UEFA Champions League 2006-2007

Christophe (SpankmasterC)
Voor veel mensen is voetbal heilig, ook hier in Nederland is het een van de populairdere, zo niet de populairste sport. Voor veel mensen is Studio Sport dan ook heilig, en worden toernooien als de Champions League ook met veel plezier tegemoet gezien. Daar speelt EA dan ook handig op in, en hopen ze met UEFA Champions League 2006-2007 dat gevoel naar de PC (en consoles) te brengen.


Inhoudelijk is deze game hetzelfde als de Playstation 2 versie, dus voor de meer inhoudelijke informatie verwijs ik jullie naar onze review van deze versie.

De PC versie bevat net als de PS2 versie verschillende speelmogelijkheden, zoals de bekende directe wedstrijd, missies, de Champions League zelf en de Treble. Ook de historische wedstrijden zijn weer aanwezig, en is het ook mogelijk om zelf een scenario te bedenken (en daarmee bijvoorbeeld PSV van de ondergang te behoeden).

Qua speelbare teams zijn er alleen maar clubteams aanwezig, geen landenteams. Nu is dit helemaal geen probleem aangezien deze game de officiële UEFA licentie heeft. Dit houdt in dat elke club van de Eredivisie, de Bundesliga, de Spaanse Primera en van nog veel meer landen aanwezig zijn. Zelfs aan de Zweedse Allsvenskan ontbreekt niet, dus liefhebbers mogen zich gelukkig prijzen. Nadeel is wel dat er geen landenteams aanwezig zijn, maar dit wordt eigenlijk ruimschoots gecompenseerd door de enorme hoeveelheid aanwezige clubs.


Wat natuurlijk het belangrijkste is voor een voetbalspel is de besturing. Zonder een goede besturing kan een game er nog zo mooi uitzien, of misschien wel Jack van Gelder als commentator hebben, dan nog zal het niet de moeite van het spelen waard zijn. Gelukkig zit dit bij UEFA Champions League 2006-2007 wel goed, het spel speelt grotendeels hetzelfde als FIFA 2007. Een nieuwe toevoeging, eentje die ik zeker kon waarderen, is de mogelijkheid om met een knop direct te beginnen met een ingooi, vrije trap, corner of doeltrap. Dit scheelt aanzienlijk in tijd, en je skipt ook direct al die irritante animaties van keepers die ballen neerleggen en van computermannekes die een beetje tegen elkaar op lopen te beuken omdat ze zogenaamd boos zijn op elkaar. Verder is de besturing natuurlijk ook in te stellen op de Pro Evolution manier, wat een heleboel zorgen scheelt voor overstappende gamers (zoals ondergetekende).
De besturing met het toetsenbord is ook nog altijd mogelijk, ik ben hier zelf geen fan van maar ik ken mensen die hierbij zweren, of in ieder geval er ondertussen zo goed mee overweg kunnen dat het geen belemmering meer is.