E. Koeman: "Het was een oorwassing"

De nederlaag die Feyenoord zondag op liep, in het competitieduel tegen FC Groningen (0-4), is hard aangekomen bij Erwin Koeman. De trainer was van mening dat de Rotterdamse ploeg gestraft is voor het slechte optreden.

"Het was een oorwassing. Ik heb er een behoorlijke kater aan overgehouden", aldus Koeman. De oefenmeester vond overigens wel dat hij zich niet moest verstoppen achter de spelers die door blessures en schorsingen niet in actie konden komen. "Dat zou goedkoop zijn. Ik ga geen excuses lopen zoeken. We hebben op cruciale momenten amateuristische dekkingsfouten gemaakt. Voorin hebben we vrijwel niets afgedwongen. De bepalende spelers waren er niet in deze wedstrijd. Dat stelt me heel erg teleur."

Ron Jans, trainer van FC Groningen, was erg blij met de overwinning. Vorig weekend kreeg de ploeg het ook al voor elkaar om Roda JC over de knie te leggen. "Dit was de beste uitwedstrijd van FC Groningen sinds jaren, misschien wel de beste in mijn vijf seizoenen als trainer van de FC. Daar mag ik best wel tevreden mee zijn."