Sluiter overweegt afscheid Daviscup

Tennisser Raemon Sluiter twijfelt of hij nog voor Nederland wil uitkomen in de Daviscup uitkomen. De Rotterdammer liet zaterdag, nadat Oranje in Birmingham op een achterstand van 3-0 kwam tegen Groot-Brittannië, weten zich geen 'toegevoegde waarde' meer te voelen.

De mededeling van Sluiter was een verrassing voor captain Jan Siemerink. Sluiter ventileerde zijn gedachten in eerste instantie voor de microfoon van Radio Rijnmond. "Dat was fout van me, ik had het eerst tegen Jan moeten zeggen. Ik heb in deze ontmoeting op en naast de baan te weinig gebracht. Niemand in het team is het met me eens, maar het is mijn gevoel," aldus Sluiter.

Sluiter besefte dat hij emotioneel reageerde. "Maar ik ben in de eerste plaats mens, en dan pas sporter. Dat is soms lastig. Ik ben nu een vat vol
tegenstrijdigheden. Ik moet er voor mezelf uitkomen of ik nog kans zie een stap voorwaarts te maken. Voor mezelf, maar vooral ook voor het team. Misschien is het wel tijd voor een nieuwe generatie. Ik neem de tijd voor een beslissing."

Submitter:  Bron: NOS-TT