Van Gaal: "PSV blijft grootste kanshebber"

Sjors (Sj0rSz)
Louis van Gaal, trainer van AZ, is van mening dat PSV nog altijd de grootste kans op de titel heeft. Zaterdag verloren de Eindhovenaren met 2-1 van NEC, waarna Ajax en de Alkmaarders het gat met de koploper tot twee punten wisten te reduceren.

Ondanks het feit dat PSV momenteel niet in vorm is, ziet Van Gaal de Eindhovenaren nog steeds als favoriet. "Volgens mij heeft PSV nog steeds een voorsprong op ons. Zij zijn dus de grootste kanshebber. Het gaat er nu om of ze het binnenboord kunnen houden."

Toch was ook de oefenmeester van AZ van mening dat de komende wedstrijden voor PSV niet eenvoudig zullen zijn. "FC Twente en FC Utrecht zijn lastige tegenstanders. Maar ook wij krijgen het nog zwaar in onze laatste drie duels. Zeker omdat we ook nog actief zijn in de UEFA Cup en het bekertoernooi. Ajax is natuurlijk ook kansrijk."

AZ moet in de komende duels nog af zien te rekenen met achtereenvolgens Vitesse, SC Heerenveen en Excelsior. De belangrijkste vraag is dan ook of de Alkmaarders hun krachten goed kunnen verdelen. De ploeg draait nog op drie fronten mee, namelijk de UEFA Cup, de KNVB beker en de landstitel. Van Gaal wilde niet ingaan op welke prijs de hoogste prioriteit heeft. "Ik zou al heel blij zijn met één titel. Als je op drie fronten in de race bent, blijf je normaal gesproken juist met lege handen achter. Dat heb ik al zo vaak meegemaakt in mijn carrière."