening dat de komende wedstrijden voor PSV niet eenvoudig zullen zijn. "FC Twente en FC Utrecht zijn lastige tegenstanders. Maar ook wij krijgen het nog zwaar in onze laatste drie duels. Zeker omdat we ook nog actief zijn in de UEFA Cup en het bekertoernooi. Ajax is natuurlijk ook kansrijk."

AZ moet in de komende duels nog af zien te rekenen met achtereenvolgens Vitesse, SC Heerenveen en Excelsior. De belangrijkste vraag is dan ook of de Alkmaarders hun krachten goed kunnen verdelen. De ploeg draait nog op drie fronten mee, namelijk de UEFA Cup, de KNVB beker en de landstitel. Van Gaal wilde niet ingaan op welke prijs de hoogste prioriteit heeft. "Ik zou al heel blij zijn met één titel. Als je op drie fronten in de race bent, blijf je normaal gesproken juist met lege handen achter. Dat heb ik al zo vaak meegemaakt in mijn carrière."

Ten Cate: "Helaas terechte uitslag"

Ajax had vandaag de mogelijkheid om de eerste plaats in de Eredivisie te pakken. De ploeg van trainer Henk ten Cate faalde hier echter in door tegen RKC Waalwijk gelijk te spelen (2-2).

"Dit was een draak van een wedstrijd. Maar eerlijk is eerlijk, dit was een terechte uitslag", aldus Ten Cate tegenover De Telegraaf. "RKC leverde meer strijd dan Ajax. Of ik daar teleurgesteld in ben? Nee, want RKC heeft ook spelers die fysiek meer kunnen brengen. Daarbij was het veld heel slecht. We moeten nog drie keer winnen. Hetzelfde geldt voor PSV en AZ. We zien het de komende weken dus wel."

Bus zonder remmen van weg gehaald

De politie heeft op de grens bij Heerlen een Deense bus met daarin 38 tieners van de weg gehaald. Bij een controle bleken de remmen van het voertuig het niet meer te doen. Verder werkte het stuur amper en zat de achteras los. De zestien jaar oude bus is van de weg gehaald en de kentekens zijn ingevorderd.

Bij Heerlen werden in totaal 23 bussen gecontroleerd. Zes chauffeurs bleken veel te weinig hebben geslapen. De controles werden gedaan door de Inspectie Verkeer en Waterstaat, de RWD en de marechaussee.


Een voorbeeld van een bus in slechte staat

E. Koeman: "Het was een oorwassing"

De nederlaag die Feyenoord zondag op liep, in het competitieduel tegen FC Groningen (0-4), is hard aangekomen bij Erwin Koeman. De trainer was van mening dat de Rotterdamse ploeg gestraft is voor het slechte optreden.

"Het was een oorwassing. Ik heb er een behoorlijke kater aan overgehouden", aldus Koeman. De oefenmeester vond overigens wel dat hij zich niet moest verstoppen achter de spelers die door blessures en schorsingen niet in actie konden komen. "Dat zou goedkoop zijn. Ik ga geen excuses lopen zoeken. We hebben op cruciale momenten amateuristische dekkingsfouten gemaakt. Voorin hebben we vrijwel niets afgedwongen. De bepalende spelers waren er niet in deze wedstrijd. Dat stelt me heel erg teleur."

Ron Jans, trainer van FC Groningen, was erg blij met de overwinning. Vorig weekend kreeg de ploeg het ook al voor elkaar om Roda JC over de knie te leggen. "Dit was de beste uitwedstrijd van FC Groningen sinds jaren, misschien wel de beste in mijn vijf seizoenen als trainer van de FC. Daar mag ik best wel tevreden mee zijn."

Beckham: "Cristiano Ronaldo moet blijven"

David Beckham is van mening dat Cristiano Ronaldo voorlopig bij Manchester United moet blijven. De laatste tijd gaan er geruchten dat FC Barcelona en Real Madrid concrete belangstelling zouden hebben voor de Portugees.

"Hij past uitstekend bij Manchester United", liet Beckham, voormalig speler van The Mancunians, in de Daily Star weten. "Ronaldo maakt een exceptioneel seizoen door. Maar hij zit nu bij de ideale club voor een jonge speler. De manager weet precies hoe hij moet omgaan met een dergelijke speler."

Wijnaldum jongste Feyenoorder ooit

Georgino Wijnaldum mag zich sinds zondag officieel de jongste debutant van Feyenoord noemen. De trainer van de Rotterdammers, Erwin Koeman, ruimde in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen een basisplaats voor de jongeling in.

Wijnaldum was op het moment van zijn debuut in de hoofdmacht van Feyenoord zestien jaar en 148 dagen. Hiermee loste hij Remco Schol af als 'recordhouder'. De reden van Koeman om de jonge speler in te zetten was het gebrek aan middenvelders. Danny Buijs en Royston Drenthe waren geschorst en mochten niet spelen. Door blessures was het tevens niet mogelijk om heo Lucius, Nicky Hofs, Sebastian Pardo en Jacob Lensky op te stellen.

Van der Geest uitgeschakeld

Dennis van der Geest is er niet in geslaagd om in de eerste ronde van het EK judo in Belgrado tot winst te komen. De Nederlander verloor in de klasse boven 100 kilogram van de Rus Alexander Mikhailin. De wereldkampioen verloor overigens de daaropvolgende partij, waardoor Van der Geest geen herkansing meer kreeg.

Van der Geest mag zich overigens ook wereldkampioen noemen. Dit is hij echter in de open klasse. De voorbereiding van de Nederlander, op het toernooi in Servië was niet perfect te noemen. Hij had namelijk last van diverse blessures, waardoor hij niet altijd in de gelegenheid was om te trainen.

Bij de dames heeft Carola Uilenhoed zich weten te kwalificeren voor de halve finales in de klasse boven 78 kilogram. De Haagse wist de eerste twee wedstrijden, tegen respectievelijk Simone Callender (Eng) en Guisah Kocaturk (Tur), in winst om te zetten. In 2006 was de Nederlandse nog goed voor een zilveren plak.

Verder is ook Claudia Zwiers uitgeschakeld in Belgrado. De Nederlandse komt uit in de klasse onder 78 kilogram en wist in de herkansing niet te winnen. Hierin verloor ze namelijk van de Britse Michelle Rogers.

Liverpool verkoopt Crouch niet

Liverpool is niet van plan om Peter Crouch in de verkoop te doen. De trainer van de Engelse club, Rafael Benítez, heeft dit laten weten. In de winter werd de speler namelijk nog in verband gebracht met Newcastle United. De laatste weken scoort de voetballer weer met regelmaat.

"Ik ben heel tevreden over Peter en ga hem zeker niet verkopen", was de reactie van Benítez. "Alle spelers hebben momenten in hun carrière wanneer ze zich realiseren hoe ze bepaalde dingen moeten bereiken. Dat is precies wat er nu met Peter gebeurt."

Toch blijft de Engelse media speculeren over een eventueel vertrek van Crouch. Benítez heeft de mogelijkheid om voor komend seizoen 60 miljoen euro aan nieuwe spelers aan te trekken. De eerste is al binnen, namelijk Andrei Voronin. Dit is een transfervrije speler en is afkomstig van Bayer Leverkusen.

Levensredder bestolen

Icoon Opmerkelijk Een Australische taxichauffeur die een medeweggebruiker van een wisse dood redde, heeft dat moeten bekopen met een lege portemonnee. Terwijl de man een slachtoffer van een verkeersongeluk uit een gecrashte auto sleepte, haalde een tot nog toe onbekend persoon zijn portefeuille uit de taxi, meldde het Australische persbureau AAP zondag.

Het voertuig van het verkeersslachtoffer explodeerde slechts enkele seconden nadat de taxichauffeur de gordel van de man had doorgesneden en hem uit het wrak had getrokken. De held bleef bij de gewonde man totdat hem de zorg uit handen werd genomen door ambulancepersoneel. Pas daarna merkte hij dat hij het slachtoffer was geworden van diefstal.

'Buffon mogelijk weg bij Juventus'

Gianluigi Buffon heeft laten weten niet content te zijn met het spelen in de Serie B. Bovendien heeft hij inmiddels laten weten dat een vertrek bij de Italiaanse club ook mogelijk is. De keeper baalt er van dat zijn ploeg volgend seizoen niet in de Champions League zal spelen.

"Ik mis het erg om in dat toernooi te spelen", aldus Buffon tegenover Sky Italia. "Eerlijk gezegd heb ik nog geen beslissing genomen over mijn toekomst. Afgelopen zomer was de beslissing ook moeilijk. We spelen nu weliswaar in de Serie B, maar ik sta wel onder contract bij de grootste club van Italië."

De sluitpost vervolgt: "Als ik heel objectief naar andere clubs kijk dan is Internazionale momenteel het sterkste. In Italië kunnen zij de komende jaren veel prijzen pakken. Maar het kiezen van een nieuwe club behelst zoveel meer. Het is zaak om alle voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen."

Buffon gaf overigens wel aan dat het missen van de Champions League niet dé reden is om een ogenschijnlijk vertrek aan te kondigen. "Het is toch het hoogste niveau. Het zou kunnen meespelen in de beslissing over mijn toekomst. Maar het is niet alles. Ik heb het naar mijn zin in Turijn. Je kan hier een normaal leven leiden."

Concert: The Rifles in Tivoli

Veel mensen hebben het wel een beetje gehad met de postpunk revival uit Engeland. Mede dankzij de radiostations zijn sommige bands helemaal doodgedraaid en is er eigenlijk geen bal meer aan om naar The Kooks, Arctic Monkeys en Razorlight te luisteren. Als ze niet oppassen begaat The View en hun 4 dagen oude spijkerbroek hetzelfde lot. Toch zijn er nog wel twee bandjes uit het Britse rijk die me nog kunnen bekoren. De Five O'Clock Heroes en The Rifles zijn net buiten het vizier van de hype gebleven en hebben daardoor weinig charmes verloren.

'Nevland verlengt contract'

FC Groningen is van plan om Erik Nevland een nieuw contract aan te bieden. Volgens zender RTV Noord zou de aanvaller zelfs al overeenstemming hebben bereikt met de directie van de club.

Het huidige contract van Nevland loopt nog één seizoen door. De Groningers zijn erg tevreden over het spel wat de Noor laat zien. Dit komt mede door het feit dat hij eenvoudig weet te scoren. De Telegraaf wist onlangs te melden dat FC Groningen de aanvaller een vernieuwde verbintenis had voorgelegd. Deze zou voor de duur van twee jaar gelden.

Hongkong maakt 'zeebegrafenis' mogelijk

Icoon BuitenlandsUit ruimtegebrek op het spaarzame oppervlak van de Chinese stadstaat Hongkong hebben inwoners zaterdag voor het eerst de as van overleden geliefden mogen uitstrooien op zee.

De autoriteiten in de miljoenenstad maakten dat mogelijk om de druk op de overvolle begraafplaatsen en crematoria te verlichten. De 'zeebegrafenissen' zijn volgens het stadsbestuur bovendien goedkoper en beter voor het milieu. Een van de nabestaanden vertelde de krant Sunday Morning Post blij te zijn met de mogelijkheid. "Mijn broer hield van zijn vrijheid. Het uitstrooien van zijn as in zee geeft hem eindelijk zijn vrijheid terug.".

Hong Kong
Het overbevolkte Hong Kong

Simonis bang voor de dood

Icoon Opmerkelijk Kardinaal Ad Simonis is bang om dood te gaan. "Ik zie de dood als een nauw poortje, waar je doorheen moet, als een ultiem eenzaam avontuur waar je doorheen moet, als een dodelijk eenzaam avontuur. Daar moeten we allemaal doorheen. Daarom hoef je niet naar de dood te verlangen."

Dat zei hij zondagavond in het KRO/RKK-televisieprogramma Kruispunt. Simonis, die vorig jaar november 75 jaar werd en dientengevolge zijn functie van aartsbisschop van Utrecht aan paus Benedictus XVI ter beschikking heeft gesteld, revalideert van twee operaties aan zijn heup. Hij heeft een nieuwe heup gekregen.

Foutje met horrorfilm schokt Amerikaanse kinderen

Icoon OpmerkelijkDoor een organisatorische fout heeft een zaal vol kinderen in plaats van een lieve kinderfilm een bloederige horrorfilm te zien gekregen. De kinderen kregen in plaats van de verwachte film 'The last mimzy' de eerste paar minuten van 'The hills have eyes 2' te zien. In deze horrorfilm bevalt een vrouw van een mutant.

De scène zorgde niet alleen voor geschokte en huilende kinderen, ook kregen de ouders lastige vragen van hun kinderen. ''Mijn vrouw is acht maanden zwanger'', vertelt een man, die met zijn 3-jarige zoontje in de zaal zat. ''Nu vraagt hij me of zijn moeder ook zo'n kind krijgt.''

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 31

Icoon EredivisieIn de Eredivisie werd dit weekend die 31e speelronde afgewerkt. PSV deed opnieuw van zich spreken door van NEC te verliezen. Directe achtervolger Ajax kon hier niet van profiteren, nadat het gelijkspeelde tegen RKC Waalwijk. Dit heeft als gevolg dat AZ zich ook weer kan mengen in de strijd om de titel. De Alkmaarders wonnen met ruime cijfers van NAC Breda. Feyenoord zakt steeds verder weg en verloor ruim van FC Groningen.

PSV verloor dit weekend in Nijmegen met 2-1 van NEC. In het eerste half uur stond de Eindhovense ploeg stijf van de spanning, waardoor de Nijmegenaren de druk op de bezoekers flink konden opvoeren. Dit resulteerde uiteindelijk in zestien grote kansen. PSV mocht Gomes dankbaar zijn dat het na een uur spelen 'slechts' 2-0 stond. Pas na de treffer van de ploeg van trainer Ronald Koeman was het duel meer in balans. Er kwamen nog een aantal kansen tot stand, maar NEC kreeg uiteindelijk wat het verdiende.

Ajax profiteerde niet van het verlies van PSV door gelijk te spelen tegen RKC Waalwijk (2-2). In Brabant bakten de Amsterdammers er nauwelijks wat van. Na de eerste treffer van de bezoekers kwam de thuisploeg vrij snel weer op gelijke hoogte. Tien minuten later kon Ajax toch weer de voorsprong pakken, maar speelde daarna steeds slordiger. De Brabantse club werd hierdoor steeds brutaler en kreeg uiteindelijk waar het recht op had, de verdiende treffer.

AZ deed wel wat het moest doen, namelijk het lastige duel tegen NAC Breda winnen. Dankzij de steun van het massaal toegestroomde publiek begon de Bredase club goed, maar na een half uur spelen stond het toch achter. Voor de thee werd deze achterstand weer teniet gedaan. De Alkmaarders begonnen de tweede helft moeizaam, maar toen het juiste ritme was gevonden werd de klus professioneel afgemaakt.

Feyenoord heeft het weer niet voor elkaar gekregen om te winnen. In eigen huis kregen de Rotterdammers een klop van FC Groningen (0-4). De debutant aan Rotterdamse zijde, de 16-jarige Wijnaldum, was het enige lichtpunt bij de thuisploeg. Hij kon zelfs scoren, maar de keeper van de bezoekers voorkwam dit. De Groningers waren gevaarlijk, maar vergaten steeds te scoren. Direct na rust pakte de ploeg van trainer Jans toch de voorsprong, toen een verdediger van Feyenoord stond te slapen. Hierna zocht de thuisploeg tevergeefs naar de gelijkmaker, maar dit resulteerde uiteindelijk in meer ruimte voor de bezoekende ploeg. Zij konden de marge dan ook eenvoudig uitbouwen.

Uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 6 april:
Vitesse - Sparta Rotterdam (3-0)

Zaterdag 7 april:
SC Heerenveen - ADO Den Haag (1-1)
Roda JC - Excelsior (2-0)
NEC - PSV (2-1)

Zondag 8 april:
Feyenoord - FC Groningen (0-4)
NAC Breda - AZ (1-4)
RKC Waalwijk - Ajax (2-2)
FC Twente - Heracles Almelo (1-1)
FC Utrecht - Willem II (3-0)

Klik hier om de actuele stand in de Eredivisie te bekijken.

Klik hier om de uitslagen en stand van de Jupiler League te bekijken.

Voor het laatste voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Formule 1: Uitslag Grand Prix van Maleisië

Icoon Sepang Fernando Alonso heeft de Grand Prix van Maleisië gewonnen. Zijn teamgenoot Lewis Hamilton maakte er een perfect resultaat voor McLaren van. Ferrari moest genoegen nemen met de derde en vijfde plaatsen. Christijan Albers viel uit.

Rubens Barrichello startte de race vanuit de pitstraat nadat hij zijn motor had laten wisselen. Bij de start gaf McLaren Ferrari het nakijken. Hamilton pakte de tweede plaats, achter Alonso, die al bij het wegaccelereren de leiding had gepakt. Stuil was de eerste uitvaller, hij spinde in de vierde bocht het grind in. Liuzzi moest al na de tweede ronde een nieuwe neus halen.

Massa begon direct aan te dringen bij Hamilton. Hamilton bleek echter niet makkelijk te verschalken en Massa moest meerdere malen zijn meeredere bekennen in de McLarencoureur. Ondertussen kreeg de Braziliaan ook Raikkonen om zijn oren. In de vijfde ronde werd Massa in een fout gedwongen en schoot hij het gras op. Hij werd gepasseerd door Räikkönen en Heidfeld.

Albers kon na acht ronden uitstappen in de pits. Zijn motor moest geblust worden door zijn pitcrew. Ook Kubica was vroeg binnen en had wat problemen tijdens zijn pitstop, maar kon uiteindelijk wél wegkomen. Wurz was goed bezig en klom al snel op richting de top tien. Ondertussen kon Alonso zijn voorsprong op zijn teamgenoot makkelijk uitbreiden tot meer dan vijftien seconden.

Massa opende de serie pitstops van de koplopers in de zeventiende ronde. Een ronde later kwam ook Alonso binnen, samen met Räikkönen. De Fin kwam op de zesde plaats terug op de baan, vlak voor zijn landgenoot Kovalainen. De pitstops zorgde niet voor belangrijke wijzigingen in de top vijf, al verloor Alonso wel een groot deel van zijn voorsprong. In zijn tweede stint kon de Spanjaard echter weer makkelijk wegrijden van de concurrentie.

Kubica moest al vroeg naar binnen voor een tweede stop, ditmaal om een nieuwe neus te halen. Ook David Coulthard zocht vóór de tweede serie pitstops de pitstraat op, maar de Schot moest de wagen de garage in rijden. De serie stops werd geopend door Hamilton en twee ronden later kwam ook Alonso binnen, die met een foutloze stop op de tweede plaats de baan op kwam, wat na de stops van Ferrari weer de leiding werd.

Nick Heidfeld reed een sterke race. Door de fout van Massa aan het begin van de race kwam hij voor de Ferrari en reed de wedstrijd op de vierde plaats uit. Nico Rosberg reed lange tijd in de punten, maar moest in de eindfase van de race de wagen aan de kant zetten.

Pas in de laatste ronden voor de finish kwam er wat spanning in de race. Räikkönen reed het gat naar Hamilton's tweede plaats dicht en begon aan te dringen bij de Brit. Hij kon echter geen vuist maken en moest genoegen nemen met de derde plaats. Hamilton pakte zijn tweede podium in twee races, zijn teamgenoot Alonso won met een voorsprong van meer dan zeventien seconden de wedstrijd.

Verdachte reeks brandstichtingen aangehouden

Icoon Brand De politie heeft zaterdag een 28-jarige man uit Hoogeveen aangehouden, die ervan wordt verdacht in zijn woonplaats een reeks branden te hebben gesticht. Dat heeft een politiewoordvoerder zondagavond bekendgemaakt.

Volgens de woordvoerder wordt de man in elk geval verdacht van zeven brandjes die dit weekend in Hoogeveen hebben gewoed. Naast containers en coniferen gingen twee schuurtjes in vlammen op. Na getuigenverklaringen is deze verdachte aangehouden. Uit verhoren moet blijken of de man verantwoordelijk is voor andere brandstichtingen in zijn woonplaats.

Sinds vorige zomer wordt Hoogeveen geteisterd door branden. Donderdag ging nog een deel van een meubelzaak in vlammen op. Vorig weekeinde brandde een nieuwbouwwoning af.

Verklaring downtime

Gisteravond startten we een eenvoudige onderhoudsactie voor onze database. Minder dan een half uur geleden was die klaar. Wat ging er mis? In het kort: niks. Nouja, het duurde te lang, maar er is niks kapot gegaan, of verdwenen, of iets anders rampzaligs. Afgezien van de totaal verkeerde tijdsinschatting is het onderhoud van gisteravond prima verlopen.

Het moge duidelijk zijn dat we hard gaan proberen dit soort zaken te voorkomen. Het was al bekend dat een simpele database-actie op een grote tabel een lange doorlooptijd kent. Daarom is de database-wijziging (een tabelwijziging, voor de geinteresseerden) op de meest rustige nacht van de week in gang gezet; doel was het nagenoeg ongemerkt te laten verlopen, zodat een ieder die zondagochtend bij zijn ontbijtje FOK! checkt lekker zijn paasei kwijt kan. Aan onze kant was er echter geen idee dat het ZO lang zou duren, en dat maakt de downtime van vandaag niets meer dan een heel (heel) vervelend voorval.

Voor de downtime, excuses. Het is rot dat je een dag niet op FOK! kunt. Geloof me, onze ergernis is die van jou, vermenigvuldigd met het aantal users dat FOK! moest missen. Mede daarom wordt een volgende actie zoals deze iets beter gecontroleerd alvorens 'm te doen

Van Waalbrug af springen om afspraakje

Icoon OpmerkelijkEen 25-jarige man uit Eindhoven en een 27-jarige inwoner van Overloon hebben zaterdag in Nijmegen een bekeuring opgelopen, omdat zij van de Waalbrug af waren gesprongen.

Dat deden zij om een afspraakje te regelen met vrouwen die zij eerder op de avond in een café in Nijmegen hadden ontmoet.

Passanten belden de politie dat er mannen van de Waalbrug sprongen. Het wegdek van de brug hangt tientallen meters boven het water. Toen agenten arriveerden zagen zij twee mannen in onderbroek op de reling van de brug klimmen. Twee andere mannen kwamen net via een pier uit de rivier.

De mannen verklaarden dat de vrouwen alleen met hen uit wilden gaan als ze van de brug zouden springen. Degenen die gesprongen waren, vonden het water wel erg koud en de rivier wel heel snel stromen, aldus een woordvoerder van de politie. Ze mochten op het politiebureau opwarmen. Maar de springers kregen wel een bekeuring, omdat zij het scheepvaartverkeer in gevaar brachten.

Vader knuppelt ramen kapot na ruzie kinderen

Icoon OpmerkelijkEen 36-jarige vader heeft zaterdag met zijn drie zonen de ramen van de woning van een buurtbewoner met een knuppel ingeslagen, nadat een van zijn kinderen ruzie had gekregen met het kind van het slachtoffer. De vader en de zonen zijn later op de dag aangehouden in hun woning.

Bij een ruzie vielen zaterdagmiddag in het Drentse Zwartemeer enkele klappen. De vader van een van de vechtersbazen pikte dit niet en trommelde zijn zonen van 15, 16 en 18 jaar oud op. Ze stapten in de auto en reden de tuin binnen van de andere vader. Daar knuppelden zij de ramen kapot.

Uitslagen Eredivisie 8/4/2007

In de eredivisie werden vanmiddag vijf wedstrijden gespeeld. Hieronder de uitslagen.

Feyenoord - FC Groningen 0-4
50' Lovre 0-1 (assist Levchenko)
59' v.d. Laak 0-2
64' Lovre 0-3 (assist Suárez)
70' v.d. Laak 0-4

Scheidsrechter: Haverkort.
Toeschouwers: 40.000.
Gele Kaart: Charisteas (Feyenoord), Meerdink (Groningen).

Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Saidi, Vlaar,Bahia, Wijnaldum, Derijck, Schreuder (Huysegems/61), De Guzman, Castelen, Charisteas, v.Hooijdonk

Groningen: v.Loo, Svejdík, Sankoh, Kruiswijk, v.d.Linden, Lindgren,Lovre, Levchenko, Meerdink (Slijngard/74), Nevland (v.d. Laak/57), Suárez (Silva/87).



NAC Breda - AZ 1-4
27' Koevermans 0-1 (assist Martens)
45'+1 Penders 1-1
54' Penders 1-2 e.d.
68' Martens 1-3 penalty
79' Koevermans 1-4

Scheidsrechter: Verbist (Bel).
Toeschouwers: 14.780.
Gele kaart: Zonneveld (NAC), Donk, de Cler, Cziommer (allen AZ)

Opstellingen

NAC: Zoetebier, Stam, Zwaanswijk, Penders, Zonneveld, De Graaf, Slot (Mathijssen/88), v.Gessel, Diba (Pinas/76), Salmon, Rigters.

AZ: Waterman, Steinsson (Cziommer/72), Jaliens, Donk, De Cler, Jenner, De Zeeuw, Dembélé (Boukhari/39), Martens (Luirink/77), Lens, Koevermans.



RKC Waalwijk - Ajax 2-2
9' Gabri 0-1 (assist Sneijder)
10' Vertonghen 1-1 (assist Berger)
21' Sneijder 1-2
71' Berger 2-2 (assist Garcia)

Scheidsrechter: Jol.
Toeschouwers: 7.000.
Rode Kaart: 89. Sektioui (RKC/2xgeel)
Gele Kaart: Obodai, Berger en Bakens (allen RKC).

Opstellingen

RKC: Lemmens, v.Diemen, Bakens, Koenders, v.Haaren (Garcia/69), Berger, Obodai, Sektioui, Vertonghen, Janssen (D. Mulder/82), v.d.Haar.

Ajax: Stekelenburg, Ogararu, v.d.Wiel (De Mul/81), Vermaelen, Emanuelson, Gabri, Heitinga, Sneijder, Davids, Huntelaar, Babel (Perez/86).



FC Twente - Heracles 1-1
8' Gluscevic 0-1 (assist Friend)
22' El Ahmadi 1-1

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 13.000
Gele Kaart: Wilkshire, Heubach (Twente), Friend, Looms (Heracles)

Opstellingen

Twente: Boschker, Wilkshire, Wielaert, Zomer, Heubach (Braafheid/53), El Ahmadi, Aissati (Brama/78), Engelaar, Bakircioglu, N'Kufo, Bakkal (Zijler/66).

Heracles: Pieckenhagen, De Vries, Wuytens, Bosnar, Looms, Quansah, Maas (Daelemans/23), Bridji, Schilder (Biseswar/70), Friend, Gluscevic (Everton/28).



FC Utrecht - Willem II 3-0
14' Caluwé 1-0
29' Somers 2-0
66' Cornelisse 3-0

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers: 19.000.
Gele Kaart: Pieters (Utrecht), Hill, Kargbo en Janse (allen Willem II)

Opstellingen

Utrecht: Vorm, Cornelisse, Dickoh, Broerse (Schut/63), Pieters, Loval, v.Dijk (De Jong/75), Caluwé, Somers, Sânmartean (Kruys/46), Rossini

Willem II: Sengier, Janse, Hill, Bælum, v.d.Struijk, Imschoot (Den Ouden/71), Kargbo (Valencia/80), Boutahar, Bobson, Wilmet (Messoudi/57), Cristiano

Meeste paasvuren in Gelderland mogen toch doorgaan

Icoon BinnenlandsDe meeste paasvuren in Noord- en Oost-Gelderland mogen zondagavond toch worden aangestoken. De brandweer verbood de vuren in deze gebieden zaterdag in verband met de droogte.

Volgens een woordvoerder van de brandweer is per plaats bekeken of het gevaarlijk zou zijn of niet. Deze lokale inspecties zijn meestal positief uitgevallen voor de feestvierders.

Alleen in Epe, Apeldoorn, Winterswijk, Lochem en Doetinchem mochten enkele paasvuren niet doorgaan. In Terborg werd ondanks een verbod toch een paasvuur gebrand. Dit vuur was binnen een uur geblust.

Oproer rond De Kuip

Vlak na de nederlaag van Feyenoord tegen FC Groningen (0-4) sloeg zondag buiten het stadion even de vlam in de pan bij ontevreden fans. Ruim zeshonderd Feyenoorders waren na het duel samengekomen op de parkeerterreinen voor De Kuip met de intentie om het Maasgebouw te bestormen.

Volgens de politie om hun ongenoegen te uiten richting de verantwoordelijke bestuursleden. De politie moest met mobiele eenheid en politie te paard aan te pas komen om de relschoppers uit elkaar te drijven. De politie werd daarbij bekogeld met stenen.

De vernielingen die de fans aanrichtten betroffen alleen politievoertuigen. Op het moment dat de oproerkraaiers van het stadion waren weggedreven voorbij de brug op de Stadionweg keerde de rust rond De Kuip terug.

De politie verrichtte negen aanhoudingen voor openlijke geweldpleging en verwacht aan de hand van camerabeelden de komende dagen nog meer personen op te pakken.

Reslschoppers bij de Kuip
Relschoppers bij de Kuip

Taliban vermoorden gijzelaar

Icoon TerrorismeDe Taliban hebben zondag in Afghanistan een gegijzelde medewerker van een Italiaanse journalist onthoofd. De Italiaan werd vorige maand door de fundamentalistische groepering vrijgelaten nadat de regering in Kabul op haar beurt verscheidene gevangen Taliban-strijders had laten gaan.

De Afghaanse veiligheidsdienst heeft zondag bevestigd dat de vertaler van de Italiaanse journalist door de Taliban is geëxecuteerd. De ruil tussen de Taliban en Kabul leidde tot internationale kritiek, omdat de vrees bestond dat de Taliban nog meer buitenlanders zouden gaan kidnappen. Bovendien waren twee Afghaanse medewerkers van de Italiaan nog in handen van de opstandelingen.

De chauffeur van de journalist werd al eerder onthoofd en nu is zijn vertaler, een Afghaanse journalist, ook gedood. De Afghaanse veiligheidsdienst heeft zondag bevestigd dat de man is geëxecuteerd.

Volgens de Taliban was de jongste moord het gevolg van het uitblijven van meer vrijlatingen door Kabul. President Hamid Karzai heeft nieuwe deals met de Taliban uitgesloten. De rebellen houden nog verscheidene mensen gevangen, onder wie twee Franse hulpverleners.

Dodental tsunami Salomonseilanden gestegen

Het dodental als gevolg van de tsunami op de Salomonseilanden van afgelopen maandag is opgelopen tot 39. Dat meldt de hulporganisatie World Vision. Gevreesd wordt dat het aantal slachtoffers nog zal stijgen. Uit veel uithoeken van de afgelegen archipel is nog geen informatie binnen.

"Het is erg moeilijk om zeker te zijn van het aantal doden mede omdat teams nog altijd bezig zijn met het vergaren van informatie", aldus zegsman Martin Thomas van World Vision. Zeker 6000 mensen zouden dakloos geworden zijn door het natuurgeweld en moeten in zeer primitieve omstandigheden zien te overleven.

Politie Utrecht zoekt nog relschoppers Ondiep

Icoon MisdaadDe politie van Utrecht is nog op zoek naar relschoppers die in de Utrechtse wijk Ondiep voor vernielingen hebben gezorgd. Een woordvoerder van de politie kon zondag niet zeggen hoeveel mensen worden gezocht. "Maar het onderzoek loopt nog."

Zo zoekt de politie nog mensen die een wijkcentrum en een politieauto in brand hebben gestoken. Dinsdag worden in het televisieprogramma Opsporing Verzocht beelden getoond van twee jongens. De twee gooiden stenen naar brandweerlieden die een brandende politieauto blusten.

Uit de auto die in brand is gestoken door nog onbekenden zijn de gril met twee flitslampen gestolen. "Die zal nu wel als souvenir boven iemands bed hangen."

Uitslag Grand Prix van Maleisië

Fernando Alonso heeft de Grand Prix van Maleisië gewonnen. Zijn teamgenoot Lewis Hamilton maakte er een perfect resultaat voor McLaren van. Ferrari moest genoegen nemen met de derde en vijfde plaatsen. Christijan Albers viel uit.

Rubens Barrichello startte de race vanuit de pitstraat nadat hij zijn motor had laten wisselen. Bij de start gaf McLaren Ferrari het nakijken. Hamilton pakte de tweede plaats, achter Alonso, die al bij het wegaccelereren de leiding had gepakt. Stuil was de eerste uitvaller, hij spinde in de vierde bocht het grind in. Liuzzi moest al na de tweede ronde een nieuwe neus halen.

Massa begon direct aan te dringen bij Hamilton. Hamilton bleek echter niet makkelijk te verschalken en Massa moest meerdere malen zijn meeredere bekennen in de McLarencoureur. Ondertussen kreeg de Braziliaan ook Raikkonen om zijn oren. In de vijfde ronde werd Massa in een fout gedwongen en schoot hij het gras op. Hij werd gepasseerd door Räikkönen en Heidfeld.

Albers kon na acht ronden uitstappen in de pits. Zijn motor moest geblust worden door zijn pitcrew. Ook Kubica was vroeg binnen en had wat problemen tijdens zijn pitstop, maar kon uiteindelijk wél wegkomen. Wurz was goed bezig en klom al snel op richting de top tien. Ondertussen kon Alonso zijn voorsprong op zijn teamgenoot makkelijk uitbreiden tot meer dan vijftien seconden.

Massa opende de serie pitstops van de koplopers in de zeventiende ronde. Een ronde later kwam ook Alonso binnen, samen met Räikkönen. De Fin kwam op de zesde plaats terug op de baan, vlak voor zijn landgenoot Kovalainen. De pitstops zorgde niet voor belangrijke wijzigingen in de top vijf, al verloor Alonso wel een groot deel van zijn voorsprong. In zijn tweede stint kon de Spanjaard echter weer makkelijk wegrijden van de concurrentie.

Kubica moest al vroeg naar binnen voor een tweede stop, ditmaal om een nieuwe neus te halen. Ook David Coulthard zocht vóór de tweede serie pitstops de pitstraat op, maar de Schot moest de wagen de garage in rijden. De serie stops werd geopend door Hamilton en twee ronden later kwam ook Alonso binnen, die met een foutloze stop op de tweede plaats de baan op kwam, wat na de stops van Ferrari weer de leiding werd.

Nick Heidfeld reed een sterke race. Door de fout van Massa aan het begin van de race kwam hij voor de Ferrari en reed de wedstrijd op de vierde plaats uit. Nico Rosberg reed lange tijd in de punten, maar moest in de eindfase van de race de wagen aan de kant zetten.

Pas in de laatste ronden voor de finish kwam er wat spanning in de race. Räikkönen reed het gat naar Hamilton's tweede plaats dicht en begon aan te dringen bij de Brit. Hij kon echter geen vuist maken en moest genoegen nemen met de derde plaats. Hamilton pakte zijn tweede podium in twee races, zijn teamgenoot Alonso won met een voorsprong van meer dan zeventien seconden de wedstrijd.

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Fernando AlonsoMcLaren Mercedes 1:32:14.930
2 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes + 17.557
3 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari + 18.319
4 Nick HeidfeldBMW F1 + 33.777
5 Felipe MassaScuderia Ferrari + 36.705
6 Giancarlo FisichellaRenault F1 + 65.638
7 Jarno TrulliToyota Racing + 70.132
8 Heikki KovalainenRenault F1 + 72.015
9 Alexander WurzWilliams + 89.924
10 Mark WebberRed Bull Racing + 93.556
11 Rubens BarrichelloHonda Racing F1 + 1 ronde
12 Jenson ButtonHonda Racing F1 + 1 ronde
13 Takuma SatoSuper Aguri F1 + 1 ronde
14 Scott SpeedScuderia Toro Rosso + 1 ronde
15 Ralf SchumacherToyota Racing + 1 ronde
16 Anthony DavidsonSuper Aguri F1 + 1 ronde
17 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso + 1 ronde
18 Robert KubicaBMW F1 + 1 ronde
- Nico RosbergWilliams motor
- David CoulthardRed Bull Racing remmen
- Christijan AlbersSpyker F1 motor
- Adrian SutilSpyker F1 spin

'Britten nog tot 2012 in Irak'

De Britse strijdkrachten blijven mogelijk nog tot 2012 aanwezig in Irak. Dat blijkt volgens de Britse krant the Sunday Telegraph uit een vertrouwelijk rapport van het Britse leger. Het document zet op een rijtje welke legeronderdelen waarheen en wanneer worden uitgezonden.

Het rapport geeft een andere indruk dan de Britse premier Blair gaf toen hij in februari een grote troepenreductie aankondigde. De eerste minister maakte bekend dat het Verenigd Koninkrijk het aantal militairen halverwege dit jaar zou terugbrengen van 7100 tot 5500. Blair voegde eraan toe dat Britse militairen in het zuidelijke Basra zouden blijven "tot in 2008 voor zo lang we nodig zijn en een taak te doen hebben." Het rapport lijkt echter uit te wijzen dat die taak nog veel langer zal duren.

Volgens de planning keert in 2012 een gemechaniseerde brigade terug naar Irak. De planning betekent evenwel niet dat enige van de genoemde mogelijkheden ook zal gebeuren, benadrukte een woordvoerder van het ministerie van Defensie in een reactie.

Het bericht komt drie dagen na de dood van vier Britse militairen in een aanval in Basra. Hun overlijden bracht het totale aantal Britse slachtoffers sinds het begin van de oorlog in 2003 op 140.Deze slachtoffers leidden tot nieuwe kritiek op Blair en diens strategie in Irak. Uit een in de zondagskrant the Observer gepubliceerde peiling blijkt dat een meerderheid van de Britten ontevreden is over de periode-Blair.

57 procent liet weten dat de Labour-leider, die deze zomer naar verwachting aftreedt, te lang is aangebleven. Circa 61 procent is het oneens met de stelling dat het leven in Groot-Brittannië beter is dan in 1997, toen een fris ogende Blair zijn eerste verkiezingsoverwinning boekte.

Sloveen zwemt Amazone af

Icoon ShockingDe Sloveen Martin Strel heeft zijn meer dan 5.000 kilometer lange zwemtocht door de Amazone voltooid. De 52-jarige Sloveen begon zijn recordpoging op 1 februari in Peru, en legde sindsdien zo’n 80 kilometer per dag af. Vandaag kwam hij 5.265 kilometer verder in Brazilië aan.

Volgens Strel was de finish het lastigst, omdat naarmate het eindpunt dichterbij kwam zijn tocht zwaarder werd. ”Het getij van de oceaan beïnvloedt de stromingen in de rivier enorm en is soms zo sterk dat ik terug word geduwd”, zei hij toen hij nog maar 100 kilometer van het eindpunt verwijderd was.

Strel is geen vreemde in de wereld van de extreme zwemsporten. Hij zwom al eerder de hele Donau, de Mississippi en de Yangtze, respectievelijk 3.004, 3.797 en 4.003 kilometer lang.

Uganda schrapt verbod op overspel voor vrouwen

Icoon OpmerkelijkEen rechtbank in Uganda heeft donderdag het verbod op overspel geschrapt, omdat dit in strijd is met de grondwet. Ook zouden vrouwen gediscrimineerd worden door de wet, omdat zij een celstraf tot tien jaar of een geldboete konden krijgen bij overspel. Mannen konden gewoon hun gang gaan.

Daarnaast bepaalde de rechtbank dat een man zijn bezittingen kan nalaten aan zijn echtgenote. Tot op heden gingen de bezittingen automatisch naar zijn verwanten. De wetswijzigingen kwamen nadat een groep van vrouwelijke advocaten hiervoor had gepleit.

Mannenorganisaties gaven aan niet tevreden te zijn met het vonnis. Ze vrezen dat vrouwen worden aangezet om vreemd te gaan en zijn bang dat vrouwen gaan rebelleren tegen hun echtgenoten. '' Nu gaan de vrouwen koppig worden'', aldus Simon Mukasa, voorzitter van een organisatie die werkloze mannen bijstaat. ''Getrouwde vrouwen zullen uitgaan met andere mannen, zich goed realiserend dat er geen wet is die verbiedt wat ze doen.''

Ballan wint Ronde van Vlaanderen

Om kwart voor tien vanmorgen gingen tweehonderd renners van start in de Ronde van Vlaanderen. Na 259 kwam Allesandro Ballan van de Lampre Fontinal-ploeg als eerste over de meet.

De eerste serieuze ontsnapping van de dag kwam op naam van vier renners. José Vicente Garcia Acosta (Caisse d'Epargne), Laurent Mangel (AG2R Prévoyance), Enrico Franzoi Lampre (Fondital) en Aleksandr Kuschynski (Liquigas). Drie achtervolgende renners,Evert Verbist David Boucher en de Nederlander Maarten Tjallingii (Skil – Shimano) voegden zich met nog 200 kilometer te gaan, bij de koplopers.

De eerste beklimming was die van de Molenberg. Bovenaan hadden de zeven een voorsprong van iets meer dan negen minuten op het peloton. In het peloton opmerkelijk veel valpartijen die de nodige renners uit de koers dwong. Bij de grootste valpartij, in de afdaling van de Knokteberg, waren enkele grote namen betrokken. Luca Paolini (hij viel later nogmaals), Stefan van Dijk, Fabian Wegmann, Erik Zabel en Manuel Quinziato gingen hard tegen het asfalt.

Het grootste gedeelte van de koers bleven de zeven koplopers vooraan rijden met daarachter het peloton dat de voorsprong wel deed slinken maar het rustig aan deed. Met nog vijftig kilometer voor de wielen was het verschil nog steeds 3’30”. Kevin Hulsmans en Johan Vansummeren, die geruime tijd tussen de koplopers en het peloton reden werden ingelopen door vijf renners die uit de achtervolgende groep waren weggesprongen. Onder hen onder andere Michael Boogerd, Leif Hoste, Daniele Bennati, Stuart O'Grady en Gert Steegmans.

Op 35 kilometer werd ook de laatste aanvaller van het eerste uur ingerekend door een ontketende Fabian Cancellara. In de kopgroep wilden of konden alleen Cancellara en in mindere mate Steegmans op kop rijden met het peloton op dertig seconden. Kort voor De Muur kwam alles weer samen waarna Tom Boonen in de aanval ging. Allesandro Ballan en Michael Boogerd konden mee. De Italiaan kwam evenwel over Boonen heen, samen met Leif Hoste.

Tomas Vaitkus en Karsten Kroon demarreerden vervolgens uit het peloton en naderden de twee leiders tot op elf seconden. Dat was niet genoeg om mee te doen om de overwinning, die ging tussen Hoste en Ballan. De Belg trok de sprint aan, Ballan volgde en kwam enkele meters voor de streep in eerste positie. Daarmee werd de Italiaan de winnaar van de 91e editie van de Ronde van Vlaanderen. Kroon werd vierde, Boogerd wist zich nog in de top 10 te klasseren.

Ellende en lijden strekken paus tot zorgen

Paus Benedictus XVI heeft tijdens zijn paastoespraak ten overstaan van tienduizenden mensen op het Sint Pieterplein in Rome zijn zorgen geuit over het aanhoudende geweld en de ellende in de wereld. Speciale aandacht ruimde de kerkvorst in voor de continenten Afrika en Azië.

Hij zocht in zijn rede nadrukkelijk naar "apostelen voor de vrede" en sprak zijn zorgen uit over de situatie in een reeks gebieden waaronder Darfur. De crisis aldaar wordt nog steeds onderschat, aldus de kerkvorst. Hij vroeg aandacht voor "de catastrofale humanitaire situatie".

Ook in andere gebieden in Afrika is de situatie slecht. In Congo staat de democratie op het spel en het oplaaiende geweld in Somalië heeft voor veel vluchtelingen gezorgd. In Zimbabwe bidden bisschoppen voor een oplossing van de crisis.

Met een duidelijke vingerwijzing naar het terrorisme sprak paus Benedictus zijn bezorgdheid uit over wat mensen "elkaar in naam van godsdienst aandoen''.De situatie in Irak is nog steeds rampzalig en het land wordt nog steeds verscheurd, hield hij zijn gehoor voor. "De wonden van Christus zijn nog zichtbaar" in landen als Oost-Timor en Afghanistan met zijn groeiende onrust en instabiliteit.

De kerkvorst wenste traditiegetrouw in vele talen de wereld een zalig Pasen toe. Nederland bedankte hij zoals gebruikelijk weer voor de bloemen die het heeft gezonden om de paasviering in Vaticaanstad op te fleuren. [i]"Ik wil mijn hartelijke dank tot uitdrukking brengen voor de vele bloemen."[/i]

Brandweer moet tot drie keer toe terugkeren

Icoon OpmerkelijkDe Luikse brandweer heeft gisteren en vandaag tot wel vier keer toe moeten uitrukken naar een leegstaand gebouw om een brand te blussen. Telkens weer was het vuur opgeflakkerd. Van het gebouw is niets meer over.

De brand brak gisteravond uit in Beyne-Heusay. Toen de brandweer ter plaatse aankwam, stonden de eerste en tweede verdieping al in lichterlaaie. Na het blussen van deze verdiepingen en het vertrek van de brandweer flakkerden de vlammen echter weer op in de plankenvloeren. Voor de Luikse brandweer bleek viermaal scheepsrecht, want na de vierde keer was de brand dan ook echt uit.

Spel: Shadow Factory

De zondag is voor velen de dag van het autoracen. Hoewel het hier vanavond niet om het racen gaat, gaan we wel even flink gassen met Shadow Factory.

Op 29 september 2211 zijn er twee van de vijf reactoren in SNP511 geëxplodeerd. Ga de fabriek in met je Bigfoot Beetle en zorg dat je zoveel mogelijk te weten komt over de stralingsgehaltes. Rij over obstakels om naar het volgende level te komen. Gebruik pijltje naar boven om gas te geven, pijltje naar beneden voor de rem / achteruit en pijltje links en rechts om je car te draaien. Verder kun je op X drukken om te springen, wat ook wel van pas komt.

Ik kwam zelf tot lvl 6, en jij?

Met dank aan RazorEdge33 (lvl 7) voor de submit.

Boek: Maaike Schutten - 15 Minuten

De titel van dit boek is gebaseerd op de wereldberoemde uitspraak van Andy Warhol: "In the future everyone will be world-famous for 15 minutes." Deze debuutroman van Maaike Schutten gaat over de 15 minuten van Alex (vernoemd naar Alexis, die gemene heks uit Dynasty). Het boek wordt een 'hilarische roman en een vlijmscherpe satire' genoemd. Dat vind ik wat ver gaan, maar ik heb me prima vermaakt met dit boek.

Spel: The Terrific Menace of the Invaders from Audiogalaxy

Wie van jullie kent Day of the Tentacle nog? En de Monkey Island series? En vinden jullie ook dat er veel te weinig adventuregames zoals deze uitkomen?

Mensen die volmondig "Ja!" riepen op voorgaande vragen moeten volgend ninetiesachtig-adventure-point-and-click game zeker eens proberen!
In The Terrific Menace of the Invaders from Audiogalaxy moet jij geschifte aliens tegenhouden die euh tja, iets geschifts met het heelal van plan zijn. Tijd om de held uit te hangen dus! Je zal er wel verschillende tijdsperiodes voor moeten doorlopen, van Woodstock '69 tot de punkhoogdagen in Londen.

Neem wat tijd om dit spel te ontdekken, want je wil echt niets missen van de humor (en verwijzingen naar de oldschool-games) én de hele ontdekkingstocht op zich! Doordat het zo'n uitgebreid spel is heb je ook verschillende saveslots ter beschikking en je kan het spel zelfs downloaden! Veel plezier!

14 is te jong

Ik fiets naar mijn werk en zie ze rijden. Het zijn dezelfde meisjes als toen, toch al meer dan 15 jaar geleden. Al zijn ze nu misschien modern te noemen, ze zien er nochtans het zelfde uit als de meisjes bij wie ik in de brugklas heb gezeten. Ze fietsen samen met hele kluwen naar school toe. Scholieren zijn het.
Als ik nu veertien was zou ik onmiddellijk de les skippen en het achterwerk van Saskia een grondige inspectie geven. Ik zou haar op alle manieren die verzonnen kunnen worden betasten.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
©FOK.nl e.a.