Taliban vermoorden gijzelaar

Redactie
Icoon TerrorismeDe Taliban hebben zondag in Afghanistan een gegijzelde medewerker van een Italiaanse journalist onthoofd. De Italiaan werd vorige maand door de fundamentalistische groepering vrijgelaten nadat de regering in Kabul op haar beurt verscheidene gevangen Taliban-strijders had laten gaan.

De Afghaanse veiligheidsdienst heeft zondag bevestigd dat de vertaler van de Italiaanse journalist door de Taliban is geëxecuteerd. De ruil tussen de Taliban en Kabul leidde tot internationale kritiek, omdat de vrees bestond dat de Taliban nog meer buitenlanders zouden gaan kidnappen. Bovendien waren twee Afghaanse medewerkers van de Italiaan nog in handen van de opstandelingen.

De chauffeur van de journalist werd al eerder onthoofd en nu is zijn vertaler, een Afghaanse journalist, ook gedood. De Afghaanse veiligheidsdienst heeft zondag bevestigd dat de man is geëxecuteerd.

Volgens de Taliban was de jongste moord het gevolg van het uitblijven van meer vrijlatingen door Kabul. President Hamid Karzai heeft nieuwe deals met de Taliban uitgesloten. De rebellen houden nog verscheidene mensen gevangen, onder wie twee Franse hulpverleners.