Van der Geest uitgeschakeld

Sjors (Sj0rSz)
Dennis van der Geest is er niet in geslaagd om in de eerste ronde van het EK judo in Belgrado tot winst te komen. De Nederlander verloor in de klasse boven 100 kilogram van de Rus Alexander Mikhailin. De wereldkampioen verloor overigens de daaropvolgende partij, waardoor Van der Geest geen herkansing meer kreeg.

Van der Geest mag zich overigens ook wereldkampioen noemen. Dit is hij echter in de open klasse. De voorbereiding van de Nederlander, op het toernooi in Servië was niet perfect te noemen. Hij had namelijk last van diverse blessures, waardoor hij niet altijd in de gelegenheid was om te trainen.

Bij de dames heeft Carola Uilenhoed zich weten te kwalificeren voor de halve finales in de klasse boven 78 kilogram. De Haagse wist de eerste twee wedstrijden, tegen respectievelijk Simone Callender (Eng) en Guisah Kocaturk (Tur), in winst om te zetten. In 2006 was de Nederlandse nog goed voor een zilveren plak.

Verder is ook Claudia Zwiers uitgeschakeld in Belgrado. De Nederlandse komt uit in de klasse onder 78 kilogram en wist in de herkansing niet te winnen. Hierin verloor ze namelijk van de Britse Michelle Rogers.