FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 25 juni 2005

ChristenUnie dreigt Nawijn met rechter

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsDe Groen van Prinstererstichting, het wetenschappelijk bureau van de ChristenUnie, wil gerechtelijke stappen ondernemen tegen Hilbrand Nawijn en Filip Dewinter over het gebruik van de historische figuur Marnix van St Aldegonde als naam van een denktank die de beide politici deze week oprichtten.

Het wetenschappelijk bureau van de RPF, een van de partijen waaruit de ChristenUnie in 2000 ontstond, droeg eveneens de naam Marnix van St Aldegonde. Hoewel deze stichting formeel is opgeheven zijn er nog steeds onderzoeken en brochures van in omloop. Volgens een woordvoerder van CU-voorman André Rouvoet zou dit verwarring kunnen opleveren. "Bovendien zijn er veel auteurs die niet geassocieerd wensen te worden met Dewinter en Nawijn", aldus de zegsman.

Een gesprek tussen Rouvoet en Nawijn leverde donderdag vooralsnog niets op. De voormalige LPF'er is verbaasd over de reactie van de CU aangezien de stichting van de RPF niet meer bestaat. "Maar ik ga niet over een naam in boksgevecht. Ik zit niet te wachten op juridische procedures", stelt Nawijn, die inmiddels volgens eigen zeggen al twee andere namen van historische figuren achter de hand heeft.

Marnix van St Aldegonde
Marnix van St Aldegonde

Marnix van St Aldegonde was, behalve vermeend dichter van het Wilhelmus, burgemeester van Antwerpen en politiek adviseur van Willem van Oranje. Hij was een overtuigd calvinist geworden nadat hij in Basel bij Calvijn had gestudeerd. Toen Groningen in 1580 tijdens de Tachtigjarige Oorlog overliep naar de Spanjaarden riep Van St Aldegonde op tot inperking van de godsdienstvrijheid van katholieken: "In een voor het land niet-gevaarlijken tijd zou ik nooit willen raden tegenover andersdenkenden harde maatregelen te nemen. Maar als de veiligheid van de staat op het spel staat, komt het mij niet alleen geoorloofd, maar zelfs ook noodzakelijk voor, dat de magistraat veiligheidsmaatregelen neemt."

"Kezman kan binnen week Atlético-spits zijn"


Na één seizoen bij Chelsea te hebben gespeeld staat Mateja Kezman misschien wéér voor een nieuwe verhuizing. Volgens zijn zaakwaarnemer staat hij namelijk op het punt om te tekenen voor Atlético Madrid.

De overgang hangt echter nog af van de clubs zelf. Zij moeten het nog eens worden over de afkoopsom. "Ik denk dat de transfer van Kezman geen lang verhaal wordt.", aldus Vlado Lemeic, de zaakwaarnemer van de oud-PSV’er. "Ik denk dat we volgende week gaan horen of het doorgaat of niet."

Kezman wil graag weg bij de club uit Londen. Naar eigen zeggen komt hij daar té weinig aan spelen toe. Een jaar geleden verkaste de Servische aanvaller voor ongeveer acht miljoen euro naar Chelsea.

Argentinië vierde halve finalist bij WK-20

Nu ook de vierde kwartfinale is gespeeld, zijn alle halve finalisten bekend. Naast Marokko, Brazilië en Nigeria heeft ook Argentinië de halve eindstrijd bereikt.

De Zuid-Amerikanen speelden vanavond in Enschede tegen de laatste Europese ploeg in het toernooi: Spanje.

Argentinië kwam in de eerste helft op voorsprong door een goal van Zabaleta. Zapater maakte even later gelijk na een mooie voorzet van Llorente. De teams gingen vervolgens met deze gelijke stand de kleedkamers in.

In de tweede helft was het Spanje dat het overwicht op het veld had, maar toch was het Argentinië dat weer wist te score. Uitgerekend de eerder gepasseerd Oberman stiftte de 2-1 binnen. Binnen twee minuten zorgde de Argentijnse sterspeler Messi voor de 3-1.

De halve finales zullen beide gespeeld worden op aanstaande dinsdag, 28 juni. Brazilië speelt om half zes tegen Argentinië in Utrecht. Om half negen neemt Marokko het vervolgens op tegen Nigeria in Kerkrade. De finale zal vervolgens op zaterdag 2 juli om acht uur worden gespeeld in Utrecht.

[upd] Tiener 'vermist' na sprong in Maas

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsPolitie en brandweer hebben in de Maas bij Roermond enkele uren gezocht naar een jongen van ongeveer veertien jaar. Een getuige had rond 17.30 uur gezien hoe de tiener met een andere jongen over de Maasbrug liep, en plotseling in de vijftien meter lager gelegen Maas sprong. Voordat hij sprong zwaaide hij nog naar zijn vriend.

Volgens de getuige kwam de hem onbekende jongen vervolgens niet meer boven. De politie heeft echter bekendgemaakt dat het de zoekactie inmiddels heeft afgebroken. "We gaan er vanuit dat de jongen de sprong heeft overleefd en zelfstandig het water uit is gekomen. Anders had zijn vriend die erbij was, zich wel gemeld", aldus een woordvoerder.

Update 22.26 uur
Inmiddels is duidelijk geworden wat de identiteit van de tieners is. Twee nieuwe getuigen meldden zich, en vertelden de politie dat beide jongens in het water waren gesprongen, en er ook weer uit waren geklommen. De nieuwe getuigen onthulden ook de namen van de twee.

Uit een huisbezoek bleek vervolgens dat de twee tieners inderdaad ongeschonden uit de Maas waren gekomen. Aangezien het springen van de Maasbrug strafbaar is wacht hen mogelijk een taakstraf.

Gratis Reisjes? 2

Al eerder vertelde ik jullie dat er zogenaamde gratis reisjes werden weggegeven. Helaas heb ik zelf nog niet de kans gehad om te kunnen bellen, dus dat doe ik maandag wel. Maar waar ik nu benieuwd naar ben (en daar heb ik jullie lieve FOK!kertjes voor nodig ), op welke naam/bedrijf dat nummer 0909-0234 is geregistreerd want dat kan ik nergens natrekken. Zodra dat bekend is kunnen we vergelijken of dat hetzelfde bedrijf is als zorgomkering.nl. Want het zou zomaar kunnen dat ze een fake-adres doorgeven aan hun "prijswinnaars" om zelf niet gepakt te worden.

Ik laat weer van me horen zodra ik ze heb gebeld, en dan zullen de gesprekjes mischien wel online komen. Ik heb het gesprek met YorinFM ook opgenomen maar heb ff geen laptop met bluetooth erop.

Wimbledon: Serena Williams naar huis

Serena Williams is er niet in geslaagd om de laatste zestien op Wimbledon te bereiken. De Amerikaanse verloor in twee sets, setstanden 6-3 en 7-6.

Williams werd al gelijk in haar eerste opslag gebroken door haar landgenote, maar brak daarna gelijk weer terug. En zo ging het de gehele eerste set door, totdat Craybas een beslissende break voorkwam en de set met 6-3 naar zich toetrok.

In de tweede set ging het gelijk op en een tiebreak moest er aan te pas komen om uit maken wie die zou winnen. Serena nam nog wel een 2-0 voorsprong, maar Craybas maakte dat al gauw goed en liep uit naar een 5-2 voorsprong en dat gaf ze ook niet meer uit handen.

Uitslagen Wimbledon Dag 6

De zesde dag op Wimbledon bracht in tegenstelling tot gisteren geen regen, maar wel een aantal mooie wedstrijden.

De als eerste geplaatste Zwitser Roger Federer rekende in vier sets af met de Duitser Nicolas Kiefer. Na een spannende wedstrijd, waarin Federer het moeilijk had tegen de Duitser, trok hij uiteinlijk toch aan het langste eind. Het betekende zijn 32e grasoverwinning op rij.

De Amerikaan Andy Roddick plaatste zich ook voor de vierde ronde. Het servicekannon had drie sets nodig tegen de Rus Igor Andreev, setstanden 6,2, 6-2 en 7-6.

Bij de vrouwen plaatste de titelverdedigster, de Russische Maria Sjarapova, zich voor de achtste finales. Sjarapova Won vrij eenvoudig van de Sloveense Katarina Srebotnik in twee sets, 6-2 en 6-4.

Mary Pierce was superieur in de wedstrijd tegen het jonge Servische talent Ana Ivanovic. Na 67 minuten en de setstanden 6-1 en 6-4 was de wedstrijd al ten einde.

De nummer een van de plaatsingslijst, Lindsay Davenport, had weinig problemen met de Russische Dinara Safina en stoomde zo door na de achtste finales, net als Venus Williams en Natalie Dechy die beiden hun tegenstandsters geen set gunden.

De enige Belgische tennisster nog in het toernooi, Kim Clijsters, plaatste zich ook voor de volgende ronde. Alleen in de eerste paar games van haar partij tegen de Italiaanse Roberta Vinci kende ze wat problemen, maar daarna walste ze over de Italiaanse heen.

Momenteel is er nog een wedstrijd bezig, die tussen de de Amerikaanse Serena Williams en haar landgenote Craybas.

Derde ronde

Mannen

Juan Carlos Ferrero (Spa) - Florian Mayer (Dui) 3-6 6-2 6-1 6-1
Mikhail Youzhny (Rus) - Jonas Bjorkman (Zwe) 7-5 6-3 3-6 7-6
Roger Federer (Zwi) - Nicolas Kiefer (Dui) 6-2 6-7 6-1 7-5
Max Mirnyi (Wru) - Jiri Novak (Tsj) 5-7 7-5 6-4 7-6
Richard Gasquet (Fra) - Gilles Muller (Lux) 7-6 6-3 6-3
Igor Andreev (Rus) - Andy Roddick (USA) 2-6 2-6 6-7
Novak Djokovic (Scg) - Sebastien Grosjean (Fra) 5-7 4-6 7-5 4-6
Andrew Murray (Eng) - David Nalbandian (Arg) 7-6 6-1 0-6 4-6 1-6
Janko Tipsarevic (SCG) - Thomas Johansson (Zwe) 2-6 3-6 1-6
Dmitry Tursunov (Rus) - Alexander Popp (Dui) 5-7 7-6 6-2 6-2
Guillermo Coria (Arg) - Jurgen Melzer (Oos) 3-6 3-6 6-2 6-2 6-4

Vrouwen

Ana Ivanovic (Scg) - Mary Pierce (Fra) 1-6 4-6
Katarina Srebotnik (Slo) - Maria Sharapova (Rus) 2-6 4-6
Ana Ivanovic (Scg) - Mary Pierce (Fra) 1-6 4-6
Nadia Petrova (Rus) - Cara Black (Zim) 6-4 6-3
Conchita Martinez (Spa) - Kveta Peschke (Tsj) 4-6 1-6
Lindsay Davenport (USA) - Dinara Safina (Rus) 6-2 6-1
Venus Williams (USA) - Daniela Hantuchova (SVK) 7-5 6-3
Roberta Vinci (Ita) - Kim Clijsters (Bel) 3-6 4-6
Nathalie Dechy (Fra) - Alyona Bondarenko (Oek) 6-1 6-4
Eleni Daniilidou (Gri) - Flavia Pennetta (Ita) 6-4 6-3

Aloisi verhuist naar Panathinaikos

John Aloisi speelt de komende twee seizoenen voor Panathinaikos. De Australiër was één van uitblinkers tijdens de eerste ronde van de Confederations Cup.

Bij Osasuna werd het contract van de 29-jarige spits niet verlengd. Dat kwam vooral vanwege zijn matige productiviteit: in vier seizoenen Osasuna maakte hij slechts 28 doelpunten. Tijdens de Confederations Cup (waarin zijn land wel snel werd uitgeschakeld) maakte de Australiër echter vier doelpunten. Plotseling bleken vele clubs geïnteresseerd in Aloisi. Hij heeft nu dus gekozen voor een Grieks avontuur. Panathinaikos kwam vorig seizoen één punt tekort voor de titel.

Argentijnen Coria, Nalbandian verder

De Argentijnen Nalbandian en Coria hebben zich als laatste mannen geplaatst voor de laatste zestien op Wimbledon. Beide spelers hadden wel een vijfsetter nodig.

David Nalbandian plaatste zich met veel moeite voor de vierde ronde tegen het nieuwe Britse tenniswonder Andrew Murray. In de eerste twee sets had Nalbandian in elke servicegame moeite met de Brit, die zelf sterk serveerde en ook in de rally’s de finalist van 2002 dikwijls de baas was. Murray won de eerste twee sets dan ook met 7-6 en 6-1. In de derde set kwam Nalbandian al snel twee breaks voor; hierna liet Murray de set lopen. De Brit werd moe en spaarde energie. Het cruciale moment in de vierde set vond plaats op 4-4 toen Nalbandian serveerde. Murray, die in de vorige ronde Stepanek klopte, miste enkele breakkansen. In de volgende game sloeg Nalbandian wel meteen toe bij zijn eerste kans. In de beslissende set brak Nalbandian meteen door de eerste servicegame van Murray. Hierna was het verzet van de jonge Murray gebroken.

Guillermo Coria moest het opnemen tegen Jürgen Melzer. Op Roland Garros troffen de twee elkaar ook al. Toen won ‘uiteraard’ gravelbijter Coria. Melzer zou op gras Coria beter partij moeten kunnen bieden dan toen in Parijs. Dat bleek ook in de eerste twee sets; het werd twee keer 6-2 voor de Oostenrijker. Coria had moeite met de opslag van Melzer en maakte voor zijn doen veel onnodige fouten.

Coria kon de situatie toch nog omkeren. Vooral in de vijfde set maakte de runner-up van Roland Garros 2004 een paar meesterlijke punten. Hij bleef ook sprinten op elke bal. De laatste drie sets eindigden in 6-3, 6-3 en 6-4 voor Coria, die in de volgende ronde Andy Roddick treft: een mooi affiche.

Unilever heeft een nieuw Zeeuws Meisje

Icoon Zeeuws MeisjeAnna Dieleman uit Middelburg is het nieuwe gezicht van margarinemerk Zeeuws Meisje. Een jury koos de negentienjarige uit vijftien genomineerde kandidaten. Volgens mede-organisator en marketing manager van Unilever Jeroen Rook was de beslissing unaniem wegens de spontane en echt Zeeuwse uitstraling van de Middelburgse.

Onder het motto 'geen cent te veel hoor' kreeg de winnares haar gewicht in centen uitgekeerd: omgerekend 140 euro. De provincie Zeeland vertienvoudigde dit bedrag, zodat Anna 'een tijdje leuke dingen kan doen', aldus gedeputeerde en jurylid Maria le Roy. Het nieuwe Zeeuws Meisje wordt het nieuwe gezicht van het margarinemerk van fabrikant Unilever, en zal onder meer een tournee langs supermarkten in Nederland gaan maken.

"Ik stond echt versteld toen ik het hoorde. En eigenlijk was ik een beetje bang dat ze misschien het verkeerde meisje voor ogen hadden gehad en zaterdag iemand anders hadden gebeld. Maar gelukkig bedoelden ze toch mij", reageerde Anna. 261 kandidaten hadden zich aangemeld voor de verkiezing, waarvan er na een internetronde waarbij heel Nederland een stem kon uitbrengen vijftien overbleven. Onder hen Miranda Slabber, Miss Nederland 2004. Een jury onder leiding van het allereerste Zeeuwse Meisje Elma Petter-van den Berge (44) verkoos echter Anna Dieleman.

Zeeuws Meisje Anna Dieleman showt de nieuwe outfit
Anna Dieleman showt de nieuwste outfit van het Zeeuws Meisje

WRC: Loeb komt op stoom en is ongrijpbaar

Nadat Sebastien Loeb gisteren op de laatste stage van de dag de leiding van Marcus Grönholm overnam was het vandaag weer een vertrouwd beeld op de rallypaden. De Fransman met zijn Citroën Xsara WRC domineerde de hele dag en heeft zijn voorsprong uitgebreid tot meer dan een minuut.

Stage 8
De rijders begonnen vanochtend op de korte, maar verraderlijke, Koumaritsi proef. Het weer zit de rijders niet mee aangezien het 31 graden is. Vandaag worden er acht stages verreden en de coureurs moeten dus heel wat tijd in hun warme bolides doorbrengen. Loeb pakte de snelste tijd en vergrootte zijn voorsprong op Grönholm met 0.7 sec. Toni Gardemeister en Harri Rovanperä eindigden op een gedeelde derde plaats, beide met een tijd van 4:58.2. Petter Solberg heeft ondertussen zijn snelheid weer teruggevonden nu de aandrijfas van zijn Impreza is gerepareerd. De Noor finisht als vijfde op de proef 3.5 sec. achter Loeb.

Stage9
Opnieuw vergroot Loeb zijn voorsprong op Peugeot rijder Grönholm door ook op de negende stage van de Acropolis rally de snelste te zijn. Ondertussen is er ook een felle strijd om plek drie in het algemeen klassement. Carlos Sainz verdedigt deze plek ten opzichte van Toni Gardemeister. De Ford rijder verloor op deze stage echter 0.7 sec. doordat de Focus niet goed om kon gaan met de grootte hoogte waar op werd gereden. Ook Mitsubishi draaide weer goed mee met een vijfde tijd voor Gigi Galli en een zesde voor teamgenoot Rovanperä.


Spectaculaire proeven in deze editie van de Acropolis Rally

Stage 10
Marcus Grönholm probeerde de hele proef om sneller te zijn dan Loeb maar het mocht uiteindelijk niet baten. De Fransman liep dit keer 6.4 sec. uit op de Fin. De rest van de top vier op de proef werd ook volgemaakt met Citroën Xsara’s. Manfred Stohl wist met de privé ingeschreven Citroën van OMV racing een derde tijd neer te zetten. Carlos Sainz finishte als vierde.

Stage 11
Loeb loopt steeds verder uit op Grönholm. De Fransman heeft sinds het einde van dag één geen stage meer verloren. De totale achterstand van Grönholm op Loeb is wel klein te noemen, 25.7 sec. Carlos Sainz vergroot ondertussen ook zijn voorsprong in het algemeen klassement op Toni Gardemeister, op deze stage was de Spanjaard 1.8 sec. sneller dan de Ford rijder.

Stage 12
Met stage twaalf begon de middagsessie. Dit keer was opnieuw Loeb de snelste op de Koumaritsi proef maar nu met maar een kleine voorsprong op de nummer twee op de proef, Gigi Galli op 0.1 sec. Grönholm pakt de derde tijd maar vreesde aan het eind van stage twaalf dat zijn auto niet meer 100% is. Carlos Sainz stelde teleur met een negende tijd op de proef waardoor Gardemeister zijn achterstand tot 2.9 sec. wist te verkleinen.


Gigi Galli, ook deze rally weer sterk aan het rijden

Stage 13
De dertiende stage van de Acropolis Rally bracht drama voor Grönholm. De Fin had aan het einde van proef twaalf al zijn bedenkingen over de staat van zijn auto en hij kreeg jammer genoeg gelijk. De aandrijfas van de Peugeot 307 WRC brak op weg naar de start van proef dertien. Loeb pakte, zoals gebruikelijk begint te worden, opnieuw de stage overwinning. Toni Gardemeister pakte op deze stage genoeg tijd op Carlos Sainz om de Citroën rijder in het algemeen klasssement voorbij te gaan. Door het terugvallen van Grönholm schuift de Ford rijder dus op van plek vier naar plek twee achter Sebastien Loeb.

Stage 14
Loeb blijft oppermachtig en wil genoeg voorsprong pakken om ook de zware dag van morgen te kunnen overleven zonder teveel risico te hoeven nemen. Hij pakt weer de stageoverwinning voor Gardemeister, met een achterstand van 5.4 sec. Carlos Sainz weet niet meteen te antwoorden op het voorbijgaan van Gardemeister in het klassement. 'El Matador' moet 1.4 toegeven op Gardemeister en finisht als derde op de proef.


Petter Solberg op de proef, de Noor kan helaas niet goed meekomen

Stage 15
De laatste stage van de dag is opnieuw een prooi voor de fantastisch rijdende Loeb. De jonge Fransman heeft vandaag alle proeven gewonnen. Toch is zijn voorsprong op de nummer twee, Toni Gardemeister, slechts 1:24.6. Toch mag niet van de Ford rijder verwacht worden dat hij dit gat morgen kan dichten aangezien er dan nog maar vier proeven op het programma staan. Wel moet Gardemeister opletten dat hij zijn tweede plaats niet verspeeld aan Sainz. De oude rot staat slechts 7.7 sec. achter op de nummer twee in het klassement. Aangezien Sainz na deze wedstrijd waarschijnlijk voorgoed afscheid neemt van de rallypaden zal hij er alles aan willen doen om Citroën een één-twee overwinning te geven.

De volgende rally zal zuiderbuur François Duval weer plaatsnemen in de tweede Citroën met als nieuwe navigator Sven Smeets. Smeets is geen onbekende in het WRC aangezien hij vele jaren als navigator van Freddy Loix heeft gefungeerd. Kort geleden is bekend geworden dat Carlos Sainz de rest van het jaar de race Touareg voor Volkswagen gaat testen. Hiermee zal hij in 2006 voor het eerst aan de start staan van 'Le Dakar' als rijder van het Volkswagen fabrieksteam.

Algemeen klassement na dag 2

Pos. CoureurTeam Tijd achterstand
1S. LoebCitroën2:54:28.80
2T. GardemeisterFord2:55:53.41:24.6
3C. SainzCitroën2:56:01.11:32.3
4M. GrönholmPeugeot2:57:12.92:44.1
5M. HirvonenFord2:57:19.12:50.3
6H. RovanperäMitsubishi2:57:46.03:17.2
7G. GalliMitsubishi2:58:23.23:54.4
8M. MärtinPeugeot2:58:48.44:19.6
9P. SolbergSubaru2:59:56.15:27.3
10T. JohanssonSubaru3:00:01.25:32.4

Debutant zet provincie-medewerkers op biobrandstof

QyRoZ had ons via de nieuws-submit te melden:

Het provincie-bestuur Zuid-Holland heeft zichzelf verplicht met schone auto's op biobrandstof te gaan rijden. Aanvankelijk zou er eerst een onderzoek naar de biobrandstof komen, maar dankzij FOK!-user en voormalig FP-nieuwsposter Kirsten Verdel (darktower) is de proef al in de praktijk gebracht.

De 27-jarige Rotterdamse is nog maar net benoemd in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Ze volgt Marga Duijnker op in de PvdA fractie die nu als wethouder in Bernisse werkt. Samen met haar partijgenoot Henk Letschert kreeg ze een motie van de SP onder ogen met als verzoek deze mede te ondertekenen. "Ik las: onderzoek naar de toepassing van biobrandstof. Wat, onderzoek, zei ik. Weer een onderzoek? Laten we er gewoon mee beginnen! Doe wat!"

De motie werd op haar aanraden aangepast en unaniem aangenomen. Een flitsend succes voor een jong Statenlid, dat alleen nog politieke ervaring heeft opgedaan in het afdelingsbestuur van de PvdA-Rotterdam. "Wel liep ik al mee met de fractievergaderingen in de Staten. Het is raar gegaan," zegt ze. "Een paar jaar geleden werd ik lid van de PvdA en liet ik weten dat ik wat wilde dóen. Ik gaf me dus overal voor op. Ook voor de provincie. Nummer 30 vond ik mooi genoeg. Maar op de ledenvergadering, waar ik niet bij kon zijn, werd ik opgetild naar plaats 24. Door het Wouter Bos-effect hadden we in de provincie zetelwinst en kwam de PvdA op twintig zetels uit. Nou, twee gedeputeerden, anderen die opstapten, dan gaat het snel."

Verdel werkte bij de Osdorp Posse en ging elk weekeinde mee naar optredens overal in het land. Nu werkt ze bij XS4all in Diemen.

Brazilië naar finale Confederations Cup

Brazilië heeft zich gekwalificeerd voor de finale van de Confederations Cup. De ‘kanaries’ wonnen van gastland Duitsland: 3-2. Uitblinker Adriano deed onze oosterburen met een knappe winnende goal de das om.

Duitsland begon zeer sterk aan de reprise van de laatste WK finale. De ploeg van Klinsmann startte met Jens Lehmann in het doel; Kahn werd dus gepasseerd. Brazilië begon weer met al zijn sterren aan deze halve finale. Duitsland ging zeer offensief van start in het Frankenstadion van Nürnberg. De eerste kans was echter voor de ‘goddelijke kanaries’: een vrije trap van Ronaldinho ging rakelings langs het Duitse doel. Met als uitblinkers Kuranyi en Podolski werd Brazilië onder een immense druk gezet. Toch opende de vijfvoudig wereldkampioen na twintig minuten de score: Ronaldinho legde een vrije trap af op Adriano die de bal van dertig meter in het doel jaagde. De bal werd nog even getoucheerd door Deisler in de muur. Duitsland kwam twee minuten later weer langzij. Podolski kopte een corner van Deisler in de touwen. Vlak voor rust veroorzaakte Huth een onnodige strafschop. Ronaldinho zette de penalty feilloos om: 2-1.

In de blessuretijd van de eerste helft kreeg ook Duitsland een strafschop. Onduidelijk was waarom: bij een vrije trap hield Roque Junior Huth vast en Ballack liet zich vallen na een lichte touché door Emerson. Ballack, de beste man aan Duitse zijde, zorgde weer voor evenwicht. De tweede helft bood weinig spektakel. Beide ploegen speelden afwachtend. Een kwartier voor tijd scoorde Brazilië plotseling. Een afgeweken bal belandde bij Adriano, die Huth heel sterk van zich afhield. Duitsland leek na deze goal erg aangeslagen. Het was de regerend wereldkampioen die nog enkele kansen creëerde. Lehmann redde echter knap op inzetten van Zizinho en Robinho. Duitsland maakte een machteloze en vermoeide indruk; Brazilië kwam geen moment meer in gevaar en gaat naar de finale. Morgen spelen Argentinië en Mexico de tweede halve finale.

Hiroyuki Maruyama bekritiseert DS en PSP

Hiroyuki Maruyama van G.Rev is niet zo positief over de twee grote handhelds van dit moment. Over de Nintendo DS zegt hij dat de functies die de DS speciaal moeten maken de development juist beperken. Je zal als developer iets moeten doen met bijvoorbeeld het touchscherm. Doe je dit niet dan is het geen DS waardige game volgens meneer Maruyama.

De PSP is al even populair en is niet meer dan een draagbare PlayStation met een mooi groot scherm. Er komen geen bijzondere games uit en hij ziet het nut van de PSP niet in.

De draadloze technieken die beide apparaten hebben zijn ook niet nodig aangezien er nog geen wereldwijd draadloos netwerk beschikbaar is.

'Gediscrimineerd' stel slaat buschauffeur

THC1 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen 23-jarige man en een 20-jarige vrouw zijn in Tilburg aangehouden nadat ze een buschauffeur mishandelden. Het tweetal, afkomstig uit Waalwijk, voelde zich gediscrimineerd toen de chauffeur hen maande op te schieten met instappen. De chauffeur kreeg vervolgens vier vuistslagen.

De Waalwijkers, die inmiddels weer op vrije voeten zijn gesteld, worden verdacht van openlijke geweldpleging tegen de 39-jarige buschauffeur. De chauffeur, die uitgebreid aangifte deed, stelde dat hij zijn opmerking maakte omdat hij haast had. Het stel, van allochtone herkomst, voelde zich echter gediscrimineerd door de aansporingen.

NK Wielrennen: Vos verrassend Nederlands kampioene

Janneke Vos is in Rotterdam Nederlands kampioene op de weg geworden. Bij de beloften ging de titel naar Sebastian Langeveld.

Dames

In en rond Rotterdam moesten de Nederlandse dames negen rondes van 13,5 kilometer afleggen. In de eerste omloop scheidden gelijk zeven renners zich af: Claudia Witteveen, Linda Ringlever, Catharina Mulder, Iris Slappendel, Josephine Groenveld, Irene van den Broek en Areke Hassink. In het verloop van de koers kwamen hier nog Danielle Bekkering en Janneke Vos bij.

De koplopers leken in de laatste ronde gegrepen te worden door het jagende peloton, maar doordat de toppers niet samen wensten te werken, kwam het niet tot een hergroepering. Uiteindelijk hield de voorste groep 21 seconden, waarna de 28-jarige Amsterdamse Van Essen en Groenveld versloeg in de spurt.

Uitslag:
1. Janneke Vos 121,5 km in 3.07.57
2. Sharon van Essen z.t.
3. Josephine Groenveld z.t.
4. Danielle Bekkering z.t.
5. Catharine Mulders z.t.

Beloften

Bij de beloften ging de titel naar Sebastian Langeveld. De renner van Van Vliet-EBH wist na 175,5 kilometer zijn zeven medevluchters in een lange sprint te verschalken. Reinier Honig en Johnny Hoogerland eindigden respectievelijk als tweede en derde.

Uitslag:
1. Sebastian Langeveld 175,5 km in 3.56.09
2. Reinier Honig z.t.
3. Johnny Hoogerland z.t.
4. Thom van Dulmen z.t.
5. Koen Zanders z.t.

TT Assen boos op de NCRV

De organisatie van de TT in Assen is woedend op de NCRV. De omroep had vanochtend een man in de uitzending van het Radio 2-programma Plaza die zich voordeed als 'bestuurslid Arend de Vries' van de TT. De man zei dat de 75e Grote Prijs van Nederland voor wegmotoren niet zou doorgaan. De hevige regenbuien in de nacht van vrijdag op zaterdag zouden het circuit onder water hebben gezet en racen onmogelijk maken. Woordvoerder Willem Lutte van de TT zegt dat hier niks van klopte. "Heel erg jammer dat de NCRV heeft verzuimd het verhaal op waarheid te controleren. Meneer Arend de Vries is geen bestuurslid. Wie het wel is? Geen idee, maar wel een onverlaat. Als mensen zo'n boodschap op de radio serieus nemen, blijven ze weg. En dat zou ons grote financiële schade berokkenen."

Lutte kan de grap niet echt waarderen, maar de NCRV aanklagen gaat hem op dit moment te ver. "Dat is ook nog niet ter sprake gekomen. We hebben wel zo snel mogelijk de zaak proberen recht te zetten met een persbericht. Maar het is duidelijk dat we vanmorgen even heel erg boos waren."

Gedumpte 78-jarige schiet bejaarde ex-minnaar dood

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Dat bejaarden geen liefdesverdriet meer zouden hebben blijkt maar weer eens een fabeltje te zijn. Een 78-jarige vrouw die een relatie onderhield met een 85-jarige medebewoner heeft in een bejaardenhuis in de Amerikaanse stad Atlanta de man doodgeschoten nadat hij een einde had gemaakt aan hun verbintenis. "Ik heb het gedaan en ik zou het opnieuw doen", aldus de vrouw tegenover de politie.

De ex-minnaar werd met een antiek pistool beschoten toen hij de krant zat te lezen. "De overleden man en de schutter hadden ongeveer een jaar een relatie, waar de man kort voor de schietpartij een einde aan had gemaakt", aldus een politiewoordvoerder.

De vrouw werd na het incident aangehouden en vrijdag na een betaling van een borgsom van 25.000 dollar voorlopig op vrije voeten gesteld. De vrouw moet het bejaardenhuis verlaten en voorlopig intrekken bij een kleindochter, bepaalde de rechter.

Namens de grootmoeder bood de kleindochter vrijdag excuses aan voor het misdrijf. "We kunnen niet veranderen wat ze gedaan heeft, maar het spijt ons zeer", verklaarde de kleindochter tegenover de rechter, tot kenbaar ongenoegen van de bejaarde vrouw.

Voetbal: Uitslag Nederland - Nigeria

Nederland heeft zich niet weten te plaatsen voor de halve finale voor het WK tot twintig jaar. In de kwartfinale werd na strafschoppen met 10-9 verloren van Nigeria. De wedstrijden eindigde na 120 minuten in 1-1.

Nigeria had een wereldstart tegen Nederland. Al na een halve minuut stond de 1-0 op het scorebord. Van der Struijk ging in het eigen strafschopgebied in de fout en na een scrimmage kon Owoeri makkelijk binnenschieten. Nederland probeerde snel de gelijkmaker te maken, maar het was Nigeria dat het gevaarlijkst was. Rick Kruys was halverwege de eerste helft dicht bij de gelijkmaker, maar zag zijn bal geblokt worden. Emanuelson miste wat geluk bij een schot op de Nigeriaanse doelman en Babel miste voor rust een grote kans door naast de bal te koppen.

In de tweede helft was het Nederland dat een fantastische start beleefde. Binnen één minuut was het verdediger Ron Vlaar die een voorzet knap binnen kopte. Na de 1-1 kregen beide elftallen weinig kansen om op voorsprong te komen. Aan Nederlandse kant werd Maduro goed geschaduwd en Quincy Owusu en Vincken waren ongelukkig in hun acties. Ook invaller Collins John kon niks uitrichten. Een verlenging volgde na de 1-1 eindstand.

In de verlenging wisten beide ploegen niet te scoren. Adeleye van Nigeria ontsnapte nog aan de rode kaart na een harde tackle op Tim Vincken. Strafschoppen moesten na 120 minuten voetbal de halve finalist bepalen.

De strafschoppen waren bloedstollend spannend. Na 22 strafschoppen was de stand nog steeds gelijk. Voor Nederlandse kant misten Kruys en Zuiverloon. In de nieuwe ronde wist Collins John zijn tweede penalty niet te raken, waardoor Taiwo het vonnis kon voltrekken: 10-9.

Nederland - Nigeria* 1-1
01' Owoeri 0-1
46' Vlaar 1-1.

* Nigeria wint na strafschoppen (10-9).

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport

Uitslag Nederland - Nigeria

Nederland heeft zich niet weten te plaatsen voor de halve finale voor het WK tot twintig jaar. In de kwartfinale werd na strafschoppen met 10-9 verloren van Nigeria. De wedstrijden eindigde na 120 minuten in 1-1.

Nigeria had een wereldstart tegen Nederland. Al na een halve minuut stond de 1-0 op het scorebord. Van der Struijk ging in de fout in het eigen strafschopgebied en na een scrimmage kon Owoeri makkelijk binnenschieten. Nederland probeerde snel de gelijkmaker te maken, maar het was Nigeria dat het gevaarlijkst was. Rick Kruys was halverwege de eerste helft dicht bij de gelijkmaker, maar zag zijn bal geblokt worden. Emanuelson miste wat geluk bij een schot op de Nigeriaanse doelman en Babel miste voor rust een grote kans door naast de bal te koppen.

In de tweede helft was het Nederland die een fantastische start beleefde. Binnen één minuut was het verdediger Ron Vlaar die een voorzet knap binnen kopte. Na de 1-1 kregen beide elftallen weinig kansen om op voorsprong te komen. Aan Nederlandse kant werd Maduro goed geschaduwd en Quincy Owusu en Vincken waren ongelukkig in hun acties. Ook invaller Collins John kon niks uitrichten. Een verlenging volgde na de 1-1 eindstand.

In de verlenging wisten beide ploegen niet te scoren. Adeleye van Nigeria ontsnapte nog aan de rode kaart na een harde tackle op Tim Vincken. Strafschoppen moesten na 120 minuten voetbal de halve finalist bepalen.

De strafschoppen waren bloedstollend spannend. Na 22 strafschoppen was de stand nog steeds gelijk. Voor Nederlandse kant misten Kruys en Zuiverloon. In de nieuwe ronde wist Collins John zijn tweede penalty niet te raken, waardoor Taiwo het vonnis kon voltrekken: 10-9.

Nederland - Nigeria* 1-1
01' Owoeri 0-1
46' Vlaar 1-1.

* Nigeria wint na strafschoppen (10-9).

Schulp ook weg bij FC Den Bosch

Na eerder Joost Volmer gaat nu ook Dennis Schulp niet in op een contractvoorstel van FC Den Bosch. Vrijdag meldde de speler aan de club dat hij het aankomend seizoen ergens anders wil gaan spelen.

"Ik vond de aanbieding te laag en er was geen mogelijkheid tot onderhandelen", aldus Schulp in het Brabants Dagblad. In tien jaar tijd heeft Schulp, die de jeugdopleiding bij Ajax doorliep, al bij zeven verschillende clubs gespeeld.

Terim nieuwe bondscoach Turkije

Fatih Terim wordt de nieuwe bondscoach van Turkije. De voormalig trainer van ondermeer Galatasaray bereikte zaterdag een overeenkomst met de voorzitter van de nationale voetbalbond, Levent Bicakci.

Terim volgt Ersun Yanal op, die eerder deze week werd ontslagen vanwege zijn selectiebeleid, en volgens de Turkse media ook om zijn weigering om de Turkse ploeg te begeleiden tijdens de Middellandse Zee Spelen.

Campagne 'veilig zwemmen' voor asielzoekers

i2Them2 had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft vrijdag de campagne 'veilig zwemmen' gestart. Met behulp van folders, posters en de kabelkrant worden asielzoekers op de gevaren van het water gewezen. Ze moeten zich gaan realiseren dat, als ze het water ingaan, het noodzakelijk is te kunnen zwemmen.

Veel asielzoekers kunnen vaak niet of nauwelijks zwemmen en zijn zich niet bewust van de gevaren van water. Vorig jaar zijn er in één week tijd vier asielzoekers verdronken, waaronder twee zusjes uit Burundi van zeven en negen jaar oud. Zij ontsnapten bij recreatieplas Lage Veld in Wierden aan de aandacht van hun ouders en kwamen in het diepe terecht, waar ze verdronken omdat ze niet konden zwemmen.

Vive Le Tour ! (2) De vergeten kampioen

Mijn vroegste herinnering aan de Tour dateert van lang geleden. Ik moet een jaar of acht geweest zijn toen ik op "Radio Tour" hoorde hoe men een verwoede strijd leverde om de gele of groene trui. Op mijn fietsje reed ik nadien in het park hier vlakbij samen met mijn kameraadjes mijn eigen Tour de France. Toen droomde ik nog dat ik ooit zou meerijden in wat terecht de mooiste koers ter wereld wordt genoemd. Waarom was ik gefascineerd door de Tour? Meer dan door de andere wedstrijden. Nu ja, op die andere Ronde, die van Vlaanderen na misschien. Ik vermoed om dezelfde reden die honderdduizend mensen ook nu nog ieder jaar naar het parcours drijft. De Tour wordt gereden tijdens de vakantie en daardoor is iedere fan er eigenlijk altijd intensief mee bezig. In de Tour wordt altijd feller gereden. De Tour heeft ook altijd een grotere internationale dimensie gehad dan bijvoorbeeld de Giro, een koers die nochtans louter sportief gerust de vergelijking moet kunnen doorstaan. Maar toch is de Tour uniek. Kijk je niet om de koers, dan wel om de poëtische beelden van kastelen, natuurschoon en ander fraais die we elk jaar op de buis te zien krijgen. Als je niet gaat om live de renners te zien, dan ga je om het geweldige mediacircus te bekijken. En toch begon het ooit allemaal zo klein, maar tegelijk was de Tour al sinds haar begin een fenomeen. In deze reeks ga ik als opwarmertje tot aan de Tour enkele keren met u even grasduinen in de opmerkelijke gebeurtenissen van ondertussen 102 jaar Tour de France.




Vandaag: "De vergeten kampioen"



Wimbledon: Clijsters door naar achtste finales

De Belgische Kim Clijsters heeft zich weten te plaatsen voor de achtste finales bij het toernooi van Wimbledon.

De als 15e geplaatste Clijsters had weinig moeite met de Italiaanse Roberta Vinci, setstanden waren 6-3 en 6-4. Alleen in haar eerste twee games van de wedstrijd kende Clijsters problemen met haar opslag, twee mogelijkheden voor Vinci om te breken, maar ze deed dit enkel in de eerste game. Na de break herpakte Clijsters zich weer en kon Vinci alleen maar volgen.

In de vierde ronde speelt Kim Clijsters nu tegen de als eerste geplaatste Amerikaanse Lindsay Davenport.

Wimbledon: Davenport eenvoudig naar laatste 16

Lindsay Davenport heeft zich in Londen bij de laatste 16 geschaart.

De als eerste geplaatste Amerikaanse won vrij eenvoudig van de Russische Dinara Safina, setstanden waren 6-2 en 6-1.

Ook Venus Williams en Nathalie Dechy plaatsten zich in straight sets voor de volgende ronde. De Amerikaanse klopte Daniela Hantuchova (7-5, 6-3), de Française versloeg vrij eenvoudig Alyona Bonderenko (6-1, 6-4).

Feministes op pik getrapt door bierreclame

Icoon opmerkelijk nieuws"Het verschil tussen een echtgenote en een liefje is dertig kilo." Met die slogan heeft het Venezolaanse biermerk Cervecería Regional vrouwenverenigingen in het land op de kast gekregen. Volgens de feministes getuigt de reclamecampagne van een onvoorstelbare vrouwenhaat.

De vrouwen eisen publieke excuses van de bierbrouwer. Deze peinst er niet over om de verontschuldigingen uit eigen beweging aan te bieden, en daagt de feministes uit om een rechtszaak te beginnen. "Ik durf wedden dat al die vrouwenverenigingen geleid worden door vrouwen die minstens dertig kilo overgewicht met zich meetorsen", verklaarde een woordvoerder van het bedrijf.

TT Assen: Talmacsi sterkste in 125 cc

Gabor Talmacsi heeft bij de TT in Assen de 125cc gewonnen. De Hongaar bleef in een spannende wedstrijd de Spanjaard Hector Faubel en de Italiaan Mattia Pasini voor.

Vanaf de zevende ronde vormde zich een kopgroep van acht man, onder wie de eerste drie coureurs in het wereldkampioenschap: Mattia Pasini, Thomas Luthi en Mika Kallio. Uiteindelijk bleven slechts vijf man over van deze kopgroep. In de veertiende ronde ging Kallio onderuit en in een van de laatste bochten kwamen Marco Simoncelli en Luthi beiden in het grind terecht. Talmacsi pakte de leiding in de laatste ronde en boekte daarmee zijn tweede overwinning van dit seizoen.

Talmacsi gaat door zijn zege samen met Pasini aan de leiding in het wereldkampioenschap. Beide coureurs hebben honderd punten.

Uitslag 125cc

Pos. CoureurTeam Tijd achterstand
1G. TalmacsiKTM38.09,4870
2H. FaubelAprilia0.657
3M. PasiniAprilia0.801
4A. BautistaHonda0.847
5M. SimoncelliAprilia1.403
6A. MasbouHonda3.792
7J. SimonKTM4.259
8T. KoyamaHonda4.323
9S. GadeaAprilia4.492
10T. LuthiHonda13.934

Need For Speed: Most Wanted screenshots

Electronic Arts brengt ons twee screenshots van het nieuwste deel uit de succesvolle Need For Speed serie; Most Wanted. Deze twee screenshots zijn van de versie voor de Xbox 360, het enige next-gen platform waar NFS: Most Wanted voor uitgebracht wordt.
Behalve voor de Xbox 360 komt NFS: Most Wanted ook op maar liefst zeven andere platformen uit. Dit zijn de Xbox, PC, PlayStation 2, Gamecube, GameBoy Advance, DS en PSP. Alleen de eerste drie uit dit rijtje zullen samen met de Xbox 360 versie een online multiplayer bevatten.


Schumi vindt dat de teams genoeg zijn gestraft

Hoewel FIA-president Max Mosley de teams die op Michelin banden rijden lijkt te willen gaan straffen, is de huidige wereldkampioen Formule 1, Michael Schumacher, een geheel andere mening toegedaan over de naweën van de Grand Prix van de Verenigde Staten.

"Ik vind dat ze al genoeg gestraft zijn", aldus Schumacher tegenover de Duitse krant Bild. Aanstaande woensdag zal de persconferentie van Mosley duidelijk maken of en hoe hij de betrokken teams wil gaan straffen. Voorafgaande aan de persconferentie zal een hoorzitting van de World Motorsport Council worden gehouden.

Federer in vier sets langs Kiefer

Roger Federer heeft zich geplaatst voor de vierde ronde op Wimbledon. De Zwitserse nummer één van de wereld rekende in een spannend duel af met de Duitser Nicolas Kiefer: 6-2, 6-7, 6-1 en 7-5.

Federer had het vandaag zeer lastig tegen Kiefer. In 2002 verloor de titelhouder op Wimbledon in Halle al eens van Kiefer op gras. Ook vandaag liep het zeker niet op rolletjes voor de Zwitser. Toch boekte hij zijn 32e grasoverwinning op rij.

In de eerste set was Federer duidelijk de meerdere van Kiefer. Op 1-1 werd de Duitser gebroken. Later gebeurde dit nogmaals, zodat de Zwitser comfortabel de eerste set binnensleepte. In de tweede set ging Kiefer steeds beter serveren en zette hij met gevarieerd spel Federer onder druk. De tweevoudig Wimbledon kampioen serveerde zelf echter ook sterk zodat een tiebreak de logische uitkomst was. In die tiebreak nam Federer een 5-2 voorsprong, maar toch verloor hij de tiebreak, door veel onnodige fouten.

De volgende set leverde een snelle break op voor de Zwitser, die weer op volle stoom raakte. Getergd door zijn setverlies maakte hij enkele magnifieke punten. De set werd feitelijk beslist op het moment dat Federer bij 4-1 nogmaals door de service van de Duitser heenging. In de volgende set brak Kiefer twee keer de service van Federer. De regerende kampioen brak echter telkens weer terug, ook toen Kiefer voor de set serveerde. Op 5-5 plaatste Federer, die maandag tegen Ferrero uitkomt, met enkele fraaie winners de beslissende break.

Vermiste tiener Aruba krijgt eigen armbandje

SunChaser herschreef en vertaalde het onderstaande bericht en stuurde dit op via de nieuws-submit, waarvoor onze dank!

Icoon Buitenlands nieuwsOm de familie van de vermiste Amerikaanse tiener Natalee Holloway moreel én financieel te steunen zijn er nu ook armbandjes op de markt gebracht. Het 'Hope for Natalee'-bandje is blauw en een initiatief van plaatsgenoot Tim Hilliard.

Holloway is inmiddels drie weken verdwenen sinds ze op vakantie was op Aruba. Hoofdverdachte is de 17-jarige Nederlander Joran van der S.. Inmiddels is zijn vader ook opgepakt.

De opbrengst van het armbandje gaat naar het Natalee Holloway Trust Recovery Fund. De initiatiefnemers verwachten minstens 20.000 dollar op te halen. Als Natalee levend wordt gevonden wordt het geld gebruikt voor haar studie.

De bedenker van het blauwe armbandje, Tim Hilliard
De bedenker van het blauwe armbandje, Tim Hilliard

TT Assen: Rossi wint Moto GP

De Italiaan Valentino Rossi heeft de TT van Assen gewonnen in de Moto GP klasse. Hierdoor vergrootte hij zijn voorsprong in het wereldbekerklassement.

Rossi stond op de eerste startpositie, maar verloor deze gelijk aan Gibernau. Rossi zakte naar de 5e plaats. Na één ronde had de Italiaan Melandri de leiding. In de zesde ronde reed Gibernau bijna tegen de knie van Hayden aan, waardoor Rossi op kon schuiven van de vierde naar de tweede positie. Voor hem lag nog steeds zijn landgenoot Melandri.

Na 9 ronden gereden te hebben heeft Rossi de leiding van Melandri overgenomen. Deze staat hij niet meer af, ondanks het aan dringen van Melandri. Zijn kleine landgenoot zette een aantal keer de snelste ronde neer, maar hij kon Rossi niet inhalen. Rossi pakte deze snelste ronde in de allerlaatste ronde zelfs nog over van Melandri. Colin Edwards maakte het podium compleet.

Uitslag Moto GP

Pos. CoureurTeam Tijd achterstand
1Valentino RossiYamaha38.41,8080
2Marco MelandriHonda1.583
3Colin EdwardsYamaha7.643
4Nicky HaydenHonda10.128
5Sete GibernauHonda14.795
6Max BiaggiHonda21.575
7Alex BarrosHonda22.725
8Shinya NakanoKawasaki26.477
9Carlos ChecaDucati30.221
10Loris CapirossiDucati30.465

Wimbledon: Pierce superieur tegen Ivanovic

Mary Pierce heeft zich bij de laatste 16 geplaatst bij het grastoernooi op Wimbledon. De Francaise won in twee sets van het jonge Servische talent, Ana Ivanovic, setstanden waren 6-1 en 6-4.

Pierce was superieur tegen de 13 jaar jongere Ivanovic, al na 67 minuten was de wedstrijd afgelopen. Ze leek zich niet erg in te spannen tegen de Servische, die wel veel indruk maakte met haar forehands, maar ze ging te gehaastig op zoek naar winners.

De Francaise bleef koel en kalm en wachtte op het juiste moment. In de tweede set ging Ivanovic op zoek naar een keerpunt in de partij, maar ze liep gelijk al tegen een break op en dat bleek de beslissende van de wedstrijd.

Voorlopig competitieschema bekend

Het voorlopige competitieschema voor het seizoen 2005/2006 is bekend gemaakt door de KNVB.

Landskampioen PSV begint de competitie uit tegen SC Heracles, de kampioen van de Gouden Gids Divisie. Ajax start het nieuwe voetbaljaar met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Feyenoord ontvangt NAC Breda Breda en AZ trapt af tegen Sparta, de andere promovendus.

De wedstrijd tussen AZ en Sparta zal op 12 augustus rechtstreeks te zien zijn op RTL 5. Daarmee is het de eerste vrijdagavondwedstrijd die op een 'open' tv-kanaal te zien is.

Het competitieprogramma van de KNVB kan nog gewijzigd worden, maar start in het weekend van 12,13 en 14 augustus.

Dit is het programma (onder voorbehoud):

vrijdag 12 augustus:
AZ-Sparta

zaterdag 13 augustus:
SC Heracles - PSV
Willem II - RKC
Vitesse - SC Heerenveen
Roda JC-FC Twente

zondag 14 augustus:
Ajax - ADO Den Haag
NEC-FC Utrecht
Feyenoord - NAC
FC Groningen - RBC

Serietongzoener teistert Amsterdam

krullebol87 had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amsterdamse politie zoekt een 'seriekusser'; een man die ongevraagd vrouwen een tongzoen geeft. De 'serietongzoener' slaat vooral toe in de metrostations tussen de binnenstad en Amsterdam-Zuidoost. Inmiddels zijn er zeven aangiften binnen, maar de politie vermoedt dat er nog meer slachtoffers zijn.

De zoener benadert vrouwen van achteren door ze aan te tikken. Als ze zich omdraaien, grijpt hij hen vast en zoent ze vol op de mond waarbij hij zijn tong naar binnen duwt. De vrouwen die aangifte hebben gedaan variëren in leeftijd van 17 tot halverwege de 30. De ongevraagd getongzoende vrouwen zijn volgens de politie vaak zo overdonderd, dat ze niet goed kunnen navertellen hoe hij eruitzag.

Vermoedelijk gaat het om een negroïde persoon met een tenger postuur, tussen 1,70 en 1,80 meter lang en rond de twintig jaar oud. Er is wél DNA van de 'tongzoener', omdat een vrouw direct nadat ze was gezoend, bij de politie speeksel heeft afgegeven.

BAR heeft vertrouwen in nieuwe Honda-motor

Het team van BAR testte deze week op Jerez een nieuwe Honda motor uit die het zal gaan gebruiken tijdens de GP van Frankrijk, maar één van de krachtbronnen gaf al vrij snel de geest. Toch is het team er zeker van dat dit een éénmalig incident was, en voor hun is het ook te hopen aangezien ze nog steeds op 0 punten staan.

"Ondanks een ongewoon probleem met een van de ontwikkelingsmotoren vandaag lijkt de nieuwe motor een positieve verbetering.We hebben ook succes geboekt met een nieuwe aandrijving die we later dit jaar kunnen gebruiken," aldus Mark Ellis.

"Met nog slechts twee tests voor september zit ons programma goed vol. Na de competitieve prestaties op de voorbije Grand Prix' is iedereen bij BAR Honda hard aan het werken om de wagen verder te verbeteren. We zijn tevreden over de resultaten van onze aëro-tests en werken hard aan het chassis om de racebalans te verbeteren."

DTM: Uitslag kwalificatie

Tom Kristensen heeft de pole position gepakt voor de DTM race in Oschersleben, morgenmiddag. Martin Tomczyk start naast hem op de eesrte startrij. De kwalificatie werd een uur uitgesteld door een onweersstorm die over het circuit raasde, de Superpole werd afgelast.

Uitslag kwalificatie Oschersleben:

Pos. CoureurTeam Tijd
1Tom KristensenAudi1:20.218
2Martin TomczykAudi1:20.989
3Gary PaffettMercedes1:21.004
4Jamie GreenMercedes1:21.053
5Mattias EkströmAudi1:21.058
6Laurent AielloOpel1:21.229
7Bruno SpenglerMercedes1:21.373
8Allan McNishAudi1:21.374
9Frank StipplerAudi1:21.397
10Bernd SchneiderMercedes1:21.453
11Rinaldo CapelloAudi1:21.458
12Marcel FässlerOpel1:21.961
13Stefan MückeMercedes1:21.963
14Heinz-Harald FrentzenOpel1:22.170
15Pierre KafferAudi1:22.307
16Alexandros MargaritisMercedes1:22.387
17Christian AbtAudi1:22.482
18Manuel ReuterOpel1:22.551
19Jean AlesiMercedes1:22.575
20Mika HäkkinenMercedes1:24.938

Balkenende: 'Paars was regeermoe, wij niet'

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsPremier Jan Peter Balkenende is niet onder de indruk van slechte peilingen en de kritiek op zijn regering. Dat zei de CDA'er gisteren in reactie op uitlatingen van oppositieleider Wouter Bos. De PvdA-voorman vergeleek Balkenende-2 met de nadagen van het Paarse kabinet Kok-2.

De vergelijking met Paars is volgens Balkenende echter een 'gotspe'. "Dat kabinet had geen motto en was uitgeregeerd. Maar door ons wordt keihard gewerkt", stelt de premier. Hij wees op een aantal afspraken die de laatste weken zijn gemaakt over moeilijke dossiers als de WAO en de publieke omroep. "We zijn nu halverwege de rit en we hebben een behoorlijk aantal maatregelen in de steigers gezet. Het resultaat telt." Voor aanvullingen op het regeerakkoord ziet Balkenende geen noodzaak.

Volgens Bos is het kabinet-Balkenende niet meer in staat om problemen op te lossen door slechte onderlinge verhoudingen en een gebrek aan vertrouwen van de kiezers. Hij riep op tot nieuwe verkiezingen. "Bos heeft al in januari tijdens het PvdA-congres gepleit voor verkiezingen. Het is natuurlijk jammer als je daarop hoopt en het resultaat blijft uit. Ik begrijp de frustraties. Maar we moeten kijken naar het landsbelang", stelde Balkenende in zijn reactie. Overigens is Bos niet de enige met kritiek. Eerder verweet Jozias van Aartsen, de politiek leider van coalitiepartij VVD, het kabinet al 'een gebrek aan eenheid, inspiratie en emotie'.

Sauber: "BMW-deal noodzakelijk"

Peter Sauber heeft verklaard dat de overname van zijn team door BMW noodzakelijk was om de wagens op het circuit te houden. Zijn team had financiele problemen door het stijgen van de kosten in de Formule 1.

"In de afgelopen tien jaar is de Formule 1 extreem duur geworden door diverse nieuwe regels. We hadden een uitstekende infrastructuur en uitmuntend personeel, maar op andere vlakken kwamen we net iets tekort," aldus Sauber. Financieel gezien was ook het verlies van de hoofdsponsor Red Bull een flinke klap voor het Zwiterse team. Sauber: "Het is erg moeilijk om als onafhankelijk team te blijven bestaan. Daarom heb ik een aantal jaren geleden al aangegeven dat ik bereid was het team te verkopen aan een sterke partij."

Peter Sauber heeft ook een aantal details over de overname door BMW bekendgemaakt. Zo zal Credit Suisse haar aandeel in het team tot nul reduceren en zal Sauber zelf met twintig procent van de aandelen achterblijven. Het huidige personeelsbestand van 300 mensen zal grotendeels hetzelfde blijven en wellicht wat groeien. "Voor de windtunnel hebben we maar één ploeg beschikbaar, waar andere teams in drie ploegen kunnen werken. Ook kunnen we momenteel maar met één wagen testen, terwijl iedereen dat met twee auto's doet."

Demonstratie voor Robin van Persie

Bij het Rotterdamse Huis van Bewaring 'De Schie' is vandaag gedemonstreerd voor de vrijlating van voetballer Robin van Persie. Organisator van het protest John van Leeuwen zei tegenover Radio 1 dat Van Persie met respect moet worden behandeld. ''Mocht blijken dat hij onschuldig is, heeft dit heel veel invloed op zijn carrière. Ik zou als autoriteiten niet op mijn geweten willen hebben dat de carrière van zo'n stervoetballer voorbij zou zijn.''

Het protest, dat op een aantal internetsites was aangekondigd, trok een tiental mensen: meest fans van Van Persie. Ze zeiden het onterecht te vinden dat de profvoetballer als crimineel wordt afgeschilderd door de media. Van Leeuwen pleitte voor een andere behandeling van Van Persie in vergelijking met andere gevangenen. ''Uiteraard moet de strafmaat wel gelijk zijn, maar zo'n voetballer moet je met respect behandelen. Hij lijkt nu wel al veroordeeld.'' De opkomst van demonstranten viel Van Leeuwen overigens wat tegen.

Van Persie zit inmiddels al weer twee weken in voorarrest, nadat de 21-jarige Sandra Krijgsman hem beschuldigde van verkrachting.

-
Eerdere berichtgeving:
21-06-2005 - Vriend V. Persie: Sandra niet verkracht
19-06-2005 - Van Persie had wel seks met Sandra
18-06-2005 - 'Slachtoffer' van V. Persie boos op advocaat
15-06-2005 - Robin van Persie langer in hechtenis
14-06-2005 - 'Van Persie komt snel vrij'
14-06-2005 - Van Persie vast voor verkrachting

Sharapova door naar 1/8 finale

Maria Sharapova heeft de laatste 16 van het toernooi van Wimbledon bereikt. Dit deed de Russische door te winnen van Srebotnik met 6-2 6-4.

Sharapova brak de Sloveense meteen in haar eerste twee servicebreaks, waardoor ze met 3-0 voor kwam. Srebotnik brak nog wel een keer terug, waardoor het 4-2 werd. Maar op 5-2 was het Sharapova die met haar vierde setpunt de eerste set won.

De tweede set verliep wat meer gelijkop. Het was Sharapova die als eerste brak, dit deed ze in de 5e game. Op 3-5 kreeg de als tweede geplaatste titelverdedigster op de service van Srebotnik al kansen op de winst, maar de Sloveense hield haar service. De game daarna serveerde Sharapova het zelf uit en plaatste zich voor de 1/8 finale van Wimbledon.

Ceulemans opvolger Sollied bij Club Brugge

Jan Ceulemans is de nieuwe trainer van Club Brugge. De 48-jarige Belg is de opvolger van Trond Sollied, wiens positie wegens aanhoudend geflirt met Olympiakos Piraeus onhoudbaar was geworden.

Ceulemans tekende een contract voor drie jaar bij de Belgische kampioen. Als speler was Ceulemans ook al veertien jaar actief voor Club Brugge, van 1978 tot en met 1992. De voormalig international was eerder trainer bij Aalst, Ingelmunster en Westerlo. Bij die laatste club was hij al zes jaar actief. De Belg volgt Trond Sollied op, die in een videoboodschap zijn afscheid bij Club Brugge bekendmaakte.

Als speler deed Ceulemans onder meer mee aan drie WK’s. Als aanvoerder leidde hij België naar de vierde plaats op het WK van 1986. In 96 interlands scoorde hij 23 goals.

Bush wil miljardair als ambassadeur in Den Haag

Icoon politiek buitenland nieuwsDe Amerikaanse president George Bush wil miljardair Roland Arnall als nieuwe ambassadeur in Nederland. De 65-jarige Arnall moet Clifford Sobel opvolgen, die na vier jaar vertrekt. Momenteel zou de Nederlandse regering worden gepolst of er bezwaren zijn tegen de kandidaat.

De miljardair is volgens het tijdschrift Forbes 321e op de lijst van rijkste wereldburgers, met een geschat vermogen van twee miljard dollar. Arnall is momenteel bestuursvoorzitter van Ameriquest, een van de grootste hypotheekverstrekkers in de Verenigde Staten. Hij heeft geen politieke of diplomatieke ervaring. Net als Sobel is Arnall een geldschieter en politieke vriend van Bush. In 2004 wist hij een bedrag van 12,2 miljoen dollar bijeen te brengen voor de herverkiezingscampagne van de Republikeinse president.

Je lichaam als controller: Kick Ass Kung-Fu

In het Museum of Contemporary Art in Helsinki staat een wel heel bijzondere game opgesteld: als gamer bevind je je niet lekker relaxed op de bank maar in een grote ruimte waar al je bewegingen worden omgezet naar de game. Deze techniek bestaat al langer in de vorm van motion capturing; hierbij werd echter gebruik gemaakt worden van speciale pakken met bolletjes; wat nu dus niet meer nodig lijkt. Bewegingen die gemaakt worden kunnen overdreven worden waardoor je bijvoorbeeld een super jump kunt doen. In het museum wordt deze techniek gebruikt om een vechtspelletje te spelen. Het heeft iets weg van een doorontwikkelde eye-toy, een filmpje is hier te vinden. Het ziet er veelbelovend maar ook erg vermoeiend uit, het is dus nog maar de vraag of gamers zich echt moe willen gaan maken aangezien games nog vaak als ontspannend tijdsverdrijf worden gezien.



Controversiele bandenwarmer Ferrari

Scuderia Ferrari maakt gebruik van een nieuw systeem om haar banden op te warmen. Een aantal teams zouden protest hebben aangetekend tegen het apparaat, maar de FIA staat het systeem toe.

In tegenstelling tot de normale bandenwarmers, een soort electrische deken die over het loopvlak van de band wordt gelegd, bestaat de nieuwe bandenwarmer van Ferrari uit een metalen kast waar het wiel met de band in kan worden geplaatst. De band wordt dan nog steeds door middel van de conventionele deken opgewarmd, maar door de behuizing wordt ook de wang van de band en de velg zelf opgewarmd.

De reglementen van de FIA schrijven voor dat banden alleen mogen worden opgewarmd door een deken met hitte-elementen. Het systeem van Ferrari voldoet aan deze regel, dus de FIA heeft het systeem goedgekeurd. De nieuwe bandenwarmer, die sinds Monaco wordt gebruikt, zou een verklaring zijn voor de verbeterde kwalificatieresultaten van het Italiaanse team in de afgelopen races.

Cricket 2005 demo beschikbaar

EA Sports komt binnenkort weer met een nieuwe Cricket game, Cricket 2005. Je zal natuurlijk weer met de nationale teams kunnen spelen maar ook met de binnenlandse teams van Engeland, Australië, New Zeeland en Zuid Afrika. Ook zal het Twenty20 tournament in de game te vinden zijn. Er zullen 35 stadions zijn waaronder die in Engeland, Calcutta, Melbourne, Auckland, Kaapstad, Barbados en Lahore.

Klik hier om Cricket 2005 te downloaden.

Reünie Spice Girls voorlopig van de baan

Icoon Muziek nieuwsEen reünie van de Spice Girls tijdens het Live8-festival dat zaterdag 2 juli plaatsvindt is van de baan. Vier van de vijf dames hadden wel oren naar een optreden tijdens het benefietevenement. Scary Spice Mel B. was echter onvermurwbaar en bleek zelfs door een persoonlijke poging van organisator Bob Geldof niet over te halen.

Gerri Halliwell is woedend en teleurgesteld door de houding van haar voormalige Spice-collega. "Ik zou het fantastisch vinden om mee te werken aan Live 8. Ik baal vreselijk dat onze reünie nu niet doorgaat. En niet alleen ik baal, ook de andere drie Spice Girls hadden zich er op verheugd", aldus Ginger Spice.

Het is niet bekend of de houding van Mel B. ook gevolgen heeft voor de plannen opnieuw op tournee te gaan en een 'Best Of'-cd uit te brengen.


De Spice Girls, met geheel rechts Mel B.

Grand Prix van Engeland al geheel uitverkocht

Voor de tweede opeenvolgende keer is de Grand Prix van Engeland geheel uitverkocht. Vrijdag werd dit door het circuit van Silverstone bevestigd. De race, die plaats vind op 10 juli, zal worden bekeken door honderdduizend fans.

"We zijn ontzettend blij dat de Formule 1-fans voor de tweede keer op rij de Britse Grand Prix steunen", aldus de Managing-Director of Silverstone Circuits ltd. Richard Phillips. "Een uitverkocht huis is precies wat Silverstone, de Formule 1 en zeker de fans verdienen".

Phillips denkt dat het geslaagde weekend van vorig jaar ook geholpen heeft aan het feit dat de Grand Prix nu al uitverkocht is. "Het ging vorig jaar perfect van het begin tot het eind. We kregen zelfs een compliment van dhr. Ecclestone!"

"GP Zuid-Afrika in 2008"

Een Grand Prix in Zuid-Afrika is weer een stap dichterbij. In de nabije toekomst is het goed mogelijk dat er een stratencircuit door Durban zal worden gebruikt voor de eerste race in het land sinds 1993.

Het investeringsbedrijf African Renaissance Holdings (ARH) ontwikkelt plannen voor een deel van de kustlijn van Durban en heeft ook een Grand Prix in de plannen opgenomen. ARH heeft de plannen reeds voorgelegd aan Bernie Ecclestone en het Formula One Management (FOM).

"FOM en meneer Ecclestone staan erg positief tegenover een race in Zuid-Afrika," zei David Gant, voorzitter van de ARH. "Op dit moment proberen we de eerste race in april 2008 te laten plaatsvinden."

TT Assen: Porto wint 250 cc

De 250 cc-klasse bij de TT in Assen is gewonnen door de Argentijn Sebastian Porto. In een spannende wedstrijd hield hij Daniel Pedrosa en Jorge Lorenzo achter zich.

Voor zowel de Argentijn als Aprilla was het de eerste overwinning van 2005. Beste Nederlander was Hans Smees op een Aprilla. Op ruim anderhalf minuut van de winnaar eindigde hij als 23e.

Wereldkampioen Pedrosa deed goede zaken in de WK-stand, doordat zijn Australische concurrent Casey Stoner slechts als zesde eindigde. Na zeven van de zeventien races heeft Pedrosa 143 punten, 37 meer dan Stoner. De Italiaan Andrea Dovizioso (Honda) blijft derde met 102 punten.

Uitslag 250cc

Pos. CoureurTeam Tijd achterstand
1S. PortoAprilia38.02,1480
2D. PedrosaHonda0.381
3J. LorenzoHonda1.232
4H. AoyamaHonda11.757
5A. de AngelisAprilia12.017
6C. StonerAprilia12.026
7A. DoviziosoHonda12.354
8R. de PunietAprilia13.935
9H. BarberaHonda14.406
10S. CorsiAprilia29.294

Peuter kan niet meer stoppen met huilen

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een driejarig Brits meisje huilt al sinds enkele weken tranen met tuiten. Ze is namelijk door een hond gebeten. Ze werd op een tuinfeest aangevallen door de bullterriër van de buurman. Het beest bracht haar over het hele lichaam zware verwondingen toe.

De hond beet Kailey Asquith ook in haar gezicht. Daarbij werd het traankanaal tussen oog en neus geraakt. Chirurgen hebben geprobeerd de schade met siliconen te herstellen maar tot nu toe zonder resultaat zodat Kailey haar tranen niet meer kan bedwingen. Als dat binnen twee weken nog niet het geval is, vrezen de artsen dat het meisje voor haar leven getekend is.

Wassen/Karlovic winnen vijfsetter

Rogier Wassen heeft zich met zijn dubbelpartner Ivo Karlovic gekwalificeerd voor de derde ronde van het dubbelspel op Wimbledon. In vijf sets versloeg het Kroatisch/Nederlandse duo de Britten Marray en Hilton.

Het werd 4-6, 6-3, 2-6, 6-1 en 7-5 voor Rogier Wassen en Ivo Karlovic. Vandaag begon de partij in de vijfde set op een stand van 5-5. Donderdagavond werd de ontmoeting afgebroken wegens de duisternis bij die stand. Hilton en Marray mochten toen serveren voor de wedstrijd, maar konden het niet afmaken. Zelfs een wedstrijdpunt volstond toen niet. Gisteren kwam het vervolg van de wedstrijd wegens de regen niet aan bod.

Vandaag hoefden Wassen en Karlovic maar twee games te spelen om zich te kwalificeren voor de derde ronde. Eerst behield Wassen zijn opslag, waarna de Britten op love werden gebroken. In de derde ronde treffen Wassen en Karlovic het koppel Knowles/Llodra. Dit duo is als derde geplaatst: een lastige opgave dus. Als eerste geplaatst zijn trouwens Max Mirnyi en Jonas Björkman.

Actie tegen Jamba-reclame op internet

Classic-PC en tha-terrorist hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Patrick de Groot, eigenaar van LpiWeb, heeft een jamba-kritische website geopend. Mensen kunnen daar hun ongenoegen uiten tegen de Jamba-reclames en de werkwijzen van Jamba. Op 1 augustus 2005 worden de reacties aangeboden aan het moederbedrijf van Jamba, het Amerikaanse Jamster.

Patrick hoorde naar eigen zeggen iedereen klagen. "Daarom dacht ik: laat ik maar eens proberen actie te ondernemen. Duizenden mensen trappen in de reclames van Jamba. Komt er een leuk beestje op een scherm, die kan je dan bestellen door te sms'en, maar je zit dan direct vast aan een wekelijks abonnement."

De initiatiefnemer wil ten eerste dat Jamba haar tarieven duidelijker zichtbaar maakt. Vaak zitten mensen aan een één of ander abonnement vast als ze een ringtone bestellen. Als tweede moet de irritatie-factor omlaag van de Jamba-reclames. Zo is het geluid bij reclames op internet niet uit te zetten.

Amerikaanse verkoop UMD films verloopt goed

De PSP is in Amerika al weer even uit, net als de UMD films die je op het eerdergenoemde apparaat kan afspelen. Hier waren echter nog geen verkoop statistieken over beschikbaar. Nu blijkt het dat de films Resident Evil Apocalypse en House Of Flying Daggers beide meer dan 100.000 keer zijn verkocht. Daarnaast kreeg je Spider Man 2 een tijd gratis bij de aankoop van een PSP, dus hoe populair deze films zou zijn is niet bekend. Daarnaast meld Sony dat andere films het ook goed doen maar hier hebben ze helaas geen cijfers over gegeven. Er is dus wel degelijk vraag naar deze portable films welke ook naar Europa zullen komen. Bij Europese launch zullen 25 UMD films verkrijgbaar zijn.

Screenshot Gears of War

De laatste paar dagen zien we bijna elke dag wel een nieuw screenshot van een next-gen game, maar meestal gaat het helaas maar om één nieuw screenshot; zo brengt EA elke dag een nieuw screenshot uit van NBA 2006, Bizarre heeft één screenshot uitgegeven van de omgeving in PGR3 en nu is er ook een nieuwe screen te vinden van de FPS Gears of War op de Xbox 360. Dit spel zal ergens volgend jaar moeten uitkomen.

Met dank aan Dr.Daggla voor het vermelden van dit screenshot in het Xbox 360 topic op het forum

Ralf Schumacher in Frankrijk weer van de partij

Ralf Schumacher zal gewoon meedoen aan de Grand Prix van Frankrijk, die volgende week plaatsvind op het cirucit van Magny Cours. De coureur van Toyota F is dan weer geheel hersteld van de zware crash die hij maakte tijdens de vrije training op het circuit van Indianapolis.

Afgelopen week had de Duitser nog wel last van het ongeluk, en kon daardoor niet testen op het circuit van Jerez, hij werd daar vervangen door Olivier Panis. Het team heeft nu laten weten dat Ralf zoveel mogelijk rust zal houden om volgend weekend volledig te kunnen presteren tijdens de Grand Prix van Frankrijk.

D66 wil scheppingsverhaal uit biologieles

Icoon politiek binnenland nieuwsD66-Kamerlid Bert Bakker is van mening dat het scheppingsverhaal niet thuishoort in een biologieles. Dat zegt hij in een interview met het Nederlands Dagblad. Bakker vindt dat het scheppingsverhaal eerder bij geschiedenis of godsdienst aan de orde zou moeten komen. Biologie zou daarentegen een weergave moeten zijn van wat de stand van het wetenschappelijke onderzoek is.

Bakker reageert hiermee op een pleidooi van minister Maria van der Hoeven (Onderwijs), die een debat wil tussen aanhangers van de evolutietheorie, de scheppingsgedachte en de Intelligent Design theorie. "Een debat over de waarde van de evolutietheorie is op zich goed, maar dat is een taak van de wetenschap. Met het inbrengen van de ID-theorie en de vraag of de wetenschap wel volledige antwoorden geeft, stuurt de minister het debat in een bepaalde richting. En die positie mag de overheid niet innemen", zegt Bakker. Hij vindt dat schepping en evolutie niet op één lijn mogen worden gesteld.

Het bevreemd Bakker dat sinds eind jaren negentig in de eindtermen van het biologieonderwijs de scheppingsleer is opgenomen. "Velen weten dat niet en wellicht is het in een onbewaakt ogenblik gebeurd. Ik ga nu proberen een Kamermeerderheid te krijgen om dat weer terug te draaien." De D66'er vindt dat je geen theorieën met een dubieuze wetenschappelijke status van bovenaf het onderwijs moet opleggen. "We gaan toch ook niet vertellen dat kinderen door de ooievaar worden gebracht of opeens het kookpunt van water ter discussie stellen?"

Aanstaande donderdag zal de Tweede Kamer met Van der Hoeven debatteren over het onderwerp.

'Eigen tv-kanaal voor politiek Den Haag'

Icoon politiek binnenland nieuwsDe Commissie Communicatie adviseert het kabinet om een nieuwe televisiezender te beginnen waarmee het vertrouwen van de burger in de overheid versterkt moet worden. Op de zender zouden rechtstreekse uitzendingen plaats moeten vinden van debatten in de Eerste en Tweede Kamer, van persconferenties en van hoorzittingen.

Volgens de commissie, voorgezeten door oud-D66-fractievoorzitter Wolffensperger, blijft de kloof tussen burger en overheid groot. In totaal zijn er door de commissie 50 aanbevelingen gedaan waarmee beter 'voeling kan worden gehouden met wat de samenleving vindt en ervaart' en om de 'buitenwereld vroegtijdig in de beleidsontwikkeling binnen te halen'.

Het idee van een eigen tv-zender voor politieke registraties is afgekeken van de Amerikaanse zender C-SPAN die al enige tijd hetzelfde doet. De commissie stelt onder meer voor om zogenoemde townhall meetings te organiseren, waarbij burgers direct in contact kunnen komen met ministers. Volgens Wolffensperger zou dit kunnen leiden tot meer betrokkenheid van de samenleving.

Afgelopen vrijdag heeft het kabinet gepraat over de aanbevelingen van de commissie. Directeuren Voorlichting van diverse ministeries hebben dit al eerder gedaan; een aantal hiervan beschouwden het rapport als 'oude wijn in nieuwe zakken'.

EVE-Online content patch aangekondigd

CCP heeft via hun newsletter aangekondigd dat ze bezig zijn met een nieuwe content patch voor hun ruimte-MMORPG EVE-Online. De patch heeft de naam "The Cold War" meegekregen. Deze patch is de eerste in de serie content patches die groter zijn dan de normale patches, maar een stuk kleiner dan de gebruikelijke expansions voor dit spel.

Deze patch is volgens CCP een grote stap in EVE en is een voorbode voor wat de expansion met de codenaam "Kali" met zich mee zal brengen. Voor de complete lijst met updates: bekijk de link voor de newsletter hierboven.

PSV wil niet eeuwig blijven wachten op Simons

PSV is niet bereid om eeuwig te blijven wachten op Timmy Simons. Met de Belgische middenvelder zelf is de landkampioen er al uit, maar de onderhandelingen met Club Brugge verlopen bijzonder stroef.

"In het weekeinde is er opnieuw contact en dan moet het afgerond worden. Anders gaat het ons te lang duren," aldus PSV-preses Rob Westerhof. Club Brugge wil vijf miljoen euro hebben voor Simons, maar dat is PSV te veel.

Maar de kampioen van Belgie lijkt zich te hebben verzoend met een vertrek van de international. Vrijdag nam Brugge Grégory Dufer over van het Franse Caen. De 23-jarige middenvelder, die voor vier jaar tekende, speelde eerder voor Charleroi en heeft vier interlands voor de Rode Duivels achter zijn naam staan.

Nog niet geplaatste tbs'ers krijgen wachtgeld

The_T had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsTbs'ers die niet op tijd in een tbs-kliniek geplaatst kunnen worden, krijgen geld van Justitie. Als er geen plaats is in één van de klinieken moet de tbs'er na het uitzitten van zijn of haar straf in de gevangenis wachten op een plek.

Vorig jaar bepaalde het Europese Hof dat de overheid tbs'ers maximaal zes maanden mag laten wachten op een plaats in een kliniek. Duurt het langer dan zes maanden, dan krijgt de tbs'er een vergoeding. Deze vergoeding is 350 euro per maand voor de eerste drie maanden. Als er dan nog geen plaats is in een tbs-kliniek krijgt de tbs'er iedere maand 100 euro.

Gemiddeld moet een tbs'er acht maanden wachten op een plaats in een kliniek. Op dit moment staan 190 mensen op de wachtlijst voor tbs. Justitie wil geen mededelingen doen over hoeveel van hen wachtgeld krijgen.

[Upd]Sprinters Jones en Gatlin niet naar WK

De Amerikaanse sprinters Marion Jones en Justin Gatlin zullen niet deelnemen aan het WK atletiek in Helsinki.

Marion Jones verkoos vrijdag op het laatste moment niet te starten op de 100 meter bij de Amerikaanse kampioenschappen, de Trials. Olympisch kampioen Gatlin werd op hetzelfde nummer bij de mannen gediskwalificeerd. Voor beiden hield het automatisch in dat ze zich niet kwalificeerden voor de wereldkampioenschappen die in augustus in de Finse hoofdstad zullen worden gehouden


Update 11:45

Gaitlin mag zondag toch deelnemen aan de halve finales op de 100 meter. Volgens hoofdscheidsrechter Ed Gorman was de sprinter niet alleen schuldig aan de valse start. Mark Jelks had in de baan naast Gatlin ook te vroeg bewogen.

Standen MLB per 24-06-2005

Dit zijn de standen na een wedstrijddag vol derby’s, zo speelden in Chicago de plaatselijke Cubs en White Sox tegen elkaar, in New York de Yankees en de Mets terwijl in Los Angeles de Dodgers en de Angels elkaar bestreden.

American League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Boston 42 30 .583 - 22-10 20-20 15-16 6-1 11-7 10-6 9-1 W5
Baltimore 42 31 .575 0.5 22-15 20-16 19-11 11-10 4-2 8-8 5-5 L3
New York 37 36 .507 5.5 23-17 14-19 11-19 4-5 12-6 10-6 6-4 L3
Toronto 37 37 .500 6.0 20-16 17-21 18-11 6-9 6-8 7-9 5-5 L1
Tampa Bay 26 48 .351 17.0 18-19 8-29 11-17 4-9 8-9 3-13 4-6 L1

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Chicago 50 22 .694 - 27-10 23-12 6-4 23-5 9-9 12-4 8-2 W8
Minnesota 39 32 .549 10.5 21-17 18-15 10-5 17-14 5-4 7-9 3-7 L1
Cleveland 37 34 .521 12.5 17-17 20-17 2-4 13-19 9-8 13-3 6-4 L4
Detroit 35 35 .500 14.0 18-17 17-18 8-10 12-12 7-5 8-8 7-3 L2
Kansas City 25 47 .347 25.0 15-21 10-26 8-8 5-20 3-12 9-7 4-6 L4

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Los Angeles 43 29 .597 - 22-14 21-15 3-3 16-14 14-6 10-6 7-3 W4
Texas 37 34 .521 5.5 21-14 16-20 6-6 14-9 9-11 8-8 4-6 L5
Seattle 33 39 .458 10.0 19-20 14-19 10-14 6-6 7-13 10-6 6-4 W1
Oakland 33 40 .452 10.5 20-15 13-25 13-18 2-4 10-10 8-8 7-3 W2

National League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
Washington 43 30 .589 - 25-9 18-21 16-13 8-8 8-4 11-5 6-4 W2
Atlanta 39 34 .534 4.0 22-12 17-22 20-15 11-5 3-6 5-8 7-3 W1
Philadelphia 39 35 .527 4.5 23-14 16-21 13-20 12-7 7-2 7-6 3-7 L2
Florida 36 34 .514 5.5 21-15 15-19 16-18 7-6 5-5 8-5 5-5 W2

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
St. Louis 46 27 .630 - 22-13 24-14 7-8 23-8 6-6 10-5 6-4 W1
Chicago 36 36 .500 9.5 19-17 17-19 5-7 16-14 11-6 4-9 3-7 L3
Milwaukee 34 39 .466 12.0 20-14 14-25 4-9 16-16 7-8 7-6 6-4 W3
Pittsburgh 33 39 .458 12.5 17-19 16-20 6-4 13-20 9-8 5-7 3-7 L1
Houston 32 39 .451 13.0 23-12 9-27 4-11 16-17 6-4 6-7 6-4 W4
Cincinnati 30 43 .411 16.0 23-19 7-24 10-10 11-20 2-7 7-6 4-6 W3

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
San Diego 40 34 .541 - 23-15 17-19 6-0 12-9 17-14 5-11 4-6 L3
Arizona 38 37 .507 2.5 19-16 19-21 4-9 5-5 22-14 7-9 4-6 W2
Los Angeles 35 38 .479 4.5 19-17 16-21 3-6 8-8 19-13 5-11 2-8 L1
San Francisco 30 42 .417 9.0 17-22 13-20 2-7 7-6 15-19 6-10 5-5 L2
Colorado 23 48 .324 15.5 18-17 5-31 4-5 7-13 8-21 4-9 2-8 W1

Voor de uitslagen zie : http://sport.fok.nl/sport/nieuws/15520

Maatregelen voor verlof tbs'ers aangescherpt

i2Them2 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsIn een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister Donner (Justitie) dat tbs'ers niet meer met verlof mogen als deskundigen uiteenlopende ideeën hebben over het risico op recidive. Bovendien gaan bij ieder begeleid verlof twee bewakers mee. Ook wordt de proef met elektronische enkelbanden bij begeleide verloven uitgebreid.

Met de maatregelen hoopt Donner het aantal tbs'ers dat de benen neemt tijdens verlof te verkleinen. Hij zegde deze maatregelen vorige week al toe aan de Tweede Kamer in een spoeddebat.

Wanneer een tbs'er er tijdens zijn verlof vandoor gaat, moet de opsporing voortaan centraal worden geregeld. Als zich bij een bepaalde kliniek veel incidenten voordoen worden alle verloven bij die kliniek stopgezet. Dit is ook gebeurd bij de kliniek Veldzicht, waar in twee maanden tijd zeven tbs'ers met verlof de benen namen. Onder hen was ook Wilhelm Schippers. Alle zeven zijn inmiddels weer terug.

Uitslagen MLB 24-06-2005

Vrijdag werden er vijtien wedstrijden gespeeld, één in de National League en veertien interleague wedstrijden. Er werden maar liefst 42 homeruns geslagen en 139 punten gescoord.

National League :

Team123456789Tot.HE
Pittsburgh Pirates000000001150
St. Louis Cardinals00001214x8100
Homeruns :
Pittsburgh Pirates : -
St. Louis Cardinals : Edmonds (2), Taguchi (2), Molina

Interleague :

Team123456789Tot.HE
Chicago Cubs001000010250
Chicago White Sox10205040x12130
Homeruns :
Chicago Cubs : Dubois, Hollandsworth
Chicago White Sox : Pierzynski, Crede, Thomas

Team123456789Tot.HE
Cincinnati Reds0210000115100
Cleveland Indians210100000481
Homeruns :
Cincinnati Reds : Griffey (2), Randa
Cleveland Indians : Hernandez (2)

Team123456789Tot.HE
New York Mets031010001680
New York Yankees101000002482
Homeruns :
New York Mets : Floyd, Beltran
New York Yankees : Martinez, Jeter

Team123456789Tot.HE
Florida Marlins0030000407110
Tamba Bay Devil Rays000300100450
Homeruns :
Florida Marlins : -
Tamba Bay Devil Rays : Cantu

Team123456789Tot.HE
L.A. Dodgers000000000052
L.A. Angels00002113x780
Homeruns :
L.A. Dodgers : -
L.A. Angels : Anderson, Mc.Pherson

Team123456789Tot.HE
San Francisco Giants000000700360
Oakland Athletics10021000x4111
Homeruns :
San Francisco Giants : Feliz
Oakland Athletics : Kielty, Crosby

Team123456789Tot.HE
Boston Red Sox0300300028121
Philedelphia Phillies000000000030
Homeruns :
Boston Red Sox : Ortiz, Ramirez
Philedelphia Phillies : -

Team123456789Tot.HE
Toronto Blue Jays000000000080
Washington Nationals02000010x390
Homeruns :
Toronto Blue Jays : -
Washington Nationals : Wilkerson

Team123456789Tot.HE
Baltimore Orioles1003100005101
Atlanta Braves33100000x7110
Homeruns :
Baltimore Orioles : Roberts, Bigbie
Atlanta Braves : Jones, Giles

Team123456789Tot.HE
Minnesota Twins000000010172
Milwaukee Brewers01001001x370
Homeruns :
Minnesota Twins : Hunter
Milwaukee Brewers : Miller

Team123456789Tot.HE
Texas Rangers000000020270
Houston Astros02200001x5110
Homeruns :
Texas Rangers : barajas, Nix
Houston Astros : Lane

Team123456789Tot.HE
Kansas City Royals101001100492
Colorado Rockies02330040x5131
Homeruns :
Kansas City Royals : -
Colorado Rockies : Mohr

Team123456789Tot.HE
Detroit Tigers000010000181
Arizona Diamondbacks00000200x291
Homeruns :
Detroit Tigers : -
Arizona Diamondbacks : -

Team123456789Tot.HE
Seattle Marines00135004114171
San Diego Padres030110000590
Homeruns :
Seattle Marines : Sexson
San Diego Padres : Nady, Roberts

Voor de standen zie : http://sport.fok.nl/sport/nieuws/15521

Robin zoekt nieuw vertier

Sommige mensen lijken een soort antenne te hebben voor lastige situaties. Ongewild komen de moeilijkheden op hen af, als een zwerm muggen op jacht naar een prooi. Telkens weer geraken zij in penibele situaties, terwijl anderen eigenlijk nooit ergens last mee hebben. Uiteraard zie je dit ook in de sport, denk aan boksers als Regillio Tuur en Mike Tyson. De weledele voetbalsport kent ook zijn zwarte schapen. Diego Maradona is ongetwijfeld de bekendste, maar ook George Best, Paul Gascoigne, Faustino Asprilla, Edgar Davids en Patrick Kluivert zijn goede voorbeelden. Daar mag Robin van Persie inmiddels aan worden toegevoegd.

Organisatie TT Assen boos op NCRV

Zaterdagochtend was er grote paniek bij de organisatie van de TT in Assen. Bestuurslid Arend de Vries had in het NCRV-programma Plaza op Radio 2 gezegd dat de 75e Grote Prijs van Nederland voor wegmotoren niet zou doorgaan. De hevige regenbuien in de nacht van vrijdag op zaterdag zouden het circuit onder water hebben gezet en racen onmogelijk maken.

De woordvoerder van de TT, Willem Lute, vind dit klinkklare onzin. "Heel erg jammer dat de NCRV heeft verzuimd het verhaal op waarheid te controleren. Meneer Arend de Vries is geen bestuurslid. Wie het wel is? Geen idee, maar wel een onverlaat. Als mensen zo'n boodschap op de radio serieus nemen, blijven ze weg. En dat zou ons grote financiële schade berokkenen."

De TT gaat natuurlijk gewoon door. Al vaker regende het op de wedstrijddag maar er zijn nooit races om die reden afgeblazen. "Op dit moment is het redelijk droog en rijden de motoren hun opwarmrondjes. En gelukkig zijn er al enkele tienduizenden toeschouwers binnen."

Lute kan de grap dus niet erg waarderen, maar om de NCRV aan te klagen gaat het om weer te ver. "Dat is ook nog niet ter sprake gekomen. We hebben wel zo snel mogelijk de zaak proberen recht te zetten met een persbericht. Maar het is duidelijk dat we vanmorgen even heel erg boos waren."

Interesse Club Brugge in Kruys

De Belgische kampioen Club Brugge volgt het WK onder 20 met meer dan normale belangstelling. De club is namelijk geinteresseerd in de verrichtingen van FC Utrecht-speler Ricky Kruys.

Utrecht is officieel nog niet op de hoogte van de Brugse belangstelling voor Kruys, maar coach Foeke Booy liet al wel weten dat Club Brugge een goede club voor de jonge middenvelder zou zijn.

Indien de interesse uit Brugge concreet wordt, dan zal men een flinke transfersom moeten betalen, aangezien Ricky Kruys nog tot 2009 onder contract staat bij FC Utrecht.

Speed: "Europa veel competitiever dan Amerika"

De Amerikaanse coureur Scott Speed heeft een aantal drukke weken achter de rug. In Canada maakte hij zijn debuut als derde rijder bij het team van Red Bull Racing, en een week later mocht hij het in zijn eigen land nog eens proberen.

"Het was een erg mooie ervaring.De omstandigheden waren perfect," aldus de Amerikaan.

De fans waren duidelijk minder onder de indruk van de omstandigheden in Indianapolis. De problemen van Michelin in Amerika, waardoor er maar zes auto's aan de start stonden, houden de gemoederen nog steeds flink bezig. "Iedereen had problemen. Je voelde niets aan de auto, het was alleen het risico dat er iets mis zou gaan."

Na deze weekends en de test in Jerez, zal Speed weer in actie komen in de GP2, wat volgens hem de beste klasse in Europa is, op de Formule 1 na. "Als je racen in Europa en Amerika gaat vergelijken, is het als dag en nacht. In Europa heb je veel meer concurrentie."

Peiling: Linkse meerderheid bij verkiezingen

pberends en sloopkogel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsOp dit moment bestaat er volgens de meest recente peilingen van NOVA en Interview-NSS een linkse meerderheid van 77 zetels. De peilingen, die afgelopen vrijdag zijn gepresenteerd, laten zien dat als er nu verkiezingen gehouden worden, een combinatie van PvdA, SP en GroenLinks goed zou zijn voor een kamermeerderheid.

In de peilingen wordt duidelijk dat de Socialistische Partij de zetelwinst die behaald werd na het referendum over de Europese Grondwet, heeft vast kunnen houden. De PvdA krijgt er drie zetels bij in vergelijking met vorige week en komt uit op 46 zetels. GroenLinks blijft stabiel op 9 zetels.

De huidige coalitiepartijen zouden nu 58 zetels behalen. Hiervan heeft het CDA een aandeel van 29 zetels, de VVD 24 zetels en D66 vijf zetels. Het CDA verliest een zetel ten opzichte van vorige week, de VVD wint er juist een en D66 heeft er evenveel.

Naast de gebruikelijke peilingen werd er ook gevraagd naar de hoeveelheid vertrouwen in het kabinet Balkenende-II. Hiervan zegt 72% negatief te denken over de huidige regering, terwijl slechts 21% vertrouwen heeft in het kabinet. Op de vraag van Interview-NSS wie na premier Balkenende minister-president zou moeten worden, antwoordde 23% Wouter Bos (PvdA). VVD-er Hans Wiegel scoort 18% en Jan Peter Balkenende (CDA) 10%.

2e Kamer
22-01-2003
Peiling
17-06-2005
Peiling
24-06-2005
Partij%zet.%zet.%zet.
CDA28,64419,43018,629
PvdA27,34228,04329,746
VVD17,92815,12315,224
SP6,3914,42313,722
LPF5,781,421,01
GroenLinks5,186,096,29
D664,163,853,45
ChristenUnie2,134,874,77
SGP1,621,421,62
Groep Wilders----4,463,55
PRDV----0,300,40
Overige partijen0,901,002,00

Overeenstemming Chelsea-Spurs over Arnesen

Engels landskampioen Chelsea en Tottenham Hotspur hebben overeenstemming bereikt over de overstap van Frank Arnesen naar Chelsea. Tottenham Hotspur ontvangt voor het vertrek van de Deen een forse transfersom.

Onlangs werd Arnesen door Chelsea benaderd om bij die club in dienst te treden als 'superscout'. De club uit Londen had hiervoor echter geen toestemming gevraagd aan de Spurs, waarop technisch directeur Arnesen werd geschorst en veel gesteggel volgde tussen de beide clubs.

Vrijdagavond bereikten de clubs overeenstemming, waardoor Arnesen vanaf het komende seizoen in dienst is van de club van Roman Abramovich.

Super Cup blijft in Monaco

De wedstrijd om de Europese Super Cup wordt in ieder geval tot en met 2008 in Monaco gespeeld. De UEFA verlengde het contract met club en stadion.

Ook Barcelona en Genève hadden interesse om de jaarlijkse ontmoeting tussen de winnaar van de Champions League en UEFA Cup te organiseren. De UEFA heeft voor de komende jaren dus toch voor het Stade Louis II stadion van AS Monaco gekozen. Al vanaf 1998 wordt de Super Cup in dat stadion afgewerkt. Daarvoor bestond de Super Cup uit een dubbele ontmoeting tussen beide cuphouders. In 2004 won Valencia de prijs. De eerstvolgende editie vindt plaats op 26 augustus, tussen Liverpool en CSKA Moskou.

Lichaam dode vrouw gevonden in woonhuis

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie heeft zaterdagochtend in een woonhuis in Barendrecht het lichaam van een dode vrouw gevonden, dit nadat buurtbewoners rond kwart over vijf 's ochtends de politie waarschuwden omdat 'er iets aan de hand was in het woonhuis'.

Toen de politie aankwam bij het aanhuis trof men de vrouw aan, maar ook een erg verwarde man. Hij is naar een nabijliggend ziekenhuis gebracht. Daarnaast trof de politie bij inspectie ook twee kinderen aan. Volgens de politie gaat het om een baby en een vermoedelijk 2 jaar oud kind. Beide kinderen zijn ongedeerd.

Er is nog niets bekendgemaakt over hoe de vrouw is overleden. Ook informatie over wie de vrouw was, kon de politie niet geven. De familie van het slachtoffer moet nog ingelicht worden over het voorval.

Boek: Maak van jezelf geen olifant! - Brenda Scholten

Heb jij zo'n man als partner? Te zwaar, beweegt te weinig, verdrinkt zijn
patatjes in de mayo, heeft dat ding onder zijn buik al tien jaar niet meer gezien, wil niet dood gevonden worden in de sportschool en zou waarschijnlijk ook binnen afzienbare tijd dood neervallen als je hem toch op zo'n apparaat zette? Of ben jij zelf misschien zo'n man?



'Maak van jezelf geen olifant! - 100 slanke tips voor mannen' is speciaal
voor deze mannen - en natuurlijk ook voor de minder extreme types die toch graag een paar kilo's kwijt willen.

Ultraconservatief wint verkiezingen Iran

De ultraconservatieve burgemeester van Teheran, Mahmoud Ahmadinejad, heeft tegen de verwachtingen in de tweede ronde van de Iraanse presidentsverkiezingen gewonnen. De teller eindigde voor Ahmadinejad op 61% van de stemmen. Hervormers vrezen dat Iran teruggaat naar de beperkingen van de Islamitische revolutie van 1979. Ahmadinejads tegenstander, Akbar Hashemi Rafsanjani die eerder van 1989 tot 1997 president was en wordt omschreven als 'pragmatisch conservatief', is blijven steken op 35% van de stemmen.

Arme regio's blijken massaal voor Ahmadinejad te zijn gegaan, die een 'man van het volk' wordt genoemd en beloofd heeft de sociale omstandigheden voor de armen te verbeteren, corruptie te bestrijden en 'westerse decadentie' tegen te gaan; terwijl zijn tegenstander niet onwelwillend tegenover samenwerking met het westen zei te staan. De verkiezingsstrijd ontaarde op deze wijze in zowel een ideologische als een klassestrijd, waarbij machtige conservatieven hun netwerk van moskeëen gebruikten om Ahmadinejads boodschap uit te dragen.

Rafsanjani werd geschaad door een elitair imago, wat zich uitte in beschuldigingen dat hij een nieuwe Sjah zou zijn. Het Rafsanjani-kamp vermoed dat er met de uitslag is gefraudeerd. De geestelijk leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, heeft overwinningsfeesten verboden en mensen opgeroepen binnen te blijven.

De hervormingsgezinde vorige president Mohammad Khatami mocht zich na twee termijnen niet opnieuw verkiesbaar stellen. De Raad van Hoeders van de Islam zorgde ervoor dat zijn politieke bondgenoten in de presidentsrace buitenspel kwamen te staan (zoals ze dat tijdens zijn presidentschap met zijn hervormingsplannen deden).


Mahmoud Amhadinejad en Hashemi Rafsanjani

Lula 3d eindelijk in de Duitse winkels

Sinds enkele dagen is Lula 3d, het 3d actie-adventure spel met in de hoofdrol Lula te koop in Duitsland. Lula, die we allemaal kennen uit Wet - The Sexy Empire, moet in dit spel het mysterie van de 3 ontvoerde hoofdrolspelers uit haar nieuwe film oplossen. Zonder hoofdrolspelers geen film en aan jou de taak om dat te voorkomen. In het Duits nog even de belangrijkste punten uit het spel:
quote
-3D-Action-Erotic-Adventure mit superspannender Story
-95-54-90! 10 Grandios gestylte Haupt-Locations mit über 20 Nebenschauplätzen
-Total Body Action: Ob als Strip-Tänzerin oder mit ihren Tigerkrallen - Lula gibt jedem wonach er verlangt
-Bumping Boobs Technology: Realismus pur - mit natürlicher Bewegungsanimation durch Motion-Capturing
-Attention! Verschärfte Erotikszenen können zu Schluckbeschwerden, -Schweißausbrüchen und Herzrasen führen
-Kurvengeschlängel! Über 50 bestens bestückte Charaktere
-Der mit dem Schwanz wedelt! Dusty, Lulas treuer Begleiter, betrachtet das -Geschehen aus seiner ganz persönlichen Perspektive.
-Heiße Verfolgungsjagden mit mächtig Gummi auf dem Asphalt und anderswo
-Völlig relaxed - die einfache Bedienung mit der Maus
-Spannende Aufgaben und lustige Dialoge sorgen für mehr als 25 Stunden Spiel- und Sabberspaß!

Wanneer het spel in de rest van Europa verkrijgbaar is, is nog niet bekend.

Voor de liefhebber is er een demo beschikbaar op www.lula.de/deutsch/index1.htm. Kijk voor meer info in het Engels op www.lula.de/english/index1.htm

100-jarige overlijdt alsnog na crash helikopter

Icoon Buitenlands nieuwsEen Zweedse eeuweling die afgelopen dinsdag een helikoptercrash overleefde is alsnog aan zijn verwondingen overleden. De man had de helikoptervlucht ter gelegenheid van zijn honderste verjaardag cadeau gekregen, en zou met enkele familieleden naar een eiland worden gebracht om daar zijn verjaardagsfeest te vieren.

Het toestel, dat vertrok in de buurt van het verzorgingshuis van de honderdjarige, raakte kort na het opstijgen een boom en een lantaarnpaal, en stortte neer. De hoogbejaarde man werd direct na het ongeval naar een ziekenhuis in Uppsala gebracht, maar volgens de eerste berichten maakte hij het naar omstandigheden goed. Later verslechterde zijn toestand.

Bij het ongeval liepen een zoon, een kleinzoon en een zevenjarige achterkleinzoon van de honderdjarige lichte verwondingen op, net als de piloot en een medewerker van het verzorgingshuis van de bejaarde. Zij mochten allen woensdag echter het ziekenhuis al weer verlaten.

Ook Brazilië naar halve eindstrijd WK -20

Na Marokko is ook Brazilië doorgedrongen tot de halve finale van het WK tot 20.

In Tilburg brachten de "goddelijke kanaries" in de eerste helft weinig in tegen de oerdegelijke Duitse defensie, waardoor er nooit echt sprake was van een lekkere wedstrijd. Pas na rust wist een van beide teams te scoren. Verassend genoeg was het Duitsland dat in de 68e minuut na wat geharrewar doel trof. Alexander Huber maakte de 1-0, nadat de Braziliaanse doelman Renan op de grond terecht kwam door een botsing met een ploeggenoot.

Na een prachtige omhaal van Edcarlos die op de lat belandde, wist invaller Diego Tardelli acht minuten voor tijd gelijk te maken. Hierdoor werd de wedstrijd verlengd. Brazilië kwam uiteindelijk als winnaar uit de strijd, door een doelpunt van Rafael in de negende minuut van de verlenging.

Doelpuntenmaker Tardelli liep in de verlening twee maal tegen een gele kaart op, waarvan de tweede door een zeker niet onomstreden schwalbe. Hierdoor mist Tardelli in ieder geval de halve finale.

Lindsay Lohan toen ze nog leuk was

De standaard norm in Hollywood was altijd al dun. Dunner dan dun was nog beter, en als dan uiteindelijk de sleutelbeenderen wel heel erg zichtbaar werden, werd er pas gesproken van een eetprobleem. Tot een tijdje terug leek deze norm een beetje te vervagen. Met de komst van zangeressen/actreutels als Beyonce, Salma Hayek, Jennifer Lopez, en andere ''bredere'' vrouwen, kwam ook de hoop dat het eindelijk eens afgelopen was met de vel-over-been-trend.
Zoals de laatste tijd in de bladen gezien kan worden is deze trend echter weer aan het oprukken. Meewarig kijkt het publiek mee, terwijl vrouwen als Nicole Richie, en Lindsay Lohan zichzelf uitmergelen tot het formaat van een tandenstoker. Daarom wat foto's uit de tijd toen Lindsay Lohan net (weer) doorgebroken was. Met haar rode haren en grote borsten. Omdat ze toen nog wél leuk was.
Met wederom dank aan Together-Alone voor de submit
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
©FOK.nl e.a.