'Buffon mogelijk weg bij Juventus'

Sjors (Sj0rSz)
Gianluigi Buffon heeft laten weten niet content te zijn met het spelen in de Serie B. Bovendien heeft hij inmiddels laten weten dat een vertrek bij de Italiaanse club ook mogelijk is. De keeper baalt er van dat zijn ploeg volgend seizoen niet in de Champions League zal spelen.

"Ik mis het erg om in dat toernooi te spelen", aldus Buffon tegenover Sky Italia. "Eerlijk gezegd heb ik nog geen beslissing genomen over mijn toekomst. Afgelopen zomer was de beslissing ook moeilijk. We spelen nu weliswaar in de Serie B, maar ik sta wel onder contract bij de grootste club van ItaliŽ."

De sluitpost vervolgt: "Als ik heel objectief naar andere clubs kijk dan is Internazionale momenteel het sterkste. In ItaliŽ kunnen zij de komende jaren veel prijzen pakken. Maar het kiezen van een nieuwe club behelst zoveel meer. Het is zaak om alle voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen."

Buffon gaf overigens wel aan dat het missen van de Champions League niet dť reden is om een ogenschijnlijk vertrek aan te kondigen. "Het is toch het hoogste niveau. Het zou kunnen meespelen in de beslissing over mijn toekomst. Maar het is niet alles. Ik heb het naar mijn zin in Turijn. Je kan hier een normaal leven leiden."